Home / Quiz / GK Quiz 28 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 28 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 28 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 March 2018

Take General Knowledge Quiz 28 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 28 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which London-based organization received the 2017 Frederick Pincott Award for promoting Hindi cinema?

A. South Asian Cinema Innovation
B. South Asian Cinema Organisation
C. South Asian Cinema Association
D. South Asian Cinema Foundation

Answer: D

2. In which event, India’s 15-year-old shooter Anish Bhanwala has recently won a gold medal at the ISSF Junior World Cup?

A. Double Trap Event
B. 10m Air Rifle Event
C. 25m Rapid Fire Pistol Event
D. 50m Rifle 3 Positions Event

Answer: C

3. On which day Health Ministry launches New Initiatives recently?

A. World TB Day
B. World AIDS Day
C. World Heart Day
D. World Health Day

Answer: A

4. Who termed interference in marriages as ‘absolutely illegal’ by Khap Panchayat?

A. Supreme Court
B. Delhi High Court
C. Allahabad High Court
D. Prime Minister

Answer: A

5. Name the following Formula 1 Driver who won a dramatic Australian Grand Prix 2018.

A. Lewis Hamilton
B. Kimi Raikkonen
C. Nico Rosberg
D. Sebastian Vettel

Answer: D

6. Martin Vizcarra is President of which country?

A. Bolivia
B. Peru
C. Argentina
D. Chile

Answer: B

7. Which Indian sports player won the 2018 Asian Billiards Championships award?

A. Geet Sethi
B. Pankaj Advani
C. Shubash Agarwal
D. Chitra Magimairaj

Answer: B

8. Name the Indian tennis player who to be India’s Flag-Bearer At 2018 CWG?

A. Prema Bhandiri
B. Sania Mirza
C. PV Sindhu
D. Tara Iyer

Answer: C

9. Which country’s team won U-17 Jockey Cup International Youth Invitational Football Tournament 2018?

A. Chinese Taipei
B. India
C. Hong Kong
D. Singapore

Answer: B

10. Which player records 7th Pole At Australian Grand Prix recently?

A. S. Vettel
B. Lewis Hamilton
C. D. Ricciardo
D. F. Alonso

Answer: B

You can also check: Current Affairs 28 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 28 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. यूनेस्को के कार्यकारी बोर्ड के लिए भारत के प्रतिनिधि के रूप में नामित कौन किया गया था?

A. एम. कपूर
B. जे राजपूत
C. प्रेमा भन्दीरी
D. प्रणेक सेन

Answer: B

12. किस देश आईएसए ने हाल में मेजबान देश समझौते पर हस्ताक्षर किया?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. ऑस्ट्रेलिया

Answer: A

13. भारत आईएसएफ जूनियर विश्व कप राइफल, ऑस्ट्रेलिया में कितने स्वर्ण पदक जीता?

A. 1
B. 2
C. 5
D. 7

Answer: B

14. दुनिया में कौन सा शहर वायरलेस चला जाता है?

A. वाराणसी
B. चेन्नई
C. हैदराबाद
D. नई दिल्ली

Answer: B

15. किस वर्ष के कृषि मंत्री ने 5 वें भारत मक्का समिट को संबोधित किया?

A. 2018
B. 2025
C. 2026
D. 2032

Answer: A

16. कौन सा देश दुनिया में चौथा सबसे बड़ा ऑटो मार्केट बनता है?

A. इंडोनेशिया
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. भारत

Answer: D

17. कितने भारतीय रेलवे विश्व स्तरीय ट्रांजिट हब में सुधार करने वाले स्टेशनों को शामिल करते हैं?

A. 20
B. 45
C. 90
D. 65

Answer: C

18. कौन सा देश विश्व में तीसरा सबसे बड़ा बिजली उत्पादक बनता है?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. ईरान
D. स्पेन

Answer: A

19. अखिल भारतीय फुटबॉल महासंघ (एआईएफएफ) के अध्यक्ष कौन हैं?

A. के गोविंदराज
B. प्रफुल्ल पटेल
C. राव इंद्रजीत सिंह
D. नरेंद्र ध्रुव बत्रा

Answer: B

20. सिल्क इंडस्ट्री के विकास के लिए एकीकृत योजना को मंजूरी दे दी है?

A. डीआरडीओ
B. एसएसआरओ
C. सीसीए
D. नासा

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *