Home / Quiz / GK Quiz 31 March 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 31 March 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 31 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 31 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 31 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 31 March 2018

Take General Knowledge Quiz 31 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 31 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 31 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which is NOT a major iron ore belt in India?

A. Durg-Bastar-Chandrapur belt
B. Ballari-Chitradurga-Chikkamagaluru-Tumakuru belt
C. Maharashtra-Goa belt
D. Andhra Pradesh-Odisha belt

Answer: D

2. Which state launched a mobile app to market the rare chicken breed Kadaknath?

A. Andhra Pradesh
B. West Bengal
C. Bihar
D. Madhya Pradesh

Answer: D

3. Who appointed the new Director General Border Roads (DGBR)?

A. SK Shrivastava
B. Deepak Jain
C. Harpal Singh
D. Sanjeev Kumar

Answer: C

4. Which US States announced to declare April as Sikh Awareness and Appreciation Month?

A. New Jersey
B. California
C. Florida
D. Texas

Answer: A

5. How much was approved by Union Cabinet to Boost Development Projects In North-East recently?

A. Rs 1,500 Crore
B. Rs 4,500 Crore
C. Rs 9,500 Crore
D. Rs 7,500 Crore

Answer: B

6. To deliver refrigerated food items for Indian customers, the Department of Post launched Cool EMS Service between India and which country?

A. Myanmar
B. China
C. Nepal
D. Japan

Answer: D

7. In which state thee Food Processing Industries Harsimrat Kaur Badal inaugurated by the union minister?

A. Maharashtra
B. Gujarat
C. West Bengal
D. Rajasthan

Answer: D

8. How much amount of Line of Credit (LoC) signed by Exim Bank with ECOWAS Bank for Investment and Development (EBID)?

A. $500 million
B. $100 million
C. $200 million
D. $800 million

Answer: A

9. Who gave Imposes Rs 58.9 Cr Penalty On ICICI Bank?

A. Canara Bank
B. Dena Bank
C. Reserve bank of India
D. State Bank of India

Answer: C

10. Who released State of Climate Report?

A. World Metrological Organisation
B. UNESCO
C. World Bank
D. None

Answer: A

You can also check: Current Affairs 31 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 31 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 31 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. म्यांमार के नए राष्ट्रपति के रूप में कौन चुने गए हैं?

A. हटिन क्यू
B. थिन साइयन
C. Maung Maung
D. विन माइंट

Answer: D

12. पूर्वोत्तर में विकास परियोजनाओं को बढ़ावा देने के लिए कितने करोड़?

A. 4000
B. 5820
C. 6520
D. 9850

Answer: A

13. पूर्वोत्तर में विकास परियोजनाओं को बढ़ावा देने के लिए कितने करोड़?

A. 8%
B. 7.8%
C. 7.6%
D. 8.1%

Answer: C

14. हाल ही में एनटीआर बायोप्लिक की शुरुआत किसने की?

A. श्री दिनेश कार्तिक
B. श्री एम वेंकैया नायडू
C. सुरेश यादव
D. नरेश अय्यर

Answer: B

15. कितने जिलों नेटीआयोग ने हाल ही में बेसलाइन रैंकिंग शुरू की?

A. 250
B. 201
C. 115
D. 658

Answer: C

16. इस देश में 7000 किलो का अंतरिक्ष स्टेशन तियांगोंग -1 पृथ्वी में दुर्घटनाग्रस्त हो सकता है?

A. हिमाचल प्रदेश
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. चीन

Answer: D

17. मिस्र की मुद्रा क्या है?

A. मिस्र के फ्रैंक
B. मिस्र के पेसो
C. मिस्र के यूरो
D. मिस्र के पौंड

Answer: D

18. राज्य की नौकरी को बढ़ावा देने के लिए किस राज्य को एडीबी से 8 करोड़ डॉलर का ऋण मिलता है?

A. हिमाचल प्रदेश
B. बिहार
C. तमिलनाडु
D. केरल

Answer: A

19. नए निदेशक जनरल सीमा सड़क (डीजीबीआर) के रूप में नियुक्त कौन था?

A. हरपाल सिंह
B. मनोज राजपूत
C. मनीष सिंह
D. संजीव कुमार

Answer: B

20. कौन सा देश थोक में सभी खाद्य तेलों का निर्यात करने की इजाजत देता है?

A. सऊदी अरब
B. पाकिस्तान
C. भारत
D. अफ्रीका

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 31 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 31 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *