Home / Quiz / GK Quiz 6 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 6 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 6 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills on this page. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 6 March 2018 in Hindi.

GK Quiz 6 March 2018

Take General Knowledge Quiz 6 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 6 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who elected as the new president of Armenia by Armenian lawmakers?

A. Serzh Sarkisian
B. Vardan Sedrakyan
C. Paruyr Hayrikyan
D. Armen Sarkisian

Answer: D

2. Which state launches e-learning app to make students more prone to digitalization?

A. West Bengal
B. Haryana
C. Kerala
D. Himachal Pradesh

Answer: B

3. In which place, 27th Sultan Azlan Shah Cup Hockey tournament has begun recently?

A. Kuala Lumpur
B. Ipoh
C. Jakarta
D. New Delhi

Answer: B

4. To combating terrorism, which country calls upon all nations to use a comprehensive approach?

A. Australia
B. Indonesia
C. Vietnam
D. Iran

Answer: C

5. Who appointed as the new secretary of Higher Education?

A. KK Sharma
B. Anil Gopishankar Mukim
C. Arun Kumar
D. R Subrahmanyam

Answer: D

6. Flipkart Limited invests 4843.4 crores into its India units to take which company?

A. Flipkart
B. Snapdeal
C. Amazon
D. West Side

Answer: C

7. In which state, the first phase of a 2,000 megawatts (MW) solar park called “Shakti Sthala” was inaugurated?

A. Rajasthan
B. Odisha
C. Maharashtra
D. Karnataka

Answer: D

8. Which of the following country to win Snooker Team World Cup?

A. India
B. Sri Lanka
C. Saudi Arabia
D. Indonesia

Answer: A

9. The Asian Wrestling championship 2018 was held recently in which place?

A. Bulgaria
B. Kyrgyzstan
C. Russia
D. Indonesia

Answer: B

10. Which of the following company invests 4843.4 crores into its India units to take on Amazon?

A. Snapchat
B. Snapdeal
C. Flipkart
D. Ashok Leyland

Answer: C

You can also check: Current Affairs 6 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 6 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 6 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. अमेज़ॅन पर लेने के लिए अपनी भारत इकाइयों में कितने करोड़?

A. 483
B. 583
C. 658
D. 952

Answer: A

12. कौन सा देश स्नूकर टीम विश्व कप जीत सकता है?

A. सऊदी अरब
B. भारत
C. ईरान
D. इंडोनेशिया

Answer: B

13. पीएनबी ने एक साल के एमसीएलआर में 8.15% का प्रतिशत बढ़ाया है?

A. 8.20%
B. 8.25%
C. 8.00%
D. 8.30%

Answer: D

14. चारों तरफ, भाजपा ने त्रिपुरा में बाघों के शासन को गहराई से जीतने के लिए कितनी सीटें जीत लीं?

A. 45
B. 35
C. 65
D. 40

Answer: D

15. अर्मेनिया की राजधानी और मुद्रा क्या है?

A. सोफिया, अर्मेनियाई दिनार
B. होनोवा, अर्मेनियाई रिंगगिट
C. येरेवन, अर्मेनियाई ड्राम
D. युवान, अर्मेनियाई रुपियाह

Answer: C

16. किस राज्य में नंदन निलेकनी ई-शासन के साथ ऑनलाइन सेवाएं मुहैया कराने के लिए एमओयू शामिल है?

A. पंजाब
B. उत्तर प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. नई दिल्ली

Answer: A

17. 2018 एशियाई कुश्ती चैंपियनशिप में किस देश ने पदक जीता है?

A. भारत
B. चीन
C. जापान
D. इंडोनेशिया

Answer: B

18. ग्राहक के अनुकूल मोड पर कौन सा नेटवर्क स्थानीय भाषा में टिकट छपाई का परिचय देता है और एमडीआर के शुल्क को खत्म करता है?

A. भारतीय नौसेना
B. इंडियन एयरलाइंस
C. भारतीय रेलवे
D. भारतीय सेना

Answer: C

19. ऑस्ट्रेलिया के प्रधान मंत्री कौन हैं?

A. बार्ना जॉइस
B. टोनी एबॉट
C. जूलिया ईलीन गिलार्ड
D. मैल्कम टर्नबुल

Answer: D

20. सतारा में किस राज्य को अपना पहला पहला मेगा फूड पार्क मिलता है?

A. तमिलनाडु
B. केरल
C. महाराष्ट्र
D. हिमाचल प्रदेश

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check at All India Jobs portal. You can take 6 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *