Home / Quiz / GK Quiz 7 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 7 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 7 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills on this page. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 7 March 2018 in Hindi.

GK Quiz 7 March 2018

Take General Knowledge Quiz 7 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 7 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which team won the inaugural IBSF Snooker Team World Cup 2018 in Doha?

A. India
B. Pakistan
C. China
D. S Korea

Answer: A

2. On which bank, RBI imposed Rs. 3Crores fine for violation of NPA norms?

A. Yes Bank
B. Kotak Mahindra Bank
C. Federal Bank
D. Axis Bank

Answer: D

3. Which country launches its own cryptocurrency for the first time in the world?

A. Solomon Islands
B. Marshall Islands
C. Cook Islands
D. Pitcairn Island

Answer: B

4. In which game, India’s Shahzar Rizvi set a world record in the World Cup at Guadalajara in Mexico?

A. Shooting
B. Boxing
C. Wrestling
D. Weightlifting

Answer: A

6. Which of the following country is India’s biggest Oil Supplier?

A. Iraq
B. Iran
C. Indonesia
D. Saudi Arabia

Answer: A

7. In which Indian state, a popular spring festival called Shigmotsav is celebrated?

A. Punjab
B. Assam
C. Goa
D. Haryana

Answer: C

8. Which country’s Military ranked as 4th Strongest Military in World?

A. Ireland
B. Pakistan
C. India
D. Indonesia

Answer: C

9. Who edited and compiled ‘Namaste Shalom’ magazine?

A. Udayan Mukherjee
B. Vinod Dua
C. Chandan Mitra
D. Tarun Vijay

Answer: D

10. Which country suspend border agreement with India?

A. Indonesia
B. Myanmar
C. Iran
D.Iraq

Answer: B

You can also check: Current Affairs 7 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 7 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. इंडियन ओवरसीज बैंक का मुख्यालय कहां स्थित है?

A. कर्नाटक
B. केरल
C. तमिलनाडु
D. आंध्र प्रदेश

Answer: C

12. कौन सा द्वीप दुनिया की पहली डिजिटल कानूनी निविदा लॉन्च करेगा?

A. मुनरो द्वीप
B. बैरल द्वीप
C. नील द्वीप
D. मार्शल द्वीप समूह

Answer: D

13. मार्शल द्वीप की राजधानी क्या है?

A. मजूरो
B. सुवा
C. पोर्ट विला
D. हुनियाारा

Answer: A

14. स्वदेश दर्शन योजना के अंतर्गत केंद्रीय सरकार की मंजूरी कितनी है?

A. 5600
B. 8500
C. 1500
D. 2800

Answer: A

15. फिक्की के राष्ट्रपति का नाम क्या है?

A. घनश्याम दास
B. संजय बारू
C. दिलीप चेनॉय
D. रेशेश शाह

Answer: D

16. भारत-इजरायल संबंध किस पत्रिका का शुभारंभ?

A. रीडर्स डाइजेस्ट
B. नमस्ते शालोम
C. द वीक
D. फोर्ब्स इंडिया

Answer: B

17. वित्तीय वर्ष 2018-19 के लिए चीन द्वारा निर्धारित अनुमानित जीडीपी विकास लक्ष्य क्या है?

A. 6.0%
B. 6.2%
C. 6.5%
D. 6.9%

Answer: C

18. तालक मेमोरियल रैपिड शतरंज शीर्षक कौन जीता?

A. भास्करन आदhiban
B. कृष्णन शशीकिरण
C. विश्वनाथन आनंद
D. पद्मिनी राउट

Answer: C

19. भारत में अमेरिकी सरकार की एक सबसे बड़ी विदेशी धारक की स्थिति में भारत का स्थान है?

A. 10th
B. 12th
C. 15th
D. 16th

Answer: B

20. अंतरराष्ट्रीय क्रिकेट इतिहास में युवा कैप्टन कौन बनता है?

A. रशीद खान
B. तातेंदा तैबू
C. जावेद मियांदाद
D. जीसी ग्रांट

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check at All India Jobs portal. You can take 7 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team works very hard to provide GK Quiz 7 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *