Home / Quiz / GK Quiz 8 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 8 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 8 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills on this page. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 8 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 8 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 8 March 2018

Take General Knowledge Quiz 8 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 8 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 8 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which telecom company is going to support the first ever 4G Network on Moon?

A. Jio
B. Airtel
C. Vodafone
D. Idea

Answer: C

2. The government approved how much amount under the Nirbhaya fund for the safety of women in 8 major cities?

A. Rs 3,000 crore
B. Rs 3,900 crore
C. Rs 2,000 crore
D. Rs 2,900 crore

Answer: D

3. At the 90th Academy Awards 2018, who won the best actress award?

A. Frances McDormand
B. Sally Hawkins
C. Allison Janney
D. Saoirse Ronan

Answer: A

4. Who appointed as Chief Minister of Nagaland recently?

A. Vamuzo Phesao
B. Shurhozelie Liezietsu
C. Neiphiu Rio
D. TR Zeliang

Answer: C

5. Who to sworn-in as Meghalaya’s Chief Minister?

A. Sarbananda Sonowal
B. T.R. Zeliang
C. Conrad Sangma
D. Pema Khandu

Answer: C

6. Karnataka Government launched which scheme to provide quality treatment to both below-poverty-line (BPL) and above-poverty-line (APL) families in the state?

A. Nirogi Karnataka
B. Arogya Karnataka
C. Fit Karnataka
D. Khush Karnataka

Answer: B

7. Which movie won the best picture award at the 90th Academy Awards?

A. Dunkirk
B. Darkest Hour
C. The shape of water
D. Call me by your name

Answer: C

8. Which private sector bank launched first of its kind home loan linked to government’s T-Bill?

A. Citi India
B. Dhanlaxmi Bank
C. Karnataka Bank
D. Bandhan Bank

Answer: A

9. As per UN’s International Narcotics Control Board reports, which country is the world’s largest producer and exporter of medical cannabis?

A. India
B. UK
C. Brazil
D. Indonesia

Answer: B

10. in which state, the 29th edition of the annual International Yoga Festival (IYF) was organized?

A. Uttarakhand
B. Tamil Nadu
C. Gujarat
D. Karnataka

Answer: A

You can also check: Current Affairs 8 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 8 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 8 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. भारत और वियतनाम के बीच कितने समझौते किए गए हैं?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer: B

12. किस रैंक ने फोर्ब्स अरबपतियों की सूची 2018: अमेज़ॅन के बेजोस रिचेस्ट, मुकेश अंबानी?

A. 25
B. 21
C. 19
D. 36

Answer: C

13. हाल ही में कौन सा शहर अंतर्राष्ट्रीय योग महोत्सव आयोजित हुआ?

A. नई दिल्ली
B. चेन्नई
C. ऋषिकेश
D. सिकंदराबाद

Answer: C

14. नागालैंड के मुख्यमंत्री के रूप में हाल ही में कौन नियुक्त किया गया है?

A. जॉन बोस्को जसोकी
B. होकेसे सेमा
C. विज़ोल अंगामी
D. नीफियू रियो

Answer: D

15. किस देश ने भारत के साथ सीमा समझौता निलंबित?

A. इंडोनेशिया
B. म्यांमार
C. ईरान
D. इराक

Answer: B

16. ऐक्सिस बैंक और इंडियन ओवरसीज बैंक में कौन-सी बैंक जुर्माना लगाता है?

A. भारतीय रिजर्व बैंक
B. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
C. देना बैंक
D. केनरा बैंक

Answer: A

17. किसने हाल ही में तालक मेमोरियल रैपिड शतरंज शीर्षक जीता?

A. कृष्णन शशिकिरण
B. विश्वनाथन आनंद
C. भास्करन आदhiban
D. पद्मिनी राउट

Answer: B

18. भारत का पहला हेलीकॉप्टर टैक्सी सेवा किस शहर का शुरू हुआ?

A. हैदराबाद
B. बेंगलुरु
C. कोलकाता
D. नई दिल्ली

Answer: B

19. 2018 वर्ल्ड वन्यजीव डे (WWD) का विषय क्या है?

A. बड़ी बिल्लियों: खतरे में शिकारियों
B. युवा आवाजों को सुनो
C. वन्यजीव अपराध बंद करो
D. वन्य जीवन का भविष्य हमारे हाथों में है

Answer: A

20. कौन सा क्रिकेट खिलाड़ी गेमिंग प्लेटफॉर्म ड्रीम 11 के ब्रांड एम्बेसेडर बनता है?

A. राहुल द्रविड़
B. सचिन तेंदुलकर
C. एमएस धोनी
D. विराट कोहली

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check at All India Jobs portal. You can take 8 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team works very hard to provide GK Quiz 8 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *