GK Quiz Today | GK Quiz 4 March 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 4 March 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs on this page to improve your General Knowledge skills. Today’s GK Questions that we provide are very accurate. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers and Daily GK Questions here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 4 March 2018 in Hindi.

GK Quiz 4 March 2018

Take General Knowledge Quiz 4 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 4 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which of the following acts is not related to allowances of Members of Parliament (MPs)?

A. Representation of People Act ( RPA ), 1951
B. Members of parliament ( Constituency allowance ) Rules, 1986
C. Members of Parliament ( Office Expense Allowance ) Rules, 1988
D. Telephone facilities ( Members of Parliament ) Rules, 1956

Answer: A

2. Who named as the next Ambassador of India to the Islamic Republic of Afghanistan?

A. Gautam Mukhopadhaya
B. Jyotindra Nath Dixit
C. Rakesh Sood
D. Vinay Kumar

Answer: D

3. Who won V Shantaram Lifetime Achievement Award 2018?

A. Shatrughan Sinha
B. Anurag Kashyap
C. Vishal Bhardwaj
D. Shyam Benegal

Answer: D

4. Who of the following person won Times Power Woman 2017 Award?

A. Shabnam Asthana
B. Kiran Mazumdar
C. Chanda Kochhar
D. Shobhana Bhartia

Answer: A

5. Which legislation was introduced British Government’s declaration that its “objective was the gradual introduction of responsible government in India”?

A. The government of India Act of 1858
B. Morley-Minto Reforms
C. Montagu-Chelmsford Reforms
D. The government of India Act of 1935

Answer: C

6. Name the person who is Highest-Ranked Indian Squash Player?

A. Ramit Tandon
B. Cyrus Poncha
C. Saurav Ghosal
D. Abdul Bari

Answer: C

7. Which country vetoed a UN resolution pressuring Iran over Yemen?

A. China
B. USA
C. Russia
D. France

Answer: C

8. Who takes charge as DG Of Sports Authority Of India?

A. Siddhartha Upadhyay
B. Neelam Kapur
C. Jwala Gutta
D. Nandini Varma

Answer: B

9. Which organization will conduct National Sizing Survey?

A. National Institute of Fashion Technology
B. Footwear Development and Design Institute
C. Ministry of Statistics and Program Implementation
D. None of the above

Answer: A

10. Name the company which signed MoU with Russian Firm USC?

A. Mahindra Group
B. Tata Group Limited
C. LIC India
D. Cochin Shipyard Limited

Answer: D

You can also check: Current Affairs 4 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 4 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 4 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. हाल ही में तीन दिवसीय दौरे पर राष्ट्रपति कौन सा देश भारत में पहुंचता है?

A. वियतनाम
B. संयुक्त अरब अमीरात
C. फ्रांस
D. दक्षिण अफ्रीका

Answer: A

12. असम में वैश्विक निवेश शिखर सम्मेलन का उद्घाटन कौन करेगा?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री रमेश गुप्ता
C. राजेश शर्मा
D. श्री नरेंद्र मोदी

Answer: D

13. किस बैंक ने 15 आधार अंक की दरों को बढ़ाकर 8.30% कर दिया है?

A. केनरा बैंक
B. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
C. पंजाब नेशनल बैंक
D. फेडरल बैंक

Answer: C

14. शीतकालीन ओलंपिक में भारत का प्रतिनिधित्व करने वाले कितने एथलीट हैं?

A. 10
B. 8
C. 2
D. 6

Answer: A

15. पुस्तक “परीक्षा वारियर्स” किस केन्द्रीय मंत्री द्वारा लिखी गई है?

A. पीयूष गोयल
B. नरेंद्र मोदी
C. प्रकाश जावड़ेकर
D. मेनका गांधी

Answer: B

16. भारत ओपन मुक्केबाजी टीम ने हाल ही में कितने पदक जीते?

A. 25
B. 15
C. 10
D. 35

Answer: C

17. किस देश की टीम ने आईसीसी अंडर -19 क्रिकेट विश्व कप 2018 का 12 वां संस्करण जीता है?

A. ऑस्ट्रेलिया
B. न्यूजीलैंड
C. वेस्ट इंडीज
D. भारत

Answer: D

18. किस देश ने दुनिया की सबसे लंबी ज़िप लाइन लॉन्च की?

A. संयुक्त अरब अमीरात
B. पाकिस्तान
C. दक्षिण अफ्रीका
D. इंडोनेशिया

Answer: A

19. कौन सा शहर 2018 कला घोड़ा कला त्योहार की मेजबानी कर रहा है?

A. नई दिल्ली
B. कोची
C. मुंबई
D. कोलकाता

Answer: C

20. किस बैंक को सरकार से 173 करोड़ रुपये का पूंजीगत लाभ मिलेगा?

A. केनरा बैंक
B. इंडियन ओवरसीज बैंक
C. देना बैंक
D. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 4 March 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer