Home / Quiz / GK Quiz 10 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 10 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 10 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 10 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 10 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 10 April 2018

Take General Knowledge Quiz 10 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 10 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 10 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state conferred with the ‘State of the Year’ Award under the ‘business leader’ category at India Business Leader Awards (IBLA)?

A. Maharashtra
B. Chhattisgarh
C. West Bengal
D. Karnataka

Answer: B

2. What was the theme for National Maritime Day 2018?

A. Ease of doing business in the maritime sector
B. Connecting India through Shipping
C. Indian Marine the Ultimate Power
D. Indian Shipping – An Ocean of opportunity

Answer: D

3. Which state government launched Mobile App ‘Uzhavan’ for the benefit of the farmers of the state?

A. Odisha
B. Andhra Pradesh
C. Tamil Nadu
D. Karnataka

Answer: C

4. On which day, the 55th edition of National Maritime Day was celebrated all over India?

A. 7 April
B. 14 March
C. 2 April
D. 5 April

Answer: D

5. National award winning Assamese filmmaker Munin Barua is from which state?

A. Odisha
B. West Bengal
C. Assam
D. Himachal Pradesh

Answer: C

6. Which team got defeated against India in Gold Coast CommonwealthGames?

A. North America
B. Australia
C. Malaysia
D. South Africa

Answer: C

7. In which city, the headquarter of the Indian Overseas Bank is located?

A. Bengaluru
B. Chennai
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer: C

8. Who bought Third Gold for Indian Country?

A. Sathish Sivalingam
B. Naresh Iyer
C. Dinesh Karthik
D. Ramesh Kumar

Answer: A

9. Romesh Sobti is the CEO of which bank?

A. Kotak Mahindra Bank
B. Axis Bank
C. Indian Overseas Bank
D. IndusInd Bank

Answer: D

10. The headquarter of the World Health Organisation is located at which place?

A. Paris, France
B. Geneva, Switzerland
C. Washington DC, United States
D. London, England

Answer: B

You can also check: Current Affairs 10 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 10 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. आईएएफ ने कितने लड़ाकू विमानों को स्काई हाई को सुरक्षा को मजबूत बनाने का लक्ष्य रखा है?

A. 280
B. 115
C. 250
D. 110

Answer: D

12. अगस्त 2015 से ट्विटर द्वारा कितने लाखों आतंकवादी खाते निलंबित हैं?

A. 1.2
B. 2.5
C. 3.8
D. 4.5

Answer: A

13. निम्नलिखित देशों में से कौन सा दूसरा विश्व युद्ध के बाद से अपनी पहली समुद्री इकाई को सक्रिय कर रहा है?

A. चीन
B. जर्मनी
C. जापान
D. इटली

Answer: C

14. कौन सा खिलाड़ी खेल डेविस कप में सबसे सफल खिलाड़ी बनता है?

A. सानिया मिर्जा
B. लिएंडर पेस
C. सुमित नागल
D. विष्णु वर्धन

Answer: B

15. टेओडोरो ओबियंजग एनग्जामा मस्सागो किस देश का अध्यक्ष है?

A. पापुआ न्यू गिनी
B. ज़िम्बाब्वे
C. चिली
D. इक्वेटोरियल गिनी

Answer: D

16. भारतीय रेलवे खानपान सेवा के कितने प्रतिशत गाड़ियों और स्टेशनों में एक समान जीएसटी को आकर्षित करते हैं?

A. 35%
B. 15%
C. 25%
D. 5%

Answer: D

17. रवि कुमार निम्नलिखित खेलों से संबंधित हैं?

A. भारोत्तोलन
B. कुश्ती
C. शूटिंग
D. बैडमिंटन

Answer: C

18. कितने लाखों केंद्र सरकार और महाराष्ट्र विश्व बैंक ने परियोजना के लिए हस्ताक्षर किए?

A. 420
B. 650
C. 780
D. 950

Answer: A

19. विश्व स्वास्थ्य दिवस कब मनाया जाता है?

A. अप्रैल 9
B. अप्रैल 8
C. अप्रैल 7
D. अप्रैल 6

Answer: C

20. कौन सा राज्य भारत का सर्वश्रेष्ठ ‘स्टेट ऑफ़ द इयर’ पुरस्कार?

A. बिहार
B. तमिलनाडु
C. छत्तीसगढ़
D. हिमाचल प्रदेश

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 10 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 10 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *