Home / Quiz / GK Quiz 12 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 12 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 12 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 12 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 12 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 12 April 2018

Take General Knowledge Quiz 12 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 12 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 12 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who appointed as the new Director General of Central Industrial Security Force (CISF)?

A. OP Singh
B. Karambir Singh
C. Rajesh Ranjan
D. Om Prakash Mitharval

Answer: C

2. Which country’s table tennis team was beaten by India to secure gold at the Commonwealth Games?

A. Pakistan
B. Nigeria
C. Saudi Arabia
D. Iran

Answer: B

3. FSSAI launched which project to address Vitamin D deficiencies (VDD) amongst youngsters?

A. Project Sun
B. Project Sky
C. Project Dhoop
D. Project Sunlight

Answer: C

4. Which of the following Inaugurates Scientific Convention On World Homeopathy Day?

A. Shri Ramesh Kumar
B. Shri Venkaiah Naidu
C. Shri Naresh Singh
D. Shri Nitin Singh

Answer: B

5. India’s first high-speed electric locomotive has been flagged off from which state?

A. Assam
B. Uttar Pradesh
C. Maharashtra
D. Bihar

Answer: D

6. Name the person who inaugurated India’s 1st All-Electric High-Speed Train?

A. Shri Narendra Modi
B. Shri Vivek Misra
C. Shri Naresh Singh
D. Shri Ramesh Kumar

Answer: A

7. Which country is to host the 2018 International Conference on Human Rights in South Asia?

A. India
B. Nepal
C. South Korea
D. China

Answer: B

8. Which day is celebrated as National Safe Motherhood Day recently?

A. April 11
B. May 6
C. June 3
D. July 16

Answer: A

9. Who appointed as the new member of Union Public Service Commission (UPSC)?

A. M Sathiyavathy
B. Manoj Bassi
C. Bhim Sain Joshi
D. Sujata Bhonsle

Answer: A

10. Who is appointed as NASSCOM Chairman recently?

A. Naresh Singh
B. Rishad Premji
C. Suresh Kumar
D. Ramesh Kumar

Answer: B

You can also check: Current Affairs 12 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 12 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 12 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. एशिया के लिए बूआ फ़ोरम के नए निर्वाचित अध्यक्ष कौन हैं (बीएफए)?

A. यासुओ फुकुडा
B. ली बाओदोंग
C. बान की-चंद्र
D. झोउ जियाचुआन

Answer: C

12. किस राज्य दसवीं डेफएक्सपो भारत ने हाल ही में शुरू किया?

A. बिहार
B. केरल
C. कर्नाटक
D. तमिलनाडु

Answer: D

13. नेपाल के 900 मेगावाट जलविद्युत परियोजना में भारतीय स्टेट बैंक ने कितने अरबों का निवेश किया?

A. 80
B. 95
C. 65
D. 87

Answer: A

14. भारत ने किस देश को हाल ही में समझदारी के ज्ञापन पर हस्ताक्षर किए हैं?

A. दुबई
B. यूएसए
C. नीदरलैंड्स
D. इंडोनेशिया

Answer: A

15. सीडब्ल्यूजी इतिहास में पहली बार किस देश को जीत बैडमिंटन टीम गोल्ड?

A. पाकिस्तान
B. भारत
C. सऊदी अरब
D. इंडोनेशिया

Answer: B

16. किस बैंक ने 225 मिलियन पाउंड कैपिटल के साथ यूके की सहायक कंपनी का शुभारंभ किया?

A. केनरा बैंक
B. देना बैंक
C. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
D. यस बैंक

Answer: C

17. किस बैंक ने ईसाई सिलाई को नए सीईओ के रूप में नियुक्त किया है?

A. कैथोलिक सीरियन बैंक
B. डीएनएस बैंक
C. ड्यूश बैंक
D. बैंक ऑफ अमेरिका

Answer: C

18. हाल ही में 16 वीं अंतर्राष्ट्रीय ऊर्जा मंच की मंत्री की बैठक का उद्घाटन किसने किया?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री अरुण जेटली
C. रमेश कुमार
D. श्री सुरेश मेनन

Answer: A

19. कौन सा शहर आठ रंगमंच ओलंपिक संपन्न हुआ?

A. पटना
B. चेन्नई
C. हैदराबाद
D. मुंबई

Answer: D

20. किस देश के साथ चीन समझौता ज्ञापन के साथ बेल्ट और रोड इनिशिएटिव?

A. मलेशिया
B. सिंगापुर
C. पाकिस्तान
D. भारत

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 12 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 12 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *