Home / Quiz / GK Quiz 13 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 13 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 13 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 13 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 13 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 13 April 2018

Take General Knowledge Quiz 13 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 13 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 13 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who appointed as the new Chairman of NASSCOM?

A. Nandan Nilekani
B. Rishad Premji
C. Shiv Nadar
D. Rajesh Gopinathan

Answer: B

2. In which city, PM Narendra Modi inaugurated 10th edition of the Defence Expo?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Agartala
D. Chennai

Answer: D

3. In which state, the maiden meeting of the “NITI Forum for North East” was held?

A. Tripura
B. Mizoram
C. Assam
D. Meghalaya

Answer: A

4. RBI imposed Rs 30 Million on which Indian Bank for non-compliance of directions issued by the bank on Income Recognition and Asset Classification?

A. Punjab National Bank
B. UCO Bank
C. IDBI Bank
D. Canara Bank

Answer: C

5. In which country, the three days International Conference on Human Rights was held to address the issues relating to human rights and impunity in South Asia?

A. Sri Lanka
B. UAE
C. India
D. Nepal

Answer: D

6. Which Bank is planning to raise about Rs 400 Billion from the market through Bonds in FY 2019?

A. YES Bank
B. NABARD
C. SBI
D. SIDBI

Answer: B

7. In which city, the two days Scientific Convention on World Homeopathy Day inaugurated?

A. Hyderabad
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Mumbai

Answer: B

8. Which Sportsperson won a gold medal at the Commonwealth games being held in Gold Coast, Australia?

A. Shreyasi Singh
B. Mitherwal
C. Apurvi Chandela
D. Mehuli Ghosh

Answer: A

9. Which project launched by FSSAI to address Vitamin D deficiency in school children by shifting assembly hours to noon?

A. Project Surya
B. Project Vitamin D
C. Project Sun
D. Project Dhoop

Answer: D

10. In which city, Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated a scientific convention on the World Homoeopathy Day (WHD 2018)?

A. Nasik
B. Udaipur
C. New Delhi
D. Raipur

Answer: C

You can also check: Current Affairs 13 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 13 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. एफएसएसएआई के अध्यक्ष कौन है?

A. पवन कुमार अग्रवाल
B. आशीष बहुगुणा
C. सुरीना राजन
D. अनिल रिलाया

Anwer: B

12. संघ लोक सेवा आयोग (यूपीएससी) के नए सदस्य के रूप में कौन नियुक्त किया गया?

A. एम सथियावती
B. मनोज बासी
C. भीम साईं जोशी
D. सुजाता भोंसले

Answer: A

13. किस साल की स्थापना में नास्कॉम एक गैर-लाभकारी संस्था है?

A. 1988
B. 1995
C. 1972
D. 2000

Answer: A

14. एशिया के लिए बूआ फ़ोरम के नए निर्वाचित अध्यक्ष कौन हैं (बीएफए)?

A. Yasuo फुकुडा
B. ली बाओदोंग
C. बान की-चंद्र
D. झोउ जियाचुआन

Answer: C

15. एशिया कप किस खेल से जुड़ा है?

A. गोल्फ
B. बैडमिंटन
C. क्रिकेट
D. हॉकी

Answer: C

16. पंजाब नेशनल बैंक का राष्ट्रीयकरण कब हुआ था?

A. जुलाई 22, 1969 ए डी
B. जुलाई 21, 1969 ए डी
C. जुलाई 20, 1969 ए डी
D. जुलाई 19, 1969 ए डी

Answer: D

17. 2018 एशिया कप किस देश में आयोजित किया जाएगा?

A. संयुक्त अरब अमीरात
B. भारत
C. पाकिस्तान
D. श्रीलंका

Answer: A

18. किस राज्य में भारत का पहला ‘हैप्पी सिटीज समिट 2018’ का आयोजन किया गया था?

A. तमिलनाडु
B. हरियाणा
C. महाराष्ट्र
D. आंध्र प्रदेश

Answer: D

19. संघ के कार्यकारी का असली प्रमुख कौन है?

A. अध्यक्ष
B. प्रधान मंत्री
C. उपाध्यक्ष
D. केंद्रीय मंत्री

Answer: B

20. प्रधान मंत्री का कार्यकाल कितने साल है?

A. 5
B. 4
C. 3
D. 2

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 13 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 13 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *