Home / Quiz / GK Quiz 15 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 15 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 15 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 15 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 15 April 2018

Take General Knowledge Quiz 15 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 15 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 15 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi inaugurated Dr. Ambedkar National Memorial in which city?

A. Bengaluru
B. Guwahati
C. Gangtok
D. New Delhi

Answer: D

2. Who conferred with the 2017 Dadasaheb Phalke Award?

A. Shatrughan Sinha
B. Amitabh Bachchan
C. Vinod Khanna
D. Sri Devi

Answer: C

3. Who is the youngest gold medalist at CWG?

A. Deepak Lather
B. Hima Das
C. Anil Banwala
D. Neena Varakal

Answer: C

4. Who will direct a task force for a fast-tracking roll-out of Unmanned Aerial Vehicle (UAV) technology?

A. Jayant Sinha
B. Arun Jaitley
C. Suresh Prabhu
D. Piyush Goyal

Answer: A

5. Who is chairman of Apple?

A. Arthur D. Levinson
B. Ronald Wayne
C. Steve Wozniak
D. Tim Cook

Answer: A

6. Which movie got the best film award at the 65th National Film Awards for 2017?

A. Newton
B. Village Rockstar
C. Nagarkirtan
D. Water Baby

Answer: B

7. Which country end up the reservation process for government jobs?

A. China
B. Butan
C. Sri Lanka
D. Bangladesh

Answer: D

8. Which movie got the Nargis Dutt Award for Best Film on National Integration at the 65th National Film Awards 2017?

A. Aalorukkam
B. Ladhakh
C. Dhappa
D. Murakhiya

Answer: C

9. Which movie won the Indira Gandhi Award For Best Debut Film of a Director at the 65th National Film Awards for 2017?

A. Mom
B. Bhayanakam
C. Sinjar
D. Irada

Answer: C

10. Protest Constitution day is announced on which date?

A. 14 April 2015
B. 14 April 2003
C. 14 April 2015
D. 14 April 2018

Answer: D

You can also check: Current Affairs 15 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 15 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 15 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. गोल्डन कॉमनवेल्थ गेम्स 2018 में पुरुष फ्रीस्टाइल कुश्ती वर्ग में बजरंग पुनिया ने स्वर्ण पदक जीता था?

A. 68 kg
B. 57 kg
C. 60 kg
D. 65 kg

Answer: D

12. किताब “मटकागी मणिपुर-द प्रथम मणिपुरी फीचर फिल्म” किसने लिखी?

A. इरोम चानू शर्मिला
B. एम.के. बिनोडिनी देवी
C. बॉबी वाँगबैम
D. राजेन तेजिंबा

Answer: C

13. तेजस्विनी सावंत निम्नलिखित खेलों से संबंधित हैं?

A. मुक्केबाजी
B. शूटिंग
C. कुश्ती
D. टेबल टेनिस

Answer: B

14. जो फिल्म हाल ही में साठ पांच राष्ट्रीय फिल्म पुरस्कारों पर सर्वश्रेष्ठ फिल्म विशेष प्रभाव वाली फिल्म मिली?

A. माँ
B. बाहूबली निष्कर्ष
C. नागकिस्तान
D. न्यूटन

Answer: B

15. शीर्ष अमेरिकी थिंक टैंक हेरिटेज फाउंडेशन द्वारा जारी आर्थिक स्वतंत्रता की नवीनतम वार्षिक सूचकांक में भारत की रैंकिंग क्या है?

A. 140th
B. 161st
C. 130th
D. 148th

Answer: C

16. किस देश ने हाल ही में आर्थिक स्वतंत्रता सूचकांक 2018 में 130 पर स्थान दिया था?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. इंडोनेशिया

Answer: A

17. खाद्य सुरक्षा और भारतीय मानक प्राधिकरण (एफएसएसएआई) के मौजूदा सीईओ कौन हैं?

A. देवेश झा
B. अतुल अग्निहोत्री
C. पवन अग्रवाल
D. संदीप झाजरीिया

Answer: C

18. कौन सा खिलाड़ी भारत का सबसे छोटा सीडब्ल्यूजी स्वर्ण पदक विजेता बनता है?

A. सतीश कन्नन
B. सुरेश कुमार
C. रमेश मेनन
D. अनीश भंवला

Answer: D

19. किस देश में पहली ई-कचरे का कारखाना शुरू किया गया है?

A. चीन
B. भारत
C. ऑस्ट्रेलिया
D. यू.एस.

Answer: C

20. किस राज्य भारतीय कॉन्सोर्टियम के लिए और रिफाइनरी के लिए समझौता ज्ञापन?

A. ईरान
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. इराक

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 15 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 15 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *