Home / Quiz / GK Quiz 17 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 17 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 17 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 17 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 17 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 17 April 2018

Take General Knowledge Quiz 17 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 17 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which bank launched new products such as pre-approved credit card and UPI solution to mark its 124th foundation day?

A. Punjab National Bank
B. Canara Bank
C. Bank of Baroda
D. Allahabad Bank

Answer: A

2. Who is the first Indian woman boxer to win a Commonwealth Gold?

A. Sarjubala Devi
B. Sarita Devi
C. Mary Kom
D. Pinki Jangra

Answer: C

3. Which Indian female badminton player won singles gold in Commonwealth Games history?

A. P V Sindhu
B. Jwala Gutta
C. Arundhati Pantawane
D. Saina Nehwal

Answer: D

4. Who elected as the new international president of Vishwa Hindu Parishad (VHP)?

A. Amrita Kaur
B. Neeraj Kumar
C. Raghava Reddy
D. Vishnu Sadashiv Kokje

Answer: D

5. India Mobile Congress will be held in which city in October 2018?

A. Pune
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Pathankot

Answer: B

6. O’Connell Tower is hailed from which country?

A. Greece
B. Switzerland
C. Ireland
D. Canada

Answer: C

7. Which of the following was appointed as the Chairman of Bank Board Bureau?

A. Manu Gupta
B. Vikram Rawat
C. Bhanu Pratap Sharma
D. Vinod Rai

Answer: C

8. Government based BHIM app introduced new cashback scheme for merchants to a maximum cashback of Rs ______per month?

A. Rs 1000
B. Rs 1200
C. Rs 500
D. Rs 750

Answer: A

9. As per ASSOCHAM survey, around 88 percent of which state people have Vitamin D deficiency?

A. Himachal Pradesh
B. Delhi
C. Sikkim
D. Uttar Pradesh

Answer: B

10. How many billions did Union Government Raises NABARD Authorised Capital?

A. 380
B. 500
C. 450
D. 300

Answer: D

 

You can also check: Current Affairs 17 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. चीन ने हैनान प्रांत में एक मुफ्त व्यापार बंदरगाह व्यवस्था की स्थापना किस वर्ष तक की है?

A. 2020
B. 2025
C. 2030
D. 2035

Answer: B

12. किस राज्य ने 71 वें स्थापना दिवस मनाया?

A. हिमाचल प्रदेश
B. जयपुर
C. बिहार
D. केरल

Answer: A

13. कौन सा शहर भारत के मोबाइल कांग्रेस 2018 की मेजबानी करेगा?

A. चेन्नई
B. मुंबई
C. पुणे
D. नई दिल्ली

Answer: D

14. हाल ही में होम एक्सपो इंडिया 2018 के 7 वें संस्करण का उद्घाटन किसने किया?

A. श्री सुरेश कुमार
B. श्री नरेश अय्यर
C. श्रीमती श्रीमती ईरानी
D. श्री दिनेश राज

Answer: C

15. होम एक्सपो इंडिया 2018 के 7 वें संस्करण की मेजबानी करने वाला कौन सा शहर है?

A. भोपाल
B. पुणे
C. कोची
D. ग्रेटर नोएडा

Answer: D

16. किस शहर के राष्ट्रमंडल प्रमुखों की सरकार की बैठक शुरू हो रही है?

A. सिंगापुर
B. लंदन
C. डेनमार्क
D. यूएसए

Answer: B

17. कृष्णा वन्यजीव अभ्यारण्य (केडब्ल्यूएस) किस राज्य में स्थित है?

A. महाराष्ट्र
B. कर्नाटक
C. आंध्र प्रदेश
D. केरल

Answer: C

18. कौन हाल ही में स्वीडन और यूके की 5-दिवसीय यात्रा पर छोड़ दिया?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री रमेश गुप्ता
C. श्री नरेंद्र मोदी
D. श्री दिनेश गुप्ता

Answer: C

19. 21 वीं राष्ट्रमंडल खेलों 2018 के समापन समारोह में भारत के झंडेदार कौन है?

A. मणिका बत्रा
B. मैरी कॉम
C. सायना नेहवाल
D. हीना सिद्धू

Answer: B

20. किस बैंक ने हाल ही में मार्क फाउंडेशन दिवस के लिए उत्पाद शुरू किया?

A. पंजाब नेशनल बैंक
B. केनरा बैंक
C. देना बैंक
D. आंध्र बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 17 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 17 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *