Home / Quiz / GK Quiz 18 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 18 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 18 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 18 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 18 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 18 April 2018

Take General Knowledge Quiz 18 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 18 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 18 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who is the President of Confederation of Indian Industry?

A. Uday Kotak
B. Vikram Kirloskar
C. Rakesh Bharti Mittal
D. Chandan Javedkar

Answer: C

2. In which city, the headquarters of HDFC Bank is situated?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Chennai
D. Pune

Answer: A

3. In which city, the 7th edition of Home Expo India 2018 has been inaugurated?

A. New Delhi
B. Greater Noida
C. Mumbai
D. Patna

Answer: B

4. Which state becomes the first Indian state to launch a special awareness drive to guarantee that transgender in the state register as voters?

A. Kerala
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Odisha

Answer: B

5. Which districts of Andhra Pradesh is set to become the first district of India with 100 percent LED street lighting?

A. Visakhapatnam
B. YSR Kadapa
C. West Godavari
D. East Godavari

Answer: D

6. Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) was launched across which state?.

A. Maharashtra
B. Telangana
C. Tamil Nadu
D. Andhra Pradesh

Answer: B

7. Who awarded the ‘India Talent Management Award’ 2018?

A. Shikha Sharma
B. Rana Kapoor
C. Chanda Kochar
D. Uday Kotak

Answer: B

8. Which Bollywood actor conferred with the prestigious Raj Kapoor Lifetime Achievement?

A. Rekha
B. Sridevi
C. Amitabh Bachchan
D. Dharmendra

Answer: D

9. Which state government launched ‘unemployment allowance scheme’?

A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer: C

10. Which of the following state celebrated 71st Foundation Day?

A. Kerala
B. Himachal Pradesh
C. Arunachal Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer: B

You can also check: Current Affairs 18 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 18 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 18 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. गायत्री पुलेला किस खेल से जुड़े हैं?

A. बैडमिंटन
B. टेनिस
C. हॉकी
D. फुटबॉल

Answer: A

12. केंद्रीय गृह मंत्री स्मृति ईरानी होम एक्सपो इंडिया 2018 के कितने संस्करणों का उद्घाटन करते हैं?

A. 7
B. 6
C. 8
D. 15

Answer: A

13. 2017 विश्व हेमोफिलिया दिवस (WHD) का विषय क्या है?

A. मुझे गिनती में
B. साथ में हम देखभाल करते हैं
C. आपका जीवन सुधारें!
D. उनकी आवाज सुनें

Answer: D

14. कितने दिन प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी ने स्वीडन और यूके की यात्रा छोड़ दी?

A. 10
B. 4
C. 5
D. 8

Answer: C

15. 2017 पुरुषों की एकल सिंगापुर ओपन बैडमिंटन टूर्नामेंट किसने जीता?

A. एन एस रेड्डी
B. एंथोनी सिनीसुक गिनटिंग
C. साईं प्रणीत भामिदिपती
D. किदंबी श्रीकांत

Answer: C

16. जल संसाधन पर पूर्वी राज्यों का पहला क्षेत्रीय सम्मेलन किस शहर में आयोजित हुआ था?

A. कोलकाता
B. गुरुग्राम
C. हैदराबाद
D. पटना

Answer: A

17. हाँ बैंक का मुख्यालय किस जगह में स्थित है?

A. नई दिल्ली
B. मुंबई
C. गुरुग्राम
D. इंदौर

Answer: B

18. भारत ने मेघालय के लिए विश्व बैंक के साथ ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए कितने लाखों?

A. 52
B. 48
C. 65
D. 95

Answer: B

19. किस साल में केंद्रीय सतर्कता आयोग की स्थापना की गई थी?

A. 1991
B. 1954
C. 1972
D. 1964

Answer: D

20. कौन सा खेल खिलाड़ी हाल ही में वर्ल्ड रिकार्ड मिला?

A. शिखा टंडन
B. विदर्भ खाडे
C. संदीप सेजवाल
D. बांग्ला चैनल

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 18 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 18 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *