Home / Quiz / GK Quiz 22 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 22 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 22 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 22 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 22 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 19 April 2018

Take General Knowledge Quiz 22 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 22 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 22 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who named to be the next head of the Commonwealth of Nations to succeed Queen Elizabeth II?

A. Prince Charles
B. Patricia Scotland
C. Theresa May
D. Winston Churchill

Answer: A

2. NSDC stands for What?

A. National Software Domestic Corporation
B. National Synthetic Development Corporation
C. National Skill Development Corporation
D. National Skill Domestic Corporation

Answer: C

3. Who is the youngest person to get a place in TIME Magazine’s World’s 100 Most Influential People of 2018?

A. Virgil Abloh
B. Shawn Mendes
C. Rihanna
D. Millie Bobby Brown

Answer: D

4. Name the city which becomes a top city for office expansion: CBRE?

A. Bengaluru
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Patna

Answer: A

5. Civil services day is observed on which date?

A. April 17
B. April 19
C. April 18
D. April 21

Answer: D

6. Which bank get RBI Nod to Open branches in London and Singapore?

A. Deutsche Bank
B. Yes Bank
C. Canara Bank
D. State Bank of India

Answer: B

7. In which country, the 18th Asian Junior Athletic Meet will take place?

A. France
B. China
C. Japan
D. United Kingdom

Answer: C

8. Which country set a committee to improve Higher Defence Planning?

A. Saudi Arabia
B. Pakistan
C. India
D. Denmark

Answer: C

9. What is the official mascot of the FIBA Basketball World Cup 2019?

A. Speed Tiger
B. Son of Dreams
C. Qiu Qiu
D. The Calabash Brothers

Answer: B

10. Which of the following country changes country’s name to ‘Kingdom Of ESwatini’?

A. Swaziland
B. Angola
C. Madagascar
D. Mozambique

Answer: A

 

You can also check: Current Affairs 18 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 22 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 22 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. फॉर्च्यून पत्रिका के 2018 के 50 सबसे महान नेताओं में मुकेश अंबानी का पद क्या है?

A. 22
B. 17
C. 20
D. 24

Answer: D

12. हाल ही में किस खिलाड़ी ने चीनी ग्रैंड प्रिक्स 2018 जीता?

A. जॉन बसना
B. डैनियल रिकियार्डो
C. फर्नांडीस डैनियल
D. रिकिकार्डो जॉर्ज

Answer: B

13. विश्व लिवर दिवस कब मनाया जाता है?

A. 18 अप्रैल
B. अप्रैल 20
C. अप्रैल 19
D. अप्रैल 17

Answer: C

14. टी वी आर शेनॉय किस क्षेत्र में हाल ही में हैं?

A. निर्देशक
B. खेल व्यक्ति
C. छायांकनकार
D. पत्रकार

Answer: D

15. राष्ट्रमंडल राष्ट्रों का मुख्यालय किस स्थान पर स्थित है?

A. न्यूयॉर्क, संयुक्त राज्य अमेरिका
B. पेरिस, फ्रांस
C. जिनेवा, स्विट्जरलैंड
D. लंदन, यूनाइटेड किंगडम

Answer: D

16. कौन सा राज्य पॉकेट कॉप प्रोजेक्ट लॉन्च करता है?

A. केरल
B. गुजरात
C. तमिलनाडु
D. हिमाचल प्रदेश

Answer: B

17. इंटरनेशनल बास्केट बॉल फेडरेशन (एफआईबीए) का मुख्यालय किस स्थान पर है?

A. जर्मनी
B. स्विट्जरलैंड
C. फ्रांस
D. यूनाइटेड किंगडम

Answer: B

18. हाल ही में मैडम तुसाद के संग्रह में पहला भारतीय फिल्म निर्माता कौन है?

A. करण जौहर
B. सलमान खान
C. शाहरुख खान
D. आलिया भट्ट

Answer: A

19. टिम बर्लिंग किस क्षेत्र से जुड़ा हुआ है?

A. खेल
B. संगीत
C. नृत्य
D. अभिनय

Answer: B

20. हाल ही में फिक्की महासचिव के रूप में कौन लेता है?

A. श्री सुधा कृष्णन
B. श्री सुरेश मेनन
C. श्री दिलीप चेनोय
D. श्री नीतीश कुमार

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 22 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 22 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *