Home / Quiz / GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 26 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 26 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 26 April 2018

Take General Knowledge Quiz 26 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 26 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 26 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

A. Jabalpur
B. Gwalior
C. Mandla
D. Indore

Answer: C

2. Name the country that will host the world’s first 2-Day female foreign ministers’ meeting in September 2018.

A. Iceland
B. Russia
C.China
D. Canada

Answer: D

3. Which of the following countries has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

A. Australia
B. Japan
C. China
D. India

Answer: D

4. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

5. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitely
C. Suresh Prabhu
D. Smriti Irani

Answer: C

6. Name the country that has won 8th South Asian Judo Championship held in Lalitpur, Nepal.

A. Bangladesh
B. South Korea
C. India
D. Indonesia

Answer: C

7. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

A. Marin Cilic
B. Rafael Nadal
C. Grigor Dimitrov
D. Diego Schwartzman

Answer: B

8. Under which scheme 325 routes awarded; 40% for North East hills recently?

A.UDAN – II
B. Housing for All
C. Digi Locker
D. Aadhaar

Answer: A

9. How many crores did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. Eighty-Eight Thousand
B. Sixty Nine Thousand
C.Sixty Nine Thousand
D.Seventy-Eight Thousand

Answer: A

10. How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. 18
B.15
C. 20
D. 29

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 April 2018 – Latest GK Questions

11. ग्रामीण आवास पुश के लिए एनएचबी टाई अप पर किस बैंक ने हस्ताक्षर किए?

A. बड़ौदा
B. कानारा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक का एबैंक

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

A. यूनेस्को पुरस्कार
B. पद्म भूषण
C. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
D. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. दादाहाहेब फाल्के उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 में, ______________ को पुरुष श्रेणी में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता से सम्मानित किया गया था।

A. रणवीर सिंह
B. शाहिद कपूर
C. मनोज वाजपेयी
D. रणबीर कपूर

Answer: B

14. निम्नलिखित व्यक्तियों में से किसने दादासाहेब फाल्के को प्राप्त किया है वर्ष श्रेणी के सामाजिक और व्यापार उद्यमी में उत्कृष्टता पुरस्कार हाल ही में?

A. जया मिश्रा
B. सुदर्शन पटनायक
C. मनीष अरोड़ा
D. अनामिका खन्ना

Answer: A

15. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

A. विवेक फिक्शन लेखक
B. अंग्रेजी साहित्य
C. विवादास्पद लेखन
D. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

A. सुरेश मेनन
B. राजेश शर्मा
C. नरेंद्र मोदी
D. श्री अरुण जेटली

Answer: B

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

A. 15
B. 18
C. 25
D. 25

Answer: B

18. उस देश का नाम दें जिसने अपने बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा बिटकॉइन और अन्य क्रिप्टोकुरियों के उपयोग पर प्रतिबंध लगा दिया है।

A. सीरिया
B. सऊदी अरब
C. ईरान
D. ओमान

Answer: C

19. बैंक ऑफ इंडिया मुख्यालय ______________ में।

A. चेन्नई
B. जयपुर
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: D

20. भारत सरकार ने हाल ही में अमरीकी डालर के ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं सुधार के लिए निम्नलिखित अंतर्राष्ट्रीय संगठनों में से 210 मिलियन मध्यप्रदेश में ग्रामीण सड़क नेटवर्क?

A. विश्व बैंक
B. आईएमएफ
C. नया विकास बैंक
D. यूरोपीय निवेश बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 26 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 26 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *