Home / Quiz / GK Quiz 3 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 3 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 3 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 3 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 3 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 3 April 2018

Take General Knowledge Quiz 2 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 3 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 3 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. At Telangana Sports Journalists Association annual awards for 2017, who honored with the Lifetime Achievement award?

A. Bhupendra Singh
B. MSK Prasad
C. Rajendra Pralhad Shelke
D. N Mukesh Kumar

Answer: D

2. Unique Nilgiri Mountain Railway to run special train services in Tamil Nadu from which month?

A. June
B. May
C. April
D. March

Answer: A

3. Who won the ‘best coach of the year’ award at the Telangana Sports Journalists Association annual awards for 2017?

A. Satpal Singh
B. Syed Nayeemuddin
C. Pullela Gopichand
D. Ramakant Achrekar

Answer: C

4. Which of the following country launches twin BeiDou-3 navigation satellites into space?

A. Pakistan
B. China
C. Saudi Arabia
D. Iran

Answer: B

5. Flipkart announced the acquisition of which payments start-up on 1 April 2016?

A. Zaakpay
B. PhonePe
C. Instamojo
D. Citrus

Answer: B

6. Which year Chief minister Shivraj promises Pucca house for all laborers in Madhya Pradesh?

A. 2022
B. 2025
C. 2018
D. 2035

Answer: A

7. On 29 March 201, who was named as the Chairman of Indian Direct Selling Association?

A. Rajat Banerji
B. Jitendra Jagota
C. Vivek Katoch
D. Amit Chadha

Answer: B

8. Which company Ties Up With IDFC, YES Bank, For Truck Loans?

A. Rivigo
B. Ashok Leyland
C. Larsen and Toubro
D. Tech Mahindra

Answer: A

9. In which state, Indian woman had never been a chief minister?

A. Tamil Nadu
B. Rajasthan
C. Maharastra
D. Uttar Pradesh

Answer: C

10. Which country does Pakistan agree to resolve issues related to the treatment of diplomats in line with 1992 Code of Conduct?

A. Iran
B. Saudi Arabia
C. Indonesia
D. India

Answer: D

You can also check: Current Affairs 3 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 3 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 1 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

 

11. प्राचीन विद्यालय क्या है?

A. दार्शनिक स्कूल
B. ऐतिहासिक विद्यालय
C. एनालिटिकल स्कूल
D. सामाजिक स्कूल

Answer: A

12. किस राज्य के भाजपा अध्यक्ष अमित शाह पर आरोप लगाया गया, कांग्रेस सभी मोर्चों को देने में असफल रही?

A. केरल
B. कर्नाटक
C. तमिलनाडु
D. आंध्र प्रदेश

Answer: A

13. केंद्रीय पेट्रोलियम और प्राकृतिक गैस मंत्री, कौशल विकास और उद्यमिता कौन है?

A. अनंत कुमार
B. गोपीनाथ मुंडे
C. धर्मेंद्र प्रधान
D. जे पी नड्डा

Answer: C

14. पोषक तत्व आधारित सब्सिडी और सिटी कंपोस्ट योजना को जारी रखने की मंजूरी किसने दी?

A. सीसीईए
B. एसएसआरओ
C. डी डी ओ
D. सीआईपीईटी

Answer: A

15. साल्ट लेक स्टेडियम किस शहर में स्थित है?

A. नागपुर
B. इंदौर
C. पुणे
D. कोलकाता

Answer: D

16. हिमाचल में तकनीकी शिक्षा के आधुनिकीकरण में मदद करने के लिए एडीबी के साथ कितने लाखों ने ऋण समझौता किया था?

A. 80
B. 50
C. 60
D. 70

Answer: A

17. इंटरकांटिनेंटल बैलिस्टिक मिसाइल (आईसीबीएम) शैतान किस देश के अंतर्गत आता है?

A. चीन
B. रूस
C. पाकिस्तान
D. भारत

Answer: B

18. किस देश ने 1992 के आचरण संहिता के अनुरूप राजनयिकों के इलाज से संबंधित भारत के मुद्दों को हल करने पर सहमति जताई थी?

A. इंडोनेशिया
B. सऊदी अरब
C. पाकिस्तान
D. भारत

Answer: C

19. बीएस-वीज ग्रेड ईंधन भारत के सभी शहरों में किस साल शुरू किया जाएगा?

A. 2020
B. 2019
C. 2021
D. 2022

Answer: A

20. किस देश को संयुक्त राज्य अमेरिका से एलएनजी की पहली खेप मिलती है?

A. पाकिस्तान
B. भारत
C. सऊदी अरब
D. ऑस्ट्रेलिया

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 3 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 3 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *