Home / Quiz / GK Quiz 4 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 4 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 4 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 4 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 4 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 4 April 2018

Take General Knowledge Quiz 2 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 4 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 4 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. West Bengal government launched which scheme for the marriage of poor girls?

A. Sukanya Samridhi
B. Beti Bachao
C. Rupashree
D. Ladali

Answer: C

2. Which player to lift the Men’s Singles trophy of the 2018 Miami Open?

A. Kei Nishikori
B. Rafael Nadal
C. German Alexander Zverev
D. John Isner

Answer: D

3. Which state team lifted their sixth Santosh Trophy Football title in a thrilling final at the Salt Lake Stadium in Kolkata.

A. West Bengal
B. Kerala
C. Mizoram
D. Maharashtra

Answer: B

4. The Muniyara place is located in which state?

A. Meghalaya
B. Kerala
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Answer: B

5. On which day, the Reserve Bank Of India celebrated its 83rd establishment day?

A. 2nd April
B. 31st March
C. 1st April
D. 1st January

Answer: C

6. The World Autism Awareness Day is observed on which date?

A. April 2
B. April 1
C. April 3
D. March 31

Answer: A

7. Name the first city in the country to switch from BS-IV grade fuels to BS-V?

A. New Delhi
B. Chandigarh
C. Varanasi
D. Indore

Answer: A

8. Which of the following country receives the first consignment of LNG from the United States?

A. Saudi Arabia
B. Pakistan
C. India
D. Australia

Answer: A

9. Who appointed as the new President of NASSCOM?

A. R.Chandrashekhar
B. Raman Roy
C. Debjani Ghosh
D. Rishad Premji

Answer: C

10. Which team won the 72nd edition of the Santosh Trophy Football tournament?

A. Odisha
B. West Negal
C. Kerala
D. Maharashtra

Answer: C

You can also check: Current Affairs 4 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 4 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 4 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. ग्लोबल स्टार्टअप इकोसिस्टम 2017 इंडेक्स में भारत का रैंक क्या है?

A. 37
B. 23
C. 39
D. 27

Answer: A

12. वित्त वर्ष 2011 में 1.22 लाख करोड़ रूपये से अधिक परियोजनाएं किसने की थी?

A. अशोक लीलैंड
B. बीएसएनएल
C. एनएचएआई
D. लार्सन एंड टुब्रो लिमिटेड

Answer: C

13. राष्ट्रीय जांच एजेंसी के पहले महानिदेशक कौन बने?

A. शशी शंकर
B. पंकज जैन
C. विनीत जोशी
D. हर्षवर्धन सिंह

Answer: C

14. राष्ट्रीय जांच एजेंसी (एनटीए) के पहले महानिदेशक के रूप में नियुक्त किया गया है?

A. आलोक वर्मा
B. तपन मिश्रा
C. रेखा शर्मा
D. विनीत जोशी

Answer: D

15. रूस की नवीनतम अंतरमहाद्वीपीय बैलिस्टिक मिसाइल (आईसीबीएम) का नाम क्या है?

A. हिमता
B. बाबर
C. नाग
D. सरमेट

Answer: D

16. किस साल में लघु उद्योग विकास बैंक ऑफ इंडिया (सिडबी) की स्थापना की गई थी?

A. 1990
B. 1985
C. 1972
D. 1994

Answer: A

17. विश्व आत्मकेंद्रित जागरूकता दिवस 2018 के लिए क्या विषय था?

A. सस्टेनेबल फॉर सस्टेनेबल डेवलपमेंट
B. आत्मकेंद्रित के साथ महिलाओं और लड़कियों को सशक्तीकरण
C. आत्मकेंद्रित के बिना एक विश्व
D. महिला सशक्तीकरण के लिए आत्मकेंद्रित

Answer: B

18. कोस्टा रिका की राजधानी क्या है?

A. बांगुइ
B. सान जोस
C. क्विटो
D. रेकजाविक

Answer: B

19. कोस्टा रिका की राजधानी क्या है?

A. बांगुइ
B. रिक्जाविक
C. क्विटो
D. सान जोस

Answer: D

20. किर्गिस्तान की राजधानी क्या है?

A. रोज़ौ
B. बिश्केक
C.  कोनाक्री
D. वियनतियाने

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 4 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 4 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

One comment

  1. 13. राष्ट्रीय जांच एजेंसी के पहले महानिदेशक कौन बने?

    A. शशी शंकर
    B. पंकज जैन
    C. विनीत जोशी
    D. हर्षवर्धन सिंह

    Answer: C

    this is wrong answer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *