Home / Quiz / GK Quiz 7 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 7 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 7 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 7 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 7 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 7 April 2018

Take General Knowledge Quiz 7 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 7 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 7 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Actor Kolam Ajith was worked for which of thye following cinema?

A. Marathi
B. Odia
C. Malayalam
D. Bengali

Answer: C

2. Which government directed the banks to stop services to businesses dealing in virtual currencies?

A. Supreme Court
B. Reserve Bank of India
C. Central Board of Direct Taxes
D. Union Cabinet

Answer: B

3. Which is the theme of 2018 National Maritime Day?

A. Connecting India through Shipping
B. Indian Shipping – An Ocean of Opportunity
C. Ease of doing business in the maritime sector
D. Make in India” – an opportunity for the Maritime sector

Answer: B

4. Which country to host 2018 Boao Forum for Asia (BFA)?

A. India
B. China
C. Japan
D. Malaysia

Answer: B

5. Who is the Chairman of Monetary Policy Committee (MPC) of India?

A. Chetan Ghate
B. Viral A Acharya
C. Urjit Patel
D. Michael Patra

Answer: C

6. Which of the following city Global Logistics Summit Held?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Mumbai

Answer: A

7. The Union Government established a committee to regulate online news with how many members?

A. Five
B. Ten
C. Six
D. Seven

Answer: B

8. Which of the following country Prime Minister On 3-Day Visit to India recently?

A. Qatar
B. Indonesia
C. Iran
D. Nepal

Answer: D

9. In which weightlifting category, Mirabai Chanu won India’s first gold at the 21st Commonwealth Games?

A. 56 kg
B. 53 kg
C. 50 kg
D. 48 kg

Answer: D

10. The UIDAI launched how many digit Virtual ID to address privacy concerns related to Aadhaar?

A. 11
B. 12
C. 14
D. 16

Answer: D

You can also check: Current Affairs 7 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 7 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. भारत में कब राष्ट्रीय राष्ट्रीय दिवस मनाया जाता है?

A. अप्रैल 5
B. अप्रैल 3
C. अप्रैल 4
D. अप्रैल 6

Answer: A

12. जो शहर नौवीं भारत जापान-अमेरिकी त्रिपक्षीय बैठक हाल ही में हुई थी?

A. नई दिल्ली
B. चेन्नई
C. हैदराबाद
D. बिहार

Answer: A

13. संयुक्त राष्ट्र का अंतर्राष्ट्रीय दिवस मेरा कामकाज में सहायता और सहायता में कब मनाया जाता है?

A. अप्रैल 5
B. अप्रैल 3
C. अप्रैल 4
D. अप्रैल 2

Answer: C

14. यात्रा सेवाओं की पेशकश करने के लिए मेकमाइट्रिप के साथ कौन सा कंपनी पार्टनर्स?

A. स्नैपडील
B. फ्लिपकार्ट
C. अमेज़ॅन
D. पेज़ैप

Answer: B

15. हाल ही में कोयला गुणवत्ता निगरानी के लिए सरकार द्वारा शुरू किए गए ऐप का नाम क्या है?

A. एन.एन.टी.आई.
B. यूथान
C. उत्कर्ष
D. यूटीटीएएम

Answer: D

16. किस देश ने हाल ही में अजरबैजान के साथ दो समझौतों पर हस्ताक्षर किए थे?

A. इराक
B. सीरिया
C. अल्बानिया
D. भारत

Answer: D

17. केडी सिंह बाबू स्टेडियम किस शहर में स्थित है?

A. लखनऊ
B. पटना
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: A

18. सर्बिया में भारत के अगले राजदूत के रूप में नियुक्त कौन है?

A. सुब्रत भट्टाचार्य
B. राधाकृष्णन गोखले
C. विजय शेखर
D. नरेश सुभाष

Answer: A

19. पर्यटन मंत्रालय के राज्य मंत्री (स्वतंत्र प्रभार) कौन हैं?

A. ग्याराज सिंह
B. एलफांस कन्ननधनम
C. पान राधाकृष्णन
D. अश्विनी कुमार चौबे

Answer: B

20. किस देश ने टर्की के पहले परमाणु ऊर्जा संयंत्र का निर्माण शुरू कर दिया?

A. अल्बेनिया
B. भारत
C. रूस
D. ईरान

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 7 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 7 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *