Home / Quiz / GK Quiz 11 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 11 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 11 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 11 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 11 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 11 May 2018

Take General Knowledge Quiz 11 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 11 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 11 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who appointed as the country head for Google Cloud business in India?

A. Mohit Pande
B. Nitin Bawankule
C. Roopa Thakur
D. Shilpa Mathur

Answer: B

2. Which company releases Draft Of Telecom Interconnection Regulations?

A. BSNL
B. TRAI
C. BHEL
D. NTPC

Answer: B

3. The NSIC has signed a MoU with MSME Ministry for FY 2018-19. Where is the headquarters of NSIC?

A. Kochi
B. Patna
C. New Delhi
D. Ahmedabad

Answer: C

4. Who launches things, Its IoT Platform?

A. Apple
B. Samsung
C. Google
D. Oppo

Answer: C

5. On which date, the birth anniversary of Nobel laureate Rabindra Nath Tagore has celebrated in India?

A. May 8
B. May 9
C. May 7
D. May 6

Answer: B

6. Name the person who is Conferred With ‘WEF 2018’ Award?

A. Nisha Bhalla
B. Sudha Rajan
C. Nithya Prakash
D. Vinitha Suresh

Answer: A

7. Who appointed as the new President of Costa Rica?

A. Marvin Rodriguez
B. Luis Guillermo Solis
C. Carlos Alvarado
D. Epsy Campbell Barr

Answer: C

8. Which of the following country to hold World Robot Conference?

A. USA
B. Singapore
C. Thailand
D. Beijing

Answer: D

9. The South Western Command of Indian Army has its headquarter at which place?

A. Jaipur
B. Kolkata
C. Shimla
D. Pune

Answer: A

10. Who Launches Website Of Digital India Internship Scheme?

A. Shri Arun Jaitley
B. Shri Suresh menon
C. Shri Ravi Shankar Prasad
D. Shri Mani Shankar Aiyar

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 11 May 2018 – Latest GK Questions

11. How many countries are permanent members of the United Nations Security Council?

A. 7
B. 3
C. 5
D. 6

Answer: C

12. Which state launches India’s first Integrated Control and Command Centre for its smart cities?

A. Madhya Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Tamil Nadu
D. Kerala

Answer: A

13. What is the capital of Costa Rica?

A. Bogota
B. San Jose
C. Zagreb
D. Roseau

Answer: B

14. Which country signed two agreements with India – Venkaiah Naidu 3-Nation Visit?

A. Thailand
B. Panama
C. Indonesia
D. Singapore

Answer: B

15. Who named the new Prime Minister of Armenia?

A. Nikol Pashinian
B. Serzh Sargsyan
C. Emma Khashmanyan
D. Mike Minasyants

Answer: A

16. Which company Buys Flipkart In World’s Largest E-Commerce Deal?

A. Big basket
B. Amazon
C. Snapdeal
D. Walmart

Answer: D

17. What is India’s rank in the Lowy Institute Asia-Pacific Power Index?

A. 5th
B. 7th
C. 6th
D. 4th

Answer: D

18. With Which Team NASA joined to Make Flying Cars A Reality?

A. Fastrack
B. Ola
C. Uber
D. Meru

Answer: C

19. Who has been sworn-in as the new President of Costa Rica?

A. Fabricio Alvarado Munoz
B. Carlos Alvarado
C. Epsy Campbell Barr
D. Luis Guillermo Solís

Answer: B

20. Who Appoints Product Exec Chris Daniels To Take Over WhatsApp?

A. Facebook
B. Instagram
C. Twitter
D. Snapchat

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 11 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 11 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

One comment

  1. Thank you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *