Home / Quiz / GK Quiz 12 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 12 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 12 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 12 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 12 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 12 May 2018

Take General Knowledge Quiz 12 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 12 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 12 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which city, the 6th US-India Aviation Summit took place?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer: A

2. Which state launched India’s first ICCC for its smart cities?

A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Assam
D. Kerala

Answer: B

3. The Asia Media Summit 2018 was held in which city?

A. Bengaluru
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer: D

4. The 15th Finance Commission will be headed by whom?

A. Neelkanth Mishra
B. Sanjeev Gupta
C. Surjit S. Bhalla
D. Arvind Virmani

Answer: D

5. Renowned film editor Anne V. Coates is hailed from which country?

A. Germany
B. United States
C. Australia
D. United Kingdom

Answer: D

6. Who won the ‘Excellent Woman of Excellence’ award at the Women Economic Forum (WEF) 2018?

A. Nisha Bhalla
B. Aradhana Gupta
C. Minakshi Kumari
D. Kritika Jain

Answer: A

7. Which state launched Rs 8,000 per acre crop investment support scheme named Rythu Bandhu for the benefit of the farmers in the state?

A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Telangana
D. Odisha

Answer: C

8. Rajinder Pal was associated with which sports?

A. Tennis
B. Football
C. Cricket
D. Badminton

Answer: C

9. Name the state which is going to set up 31 new government colleges for the girls that would function with effect from July 2018?

A. Rajasthan
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Punjab

Answer: C

10. Which of the following state Vijay Prahar Exercise Of Indian Army Concludes?

A. Rajasthan
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 12 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which city is hosting the 6th US-India Aviation Summit 2018?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Ranchi
D. Pune

Answer: A

12. Which country Prime Minister Narendra Modi left for a 2-day visit?

A. Sri Lanka
B. Nepal
C. Pakistan
D. Indonesia

Answer: B

13. Which country to host the 2018 World Robot Conference (WRC)?

A. India
B. South Korea
C. China
D. Vietnam

Answer: C

14. Which rank did India obtain in Business Optimism Index recently?

A. 15
B. 10
C. 6
D. 25

Answer: C

15. Who becomes the new Prime Minister of Malaysia?

A. Tunku Abdul Rahman
B. Mahathir bin Mohamad
C. Daim Zainuddin
D. Abdullah Ahmad Badawi

Answer: B

16. Which country ranks 6th Business Optimism Index recently?

A. Iraq
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. India

Answer: D

17. The Mithapur Solar Power Plant is located in which state?

A. Maharashtra
B. Goa
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer: D

18. Which country did External Affairs Minister Sushma Swaraj on a two-day visit recently?

A. Myanmar
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Iran

Answer: A

19. What is the capital of Serbia?

A. Nassau
B. Tirane
C. Belgrade
D. Juba

Answer: C

20. Which country Launched Gaofen-5 To Monitor Air Pollution?

A. Indonesia
B. Pakistan
C. China
D. India

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 12 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 12 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *