GK Quiz 13 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 13 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 13 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 13 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 13 May 2018

Take General Knowledge Quiz 13 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 13 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today .

GK Quiz Today – GK Quiz 13 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state gets a major fillip in the industrial development of the state?

A. Himachal Pradesh
B. Punjab
C. Tamil Nadu
D. Arunachal Pradesh

Answer: B

2. Who is Conferred KISS Humanitarian Award 2018?

A. Prof Suresh Sharma
B. Prof Rajesh Sharma
C. Prof Suresh Yadav
D. Prof Muhammad Yunus

Answer: D

3. Which bank is all set to roll out a capacity building project with farmers in Haryana and Rajasthan under its ‘Livelihood and Water Security’ CSR scheme?

A. ICICI Bank
B. YES Bank
C. Axis Bank
D. Dena Bank

Answer: B

4. Which book was Release By Chief Of Army Staff?

A. Across the Bench – Insight into the Indian Military Judicial System’
B. The World Is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century
C. Lincoln and His Generals
D. The Face of Battle: A Study of Agincourt, Waterloo, and the Somme

Answer: A

5. To which country, Vice President Venkaiah Naidu arrived on the third and final leg of his three-nation visit to Central America?

A. Panama
B. Peru
C. Guatemala
D. Bulgaria

Answer: B

6. Which launches Most Powerful Falcon 9 Rocket?

A. SpaceX
B. NASA
C. ISRO
D. VSIR

Answer: A

7. Which state CM welcomes the first bus from Janakpur to Ayodhya?

A. Arunachal Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Himachal Pradesh

Answer: C

8. Which state launches investment support scheme for farmers?

A. Himachal Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. West Bengal
D. Telangana

Answer: D

9. Every year 12 May is celebrated as which day?

A. International Nurses Day
B. National Day Parade
C. Liberation Day
D. Armed Forces Day

Answer: A

10. Which country cuts funding to NASA system that monitors greenhouse gases?

A. Indonesia
B. Pakistan
C. USA
D. Saudi Arabia

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which football club win 4th Italian cup consecutively?

A. Barcelona
B. Real Madrid
C. Bayern Munich
D. Juventus

Answer: D

12. How many millions did around babies are not breastfed each year: UNICEF?

A. 8.5 million
B. 7.6 million
C. 9.6 million
D. 10.4 million

Answer: B

13. India is in which place at Asia Power Index?

A. 8
B. 4
C. 9
D. 7

Answer: B

14. Which country did India sign an agreement with Venkaiah Naidu 3-Nation Visit?

A. Peru
B. Saudi Arabia
C. Indonesia
D. Iran

Answer: A

15. Which company is joined with NASA to explore flying taxies?

A. Cabify
B. Grab
C. Uber
D. Ola

Answer: C

16. In which state World’s second oldest rock discovered?

A. West Bengal
B. Andhra Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Odisha

Answer: D

17. To promote e-vehicles, which colored plates are attached for taxies?

A. Pink
B. Yellow
C. Green
D. Blue

Answer: C

18. Which country does Alibaba buy Pakistan E-Commerce Firm Daraz?

A. China
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Indonesia

Answer: A

19. Which state unveiled the oldest rock?

A. Himachal Pradesh
B. Andra Pradesh
C. Telangana
D. Odisha

Answer: D

20. Which industry Records Highest Ever Production, Export In FY18?

A. Paper Industry
B. Tea Industry
C. Steel industry
D. Cotton Industry

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 13 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 13 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer