Home / Quiz / GK Quiz 15 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 15 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 15 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 15 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 15 May 2018

Take General Knowledge Quiz 15 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 15 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 15 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which payments bank introduced a one-stop digital solution called digital suite to its customers recently?

A. Paytm Payments Bank
B. India Post Payments Bank
C. Airtel Payments Bank
D. Fino Payments Bank

Answer: D

2. Which British film editor won an Oscar for David Lean’s epic film Lawrence of Arabia and has passed away, recently?

A. David Lean
B. Jim Clark
C. Anne V. Coates
D. Mick Audsley

Answer: C

3. The parliamentary committee headed by whom recently to study the performance of public sector banks and recovery of black money in the country?

A. Vijay Keshav Gokhale
B. Smriti Irani
C. Murali Manohar Joshi
D. Rajiv Kumar

Answer: C

4. Name the country which strengthens ties discussing issues related to security and enhancing bilateral contacts?

A. India
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Sri Lanka

Answer: A

5. Which state government organized the Vikas Yatra in the state recently?

A. Madhya Pradesh
B. Chhattisgarh
C. Haryana
D. West Bengal

Answer: B

6. Northeastern State Capitals to be connected by railway network by which year?

A. 2026
B. 2027
C. 2025
D. 2020

Answer: D

7. International Nurses Day is observed to celebrate the birth anniversary of whom?

A. Clara Barton
B. Florence Nightingale
C. Margaret Sanger
D. Mary Carson Breckinridge

Answer: B

8. Which union minister approves Jharkhand govt for action against Maoists?

A. Shri Rajnath Singh
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Vijay Sharma
D. Shri Suresh Kumar

Answer: A

9. Who appointed as CEO of SpaceX?

A. Dennis A. Muilenburg
B. Bob Smith
C. Fatih Ozmen
D. Elon Musk

Answer: D

10. The 1st Consignment of ADNOC Crude for India is flag off by whom?

A. Shri Ramesh Gupta
B. Shri Suresh Gupta
C. Shri Vijay Kumar
D. Shri Dharmendra Pradhan

Answer: D

You can also check: Current Affairs 15 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 15 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which country is not a member of BIMSTEC group?

A. Pakistan
B. Sri Lanka
C. Nepal
D. Myanmar

Answer: A

12. Indian Army finalizes how many cores for Ammunition Production Project?

A. 38,000
B. 25,000
C. 15,000
D. 28,000

Answer: C

13. Who conferred with the 11th KISS Humanitarian Award 2018?

A. Venkatraman Ramakrishnan
B. Muhammad Yunus
C. V. S. Naipaul
D. Kailash Satyarthi

Answer: B

14. Which of the following country is the Largest Remittance-Receiving Country in the world?

A. Pakistan
B. India
C. Iran
D. Indonesia

Answer: B

15. For the poor families of Kerala, Kerala government launched ________ free internet providing initiative?

A. K-SPOT
B. K-KIT
C. K-NET
D. K-FON

Answer: D

16. Fitch predicts Growth Rate of India In 2018-19 is how much percentage?

A. 11.5%
B. 8.5%
C. 9.5%
D. 7.3%

Answer: D

17. Rajinder Pal, was a renowned player of which sports?

A. Hockey
B. Football
C. Cricket
D. Tennis

Answer: C

18. Name the person who leaves for Ajmer from Jaipur recently?

A. Shri Ram Nath Kovind
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Suresh Gupta
D. Shri Naresh Iyer

Answer: A

19. In which country, the 2018 BIMSTEC Summit will take place?

A. Myanmar
B. Sri Lanka
C. India
D. Nepal

Answer: D

20. Name the country which agrees to expand with India and their partnership for Socio-Economic development?

A. Iran
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Nepal

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 15 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 15 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *