Home / Quiz / GK Quiz 16 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 16 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 16 May 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 16 May 2018 in Hindi.

GK Quiz 16 May 2018

 

Take General Knowledge Quiz 16 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 16 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who is India’s flag-bearer at the closing ceremony of the 21st Commonwealth Games 2018?

A. Manika Batra
B. Saina Nehwal
C. Mary Kom
D. Heena Sidhu

Answer: C

2. Which of the following city to host the India Mobile Congress 2018?

A. Chennai
B. Mumbai
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

3. Name the first-ever Indian woman table tennis player who wins a singles gold at the Commonwealth Games?

A. Manika Batra
B. Mouma Das
C. Madhurika Patkar
D. Seresthi Das

Answer: A

4. Lata Mangeshkar won which award?

A. National Award
B. Swara Mauli Award
C. Dadasaheb Phalke Award
D. Best Singer Award – Female

Answer: B

5. Name the first Indian javelin thrower who claim a gold at the Commonwealth Games?

A. Devendra Jhajharia
B. Neeraj Chopra
C. Davinder Singh Kang
D. Kashinath Naik

Answer: B

6. Who awarded with Swara Mauli Award?

A. Lata Mangeshkar
B. Hrithik Roshan
C. Naresh Iyer
D. Sudha Raghunathan

Answer: A

7. Famous personality Ram Kumar was associated with which field?

A. Painting
B. Film Industry
C. Sports
D. Law

Answer: A

8. 15 May is celebrated as which day?

A. World Heart Day
B. International Day for Women
C. International Day Of Families
D. World Ocean Day

Answer: C

9. Name the first Indian woman boxer who win a Commonwealth Gold?

A. Sarjubala Devi
B. Sarita Devi
C. Mary Kom
D. Pinki Jangra

Answer: C

10. How many states signed MoUs with Centre on Health Protection Mission?

A. Four
B. Five
C. Seven
D. Eight

Answer: A

You can also check: Current Affairs 16 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 16 May 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 16 May 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. Who named as the new international president of Vishwa Hindu Parishad (VHP)?

A. Amrita Kaur
B. Neeraj Kumar
C. Vishnu Sadashiv Kokje
D. Raghava Reddy

Answer: C

12. Who secures gold in International Shooting in Hannover?

A. Ankur Mittal
B. Ravi Kumar
C. Chain Singh
D. Heena Sidhu

Answer: D

13. Where is the headquarters of India Tourism Development Corporation (ITDC)?

A. New Delhi
B. Jaipur
C. Surat
D. Raipur

Answer: A

14. Which person is going to inaugurate Global Exhibition on Services-2018?

A. Shri Arun Jaitley
B. President Ram Nath Kovind
C. Shri Ramesh Kumar
D. Shri Suresh Prabhu

Answer: B

15. The 7th edition of Home Expo India 2018 is hosted by which city?

A. Bhopal
B. Pune
C. Kochi
D. Greater Noida

Answer: D

16. How many crores does High-Level Committee approve Central Assistance to 4 States and a UT?

A. 1,161
B. 2,504
C. 3,604
D. 4,504

Answer: A

17. In which state, the Krishna Wildlife Sanctuary (KWS) is located?

A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer: C

18. Name the person who gets independent charge of I&B Ministry?

A. Shri Arun Jaitley
B. Shri Rajyavardhan Singh Rathore
C. Shri Naresh Iyer
D. Shri Suresh Krishnan

Answer: B

19. Name the famous Hindi film lyricist and a former Rajya Sabha MP who passed away recently in Mumbai?

A. Nandram Das Bairagi
B. Krishna Khopkar
C. Ashok Dhawale
D. JP Gavit

Answer: A

20. Which of the following launched China’s 1st India-Dedicated Investment Fund?

A. North Airway
B. World bank
C. Asian Express
D. ICBC

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 16 May 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz 16 May 2018 on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *