Home / Quiz / GK Quiz 17 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 17 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 17 May 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 17 May 2018 in Hindi.

GK Quiz 17 May 2018

Take General Knowledge Quiz 17 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. The Government of India aim to achieve 175 GW installed capacity from renewable energy sources by which year?

A. 2020
B. 2022
C.2025
D.2030

Answer: B

2. What is the theme of 2018 International Day of Families?

A. Families, education, and well-being
B. Stronger families, stronger communities
C. Ensuring Work-Family Balance
D. Families and inclusive societies

Answer: D

3. Who appointed as the new Minister in the Ministry of Information and Broadcasting (I&B)?

A. Rajyavardhan Singh Rathore
B. Smriti Irani
C. Piyush Goyal
D. Venkaiah Naidu

Answer: A

4. Who presents National Geoscience Awards recently?

A. Shri Suresh Kumar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Prakash Javadekar

Answer: C

5. Who chosen for the 2018 RedInk award for lifetime achievement in journalism?

A. Faye D’Souze
B. Boris Johnson
C. William Mark Tully
D. Hu Shuli

Answer: C

6. How many crores did India release grant to Nepal for River Training recently?

A. 18
B. 16
C. 25
D. 20

Answer: A

7. Name the Indian Shooter who won gold in the women’s 10m air pistol event at the International Shooting Competitions of Hannover in Germany?

A. P Shri Nivetha
B. Manu Bhaker
C. Apurvi Chandela
D. Heena Sidhu

Answer: D

8. Which country influenced by heavy flash flood affecting over 8000 people?

A. Pakistan
B. Sri Lanka
C. Iran
D. Indonesia

Answer: B

9. Balakumaran, the veteran novelist is from which state?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer: B

10. Which year does IMF reaffirm that India will be the fastest-growing major economy?

A. 2058
B. 2026
C. 2025
D. 2018

Answer: D

You can also check: Current Affairs 17 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 May 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 May 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. Which Indian personality is honored with 2018 Nikkei Asia Prize in Japan?

A. Narendra Modi
B. Manmohan Singh
C. Nita Ambani
D. Bindeshwar Pathak

Answer: D

12. Which percent did Retail Inflation Surges WPI At 4-Month High In April recently?

A. 4.58
B. 6.58
C. 9.58
D. 12.65

Answer: A

13. Name the first Pakistani actress who makes debut at Cannes Film Festival in 2018?

A. Ayesha Khan
B. Aiza Khan
C. Mahira Khan
D. Maya Ali

Answer: C

14. Whom to Serve the second term as ICC Chairman recently?

A. Naresh Iyer
B. Suresh Rajan
C. Shashank Manohar
D. Karthik Rajan

Answer: C

15. In which city was the 4th Global Exhibition on Services-2018 organized recently?

A. Hyderabad
B. Lucknow
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer: D

16. At which place President Ram Nath Kovind visits the exhibition on DAE?

A. Chennai
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Secunderabad

Answer: B

17. In which country, SAP SE is a multinational software corporation headquartered?

A. Germany
B. United States
C. France
D. Japan

Answer: A

18. Which place President Ram Nath Kovind visits an exhibition on DAE at BARC?

A. Mumbai
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Secunderabad

Answer: A

19. In which state, the Barauni Thermal Power Station is located?

A. Jharkhand
B. Bihar
C. Madhya Pradesh
D. Haryana

Answer: B

20. Which country cancels high-level talks with South Korea?

A. Sri Lanka
B. Pakistan
C. Indonesia
D. North Korea

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 17 May 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz 17 May 2018 on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *