Home / Quiz / GK Quiz 2 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 2 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 2 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 2 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 2 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 2 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 2 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 2 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. How many government hospitals did Free dengue testing extended in Punjab?

A. 33
B. 25
C. 28
D. 54

Answer: A

2. Who appointed as the new part-time chairman of the Kotak Mahindra Bank?

A. Murali M. Natrajan
B. Shankar Acharya
C. Prakash Apte
D. Shailendra Bhandari

Answer: C

3. Who won the best actor award at the 2018 Dadasaheb Phalke Awards?

A. Salman Khan
B. Akshay Kumar
C. Shah Rukh Khan
D.Salman Khan

Answer: B

4. Who introduces ‘Tap Card’ Offline Payments Solution ?

A. Payzapp
B. Snapdeal
C. Paytm
D. Mobikwik

Answer: C

5. The World Immunization Week is observed from which date to which date?

A. April 20 to April 26
B. April 24 to April 30
C. April 21 to April 27
D. April 25 to May 1

Answer: B

6. Which railway station to be 3rd in country to have airport-like facilities: Officials?

A. Chennai
B. Surat
C. Kolkata
D. Hyderabad

Answer: B

7. Anikta Raina is associated with which sports?

A. Boxing
B. Tennis
C. Badminton
D. Wrestling

Answer: B

8. Which state Free dengue testing extended in 33 government hospitals ?

A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Punjab

Answer: D

9. How many months, the first of its kind Swachh Bharat Summer Internship 2018 programme is spread?

A. 3 months
B. 2 months
C. 4 months
D. 6 months

Answer: A

10. Which state to promote cultural tourism at Darjeeling hills ?

A. West Bengal
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 2 May 2018 – Latest GK Questions

11. The 9th India Japan Energy Dialogue 2018 was held in which city?

A. New Delhi
B. Bangaluru
C. Chennai
D. Kochi

Answer: A

12. Who is the Best Actor in a Character Role recently?

A. Shri Naresh Singh
B. Shri Suresh Sharma
C. Shri Rajesh Sharma
D. Shri Raj Kapoor

Answer: B

13. Who has become the principal director general of the Press Information Bureau (PIB)?

A. Nikunj Srivastav
B. Sitanshu Kar
C. Varsha Suri
D. Devesh Chaturvedi

Answer: B

14. Who won maiden title on Tennis Challenger Circuit ?

A. Rohan Bopanna
B. Yuki Bhambri
C. Vijay Ramraj
D. Prajnesh Gunneswaran

Answer: D

15. Which city to host the 15th Pravasi Bharatiya Divas (PBS-2019)?

A. Bengaluru
B. New Delhi
C. Gandhinagar
D. Varanasi

Answer: D

16. Which place International Buddhist Conference held ?

A. Nepal
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. Indonesia

Answer: A

17. Who has won the 2018 Stuttgart Open?

A. Karolina Pliskova
B. Simona Halep
C. Coco Vandeweghe
D. Sloane Stephens

Answer: A

18. Which bank MD & CEO is Uday Kotak recently?

A. Canara Bank
B. Dena bank
C. State Bank of India
D. Kotak Mahindra Bank

Answer: D

19. What is theme of 2018 International Labour Day?

A. Uniting Workers for Social and Economic Advancement
B. Celebrating the International Labour Movement
C. Let’s value work by providing the jobless with start-up capital support
D. Promote employment by supporting prospective entrepreneurs

Answer: A

20. Who took Oath As Jammu & Kashmir Deputy chief Minister recently?

A. Shri Suresh menon
B. Shri Kavinder Gupta
C. Shri Vijay Raghavan
D. Shri Naresh Singh

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 2 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 2 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *