GK Quiz 9 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 9 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 9 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 9 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 9 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 9 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today .

GK Quiz Today – GK Quiz 9 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which official mascot of the 22nd edition of Asian Athletics Championships-2017?

A. Bawean Deer
B. Misha
C. Olly Turtle
D. Flying Squirrel

Answer: C

2. Name the Cabinet Secretary of India whose tenure extended by one year till June 2019?

A. B. K. Chaturvedi
B. Surendra Singh
C. Ajit Seth
D. Pradeep Kumar Sinha

Answer: D

3. India’s first biorefinery plant set up in which state?

A. Andhra Pradesh
B. Assam
C. Tamil Nadu
D. Maharashtra

Answer: D

4. How many additional One Stop Centres approved by the government to be set up in 9 states for the benefit of the violence affected women?

A. 50
B. 100
C. 150
D. 200

Answer: B

5. The 2017 multinational military exercise “Eager Lion” has started in which country?

A. Italy
B. Kuwait
C. Jordan
D. Qatar

Answer: C

6. Who Develops Atomic Clock For Indigenous Navigation Satellites?

A. ISRO
B. Indian Centre for Space Physics
C. Space Applications Center
D. Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)

Answer: A

7. Which of the following country is hosting the 26th session of the Governing Council (GC) of UN-Habitat-2017?

A. India
B. Kenya
C. Ecuador
D. Uruguay

Answer: B

8. Which country Withdraws From Race For UN Security Council Seat?

A. India
B. Indonesia
C. Israel
D. Pakistan

Answer: C

9. Which country elected as the new President of Governing Council of UN-Habitat?

A. China
B. India
C. Russia
D. Sri Lanka

Answer: B

10. Which country To Host 15th Asia Media Summit?

A. Iran
B. Pakistan
C. Indonesia
D. India

Answer: D

 

Hindi GK Quiz – GK Quiz 9 May 2018 – Latest GK Questions

11. Who has won the 2017 French Presidential election?

A. Emmanuel Macron
B. Marine Le Pen
C. Francois Hollande
D. Jean-Luc Melenchon

Answer: A

12. Who approves Amendment Of India-Kuwait Tax Agreement?

A. CBDT
B. BSNL
C. BHEL
D. NTPC

Answer: A

13. The 2017 joint military exercise “Balikatan” has started between the United States and which country?

A. Saudi Arabia
B. Pakistan
C. Israel
D. Philippines

Answer: D

14. Which company NITI Aayog sign SoI To Help Grow AI Ecosystem In India?

A. Samsung
B. Google
C. Apple
D. LG

Answer: B

15. What is the theme of 2017 World Red Cross Red Crescent Day (WRCRCD)?

A. Less Known Red Cross Stories
B. Everywhere for everyone
C. Together for Humanity
D. Get Together for the purpose of Humanity

Answer: A

16. How many millions did India sign Loan Deal With World Bank For National Nutrition Mission?

A. 200
B. 500
C. 350
D. 450

Answer: A

17. The Navegaon National Park is located in which state?

A. Uttar Pradesh
B. West Bengal
C. Gujarat
D. Maharashtra

Answer: D

18. Which place First Apex Conference For CEOs Of Smart Cities inaugurated?

A. Chennai
B. Hyderabad
C. Bhopal
D. Bhubaneshwar

Answer: C

19. Kavinder Singh Bisht is associated with which sports?

A. Wrestling
B. Chess
C. Boxing
D. Cricket

Answer: C

20. Which country had a talk with SCO Secretary-General With Union Ministers recently?

A. India
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Iran

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 9 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 9 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 5 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 5 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 5 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 5 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 5 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 5 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 5 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which is first Indian state to provide digitally-signed land record receipts?

A. Maharashtra
B. Punjab
C. Haryana
D. Uttar Pradesh

Answer: A

2. Name the bank Radhakrishnan Nair as Independent Director recently?

A. IndusInd Bank
B. Canara Bank
C. Dena Bank
D. ICICI Bank

Answer: D

3. The 12th edition of the bilateral border trade between India and China resumed through which border post?

A. Khardung La
B. Shipkila
C. Nathu La
D. Lipulekh

Answer: C

4. Which country rises to 5th Spot In World’s Top Five Defense Spenders?

A. India
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Indonesia

Answer: A

5. Which city hosted the national workshop on Data Requirements for Disaster Risk Reduction Database?

A. Bhopal
B. Surat
C. Udaipur
D. New Delhi

Answer: D

6. Who appointed as Head Coach of Australian Cricket Team ?

A. Justin Langer
B. David Warner
C. Glenn Maxwell
D. Tim Paine

Answer: A

7. Which union ministry will hold National Conference of 244 Districts under Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) in New Delhi?

A. Ministry of Social Justice and Empowerment
B. Ministry of Women and Child Development
C. Ministry of Human Resource Development
D. Ministry of Panchayati Raj

Answer: B

8. Who is named as Writers Footballer Of The Year?

A. Mohamed Salah
B. Eden Hazard
C. N’Golo Kante
D. Stanley Matthews

Answer: A

9. Who sworn-in as the acting governor of Manipur?

A. Devendra Kumar Joshi
B. E.S Lakshmi Narasimhan
C. BD Mishra
D. Jagdish Mukhi

Answer: D

10. Who appointed Chairman of the Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)?

A. T.S.Vijayan
B. Subhash Chandra Khuntia
C. Karnal Singh
D. Nilesh Shivji Vikamsey

Answer: B

 

Hindi GK Quiz – GK Quiz 5 May 2018 – Latest GK Questions

11. According to the latest data by the World Health Organisation, how many Indian cities have been listed in the list of 20 most polluted cities of the world in terms of PM2.5 levels in 2016?

A. 10
B. 14
C. 8
D. 17

Answer: B

12. Based on the report of the BMI Research, a Fitch group company, what is the projected growth rate of India’s GDP for the fiscal 2018-19?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.5%
D. 7.3%

Answer: D

13. What is the theme of the 2018 World Press Freedom Day (WPFD)?

A. Keeping Power in Check: Media, Justice and The Rule of Law
B. Media and Good Governance
C. Freedom of information: the right to know
D. 21st Century Media: New Frontiers, New Barriers

Answer: A

14. Which place Vibrant North East 2018 recently?

A. Hyderabad
B. Patna
C. Chennai
D. Guwahati

Answer: D

15. What is the currency of South Africa?

A. South African dollar
B. South African pula
C. South African rand
D. South African peso

Answer: C

16. Which country loses top spot to England in ICC ODI Team Rankings; slips to second position with 122 points ?

A .India
B. Pakistan
C. Indonesia
D. South Africa

Answer: A

17. The World Health Organisation is located at which place?

A. Paris, France
B. Vienna, Austria
C. New York, United States
D. Geneva, Switzerland

Answer: D

18. How many health centers Ayushman Bharat to spread its roots with an aim to set up recently?

A. 45000
B. 25000
C. 150000
D. 86000

Answer: C

19. The Airports Authority of India (AAI) was founded on which date?

A. April 1, 1995
B. July 1, 1999
C. March 1, 1992
D. December 1, 1998

Answer: A

20. Whom Cultural Festival In Egypt To Commemorate 157th Birth Anniversary?

A. Rabindranath Tagore
B. Arundhati Roy
C. Kiran desai
D. Amrita Pritam

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 5 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 5 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 2 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 2 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 2 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 2 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 2 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 2 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 2 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. How many government hospitals did Free dengue testing extended in Punjab?

A. 33
B. 25
C. 28
D. 54

Answer: A

2. Who appointed as the new part-time chairman of the Kotak Mahindra Bank?

A. Murali M. Natrajan
B. Shankar Acharya
C. Prakash Apte
D. Shailendra Bhandari

Answer: C

3. Who won the best actor award at the 2018 Dadasaheb Phalke Awards?

A. Salman Khan
B. Akshay Kumar
C. Shah Rukh Khan
D.Salman Khan

Answer: B

4. Who introduces ‘Tap Card’ Offline Payments Solution ?

A. Payzapp
B. Snapdeal
C. Paytm
D. Mobikwik

Answer: C

5. The World Immunization Week is observed from which date to which date?

A. April 20 to April 26
B. April 24 to April 30
C. April 21 to April 27
D. April 25 to May 1

Answer: B

6. Which railway station to be 3rd in country to have airport-like facilities: Officials?

A. Chennai
B. Surat
C. Kolkata
D. Hyderabad

Answer: B

7. Anikta Raina is associated with which sports?

A. Boxing
B. Tennis
C. Badminton
D. Wrestling

Answer: B

8. Which state Free dengue testing extended in 33 government hospitals ?

A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Punjab

Answer: D

9. How many months, the first of its kind Swachh Bharat Summer Internship 2018 programme is spread?

A. 3 months
B. 2 months
C. 4 months
D. 6 months

Answer: A

10. Which state to promote cultural tourism at Darjeeling hills ?

A. West Bengal
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 2 May 2018 – Latest GK Questions

11. The 9th India Japan Energy Dialogue 2018 was held in which city?

A. New Delhi
B. Bangaluru
C. Chennai
D. Kochi

Answer: A

12. Who is the Best Actor in a Character Role recently?

A. Shri Naresh Singh
B. Shri Suresh Sharma
C. Shri Rajesh Sharma
D. Shri Raj Kapoor

Answer: B

13. Who has become the principal director general of the Press Information Bureau (PIB)?

A. Nikunj Srivastav
B. Sitanshu Kar
C. Varsha Suri
D. Devesh Chaturvedi

Answer: B

14. Who won maiden title on Tennis Challenger Circuit ?

A. Rohan Bopanna
B. Yuki Bhambri
C. Vijay Ramraj
D. Prajnesh Gunneswaran

Answer: D

15. Which city to host the 15th Pravasi Bharatiya Divas (PBS-2019)?

A. Bengaluru
B. New Delhi
C. Gandhinagar
D. Varanasi

Answer: D

16. Which place International Buddhist Conference held ?

A. Nepal
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. Indonesia

Answer: A

17. Who has won the 2018 Stuttgart Open?

A. Karolina Pliskova
B. Simona Halep
C. Coco Vandeweghe
D. Sloane Stephens

Answer: A

18. Which bank MD & CEO is Uday Kotak recently?

A. Canara Bank
B. Dena bank
C. State Bank of India
D. Kotak Mahindra Bank

Answer: D

19. What is theme of 2018 International Labour Day?

A. Uniting Workers for Social and Economic Advancement
B. Celebrating the International Labour Movement
C. Let’s value work by providing the jobless with start-up capital support
D. Promote employment by supporting prospective entrepreneurs

Answer: A

20. Who took Oath As Jammu & Kashmir Deputy chief Minister recently?

A. Shri Suresh menon
B. Shri Kavinder Gupta
C. Shri Vijay Raghavan
D. Shri Naresh Singh

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 2 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 2 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 28 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 28 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 28 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 28 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 28 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. What is the name of the India – Malaysia joint military exercise which will be held in Hulu Langat, Malaysia in May 2018?

A. Harimau- Shakthi
B. CORPAT
C. Malabar
D. Sahyog Kaijin

Answer: A

2. In UAE, where the solar gas station opened?

A. Abu Dubai
B. Dhabi
C. Oman
D. Ajman

Answer: B

3. As per a report published by Deloitte, India’s economic growth rate is projected at what rate?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.2%
D. 8.0%

Answer: C

4. Who was announced IOC member recently?

A. Rita Ambani
B. Anil Kapoor
C. Anu sharma
D. Kajal singh

Answer: A

5. Who among the following has recently taken over as the Senior Colonel Commandant of Army Medical Corps?

A. Bipin Rawat
B. Sunil Lanba
C. Bipin Puri
D. Birendar Singh Dhanoa

Answer: C

6. Which bank got Golden Peacock award?

A. Karnataka Bank
B. Yes Bank
C. Andhra Bank
D. Bank of Baroda

Answer: B

7. National Technology day is observed every year on which of the following days?

A. May 18
B. May 24
C. 11 May
D. May 09

Answer: C

8. Which policy e-SOT and e-PRAN card are two schemes introduced recently?

A. Atal pension Yojana
B. Swachh Bharat
C. Awas Yojana
D.Garib Kalyan Yojana

Answer: A

9. What is the rank of India in the recently released press freedom Index report published by reporters without borders?

A. 122nd
B. 101st
C. 166th
D. 138th

Answer: D

10. Which of the following courts in south India has become the first in the region to introduce e-court fee payment facility?

A. High Court of Judicature at Hyderabad
B. Madras High Court
C. Kerala High Court
D. Karnataka High Court

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 April 2018 – Latest GK Questions

11. यूडीएएन परिचय एयरफ्लोइट्स में सबसे कम हवाई किराया क्या है।

A. 1000
B. 500
C. 2500
D. 500

Answer: C

12. आरबीआई द्वारा कौन से सिक्के पेश किए जा रहे हैं?

A. 1, 2 रुपये
B. 5,10 रुपये
C. 50 पैसे
D. 25 पैसे

Answer: B

13. स्वच्छ मिशन चरण II में कितने नए स्थान जोड़े गए हैं?

A. 5
B. 10
C. 7
D. 4

Answer: B

14. महानिदेशक सीआरएफ प्रमुख के रूप में नियुक्त किया जाता है?

A. एमआर रामकृष्णन
B. एम. सैथीमोर्थी
C. एमआर राजीव राय भटनागर
D. श्रीपादक मिश्रा

Answer: C

15. गुजरात में मानद वाणिज्य दूतावास खोलने वाला पहला देश कौन सा देश है?

A. कानाडा
B. बेल्जियम
C. एनदरलैंड्स
D. स्विट्ज़रलैंड

Answer: B

16. 26 अप्रैल, 2017 को कौन सी सैटेलाइट यात्रा खत्म हो गई?

A. मंगलयान
B. कंधरा -2
C. आर्यभट्ट
D. कैसिनी

Answer: D

17. अग्नि IIi मिसाइल का कौन सा देश परीक्षण करता है

A. इंडिया
B. चाइना
C. पाकिस्तान
D. इरान

Answer: A

18. कौन सा देश 12 साल का लड़का फुटबॉल में भारत का प्रतिनिधित्व करेगा?

A. रुशिया
B. कानाडा
C. यूएसए
D. इंग्लैंड

Answer: A

19. 27 अप्रैल, 2007 को कौन सा प्रसिद्ध अभिनेता पारित हुआ

A. सुरेश कन्ना
B. विनोथ कन्ना
C. अनिल कपूर
D. विमल कपूर

Answer: B

20. मिस टीन यूनिवर्स 2017 के लिए किसने ताज पहनाया?

A. शक्ती श्री
B. श्रीमती कौर
C. तहहिरा जुंगु
D. सॅन जोस पालासिओ

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 26 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 26 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 26 April 2018

Take General Knowledge Quiz 26 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 26 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 26 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

A. Jabalpur
B. Gwalior
C. Mandla
D. Indore

Answer: C

2. Name the country that will host the world’s first 2-Day female foreign ministers’ meeting in September 2018.

A. Iceland
B. Russia
C.China
D. Canada

Answer: D

3. Which of the following countries has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

A. Australia
B. Japan
C. China
D. India

Answer: D

4. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

5. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitely
C. Suresh Prabhu
D. Smriti Irani

Answer: C

6. Name the country that has won 8th South Asian Judo Championship held in Lalitpur, Nepal.

A. Bangladesh
B. South Korea
C. India
D. Indonesia

Answer: C

7. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

A. Marin Cilic
B. Rafael Nadal
C. Grigor Dimitrov
D. Diego Schwartzman

Answer: B

8. Under which scheme 325 routes awarded; 40% for North East hills recently?

A.UDAN – II
B. Housing for All
C. Digi Locker
D. Aadhaar

Answer: A

9. How many crores did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. Eighty-Eight Thousand
B. Sixty Nine Thousand
C.Sixty Nine Thousand
D.Seventy-Eight Thousand

Answer: A

10. How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. 18
B.15
C. 20
D. 29

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 April 2018 – Latest GK Questions

11. ग्रामीण आवास पुश के लिए एनएचबी टाई अप पर किस बैंक ने हस्ताक्षर किए?

A. बड़ौदा
B. कानारा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक का एबैंक

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

A. यूनेस्को पुरस्कार
B. पद्म भूषण
C. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
D. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. दादाहाहेब फाल्के उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 में, ______________ को पुरुष श्रेणी में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता से सम्मानित किया गया था।

A. रणवीर सिंह
B. शाहिद कपूर
C. मनोज वाजपेयी
D. रणबीर कपूर

Answer: B

14. निम्नलिखित व्यक्तियों में से किसने दादासाहेब फाल्के को प्राप्त किया है वर्ष श्रेणी के सामाजिक और व्यापार उद्यमी में उत्कृष्टता पुरस्कार हाल ही में?

A. जया मिश्रा
B. सुदर्शन पटनायक
C. मनीष अरोड़ा
D. अनामिका खन्ना

Answer: A

15. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

A. विवेक फिक्शन लेखक
B. अंग्रेजी साहित्य
C. विवादास्पद लेखन
D. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

A. सुरेश मेनन
B. राजेश शर्मा
C. नरेंद्र मोदी
D. श्री अरुण जेटली

Answer: B

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

A. 15
B. 18
C. 25
D. 25

Answer: B

18. उस देश का नाम दें जिसने अपने बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा बिटकॉइन और अन्य क्रिप्टोकुरियों के उपयोग पर प्रतिबंध लगा दिया है।

A. सीरिया
B. सऊदी अरब
C. ईरान
D. ओमान

Answer: C

19. बैंक ऑफ इंडिया मुख्यालय ______________ में।

A. चेन्नई
B. जयपुर
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: D

20. भारत सरकार ने हाल ही में अमरीकी डालर के ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं सुधार के लिए निम्नलिखित अंतर्राष्ट्रीय संगठनों में से 210 मिलियन मध्यप्रदेश में ग्रामीण सड़क नेटवर्क?

A. विश्व बैंक
B. आईएमएफ
C. नया विकास बैंक
D. यूरोपीय निवेश बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 26 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 26 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 25 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 25 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 25 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 April 2018

Take General Knowledge Quiz 25 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 25 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. World Earth day is observed every year on which of the following days?

A. July 29th
B. April 22nd
C. May 09th
D. October 14th

Answer: B

2. Which of the following cities is testing the prototype of an international traffic management solution in collaboration with Electronic City Township Authority?

A. Mumbai
B. Mysore
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer: C

3. The 8th South Asian Judo Championship has been organized in which country?

A. Nepal
B. Sri lanka
C. Malaysia
D. Myanmar

Answer: A

4. Name the company which has been honored with the 2018 Queen’s Award for Enterprise in Innovation category?

A. Telensa Limited
B. Trio Healthcare Ltd
C. Watson-Marlow Ltd
D. Vitabiotics

Answer: D

5. How many gold medals have been won by India in the South Asian Judo Championship in Nepal?

A. 10
B. 9
C. 7
D. 11

Answer: A

6. GIFT City is India’s first operational smart city and international financial services center located in________

A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Haryana

Answer: C

7. International SME convention 2018 has commenced in which of the following cities, the theme for 2018: Business Beyond Borders?

A. Hyderabad
B. Kochi
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

8. Which of the following union territories has become the first in the country to run on 100% renewable energy during daytime?

A. Puducherry
B. Diu
C. Chandigarh
D. Dadra and Nagar Haveli

Answer: B

9. Name the IT company which has emerged as first Indian company to reach $100-billion market capitalization.

A. Tech Mahindra
B. HCL Technologies
C. Tata Consultancy Services
D. Larsen & Toubro Infotech

Answer: C

10. Which of the following schemes will be launched by PM Narendra Modi in Mandla District, Madhya Pradesh to commemorate National Panchayati Raj day?

A. Janani Suraksha Yojana
B. PM Krishi Sinchayee Yojana
C. Rastriya Grameen Swaraj Abhiyaan
D. PM Rojgar Protsahan Yojana

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में आईटी प्रमुख टेक महिंद्रा ने निम्नलिखित राज्यों में अपने साइबर सिक्योरिटी ऑपरेशंस सेंटर को लॉन्च किया है?

A. तेलंगाना
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. कर्नाटक

Answer: B

12. निम्नलिखित में से कौन सा ई-कॉमर्स पर 24 अप्रैल, 2018 को होने वाली राष्ट्रीय नीति के लिए फ्रेमवर्क पर थिंक टैंक की पहली बैठक की अध्यक्षता करेगा?

A. राजनाथ सिंह
B. अरुण जेटली
C. नरेंद्र मोदी
D. सुरेश प्रभु

Answer: D

13. मारियो अब्दो बेनिटेज़ को किस देश के राष्ट्रपति नियुक्त किया गया है?

A. पराग्वे
B. बोलीविया
C. अर्जेंटीना
D. ब्राजील

Answer: A

14. दिए गए स्मार्ट शहरों में से कौन सा भारत का पहला शहर बन गया है जो दिन के दौरान 100% नवीकरणीय ऊर्जा पर चलता है?

A. बेंगलुरू स्मार्ट सिटी
B. दीव स्मार्ट सिटी
C. अहमदाबाद स्मार्ट सिटी
D. चेन्नई स्मार्ट सिटी

Answer: B

15. 31 वें मोंटे कार्लो मास्टर्स टाइटल जीते खिलाड़ी को नाम दें?

A. अलेक्जेंडर ज़ेवरव
B. पाब्लो कैरेनो बूस्ता
C. राफेल नडाल
D. नोवाक जोकोविच

Answer: C

16. यस बैंक को लंदन और सिंगापुर में अपने प्रतिनिधि कार्यालय खोलने के लिए आरबीआई की मंजूरी मिली है। बैंक का पहला ऐसा कार्यालय किस शहर में खोला गया है?

A. वियना
B. न्यूयॉर्क
C. पेरिस
D. अबू धाबी

Answer: D

17. हिंद महासागर नौसेना संगोष्ठी (आईओएनएस) का छठा संस्करण किस देश में आयोजित किया गया है?

A. रूस
B. वियतनाम
C. संयुक्त अरब अमीरात
D. ईरान

Answer: D

18. पहला अंतर्राष्ट्रीय एसएमई कन्वेंशन किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. गांधीनगर
B. हैदराबाद
C. मुंबई
D. नई दिल्ली

Answer: D

19. पहली महिला नाम जिसे हाल ही में एयरपोर्ट अथॉरिटी ऑफ इंडिया (एएआई) द्वारा पहली बार महिला अग्निशामक के रूप में नियुक्त किया गया है

A. तान्या सान्याल
B. आयशा फारूक
C. भवना कंथ
D. शिवानी भाटिया

Answer: A

20. पृथ्वी दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. पर्यावरण और जलवायु साक्षरता
B. अंत प्लास्टिक प्रदूषण
C. पृथ्वी के लिए पेड़!
D. जलवायु परिवर्तन का चेहरा

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 24 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 24 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 24 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 April 2018

Take General Knowledge Quiz 24 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Nora Chopra, who passed away recently, was related to which field?

A. Journalism
B. Sports
C. Politics
D. Science

Answer: A

2. What is the theme of the 2017 International Mother Earth Day (IMED)?

A. Trees for the Earth
B. Environmental and Climate Literacy
C. Earth and its ecosystems
D. Unite for tomorrow

Answer: B

3. Which of the following has become the the first re-insurer to set up base in financial hub Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

A. ICICI Lombard General Insurance
B. The New India Assurance Co. Ltd.
C. National Insurance Co. Ltd.
D. General Insurance Corporation of India (GIC Re)

Answer: D

4. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

5. Which city hosted the first-ever India Indonesia Energy Forum (IIEF)?

A. New Delhi
B. Yogyakarta
C. Surabaya
D.Jakarta

Answer: D

6. India’s first-ever “village of books” will open in which state to promote tourism?

A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer: C

7. The 2017 United Nations Oceans Conference will be held in which city?

A. Lisbon
B. Beijing
C. New York
D. Thimphu

Answer: C

8. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

9. Which state government has signed a MoU with the Bill & Melinda Gates Foundation for agricultural transformation?

A. Mizoram
B. Odisha
C. Manipur
D. Assam

Answer: B

10. What is the theme of World’s Earth Day 2018?

A. Near the Nature
B. Save your Earth from plastic
C. Environmental and Climate Literacy
D. End Plastic Pollution

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में समय के 100 सबसे प्रभावशाली लोगों को दिए गए लोगों में से कौन सा है?

A. दीपिका पादुकोण
B. सोनाली बेंद्रे
C. दिलीप मिश्रा
D. अनिल कपूर

Answer: A

12. हाल ही में 100 अरब डॉलर बाजार मूल्य के साथ पहली भारतीय कंपनी कौन सी है?

A. इन्फोसिस
B. विप्रो
C. टीटा परामर्श सेवाएं
D. कॉग्निजेंट

Answer: C

13. व्यापार को बढ़ावा देकर आर्थिक विकास के लिए जी 20 सहमत से कौन से केंद्रीय मंत्री और सीबीजी सहमत हैं?

A. अरुण जेटली
B. दिलीप मेनन
C. श्री प्रकाश जावड़ेकर
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: A

14. 22 अप्रैल को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. वर्ल्ड हार्ट डे
B. वर्ल्ड अर्थ डे
C. वर्ल्ड एड्स डे
D. डॉल्ड डायबिटीज डे

Answer: B

15. किस योजना के अंतर्गत केंद्रीय मंत्रिमंडल स्थानीय निकायों को पुन: स्थापित करने के लिए?

A. राष्ट्रीय ग्राम स्वराज अभियान योजना
B. केन्द्रीय सरकार स्वास्थ्य योजना
C. ग्रामीण भंडारण योजना
D. ज्ञानानी सुरक्षा योजना

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 22 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 22 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 22 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 22 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 19 April 2018

Take General Knowledge Quiz 22 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 22 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 22 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who named to be the next head of the Commonwealth of Nations to succeed Queen Elizabeth II?

A. Prince Charles
B. Patricia Scotland
C. Theresa May
D. Winston Churchill

Answer: A

2. NSDC stands for What?

A. National Software Domestic Corporation
B. National Synthetic Development Corporation
C. National Skill Development Corporation
D. National Skill Domestic Corporation

Answer: C

3. Who is the youngest person to get a place in TIME Magazine’s World’s 100 Most Influential People of 2018?

A. Virgil Abloh
B. Shawn Mendes
C. Rihanna
D. Millie Bobby Brown

Answer: D

4. Name the city which becomes a top city for office expansion: CBRE?

A. Bengaluru
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Patna

Answer: A

5. Civil services day is observed on which date?

A. April 17
B. April 19
C. April 18
D. April 21

Answer: D

6. Which bank get RBI Nod to Open branches in London and Singapore?

A. Deutsche Bank
B. Yes Bank
C. Canara Bank
D. State Bank of India

Answer: B

7. In which country, the 18th Asian Junior Athletic Meet will take place?

A. France
B. China
C. Japan
D. United Kingdom

Answer: C

8. Which country set a committee to improve Higher Defence Planning?

A. Saudi Arabia
B. Pakistan
C. India
D. Denmark

Answer: C

9. What is the official mascot of the FIBA Basketball World Cup 2019?

A. Speed Tiger
B. Son of Dreams
C. Qiu Qiu
D. The Calabash Brothers

Answer: B

10. Which of the following country changes country’s name to ‘Kingdom Of ESwatini’?

A. Swaziland
B. Angola
C. Madagascar
D. Mozambique

Answer: A

 

You can also check: Current Affairs 18 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 22 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 22 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. फॉर्च्यून पत्रिका के 2018 के 50 सबसे महान नेताओं में मुकेश अंबानी का पद क्या है?

A. 22
B. 17
C. 20
D. 24

Answer: D

12. हाल ही में किस खिलाड़ी ने चीनी ग्रैंड प्रिक्स 2018 जीता?

A. जॉन बसना
B. डैनियल रिकियार्डो
C. फर्नांडीस डैनियल
D. रिकिकार्डो जॉर्ज

Answer: B

13. विश्व लिवर दिवस कब मनाया जाता है?

A. 18 अप्रैल
B. अप्रैल 20
C. अप्रैल 19
D. अप्रैल 17

Answer: C

14. टी वी आर शेनॉय किस क्षेत्र में हाल ही में हैं?

A. निर्देशक
B. खेल व्यक्ति
C. छायांकनकार
D. पत्रकार

Answer: D

15. राष्ट्रमंडल राष्ट्रों का मुख्यालय किस स्थान पर स्थित है?

A. न्यूयॉर्क, संयुक्त राज्य अमेरिका
B. पेरिस, फ्रांस
C. जिनेवा, स्विट्जरलैंड
D. लंदन, यूनाइटेड किंगडम

Answer: D

16. कौन सा राज्य पॉकेट कॉप प्रोजेक्ट लॉन्च करता है?

A. केरल
B. गुजरात
C. तमिलनाडु
D. हिमाचल प्रदेश

Answer: B

17. इंटरनेशनल बास्केट बॉल फेडरेशन (एफआईबीए) का मुख्यालय किस स्थान पर है?

A. जर्मनी
B. स्विट्जरलैंड
C. फ्रांस
D. यूनाइटेड किंगडम

Answer: B

18. हाल ही में मैडम तुसाद के संग्रह में पहला भारतीय फिल्म निर्माता कौन है?

A. करण जौहर
B. सलमान खान
C. शाहरुख खान
D. आलिया भट्ट

Answer: A

19. टिम बर्लिंग किस क्षेत्र से जुड़ा हुआ है?

A. खेल
B. संगीत
C. नृत्य
D. अभिनय

Answer: B

20. हाल ही में फिक्की महासचिव के रूप में कौन लेता है?

A. श्री सुधा कृष्णन
B. श्री सुरेश मेनन
C. श्री दिलीप चेनोय
D. श्री नीतीश कुमार

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 22 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 22 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 19 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 19 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 19 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 19 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 19 April 2018

Take General Knowledge Quiz 19 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 19 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 19 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. The government of India decided to complete Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana from 2022 to Which year?

A. 2019
B. 2020
C. 2021
D. 2023

Answer: A

2. Which of the following ministry launched DARPAN-PLI app?

A. Ministry of Finance
B. Ministry of External Affairs
C. Ministry of Communication
D. Ministry of Defence

Answer: C

3. Who appointed as the new Director General of National Cadet Corps?

A. Rajni Kant Mishra
B. R K Pachnanda
C. KK Sharma
D. P P Malhotra

Answer: D

4. Who is going to provide ‘confidential mode’ on its mailing service?

A. Microsoft
B. Google
C. Samsung
D. Apple

Answer: B

5. To digitizing their businesses, which of the following Ministers has launched the FIEO Global linker a portal for MSME exporters?

A. Minister of External Affairs – Sushma Swaraj
B. Minister of Commerce and Industry – Suresh Prabhu
C. Minister of Home Affairs – Rajnath Singh
D. Minister of Food Processing Industries – Harsimrat Kaur Badal

Answer: B

6. Which of the following state launches digital platform for the police force?

A. Gujarat
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Himachal Pradesh

Answer: A

7. India- Wiesbaden conference 2018 is held in which city?

A. Agartala
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Hyderabad

Answer: C

8. Name the person who introduced the first tranche of Sovereign gold bonds for FY19?

A. National Parks
B. State Government
C. Private Organisations
D. Union Government

Answer: D

9. What was the theme of World Haemophilia Day 2018?

A. Explanation: The World Haemophilia Day
B. Hear their voices
C. Sharing Knowledge Makes Us Stronger
D. Treatment for All, The Vision of All

Answer: C

10. Which day is celebrated on 18 April?

A. World Environment Day
B. World Heritage Day
C. World Oceans Day
D. International Day of Families

Answer: B

You can also check: Current Affairs 18 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 19 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 19 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. कोटक महिंद्रा बैंक का मुख्यालय किस जगह में स्थित है?

A. मुंबई
B. नई दिल्ली
C. चेन्नई
D. हैदराबाद

Answer: A

12. अंतर्राष्ट्रीय मुद्रा कोष (आईएमएफ) के मुताबिक भारत में कितने प्रतिशत की वृद्धि होगी?

A. 8.5
B. 6.5
C. 7.4
D. 9.8

Answer: C

13. किस राज्य ने दीनदयाल रसोई योजना शुरू की, जो विशेष रूप से समाज के आर्थिक रूप से वंचित वर्गों के लिए सब्सिडीयुक्त भोजन उपलब्ध कराने की पहल है?

A. आंध्र प्रदेश
B. आंध्र प्रदेश
C. मध्य प्रदेश
D. बिहार

Answer: C

14. नरेंद्र मोदी की मुलाकात के लिए कौन सा देश अंतर्राष्ट्रीय सौर गठबंधन में शामिल हो सकता है?

A. यूएसए
B. यूके
C. ईरान
D. इंडोनेशिया

Answer: B

15. किस भारतीय मूल के शिक्षाविद ने ‘एशियाई बिजनेसवूमन ऑफ इयर’ पुरस्कार जीता है?

A. आशा खेमका
B. बिसाखा सरकार
C. लक्ष्मी देवी बाई साहिबा
D. निशाती इस्माइल

Answer: A

16. कौन सा पत्रकार हाल ही में निधन हो गया?

A. एस निहल सिंह
B. एस कुमार सिंह
C. वी। किरण कुमार
D. सुरेश राजन

Answer: A

17. जी -7 विदेश मंत्री की बैठक किस देश में शुरू हुई है?

A. जार्मनी
B. जापान
C. यूके
D. इटली

Answer: D

18. हाल में भारत में कौन-सा 50 सबसे मूल्यवान ब्रांड के बीच है?

A. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
B. देना बैंक
C. कैनरा बैंक
D. बंधन बैंक

Answer: D

19. हाल में भारत में कौन-सा 50 सबसे मूल्यवान ब्रांड के बीच है?

A. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
B. देना बैंक
C. कैनरा बैंक
D. बंधन बैंक

Answer: C

20. कौन सा शहर प्रतिभा के लिए सबसे अधिक भुगतान करने वाला शहर है: रिपोर्ट?

A. कोलकाता
B. चेन्नई
C. बेंगलुरु
D. हैदराबाद

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 19 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 19 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 18 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 18 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 18 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 18 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 18 April 2018

Take General Knowledge Quiz 18 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 18 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 18 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who is the President of Confederation of Indian Industry?

A. Uday Kotak
B. Vikram Kirloskar
C. Rakesh Bharti Mittal
D. Chandan Javedkar

Answer: C

2. In which city, the headquarters of HDFC Bank is situated?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Chennai
D. Pune

Answer: A

3. In which city, the 7th edition of Home Expo India 2018 has been inaugurated?

A. New Delhi
B. Greater Noida
C. Mumbai
D. Patna

Answer: B

4. Which state becomes the first Indian state to launch a special awareness drive to guarantee that transgender in the state register as voters?

A. Kerala
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Odisha

Answer: B

5. Which districts of Andhra Pradesh is set to become the first district of India with 100 percent LED street lighting?

A. Visakhapatnam
B. YSR Kadapa
C. West Godavari
D. East Godavari

Answer: D

6. Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) was launched across which state?.

A. Maharashtra
B. Telangana
C. Tamil Nadu
D. Andhra Pradesh

Answer: B

7. Who awarded the ‘India Talent Management Award’ 2018?

A. Shikha Sharma
B. Rana Kapoor
C. Chanda Kochar
D. Uday Kotak

Answer: B

8. Which Bollywood actor conferred with the prestigious Raj Kapoor Lifetime Achievement?

A. Rekha
B. Sridevi
C. Amitabh Bachchan
D. Dharmendra

Answer: D

9. Which state government launched ‘unemployment allowance scheme’?

A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer: C

10. Which of the following state celebrated 71st Foundation Day?

A. Kerala
B. Himachal Pradesh
C. Arunachal Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer: B

You can also check: Current Affairs 18 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 18 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 18 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. गायत्री पुलेला किस खेल से जुड़े हैं?

A. बैडमिंटन
B. टेनिस
C. हॉकी
D. फुटबॉल

Answer: A

12. केंद्रीय गृह मंत्री स्मृति ईरानी होम एक्सपो इंडिया 2018 के कितने संस्करणों का उद्घाटन करते हैं?

A. 7
B. 6
C. 8
D. 15

Answer: A

13. 2017 विश्व हेमोफिलिया दिवस (WHD) का विषय क्या है?

A. मुझे गिनती में
B. साथ में हम देखभाल करते हैं
C. आपका जीवन सुधारें!
D. उनकी आवाज सुनें

Answer: D

14. कितने दिन प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी ने स्वीडन और यूके की यात्रा छोड़ दी?

A. 10
B. 4
C. 5
D. 8

Answer: C

15. 2017 पुरुषों की एकल सिंगापुर ओपन बैडमिंटन टूर्नामेंट किसने जीता?

A. एन एस रेड्डी
B. एंथोनी सिनीसुक गिनटिंग
C. साईं प्रणीत भामिदिपती
D. किदंबी श्रीकांत

Answer: C

16. जल संसाधन पर पूर्वी राज्यों का पहला क्षेत्रीय सम्मेलन किस शहर में आयोजित हुआ था?

A. कोलकाता
B. गुरुग्राम
C. हैदराबाद
D. पटना

Answer: A

17. हाँ बैंक का मुख्यालय किस जगह में स्थित है?

A. नई दिल्ली
B. मुंबई
C. गुरुग्राम
D. इंदौर

Answer: B

18. भारत ने मेघालय के लिए विश्व बैंक के साथ ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए कितने लाखों?

A. 52
B. 48
C. 65
D. 95

Answer: B

19. किस साल में केंद्रीय सतर्कता आयोग की स्थापना की गई थी?

A. 1991
B. 1954
C. 1972
D. 1964

Answer: D

20. कौन सा खेल खिलाड़ी हाल ही में वर्ल्ड रिकार्ड मिला?

A. शिखा टंडन
B. विदर्भ खाडे
C. संदीप सेजवाल
D. बांग्ला चैनल

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 18 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 18 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.