GK Quiz 29 March 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 29 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 29 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 29 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 29 March 2018

Take General Knowledge Quiz 29 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 29 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 29 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Name the person who won 2018 Formula One Australian Grand Prix tournament?

A. Kimi Raikkonen
B. Max Verstappen
C. Lewis Hamilton
D. Sebastian Vettel

Answer: D

2. Which Launches Tribes India E-Commerce Portal And M-Commerce App?

A. Shri Giridhar Kumar
B. Shri Dinesh Karthick
C. Shri Suresh Kumar
D. Shri Jual Oram

Answer: D

3. Which of the following hockey team won 8th Hockey India Senior Men National Championship 2018?

A. Hockey Him
B. Hockey Punjab
C. Hockey Mizoram
D. Vidarbha Hockey Association

Answer: C

4. Who gets GIF Search Platform Tenor?

A. Google
B. Flipkart
C. Amazon
D. Snapdeal

Answer: A

5. Which Indian state is home to world’s longest sandstone cave?

A. Tamil Nadu
B. Meghalaya
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer: B

6. Which state India’s first Insect Museum Opened?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. West Bengal
D. Odisha

Answer: B

7. WWF-India launched which campaign at the 12th edition of Earth Hour 2018?

A. Give Up to Give Back
B. Save Earth for Future
C. Connect to Earth
D. Nature calling you, Listen!

Answer: A

8. Which bank Extends $500 Million Loan Facility To 15-Nation Group In Africa?

A. Exim Bank
B. Bank of America
C. Deutsche Bank
D. Federal Bank

Answer: A

9. Urjit Patel is Governor of which of the following?

A. Planning Commission
B. NITI Aayog
C. RBI
D. None of the above

Answer: C

10. Which medal did Manu Bhaker, Anmol Jointly won at ISSF Junior World Cup?

A. Platinum
B. Silver
C. Gold
D. Bronze

Answer: C

 

You can also check: Current Affairs 29 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 29 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 29 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. फिक्की के महानिदेशक कौन हैं?

A. पुनीत महाजन
B. दिलीप चेनोय
C. संजय बारू
D. रेशेश शाह

Answer: B

12. कौन सा मंत्रालय भारत में कौशल के साथ हाथ जोड़ता है, सुविधा योजना का समर्थन करने के लिए?

A. रक्षा मंत्रालय
B. दूरसंचार मंत्रालय
C. विदेश मामलों के मंत्रालय
D. विद्युत मंत्रालय

Answer: D

13. दुनिया में कौन सा शहर वायरलेस चला जाता है?

A. चेन्नई
B. वाराणसी
C. हैदराबाद
D. नई दिल्ली

Answer: A

14. चीन ने किस देश को व्यापार असंतुलन को संबोधित करने के लिए रोडमैप से सहमत हुए?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. इंडोनेशिया

Answer: A

15. कितने रेलवे स्टेशन सेनेटरी पैड डिस्पेंसर स्थापित करने की योजना बना रहे हैं?

A. 100
B. 200
C. 150
D. 250

Answer: B

16. यूनिवर्सल रीयल-टाइम पेमेंट ट्रैकिंग किसने पेश किया?

A. हुंडई एक्सेंट
B. SWIFT
C. मारुति सुजुकी
D. भारती बेंज

Answer: B

17. कौन सा राज्य 11 वीं राष्ट्रीय राइफल्स द्विवार्षिक सम्मेलन 2018 की मेजबानी कर रहा है?

A. जम्मू और कश्मीर
B. गुजरात
C. छत्तीसगढ़
D. असम

Answer: A

18. सीएसके के साथ किस बैंक का संबंध है?

A. बैंक ऑफ बड़ौदा
B. केनरा बैंक
C. देना बैंक
D. इक्विटस बैंक

Answer: D

19. कौन सा देश विश्व में तीसरा सबसे बड़ा बिजली उत्पादक बनता है?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. ईरान
D. स्पेन

Answer: A

20. किस देश ने श्रीनगर में एशिया के सबसे बड़े ट्यूलिप गार्डन पर हस्ताक्षर किए?

A. श्रीलंका
B. पाकिस्तान
C. भारत
D. सऊदी अरब

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 29 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 29 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 28 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 28 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 March 2018

Take General Knowledge Quiz 28 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 28 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which London-based organization received the 2017 Frederick Pincott Award for promoting Hindi cinema?

A. South Asian Cinema Innovation
B. South Asian Cinema Organisation
C. South Asian Cinema Association
D. South Asian Cinema Foundation

Answer: D

2. In which event, India’s 15-year-old shooter Anish Bhanwala has recently won a gold medal at the ISSF Junior World Cup?

A. Double Trap Event
B. 10m Air Rifle Event
C. 25m Rapid Fire Pistol Event
D. 50m Rifle 3 Positions Event

Answer: C

3. On which day Health Ministry launches New Initiatives recently?

A. World TB Day
B. World AIDS Day
C. World Heart Day
D. World Health Day

Answer: A

4. Who termed interference in marriages as ‘absolutely illegal’ by Khap Panchayat?

A. Supreme Court
B. Delhi High Court
C. Allahabad High Court
D. Prime Minister

Answer: A

5. Name the following Formula 1 Driver who won a dramatic Australian Grand Prix 2018.

A. Lewis Hamilton
B. Kimi Raikkonen
C. Nico Rosberg
D. Sebastian Vettel

Answer: D

6. Martin Vizcarra is President of which country?

A. Bolivia
B. Peru
C. Argentina
D. Chile

Answer: B

7. Which Indian sports player won the 2018 Asian Billiards Championships award?

A. Geet Sethi
B. Pankaj Advani
C. Shubash Agarwal
D. Chitra Magimairaj

Answer: B

8. Name the Indian tennis player who to be India’s Flag-Bearer At 2018 CWG?

A. Prema Bhandiri
B. Sania Mirza
C. PV Sindhu
D. Tara Iyer

Answer: C

9. Which country’s team won U-17 Jockey Cup International Youth Invitational Football Tournament 2018?

A. Chinese Taipei
B. India
C. Hong Kong
D. Singapore

Answer: B

10. Which player records 7th Pole At Australian Grand Prix recently?

A. S. Vettel
B. Lewis Hamilton
C. D. Ricciardo
D. F. Alonso

Answer: B

You can also check: Current Affairs 28 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 28 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. यूनेस्को के कार्यकारी बोर्ड के लिए भारत के प्रतिनिधि के रूप में नामित कौन किया गया था?

A. एम. कपूर
B. जे राजपूत
C. प्रेमा भन्दीरी
D. प्रणेक सेन

Answer: B

12. किस देश आईएसए ने हाल में मेजबान देश समझौते पर हस्ताक्षर किया?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. ऑस्ट्रेलिया

Answer: A

13. भारत आईएसएफ जूनियर विश्व कप राइफल, ऑस्ट्रेलिया में कितने स्वर्ण पदक जीता?

A. 1
B. 2
C. 5
D. 7

Answer: B

14. दुनिया में कौन सा शहर वायरलेस चला जाता है?

A. वाराणसी
B. चेन्नई
C. हैदराबाद
D. नई दिल्ली

Answer: B

15. किस वर्ष के कृषि मंत्री ने 5 वें भारत मक्का समिट को संबोधित किया?

A. 2018
B. 2025
C. 2026
D. 2032

Answer: A

16. कौन सा देश दुनिया में चौथा सबसे बड़ा ऑटो मार्केट बनता है?

A. इंडोनेशिया
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. भारत

Answer: D

17. कितने भारतीय रेलवे विश्व स्तरीय ट्रांजिट हब में सुधार करने वाले स्टेशनों को शामिल करते हैं?

A. 20
B. 45
C. 90
D. 65

Answer: C

18. कौन सा देश विश्व में तीसरा सबसे बड़ा बिजली उत्पादक बनता है?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. ईरान
D. स्पेन

Answer: A

19. अखिल भारतीय फुटबॉल महासंघ (एआईएफएफ) के अध्यक्ष कौन हैं?

A. के गोविंदराज
B. प्रफुल्ल पटेल
C. राव इंद्रजीत सिंह
D. नरेंद्र ध्रुव बत्रा

Answer: B

20. सिल्क इंडस्ट्री के विकास के लिए एकीकृत योजना को मंजूरी दे दी है?

A. डीआरडीओ
B. एसएसआरओ
C. सीसीए
D. नासा

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 27 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 27 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 27 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 27 March 2018

Take General Knowledge Quiz 27 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 27 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 27 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which Indian shooter bagged gold in the women’s 10-meter Air Pistol Individual event at the 2018 ISSF Junior World Cup in Sydney?

A. Mahima Agrawal
B. Manu Bhaker
C. Zeena Khitta
D. Elavenil Valarivan

Answer: B

2. The Maharashtra govt become the 18th state to announce a complete ban on plastic bags and thermocol cutlery in the state but what is the first state to do this?

A. Bihar
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Haryana

Answer: B

3. Name the country which announces 60 billion dollar tariffs on China for its alleged unfair trade practices?

A. Iran
B. USA
C. China
D. South Africa

Answer: C

4. Name the person who trounced foundation stone of 5 National Highway Projects in Varanasi?

A. Shri Vignesh Rajan
B. Shri Rajesh Sharma
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Prakash Javadekar

Answer: C

5. India – based Neutrino observatory located in which city?

A. Andhra Pradesh
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Maharashtra

Answer: B

6. Who appointed as India’s representative to the Executive Board of UNESCO?

A. V Sekhar Sudarnath
B. V Shri Ram
C. N Rajanath
D. J S Rajput

Answer: D

7. Which country won the Jockey Cup International Youth Invitational Football Tournament 2018?

A. Spain
B. Singapore
C. India
D. Hong Kong

Answer: C

8. Which of the following won Asian Billiards Championship Title recently?

A. Pankaj Advani
B. David Causier
C. Mike Russell
D. Rupesh Shah

Answer: A

9. International Day of Solidarity with Detained and Missing Staff Members observed on which date?

A. March 25
B. March 24
C. March 23
D. March 22

Answer: A

10. Which of the following country won Hong Kong Football Tournament?

A. Saudi Arabia
B. India
C. Indonesia
D. Iran

Answer: B

You can also check: Current Affairs 27 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 27 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 27 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. निम्नलिखित में से किसने 2018 ऑस्ट्रेलियन ग्रांड प्रिक्स जीता है?

A. फर्नांडो अलोंसो
B. लुईस हैमिल्टन
C. किमी राककोनेन
D. सेबस्टियन वेट्टेल

Answer: D

12. भारत में कौन सा साल का पहला अंतर्राष्ट्रीय प्रदर्शनी ग्राफिक प्रिंटों का प्रिंट बिएननेल है?

A. 2018
B. 2019
C. 2020
D. 2025

Answer: A

13. अखिल भारतीय फुटबॉल महासंघ (एआईएफएफ) के अध्यक्ष कौन हैं?

A. के गोविंदराज
B. प्रफुल्ल पटेल
C. राव इंद्रजीत सिंह
D. नरेंद्र ध्रुव बत्रा

Answer: B

14. पेरू के नए राष्ट्रपति के रूप में किसने शपथ ली है?

A. केकीरो फुजिमोरी
B. एलन गार्सिया केकीरो
C. मार्टिन विज्कारा
D. ओल्ंता हमला

Answer: C

15. 2017 जी के साथ कौन दिया गया है। रेड्डी मेमोरियल राष्ट्रीय पुरस्कार पत्रकारिता के लिए?

A. के के कातालल
B. जी सतेश रेड्डी
C. टी सुब्बरामी रेड्डी
D. करन थापर

Answer: D

16. बृहस्पतिवार को स्वास्थ्य मंत्रालय ने हाल ही में नई पहल की शुरूआत की थी?

A. विश्व स्वास्थ्य दिवस
B. विश्व एड्स दिवस
C. वर्ल्ड हार्ट डे
D. विश्व टीबी दिवस

Answer: D

17. किस भारतीय खिलाड़ी ने 2018 एशियाई बिलियर्ड्स चैम्पियनशिप जीती है?

A. सुभाष अग्रवाल
B. मनन चंद्र
C. पंकज आडवाणी
D. मानन चंद्र

Answer: C

18. 2018 राष्ट्रमंडल खेलों में कौन सा भारतीय टेनिस खिलाड़ी भारत का ध्वज-बियरर होगा?

A. पी.वी. सिंधु
B. सानिया मिर्जा
C. प्रेमा भन्दीरी
D. तारा अय्यर

Answer: A

19. किस गणितज्ञ ने एबल पुरस्कार 2018 जीता है?

A. राश्न लैंगलैंड्स
B. रॉबर्ट लैंगलैंड्स
C. रकबर्ट लैंगलैंड्स
D. रोशन लैंगलैंड्स

Answer: B

20. कौन सा खिलाड़ी हाल ही में ऑस्ट्रेलियाई ग्रांड प्रिक्स में 7 वां पोल ​​रिकॉर्ड करता है?

A. एस वेट्टेल
B. लुईस हैमिल्टन
C. डी। रिकार्डो
D. एफ एलोन्सो

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 27 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 27 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 25 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 25 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 March 2018

Take General Knowledge Quiz 25 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state government observed martyrdom day of Bhagat Singh, Sukhdev, and Rajguru as ‘Youth Empowerment Day’?

A. Uttar Pradesh
B. Chattisgarh
C. Gujarat
D. Punjab

Answer: D

2. Who is CEO of Bank of America?

A. Jean-Laurent Bonnafe
B. John Cryan
C. Brian T. Moynihan
D. Ross Maxwell McEwan

Answer: C

3. Les Payne, a fervid and fearless Pulitzer Prize-winning reporter is from which country?

A. France
B. Germany
C. The US
D. Canada

Answer: C

4. Who appointed as new US National Security Adviser?

A. John Bolton
B. H.R. McMaster
C. Wilbur Ross
D. Jeff Sessions

Answer: A

5. Which Indian airport won the Skytrax World Airport Awards for being the best regional airport in India and Central Asia?

A. Indira Gandhi International Airport
B. Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport
C. Kempegowda International Airport
D. Rajiv Gandhi International Airport

Answer: C

6. Which core industry has maximum weightage nowadays?

A. Steel
B. Coal
C. Petroleum refinery production
D. Fertiliser

Answer: C

7. Which city becomes the first North Indian city to install Automatic Speed Gun Cameras with digital displays for traffic management?

A. Patna
B. Indore
C. New Delhi
D. Chandigarh

Answer: D

8. Which state Government Launches Multi-Utility Vehicle ‘Naipunya Ratham’?

A. Kerala
B. West Bengal
C. Tamil Nadu
D. Bihar

Answer: A

9. Which bank launched an AI chatbot named Erica?

A. BNP Paribas
B. Bank of America
C. Deutsche Bank
D. Standard Chartered Bank

Answer: B

10. Who Replaces McMaster As US National Security Adviser?

A. John Bolton
B. Williams Peter
C. Michael Justin
D. Justin David

Answer: A

You can also check: Current Affairs 25 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 24 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. मणिपुर के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. नोंगथम्बैम बिरेन सिंह
B. ओकराम इबोबी सिंह
C. राधाबिनोद कोइजम
D. राधाबिनोद कोइजम

Answer: A

12. 24 मार्च को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. विश्व स्वास्थ्य दिवस
B. वर्ल्ड हार्ट डे
C. विश्व एड्स दिवस
D. विश्व क्षय रोग

Answer: D

13. विश्व मौसम विज्ञान कब मनाया जाता है?

A. मार्च 20
B. मार्च 22
C. मार्च 21
D. मार्च 23

Answer: D

14. सातवीं भारत-मिस्र के संयुक्त आयोग की बैठक किस शहर में हुई?

A. हैदराबाद
B. नई दिल्ली
C. चेन्नई
D. पटना

Answer: B

15. अंतर्राष्ट्रीय वन दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. वन और सटेटेनबल सिटीज
B. स्वच्छ ग्रीनर और स्वस्थ
C. पर्यावरण को सुरक्षित रखें
D. वन और ऊर्जा

Answer: A

16. भेल के साथ किस संस्थान का संबंध है?

A. एनटीपीसी
B. एसएसआरओ
C. एचपीसीएल
D. गेल

Answer: B

17. सी आर चंद्रदाथ किसके साथ जुड़े हैं?

A. चिकित्सक
B. पत्रकार
C. सामाजिक कार्यकर्ता
D. कृषि वैज्ञानिक

Answer: C

18. भारतीय साइन लैंग्वेज डिक्शनरी की शुरूआत कितनी थी?

A. 3000
B. 4500
C. 6500
D. 9500

Answer: A

19. 2018 वर्ल्ड डाउन सिंड्रोम दिवस का विषय क्या है?

A. मेरा जीवन, मेरा समुदाय
B. मैं कार्यस्थल में क्या लाता हूं
C. क्या मैं अपने समुदाय को लाता हूँ
D. मेरे दोस्त, मेरा समुदाय

Answer: C

20. कौन सा शहर उत्तरी भारत का पहला शहर बनता है डिजिटल डिजिटल स्पीड गन कैमरा स्थापित करने के लिए?

A. हैदराबाद
B. चंडीगढ़
C. चेन्नई
D. नई दिल्ली

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 24 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 24 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 March 2018

Take General Knowledge Quiz 24 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. The supersonic cruise missile BrahMos is a joint venture between India and which country?

A. Indonesia
B. France
C. Britain
D. Russia

Answer: D

2. Name the Union ministry that launched the ‘Protocol for Star Rating of Garbage-Free Cities’?

A. Ministry of Information and Broadcasting
B. Ministry of Corporate Affairs
C. Ministry of Housing and Urban Affairs
D. Ministry of Law and Justice

Answer: C

3. C R Chandradath is associated with which filed?

A. Physician
B. Journalist
C. Social Activist
D. Agricultural Scientist

Answer: C

4. Which state government launched “Chief Minister-gi Hakshelgi Tengbang (CMHT)” scheme for the poor and disabled people?

A. Tripura
B. Nagaland
C. Mizoram
D. Manipur

Answer: D

5. Which state declared Telugu mandatory up to class 10th in all educational institutions of the state?

A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Answer: B

6. Which city has airport ranked as world’s best 63rd Airport?

A. Singapore
B. Chennai
C. Kolkata
D. Malaysia

Answer: A

7. On March 22, 2018, which medium range Supersonic Cruise Missile was successfully test fired by India?

A. Akash
B. Prithvi
C. NirBhay
D. BrahMos

Answer: D

8. Which city organizes the first National Conference on Drug Law Enforcement?

A. New Delhi
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Vishakapatnam

Answer: A

9. In which state Kempegowda International Airport is located?

A. Chennai
B. Bengaluru
C. Kochi
D. Hyderabad

Answer: B

10. Which fruit is the official fruit of Kerala state?

A. Cashew
B. Grapes
C. Jackfruit
D. Litchi

Answer: C

You can also check: Current Affairs 24 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 24 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. किस राज्य सरकार ने ओडिशा के गवर्नर के रूप में अतिरिक्त प्रभार दिया है?

A. गुजरात
B. बिहार
C. महाराष्ट्र
D. केरल

Answer: B

12. कथित अनुचित व्यापार प्रथाओं के लिए चीन पर कितने अरब डॉलर के टैरिफ हैं?

A. 60
B. 50
C. 85
D. 95

Answer: A

13. अंतर्राष्ट्रीय वन दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. वन और सटेटेनबल सिटीज
B. स्वच्छ ग्रीनर और स्वस्थ
C. पर्यावरण को सुरक्षित रखें
D. वन और ऊर्जा

Answer: A

14. कौन सा शहर उत्तरी भारत का पहला शहर बनता है डिजिटल डिजिटल स्पीड गन कैमरा स्थापित करने के लिए?

A. चेन्नई
B. गुवाहाटी
C. अहमदाबाद
D. चंडीगढ़

Answer: D

15. जर्मनी की मुद्रा क्या है?

A. पेसो
B. पाउंड
C. यूरो
D. डॉलर

Answer: C

16. किस देश ने कथित अनुचित व्यापार प्रथाओं के लिए चीन पर 60 अरब डॉलर के टैरिफ की घोषणा की है?

A. यूएसए
B. ईरान
C. दक्षिण अफ्रीका
D. इंडोनेशिया

Answer: A

17. बांध सुरक्षा पर अंतर्राष्ट्रीय सम्मेलन की मेजबानी किस शहर में हुई है?

A. कोची
B. तिरुवनंतपुरम
C. हैदराबाद
D. चेन्नई

Answer: B

18. डॉ. राम मनोहर लोहिया को उनके जन्मदिवस पर किसने जिम्मेदार ठहराया?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री नरेंद्र मोदी
C. राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद
D. श्री प्रकाश जावड़ेकर

Answer: C

19. किस भारतीय बैडमिंटन ने 2018 स्वीडिश ओपन जूनियर इंटरनेशनल सीरीज़ जीती है?

A. परुपल्ली कश्यप
B. साई प्राणित
C. किदंबी श्रीकांत
D. सिद्धार्थ प्रताप सिंह

Answer: D

20. किस वर्ष संघीय सरकार ने बाजरा का राष्ट्रीय वर्ष घोषित करने का फैसला किया है?

A. 2018
B. 2019
C. 2025
D. 2030

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 23 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 23 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 23 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 23 March 2018

Take General Knowledge Quiz 23 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 23 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 23 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. India International Textiles Expo begins in which city?

A. Denmark
B. Malaysia
C. Colombo
D. North America

Answer: C

2. Name the country which successfully conducts night trial of Prithvi-II Missile?

A. India
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Australia

Answer: A

3. In which country, the first G20 ministerial meeting 2018 of finance ministers and central bank governors has kicked off?

A. China
B. United States
C. Argentina
D. India

Answer: C

4. Which of the following city becomes fully women operated station?

A. Chandigarh
B. Jaipur
C. Bhopal
D. Odisha

Answer: B

5. Who appointed as Ambassador of India to the Democratic People’s Republic of Korea?

A. Anita Bahadur
B. Atul M. Gotsurve
C. Atul Bhandari
D. Mohit Sharma

Answer: B

6. Who launches Google Pay application to take on Apple Pay?

A. Huawei
B. Samsung
C. Verizon
D. Google

Answer: D

7. Which is not a major iron ore belt in India?

A. Durg-Bastar-Chandrapur belt
B. Ballari-Chitradurga-Chikkamagaluru-Tumakuru belt
C. Maharashtra-Goa belt
D. Andhra Pradesh-Odisha belt

Answer: D

8. In which stadium the finals of 2018 Nidahas Trophy is held?

A. M. A. Chidambaram Stadium, Chennai
B. Zohur Ahmed Chowdhury Stadium, Bangladesh
C. R. Premadasa Stadium, Colombo
D. Shaheed A. H. M. Kamruzzaman Stadium, Bangladesh

Answer: C

9. For school admissions, which state makes vaccination is compulsory?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer: A

10. Which committee is headed measures to modernize security systems?

A. Murli Manohar Joshi
B. Arun Jaitley
C. Manohar Parrikar
D. Sushma Swaraj

Answer: A

You can also check: Current Affairs 23 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 23 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 23 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. कृषि मंत्रालय द्वारा ई-एनएएम प्लेटफार्म में कितनी नई फीचर जोड़े गए हैं?

A. 25
B. 10
C. 15
D. 6

Answer: D

12. दिए गए में से 2018 एबल पुरस्कार जीता है?

A. लुई नीरेनबर्ग
B. एंड्रयू विल्स
C. यवेस मेयर
D. रॉबर्ट लैंगलैंड्स

Answer: D

13. बेहतर प्रौद्योगिकी भागीदारी के लिए ताइवान के साथ किस राज्य पर हस्ताक्षर किए गए हैं?

A. तेलंगाना
B. केरल
C. पंजाब
D. मध्य प्रदेश

Answer: A

14. वेनेजुएला की राजधानी क्या है?

A. काराकस
B. बोगोटा
C. सैंटियागो
D. जॉर्जटाउन

Answer: A

15. ई-एनएएम प्लेटफार्म में कौन से मंत्रालय ने 6 नए फीचर जोड़े हैं?

A. स्पोर्ट्स एक्सपेयर का मंत्रालय
B. कृषि मंत्रालय
C. दूरसंचार मंत्रालय
D. वित्त मंत्रालय

Answer: B

16. क्या एक उदाहरण epiphytes है?

A. व्युत्पन्नता
B. कॉन्सेंन्सिलिज़्म
C. अमांतिवाद
D. अध्याय

Answer: B

17. Which state Government Signs Pact With Amazon India for Khadi Products Sale?

A. Bihar
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer: C

18. म्यांमार की मुद्रा क्या है?

A. क्यात
B. रूबल
C. स्टर्लिंग
D. क्रोन

Answer: A

19. किस बैंक कैपिटल फर्स्ट में विलय के लिए एनएचबी नोद मिलेगा?

A. आईडीएफसी बैंक
B. सिटी बैंक
C. केनरा बैंक
D. देना बैंक

Answer: A

20. अर्जेंटीना की राजधानी क्या है?

A. मनमा
B. बाकू
C. ब्यूनस आयर्स
D. मनीला

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 23 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 23 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 22 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 22 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 22 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 22 March 2018

Take General Knowledge Quiz 22 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 22 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 22 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Chandi Lahiri, the iconic cartoonist is from which state?

A. West Bengal
B. Karnataka
C. Punjab
D. Haryana

Answer: A

2. What is the name of the river approved by union government to resolve the dispute between Odisha and Chattisgargh?

A. Bhargavi River
B. Kaveri River
C. Krishna
D. Mahanadi

Answer: D

3. Who has become the new Governor of Madhya Pradesh?

A. Rameshwar Thakur
B. Kizhekethil Chandy
C. Vajubhai Vala
D. Anandiben Patel

Answer: D

4. India in partnership with which country launched Joint research projects on clean water & energy?

A. United States
B. Saudi Arabia
C. United Kingdom
D. Canada

Answer: C

5. As per Economist Intelligence Unit’s Worldwide Cost of Living report 2018, which city became the cheapest city for living in?

A. Bangalore
B. Almaty
C. Caracas
D. Damascus

Answer: C

6. In which state, the second defense industrial corridor to coming up?

A. Goa
B. Uttar Pradesh
C. Maharashtra
D. Bihar

Answer: B

7. Which one is not from India Mortgage Guarantee Corporation (IMGC) joint venture of 3 parties?

A. National Housing Bank
B. Genworth Inc International Finance Corporation
C. MetLife Inc.
D. Asian Development Bank

Answer: C

8. Which of the following ministry signed a MoU on skill development at KVK?

A. Ministry of External Affairs
B. Ministry of Corporate Affairs
C. Ministry of Telecommunication
D. Ministry of Agriculture

Answer: D

9. Kedarnath Singh, the renowned poet was associated with which language?

A. Urdu
B. Odia
C. Tamil
D. Hindi

Answer: D

10. Name the place where GIC Re to operate from Lloyd?

A. London
B. USA
C. Netherlands
D. Singapore

Answer: A

You can also check: Current Affairs 22 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 22 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 22 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. सामाजिक न्याय का विश्व दिवस कब मनाया जाता है?

A. 1 9 फ़रवरी
B. 21 फ़रवरी
C. 20 फ़रवरी
D. फरवरी 18

Answer: C

12. कौन सा देश विनीज़ुएलियन क्रिप्टोकार्न्टेज पेट्रो का उपयोग करता है?

A. इंडोनेशिया
B. सऊदी अरब
C. यूएसए
D. भारत

Answer: C

13. सॉफ्टवेयर और सर्विसेज कंपनियों के नेशनल एसोसिएशन के अध्यक्ष कौन हैं (NASSCOM)?

A. रमन रॉय
B. ऋषद प्रेमजी
C. देबानजी घोष
D. आर चंद्रशेखर

Answer: A

14. किस देश ने हाल ही में राष्ट्रपति पद से इस्तीफा दे दिया था?

A. श्रीलंका
B. म्यांमार
C. इंडोनेशिया
D. भारत

Answer: B

15. लोक लेखा समिति में कितने सदस्य हैं?

A. 15
B. 30
C. 22
D. 7

Answer: C

16. किस देश ने हांगकांग के साथ डबल कराधान से बचाव संधि पर हस्ताक्षर किए?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. इंडोनेशिया
D. ईरान

Answer: A

17. जिनके साथ आईआरसीटीसी हाल ही में संबंध स्थापित करता है?

A. ओला
B. फास्टट्रैक
C. उबेर
D. मेरु

Answer: A

18. किस राज्य सरकार ने प्लास्टिक पार्क को तैयार करने की मंजूरी दी?

A. केरल
B. तमिलनाडु
C. झारखंड
D. आंध्र प्रदेश

Answer: C

19. यी गिरोह किस बैंक के अगले गवर्नर के नाम से है?

A. सेंट्रल बैंक ऑफ चाइना
B. सेंट्रल बैंक ऑफ रूस
C. नेपाल शासन बैंक
D. ऊपर से कोई नहीं

Answer: A

20. किस बैंक ने हाल ही में आईएमजीसी के साथ समझौता किया है?

A. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
B. देना बैंक
C. कैनरा बैंक
D. फेडरल बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 22 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 22 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 21 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 21 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 21 March 2018

Take General Knowledge Quiz 21 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 21 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 21 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. On which day, the world day of justice was observed?

A. 19th February
B. 20th February
C. 21th February
D. 22nd February

Answer: B

2. On February 20, which states celebrated statehood day?

A. Andhra Pradesh & Karnataka
B. Gujarath & Assam
C. Bihar & Haryana
D. Arunachal Pradesh & Mizoram

Answer: D

3. Which among the given is not one from India Mortgage Guarantee Corporation (IMGC) joint venture of 3 parties?

A. National Housing Bank
B. Genworth Inc International Finance Corporation
C. MetLife Inc.
D. Asian Development Bank

Answer: C

4. Which countries cricket team gains ODI status in March 2018?

A. USA
B. Nepal
C. Butan
D. China

Answer: B

5. Name the person who inaugurated innovation and entrepreneurship 2018 festival?

A. Narendra Modi
B. Rajnath Singh
C. Ramnad Kovind
D. Sushma Swaraj

Answer: C

6. Which Indian Para-Athlete secured the No. 1 rank in Asia in F53 Javelin category by obtaining gold at World Para Athletics Grand Prix?

A. Karamjyoti Dalal
B. Pooja
C. Deepa Malik
D. None of the Above

Answer: C

7. As per the 2018 Worldwide Cost of the Living report by Economist Intelligence Unit, which city ranked as the world’s most expensive city to live?

A. Paris
B. Tokyo
C. Zurich
D. Singapore

Answer: D

8. Name the Indian sportsperson who clinched the women’s singles (Under-19) title at Israel Junior Badminton tournament 2018?

A. Neha Sen
B. Pallavi Bikash Boruah
C. Purva Barve
D. Nikita Kashyap

Answer: C

9. Which team won the 2018 Indian Super League (ISL) title?

A. Bengaluru FC
B. Chennaiyin FC
C. Mumbai City FC
D. Kerala Blasters FC

Answer: B

10. Which day is celebrated as International Day Of Happiness?

A. March 20
B. May 16
C. June 18
D. July 16

Answer: A

You can also check: Current Affairs 21 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 21 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 21 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. 2018 भारत के किस शहर में अभिनव और उद्यमशीलता का उत्सव शुरू हुआ?

A. शिमला
B. नई दिल्ली
C. भोपाल
D. कोची

Answer: B

12. इज़राइल जूनियर 2018 में महिलाओं के एकल -19 का खिताब किसने जीता?

A. साइना नेहवाल
B. पूर्वा बर्वे
C. पी.वी. सिंधु
D. बुला चौधरी

Answer: B

13. किस क्रिकेट टीम ने ईरानी ट्रॉफी क्रिकेट टूर्नामेंट 2018 जीती है?

A. पश्चिम बंगाल
B. कर्नाटक
C. विदर्भ
D. मध्य प्रदेश

Answer: C

14. किस देश ने यूरोपीय संघ पर हस्ताक्षर करने पर धरती का अवलोकन डेटा साझा किया?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. श्रीलंका
D. इंडोनेशिया

Answer: A

15. कौन सा दिन पहले वैश्विक पुनर्चक्रण दिवस के रूप में मनाया गया?

A. मार्च 17
B. मार्च 20
C. मार्च 19
D. मार्च 18

Answer: D

16. पोषण अभियान पर कौन सी शहर की पहली राष्ट्रीय कार्यशाला आयोजित की गई?

A. चेन्नई
B. हैदराबाद
C. नई दिल्ली
D. बैंगलोर

Answer: C

17. आयुध कारखाने दिवस कब मनाया जाता है?

A. मार्च 19
B. मार्च 15
C. मार्च 18
D. मार्च 16

Answer: C

18. सातवें महिला विज्ञान कांग्रेस का उद्घाटन कौन सा शहर हुआ?

A. चेन्नई
B. मणिपुर
C. हैदराबाद
D. नई दिल्ली

Answer: B

19. अनौपचारिक विश्व व्यापार संगठन (डब्ल्यूटीओ) मंत्री की बैठक किस भारतीय शहर में आयोजित की जा रही है?

A. मुंबई
B. नई दिल्ली
C. गुरुग्राम
D. हैदराबाद

Answer: B

20. हाल ही में हुई कौन सा शहर अनौपचारिक विश्व व्यापार संगठन मंत्री बैठक?

A. नई दिल्ली
B. मुंबई
C. चेन्नई
D. हैदराबाद

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 21 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 21 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 17 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 17 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 17 March 2018

Take General Knowledge Quiz 17 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 17 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. As per UN’s World Happiness Report 2018 reports, which country is the happiest country in the world?

A. Norway
B. Denmark
C. Finland
D. Iceland

Answer: C

2. How much amount of loan agreement signed for the second line of credit (LoC) between EIB and IREDA Ltd?

A. Euro 150 million
B. Euro 100 million
C. Euro 250 million
D. Euro 200 million

Answer: A

3. International Association of Chiefs of Police (IACP-2018) is hosted by which country?

A. Bhopal
B. Kolkata
C. Nagpur
D. New Delhi

Answer: D

4. Which union ministry named as best implementation of E-office?

A. Ministry of External Affairs
B. Ministry of Finance
C. Ministry of Drinking Water and Sanitation
D. Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions

Answer: C

5. What is the theme of the 2018 World Consumer Rights Day?

A. Building a Digital World Consumers can Trust
B. Making Digital Marketplaces Fairer
C. Antibiotics off the Menu
D. Consumer Justice Now!

Answer: B

6. On the occasion of its 33rd Inception Day, which Indian Organisation launched ‘Citizen Services’ mobile application?

A. National Investigation Agency (NIA)
B. National Crime Records Bureau (NCRB)
C. Delhi Police
D. Indian Army

Answer: B

7. The Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) has collaborated with which university to research in R&D areas?

A. Vietnam National University
B. Stanford University
C. University of Cambridge
D. University of Toronto

Answer: A

8. Which organization published world happiness report?

A. United Nations Conference on Trade and Development
B. International Monetary Fund
C. United Nations Environment Programme
D. United Nations Sustainable Development Solutions Network

Answer: D

9. In which district of Uttar Pradesh, the biggest solar power plant is set up?

A. Mirzapur
B. Kannauj
C. Agra
D. Gorakhpur

Answer: A

10. Name Mauritius’s Prime Minister?

A. Xavier Luc Duval
B. Navin Ramgoolam
C. Pravind Jugnauth
D. Vishnu Lutchmeenaraidoo

Answer: C

You can also check: Current Affairs 17 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. कौन सा शहर वार्षिक कृषि उन्नीती मेला हाल ही में शुरू होता है?

A. नई दिल्ली
B. पुणे
C. चेन्नई
D. हैदराबाद

Answer: A

12. भारत में नागरिक उड्डयन मंत्रालय के साथ कौन सा भागीदार है?

A. लार्सन एंड टुब्रो
B. अशोक लीलैंड
C. आईएटीए
D. टेक महिंद्रा

Answer: C

13. स्लोवेनिया की राजधानी क्या है?

A. ब्लूमफ़ोन्टेन
B. मोगादिशू
C. हुनिया
D. लज्ब्लजाना

Answer: D

14. दिवालियापन और दिवालिएपन संहिता के बेहतर कार्यान्वयन के लिए किस बैंक ने भारतीय रिजर्व बैंक के साथ समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किया?

A. आईडीबीआई
B. देना बैंक
C. कैनरा बैंक
D. भारतीय रिज़र्व बैंक

Answer: D

15. नवीनतम फीफा विश्व रैंकिंग में भारतीय फुटबॉल टीम का रैंक क्या है?

A. 85
B. 100
C. 99
D. 91

Answer: C

16. मणिपुर में 105 वें भारतीय विज्ञान कांग्रेस का उद्घाटन किसने किया?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री रमेश कुमार
C. श्री सुरेश गुप्ता
D. श्री प्रकाश जावड़ेकर

Answer: A

17. WEF के 2018 ऊर्जा संक्रमण सूचकांक (ईटीआई) में भारत का रैंक क्या है?

A. 97
B. 33
C. 59
D. 78

Answer: D

18. हाल ही में, आईबीबीआई ने आईबीसी के बेहतर कार्यान्वयन के लिए भारतीय रिज़र्व बैंक के साथ समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किए। आईबीसी का पूरा रूप क्या है?

A. गलत और दिवालियापन संहिता
B. दिवाला और दिवालियापन संहिता
C. दिवालिएपन और बैंकिंग कोड
D. सूचना और बैंकर संहिता

Answer: B

19. 2018 के लिए विश्व खुशियाँ देशों की सूची में भारत का रैंक क्या है?

A. 98th
B. 108th
C. 121st
D. 133rd

Answer: D

20. किस राज्य में प्रधान मंत्री मोदी ने 105 वें भारतीय विज्ञान कांग्रेस का उद्घाटन किया?

A. दिल्ली
B. असम
C. मणिपुर
D. गुजरात

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 17 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 17 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 16 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 16 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 16 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 16 March 2018

Take General Knowledge Quiz 16 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 16 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 16 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which apps was launched by the National Crime Records Bureau to increase the communication between citizens and the police?

A. Citizen Services
B. e-Nagrik Seva
C. GARV
D. mKavach

Answer: A

2. Which digital addressing system launched by Google is used to make searching for Indian addresses simpler?

A. Plus Codes
B. Dot Site
C. Locate Spot
D. Plus Point

Answer: A

3. The #FreePeriods campaign was first launched to end ‘period poverty’ in which country?

A. Nepal
B. United Kingdom
C. United States
D. India

Answer: B

4. Narendra Jha is a renowned ______ ?

A. Politician
B. Actor
C. Journalist
D. Surgeon

Answer: B

5. Which renowned Indian author signed a book was auctioned for USD 700?

A. Satyajit Ray
B. R. K. Narayan
C. Ruskin Bond
D. Rabindranath Tagore

Answer: D

6. Which Union Ministries to set up an innovation cell to boost innovation in the Ministry?

A. Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
B. Ministry of Social Justice and Empowerment
C. Ministry of Science and Technology
D. Ministry of Human Resource Development

Answer: D

7. What is the estimated GDP growth of India as per World Bank for the financial year 2018-19?

A. 7.9%
B. 7.6%
C. 7.5%
D. 7.3%

Answer: D

8. Name the first Indian state to conduct a household survey in state and district level to determine the multidimensional poverty of the state?

A. Kerala
B. Andra Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Telangana

Answer: B

9. Which app launched by the Government to provide an interface between fly ash producers and the potential users?

A. FLYASH
B. ASHAPP
C. ASHTRACK
D. ASHWAY

Answer: C

10. In which city, India’s largest wind turbine generator has been commissioned?

A. Kerala
B. Andra Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer: D

You can also check: Current Affairs 16 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 16 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 16 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. कब 2018 अंतर्राष्ट्रीय पीई दिवस मनाया गया था?

A.13 मार्च
B. 14 मार्च
C. 15 मार्च
D. 16 मार्च

Answer: B

12. एनपीसीआईएल से 736 करोड़ रुपये की कौन सी कंपनी सिक्योरस ऑर्डर है?

A. अशोक लीलैंड
B. भेल
C. लार्सन एंड टुब्रो
D. एनटीपीसी

Answer: B

13. कौन सा राज्य नेत्र देखभाल सेवाओं तक सार्वभौमिक पहुंच प्रदान करने जा रहा है?

A. झारखंड
B. उत्तर प्रदेश
C. ओडिशा
D. गुजरात

Answer: C

14. किस केंद्रीय मंत्री ने आईएसीपी के एशिया-प्रशांत क्षेत्रीय सम्मेलन का उद्घाटन किया?

A. श्री प्रकाश जावड़ेकर
B. श्री सूर्य कुमार
C. श्री सुरेश प्रभु
D. श्री राजनाथ सिंह

Answer: D

15. हर साल विश्व उपभोक्ता अधिकार दिवस कब मनाया जाता है?

A. 14 मार्च
B. 15 मार्च
C. 16 मार्च
D. 17 मार्च

Answer: B

16. सीआईए के प्रथम महिला निदेशक के रूप में हाल ही में कौन नियुक्त किया गया है?

A. जीना हास्पेल
B. दाना पुजारी
C. वैलेरी प्लेमे
D. डायने पश्चिमी

Answer: A

17. हाल ही में नेपाल के राष्ट्रपति के रूप में कौन फिर से निर्वाचित हुआ था?

A. बिदा देवी भंडारी
B. भीमसेन थापा
C. कुमारी लक्ष्मी राय
D. मदन भंडारी

Answer: A

18. मेक्सिको ई-कॉमर्स पुश में किस कंपनी ने पहली डेबिट कार्ड की शुरुआत की?

A. स्नैपडील
B. फ्लिपकार्ट
C. अमेज़ॅन
D. माइन्त्र

Answer: C

19. निम्न में से किस राज्य में हाल ही में भारत का सबसे बड़ा ध्वज है?

A. कर्नाटक
B. तमिलनाडु
C. केरल
D. मध्य प्रदेश

Answer: A

20. किस राज्य सरकार ने केए वेंचर्स के साथ अनुबंध हब के लिए समझौता किया था?

A. तमिलनाडु
B. केरल
C. तेलंगाना
D. कर्नाटक

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 16 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 16 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer