GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 6 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 6 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 6 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 6 February 2018

Take General Knowledge Quiz 6 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 6 February 2018

1. India won the U-19 Cricket World Cup at the Bay Oval, Mount Maunganui, in New Zealand by defeating which country?

A. New Zealand
B. South Africa
C. Argentina
D. Australia

Answer: D

2. Who appointed the new vice-chancellor of Banaras Hindu University (BHU)?

A. Neeraj Tripathi
B. B A Chopade
C. Kuldeep Mehta
D. Ajay Singh

Answer: B

3. Who launches India’s first MSE Sentiment Index?

A. SIDBI
B. SEBI
C. TRAI
D. BSNL

Answer: A

4. Which state to set up a Transgender Welfare Board for protecting their Constitutional and human rights?

A. Haryana
B. Maharashtra
C. Telangana
D. Karnataka

Answer: B

5. As per Economic Survey 2017-18 reports, which state found to have the largest share in India’s exports & the goods and service tax (GST) base?

A. Maharashtra
B. Gujarat
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer: A

6. Neknampur Lake located in which city?

A. Kochi
B. Guwahati
C. Hyderabad
D. Chennai

Answer: C

7. Who won 4th edition of International Young Chef Olympiad (YCO) 2018?

A. Lai Jia Yi
B. Surya Sekhar Roy Choudhury
C. Kevin McCafferty
D. Henry Lee

Answer: A

You can also check: Current Affairs 6 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 6 February 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 6 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. राष्ट्रपति भवन के वार्षिक उदयोत्सव को किसने खोलना था?

A. श्री रामनाथ कोविंद
B. श्री विजय प्रकाश
C. श्री अरुण जेटली
D. श्री दीपक मिश्रा

Answer: A

9. विश्व कैंसर दिवस कब मनाया जाता है?विश्व कैंसर दिवस कब मनाया जाता है?

A. फरवरी 3
B. फरवरी 5
C. फरवरी 1
D. फरवरी 4

Answer: D

10. नेकन्नमपुर झील को शुद्ध करने के लिए कौन सा शहर फ्लोटिंग ट्रीटमेंट वेटलैंड लॉन्च किया गया था?

A. चेन्नई
B. हैदराबाद
C. नई दिल्ली
D. सिकंदराबाद

Answer: B

11. घरेलू बजट पर आधारित ‘हिसब किताब’ के लेखक कौन हैं?

A. ट्विंकल खन्ना
B. अंजना सुखानी
C. शिल्पा शेट्टी
D. सोहा अली खान

Answer: B

12. असम में निवेशक शिखर सम्मेलन का उद्घाटन किसने किया?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री प्रवीण जावड़ेकर
C. श्री सुरेश मेनन
D. श्री नरेंद्र मोदी

Answer: D

13. विश्व कैंसर दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. हमारे पीछे नहीं है
B. साथ में यह संभव है
C. हम कर सकते हैं। हाँ मैं
D. कैंसर – क्या आप जानते हैं?

Answer: C

14. केन्द्रीय उत्पाद शुल्क और कस्टम बोर्ड के अध्यक्ष कौन हैं?

A. सुशील चंद्र
B. अनिता करवाल
C. देवेंद्र कुमार सिक्री
D. वनाजा एन सरना

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 6 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 4 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 4 February 2018

Take General Knowledge Quiz 4 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 4 February 2018

1. To promote organic farming in Uttarakhand, Central Government sanctioned how much amount for three years?

A. Rs 500 crore
B. Rs 1,000 crore
C. Rs 1,500 crore
D. Rs 2,000 crore

Answer: C

2. Which state government won the 2018 Geospatial World Excellence Award recently?

A. West Bengal
B. Gujarat
C. Punjab
D. Odisha

Answer: D

3. Who appointed as Director General of Military Operations (DGMO) of the Indian Army?

A. J S Sandhu
B. Anil Chauhan
C. P S Jain
D. A K Bhatt

Answer: B

4. Josie Gabuco, who clinches gold in women’s 48kg weight category is from which country?

A. Russia
B. Ukraine
C. Philippines
D. Kazakhstan

Answer: C

5. Which country partnered with the Vision for a Nation (VFAN) organization to train more than 3,000 eye care nurses to provide free eye services?

A. Bolivia
B. Rwanda
C. Burundi
D. Cyprus

Answer: B

6. The Indian Railways to receive its first high-speed electric locomotive by which month in 2018?

A. December
B. June
C. July
D. March

Answer: D

7. Which team gripped the 2017-2018 U-19 Cooch Behar Trophy?

A. Vidarbha
B. Railways
C. Madhya Pradesh
D. Mumbai

Answer: A

You can also check: Current Affairs 4 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 4 February 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 4 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. भारत ओपन मुक्केबाजी टीम ने कितने पदक प्राप्त किए?

A. 15
B. 10
C. 25
D. 35

Answer: B

9. विश्व बैंक ने तमिलनाडु की ग्रामीण अर्थव्यवस्था को विकसित करने के लिए कितने लाखों लोगों का समर्थन किया?

A. 100
B. 250
C. 380
D. 450

Answer: A

10. किस देश ने दुनिया की सबसे लंबी ज़िप लाइन लॉन्च की?

A. संयुक्त अरब अमीरात
B. पाकिस्तान
C. दक्षिण अफ्रीका
D. इंडोनेशिया

Answer: A

11. आंध्र प्रदेश द्वारा आयोजित शहरी नवप्रवर्तन शिखर सम्मेलन का विषय क्या है?

A. परिवर्तन के लिए अभिनव
B. भारत का वैश्विक परिवर्तन
C. वैश्विक जीवन के लिए शहरी परिवर्तन
D. परिवर्तन के माध्यम से शहरी अभिनव

Answer: C

12. किस बैंक को सरकार से 173 करोड़ रुपये का पूंजीगत लाभ मिलेगा?

A. देना बैंक
B. कैनरा बैंक
C. इंडियन ओवरसीज बैंक
D. भारतीय स्टेट बैंक

Answer: C

13. अस्गबाट समझौते में कौन सा देश हाल ही में शामिल हुआ है?

A. इंडिया
B. चीन
C. इजराइल
D. इराक

Answer: A

14. साहित्य अकादमी भाषा सम्मान पुरस्कार से कौन सम्मानित है?

A. भाषा सम्मन
B. सेश आनंद मधुकर
C. चारू चंद्र पांडे
D. मथुरा दत्त मथपाल

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 4 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 3 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 3 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 3 February 2018

Take General Knowledge Quiz 3 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 3 February 2018

1. On Economist Intelligence Unit’s annual Global Democracy Index, India is at which place?

A. 43rd
B. 42nd
C. 41st
D. 40th

Answer: B

2. Who wins the first gold medal of Khelo India School Games which is recently launched by PM Narendra Modi?

A. Anu Kumar
B. Avadh Naresh
C. Neel Roy
D. P. Vikas

Answer: A

3. Under Union Budget 2018, Finance Minister Arun Jaitley said that government to developing ________ Gramin agricultural markets.

A. 15000
B. 18000
C. 22000
D. 20000

Answer: C

4. Which state government launched a scheme to provide a pack of sanitary pads to 7 lakh girls who study in government schools for Rs 5?

A. Uttar Pradesh
B. Karnataka
C. Maharastra
D. West Bengal

Answer: C

5. As per Union Budget 2018 analysis, India is predicted to become the which largest economy very soon?

A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer: D

6. The government allocated __________ amount for rural infrastructure?

A. Rs. 10 Lakh Crore
B. Rs. 14.3 Lakh Crore
C. Rs. 12.6 Lakh Crore
D. Rs. 15 Lakh Crore

Answer: B

7. In which city Axis Bank launch the 4th edition of ‘Evolve, an annual multi-city knowledge series for Bank’s small and medium-sized enterprises?

A. Chennai
B. Thanjavur
C. Coimbatore
D. Vellore

Answer: C

You can also check: Current Affairs 3 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 3 February 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 3 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. राष्ट्रीय शक्ति प्रशिक्षण संस्थान (एनपीटीआई) किस शहर में स्थित है?

A. नई दिल्ली
B. चेन्नई
C. देहरादून
D. फरीदाबाद

Answer: D

9. तमिलनाडु की ग्रामीण अर्थव्यवस्था को बढ़ावा देने के लिए विश्व बैंक कितने लाखों डॉलर देने के लिए तैयार है?

A. 100
B. 250
C. 380
D. 450

Answer: A

10. भारतीय सेना के डीजीएमओ के रूप में कौन कार्यभार ग्रहण करता है?

A. कुमार सिन्हा
B. सुरेश यादव
C. अनिल चौहान
D. विजय चोपड़ा

Answer: C

11. विश्व इस्पात संघ का मुख्यालय कहां स्थित है?

A. मास्को, रूस
B. वियना, ऑस्ट्रिया
C. ब्रुसेल्स, बेल्जियम
D. बीजिंग, चीन

Answer: C

12. किस शहर में पहला सीरिया शांति कांग्रेस आयोजित हुआ था?

A. दमिश्क
B. सोची
C. मास्को
D. यरूशलेम

Answer: B

13. किस राज्य में गुलशन ग्राउंड स्थित है?

A. कर्नाटक
B. जम्मू
C. ओडिशा
D. गुजरात

Answer: B

14. किस केंद्रीय मंत्रालय ने “स्त्री स्वाभिमान” की शुरुआत की थी?

A. इलेक्ट्रॉनिक्स और सूचना प्रौद्योगिकी मंत्रालय
B. सामाजिक न्याय और अधिकारिता मंत्रालय
C. महिला एवं बाल विकास मंत्रालय
D. स्वास्थ्य और परिवार कल्याण मंत्रालय

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 3 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 2 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 2 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 2 February 2018

 

Take General Knowledge Quiz 2 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 2 February 2018

1. Which of the following ministry launched the Stree Swabhiman Initiative to ensure and maintain Women Health and Hygiene?

A. Ministry of Social Justice and Empowerment
B. Ministry of Information Technology and Electronics
C. Ministry of Health and Family Welfare
D. Ministry of Women and Child Development

Answer: B

2. According to Oxford Dictionaries reports, which word is chosen as the Hindi Word of the Year 2017?

A. Notebandi
B. Vikaas
C. Swachh
D. Aadhaar

Answer: D

3. Who is the 1st Cricketer from Nepal to be Signed for IPL?

A. Sandeep Lamichhane
B. Suresh Lamichhane
C. Sanket Lamichhane
D. Sudeep Lamichhane

Answer: A

4. Dr. Gurcharan Singh Kalkat, a famous Indian agricultural scientist, is from which state?

A. Uttar Pradesh
B. Haryana
C. Punjab
D. Himachal Pradesh

Answer: C

5. For what purpose, Asian Development Bank and India have signed a 250 million dollars loan?

A. Developing primary schools
B. Agriculture
C. Construction of roads
D. Girl education

Answer: C

6. Which country is the cheapest country to live in as per GOBankingRates Survey?

A. Australia
B. New Zealand
C. South Africa
D. India

Answer: C

7. The Delhi Soccer Association announced to celebrate which football players birthday as Football Day in Delhi as a mark of honor?

A. Jeje Lalpekhlua
B. Baichung Bhutia
C. Sunil Chhetri
D. I. M. Vijayan

Answer: C

You can also check: Current Affairs 2 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 2 February 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 2 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. भारत को सबसे अमीर देशों की सूची में कौन सी रैंक मिला?

A. 12
B. 5
C. 10
D. 6

Answer: D

9. भारत की पहली खादी हाट किस शहर में शुरू हुई?

A. लखनऊ
B. पटना
C. अहमदाबाद
D. नई दिल्ली

Answer: D

10. किसने हाल ही में टेबल टेनिस नैशनल चैम्पियनशिप जीती?

A. शरत कमल
B. मणिका बत्रा
C. सौम्यजीत घोष
D. पलोमी घटक

Answer: A

11. 21 वीं राष्ट्रमंडल खेलों 2018 के लिए शेफ-डी-मिशन के रूप में कौन नियुक्त किया गया?

A. वीरेंद्र तावडे
B. कृष्णा एस रेड्डी
C. विक्रम सिंह सिसोदिया
D. उत्तम सिंह चौहान

Answer: C

12. बुलेटिन के रूप में नामित एक नया ऐप किसने पेश किया?

A. सैमसंग
B. गूगल
C. एप्पल
D. वेरीज़ों

Answer: B

13. भारत के राष्ट्रीय उद्यान में 2018 अंतर्राष्ट्रीय पक्षी उत्सव आयोजित किया जाएगा?

A. दुधवा राष्ट्रीय उद्यान
B. काजीरंगा राष्ट्रीय उद्यान
C. दुधवा राष्ट्रीय उद्यान
D. बांधवगढ़ राष्ट्रीय उद्यान

Answer: C

14. किस बैंक ने विकसित होने के चौथे संस्करण का शुभारंभ किया?

A. देना बैंक
B. भारतीय स्टेट बैंक
C. ऐक्सिस बैंक
D. कैनरा बैंक

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 2 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 31 January 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 31 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 30 January 2018

Take General Knowledge Quiz 31 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 31 January 2018

1. At the 69th Republic Day Parade 2018, which state’s tableau won the best tableau award?

A. Assam
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Chhattisgarh

Answer: B

2. On which date, the 2018 National Immunisation Day (NID) is celebrated?

A. January 29
B. January 30
C. January 28
D. January 27

Answer: C

3. Who elected as the new President of the Republic of Honduras?

A. Salvador Nasralla
B. Juan Orlando Hernandez
C. Luis Orlando Zelaya
D. Xiomara Castro

Answer: B

4. As per 2018 Economic Survey of India, what is India’s GDP growth prediction for 2019?

A. 6.5 to 7.25%
B. 6.9 to 7.2%
C. 7 to 7.5%
D. 7.5 to 8.0%

Answer: C

5. Dr. Gurcharan Singh Kalkat, an Indian agricultural scientist, is from which state?

A. Uttar Pradesh
B. Haryana
C. Punjab
D. Himachal Pradesh

Answer: C

6. In which city of Rajasthan, the third edition of International Spice Conference will take place on February 2018?

A. Jodhpur
B. Jaipur
C. Jaisalmer
D. Pushkar

Answer: B

7. Which album received best Album of the Year award at the 60th Annual Grammy Awards?

A. Melodrama
B. Damn
C. 24K Magic
D. 4:44

Answer: C

You can also check: Current Affairs 31 January 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 31 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 31 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. किस राज्य में एशिया का सबसे बड़ा ऑटो परीक्षण ट्रैक हाल ही में उद्घाटन हुआ?

A. बिहार
B. मध्य प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. केरल

Answer: B

9. ऑस्ट्रेलियाई ओपन 2018 में 2018 पुरुष एकल का खिताब किसने जीता है?

A. मैरिन सिलिक
B. नोवाक जोकोविच
C. राफेल नडाल
D. रोजर फ़ेडरर

Answer: D

10. आईपीएल अनुबंध पाने वाले पहले नेपाल खिलाड़ी कौन बने?

A. पारस खडका
B. प्रदीप ऐ्री
C. अनिल मंडल
D. संदीप लामिचने

Answer: D

11. कौन सा भुगतान नेटवर्क अलीबाबा के एजीटेक होल्डिंग लॉन्च नए मोबाइल गेमिंग प्लेटफार्म?

A. पेटम
B. पयजपप
C. मोबिक्विक
D. अमेज़ॅन पाय

Answer: A

12. किस राज्य में फरवरी 2018 में इंटरनेशनल बर्ड फेस्टिवल 2018 की मेजबानी होगी?

A. उत्तर प्रदेश
B. मध्य प्रदेश
C. महाराष्ट्र
D. गुजरात

Answer: A

13. ग्रेमी अवार्ड्स 2018 में किस फ़िल्म को सर्वश्रेष्ठ संगीत फिल्म का पुरस्कार मिला?

A. पट्टी केक
B. थे बेबी ड्राइवर
C. आल आईज ऑन में
D.थे डेफिएंट ओनेस

Answer: D

14. फिनलैंड की मुद्रा क्या है?

A. पौंड
B. डॉलर
C. यूरो
D. पेसो

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 31 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 30 January 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 30 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 30 January 2018

Take General Knowledge Quiz 30 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 30 January 2018

1. In which state the first floating market opened recently?

A. Kerala
B. West Bengal
C. Tamil Nadu
D. Bihar

Answer: B

2. Which country to host an informal WTO Ministerial gathering in March 2018?

A. India
B. Pakistan
C. France
D. Bangladesh

Answer: A

3. Union government launched which scheme under relax norms to expand coverage?

A. Digital India
B. Suraksha Scheme
C. Atal Pension Yojana
D. Digi Locker

Answer: C

4. The Indian government decided to include which group of the entity as a new channel of distribution of the APY scheme to boost outreach of subscribers?

A. Payments Banks and Small Finance Banks
B. Payments Banks and Lead Banks
C. Small Finance Banks and Universal Banks
D. Payments Banks and Universal Banks

Answer: D

5. Which Celluar Network link-up with biggest online store Flipkart for 4G Smartphones?

A. Vodafone
B. Airtel
C. Idea
D. Jio

Answer: A

6. The Agra Municipal Corporation recently released the logo of Smart City Agra. This logo featuring Taj Mahal along with _____?

A. Tiger
B. Lotus Flower
C. Peacock Feather
D. National Flag

Answer: C

7. A new Global Centre for Cybersecurity to launch by the International organization to safeguard the world from hackers?

A. International Telecommunication Union
B. World Economic Forum
C. UNICEF
D. International Maritime Organization

Answer: B

You can also check: Current Affairs 30 January 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 30 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 30 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. सत्र के उत्पादक बनाने के लिए राजनीतिक दलों से पूर्ण सहयोग देने की कौन अपील करता है?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री नारायण स्वामी
C. श्री सुरेश कृष्णन
D. श्री नरेंद्र मोदी

Answer: D

9. नेपाल के प्रधान मंत्री कौन है?

A. बिधा देवी भंडारी
B. नंदा किशोर प
C. शेर बहादुर देउबा
D. गोपाल पराजुली

Answer: C

10. कौन सा इंस्टीट्यूट वैज्ञानिक चैलेंजर 10 को लॉन्च करने के बाद 73 सेकेंड का विस्फोटक उड़ाया?

A. नासा
B. इसरो
C. सीएसआईआर
D. आईसीएमआर

Answer: A

11. इसरो लिक्विड प्रॉपलसन सिस्टम केंद्र के निदेशक के रूप में नियुक्त कौन?

A. श्री विग्नेश राज
B. श्री विजय सेकर
C. श्री नारायण स्वामी
D. श्री महेश्वरन

Answer: C

12. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने महिला सुरक्षा के लिए ‘शक्ति’ की ऐप्पल की शुरुआत की?

A. तमिलनाडु
B. केरल
C. हिमाचल प्रदेश
D. बिहार

Answer: C

13. भारत की सर्वोच्च न्यायालय के न्यायाधीश के तौर पर नियुक्त होने वाली पहली महिला वकील कौन हैं?

A. सुचेता कादथंकर
B. अंजली गोपालन
C. कामिनी रॉय
D. एम फाथिमा बीवी

Answer: D

14. किस राज्य में भोगली बिहू त्योहार मनाया जाता है?

A. हिमाचल प्रदेश
B. सिक्किम
C. पंजाब
D. असम

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 30 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 28 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 28 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 26 January 2018

Take General Knowledge Quiz 28 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 28 January 2018

1. Who takes charge as Director of ISRO Liquid Propulsion Systems Centre?

A. Shri Vignesh raj
B. Shri Vijay Sekar
C. Shri Narayana Swamy
D. Shri Maheshwaran

Answer: C

2. Which year proposed by Prime Minister Narendra Modi to be declared as the ASEAN-India Year of Tourism?

A. 2018
B. 2019
C. 2020
D. 2021

Answer: A

3. Vodafone India has partnered with which e-commerce website to provide a range of entry-level smartphones at an effective price of Rs 999?

A. Amazon
B. Myntra
C. Flipkart
D. Snapdeal

Answer: C

4. Who Holds Bilateral Talks With 3 ASEAN Leaders?

A. Shri Prakash Javadekar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Naresh Iyer
D. Shri Narendra Modi

Answer: D

5. The global index of talent competitiveness that was released on the first day the 48th World Economic Forum (WEF) annual meeting, which country is on top?

A. The USA
B. The UK
C. Switzerland
D. Singapore

Answer: C

6. What is the first NASA’s science mission to study the region where Earth’s highest atmosphere meets the outer space?

A. Diamond
B. Platinum
C. Silver
D. Gold

Answer: D

7. How many Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri awards approved by President for 85 individuals?

A. 7, 4, 26
B. 5, 5, 21
C. 9, 3, 75
D. 3, 9, 73

Answer: D

You can also check: Current Affairs 28 January 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 28 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. कौन सी कंपनी एआई भारतीय भाषाओं का अनुवाद बढ़ाने के लिए है?

A. सैमसंग
B. एप्पल
C. माइक्रोसॉफ्ट
D.ऑनर

Answer: C

9. इसरो लिक्विड प्रॉपलसन सिस्टम केंद्र के निदेशक के रूप में नियुक्त कौन?

A. विग्नेश राज
B. नारायण स्वामी
C. महेश्वरन
D. विजय सेकर

Answer: B

10. 4 जी स्मार्टफ़ोन के लिए फ्लिपकार्ट के साथ कौन से सोशल नेटवर्क टाई-अप है?

A.वोडाफोन
B. एयरटेल
C. आईडिया
D. जियो

Answer: A

11. कौन सा देश बेंगलुरु जल आपूर्ति और सीवरेज परियोजना को ऋण देगा?

A.जापान
B. रूस
C. फ्रांस
D. ऑस्ट्रेलिया

Answer: A

12.मलेशिया के एसएमई निगम के साथ समझौता कौन करेगा?

A.ईएसआईसी
B. एन एस आई सी
C. बी एस एन एल
D. एन पी सी एल

Answer: B

13.भारत के नए चुनाव आयुक्त (ईसी) के रूप में कौन कार्यभार संभाला है?

A.राजीव मेहरिशी
B. अशोक लवासा
C. विजय केलकर
D. हसमुख अधिया

Answer: B

14. आंध्र प्रदेश राज्य का चीफ मंत्री कौन है?

A.पेमा खांडू
B.चंद्रबाबू नायडू
C.रघुबार दास
D. नवीन पटनायक

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 28 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 26 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 26 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 26 January 2018

Take General Knowledge Quiz 26 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 26 January 2018

1. Narendra Modi is the ______ Indian prime minister to join the world’s top business leaders in the Swiss resort town of Davos.

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Answer: A

2. Hugh Masekela is a famous __________

A. Anchor
B. Trumpeter
C. Drummer
D. Cricketer

Answer: B

3. Who appointed as Director General of Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI)?

A. Atul Bhatnagar
B. Sandeep Mitra
C. Dilip Chenoy
D. Rahul Bishnoi

Answer: C

4. Which state government signed a letter of intent with Canton of Zurich as a sister state?

A. Andhra Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Arunachal Pradesh

Answer: A

5. Which country’s researchers from RIKEN Center for Sustainable Resource Science (CSRS) recognized a type of moss that can efficiently incorporate a large amount of lead?

A. Russia
B. Japan
C. China
D. France

Answer: B

6. In which city Central Institute of Brackishwater Aquaculture (CIBA) is located?

A. Kolkata
B. Chennai
C. Hyderabad
D. New Delhi

Answer: B

7. Sachin Tendulkar’s biopic “Sachin: A Billion Dreams” won how many awards at 11th Tehran International FICTS Festival 2018?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four

Answer: B

You can also check: Current Affairs 26 January 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 26 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. कौन सा बॉलीवुड अभिनेता विश्व आर्थिक मंच पर 24 वीं क्रिस्टल पुरस्कार से सम्मानित है?

A. सलमान खान
B. शाहरुख खान
C. सैफ अली खान
D. अमीर खान

Answer: B

9. किस राज्य ने हाल ही में द्वितीय विश्व युद्ध के स्मारक संग्रहालय का उद्घाटन किया?

A. उत्तर प्रदेश
B. अरुणाचल प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. मध्य प्रदेश

Answer: B

10. निम्नलिखित देशों में से कौन सी आसियान सदस्य राज्य है?

A. पापुआ न्यू गिनी
B. ताइवान
C. दक्षिण कोरिया
D. म्यांमार

Answer: D

11. विक्रम साराभाई अंतरिक्ष केंद्र (वीएसएससी) के नये निदेशक के रूप में नियुक्त कौन?

A.एस सोमनाथ
B. एम वाई एस प्रसाद
C. के सिवान
D. वाई एस रेड्डी

Answer: A

12. किस राज्य में डीजीपी और आईजीपी के 2018 वार्षिक सम्मेलन शुरू हुए?

A. उत्तर प्रदेश
B. मध्य प्रदेश
C. गुजरात
D. असम

Answer: B

13. विदेश मंत्रालय (विदेश मंत्रालय) में सचिव (आर्थिक संबंध) नियुक्त किसने किया?

A. मुकेश अग्निहोत्री
B. जनार्दन द्विवेदी
C. टी एस तिरुमूर्ति
D. नारायण चंद्रचुमार

Answer: C

14. 2018 पुरुषों की एकल टाटा ओपन महाराष्ट्र टेनिस टूर्नामेंट किसने जीता?

A. रॉबर्टो बूटीस्टा अगुट
B. बेनोइट पेअर
C. युकी भांबरी
D. गिलेस साइमन

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 26 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 25 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 25 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 25 January 2018

Take General Knowledge Quiz 25 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 25 January 2018

1. K.K. Ramachandran Nair was the MLA from which constituency of Kerala?

A. Thiruvalla constituency
B. Karunagapally constituency
C. Mavelikkara constituency
D. Chengannur constituency

Answer: D

2. Who appointed as the new Director of Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)?

A. S Somanath
B. M.Y.S. Prasad
C. K. Sivan
D. YS Reddy

Answer: B

3. 2018 India-ASEAN Business & Investment Conference is hosted by which city?

A. Kochi
B. Chandigarh
C. New Delhi
D. Maharastra

Answer: C

You can also check: Current Affairs 25 January 2018

4. The Central Institute of Indian Languages (CIIL) is located in which state?

A. West Bengal
B. Karnataka
C. Uttar Pradesh
D. Punjab

Answer: B

5. Which Indian shuttler has won the 2018 Swedish Open Junior International Series?

A. Parupalli Kashyap
B. Sai Praneeth
C. Kidambi Srikanth
D. Siddharth Pratap Singh

Answer: D

6. Who appointed as the new Managing Director and CEO of National Payments Corporation of India (NPCI)?

A. Dilip Asbe
B. A P Hota
C. T S Joshi
D. K S Jha

Answer: A

7. As per IMF’s latest World Economic Outlook (WEO) reports, what is India’s GDP growth forecast for 2018?

A. 7.4%
B. 7.8%
C. 6.6%
D. 7.6%

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 25 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. किस राज्य सरकार ने सभी सरकारी रक्त बैंकों में ई-रक्ताकोष वेब पोर्टल शुरू किया?

A. ओडिशा
B. मध्य प्रदेश
C. पंजाब
D. राजस्थान

Answer: C

9. गरीब और विकलांग लोगों के लिए, किस राज्य सरकार ने “मुख्यमंत्री-जी हक्ष्ल्वी तेंगबांग (सीएमएचटी)” योजना शुरू की थी?

A. त्रिपुरा
B. मणिपुर
C. मिजोरम
D. नगालैंड

Answer: B

10. एससी परिवारों की सहायता के लिए, कौन सा भारतीय बैंक राष्ट्रीय अनुसूचित जाति वित्त और विकास निगम (एनएसएफडीसी) से जुड़ा है?

A. बैंक ऑफ इंडिया
B. पंजाब नेशनल बैंक
C. भारतीय स्टेट बैंक
D. देना बैंक

Answer: B

11.2018 कोलकाता ओपन इंटरनेशनल आमंत्रण स्नूकर चैम्पियनशिप किसने जीता?

A. आदित्य मेहता
B. ब्रिजेश दमानी
C. अल्फी बोर्डन
D. लक्ष्मण रावत

Answer: A

12. जीसीसीआई ने व्यापार सहकारिता के लिए किस देश के साथ एक समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किया?

A. जापान
B. दक्षिण कोरिया
C. चीन
D. जर्मनी

Answer: B

13. कौन सा एक प्राचीन आयुर्वेद पाठ नहीं है?

A. चरक संहिता
B. अष्टांगहृदय
C. सूर्य सिद्धांत
D. सुश्रुत संहिता

Answer: C

14. किस राज्य मंत्री ने डॉ। कलाम अभिनव पुरस्कार में अभिनव किया?

A. आंध्र प्रदेश
B. केरल
C. तमिलनाडु
D. बिहार

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 25 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 24 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 24 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 23 January 2018

Take General Knowledge Quiz 24 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 24 January 2018

1. Soloman Deksisa, who won the 15th edition of Mumbai Marathon 2018, is from which country?

A. Kenya
B. Australia
C. Ethiopia
D. South Africa

Answer: C

2. Which state inaugurated the World War II Memorial Museum?

A. Arunachal Pradesh
B. Karnataka
C. Odisha
D. Uttar Pradesh

Answer: A

3. India’s first garbage fest ’Kachra Mahotsav 2018’ organized in which state?

A. Madhya Pradesh
B. Chhattisgarh
C. Assam
D. Punjab

Answer: B

You can also check: Current Affairs 24 January 2018

4. As per the World economic forum, India was ranked ____ place among developing economies on an Inclusive Development Index 2018?

A. 62nd
B. 60th
C. 114th
D. 67th

Answer: A

5. Which city to host the 4th edition of India International Science Festival (IISF-2018)?

A. New Delhi
B. Chennai
C. Ahmedabad
D. Lucknow

Answer: D

6. To improve the relationship between India and which group, the five-day Ramayana festival is organized by Indian Council for Cultural Relations?

A. UN
B. ASEAN
C. UNESCO
D. UNICEF

Answer: B

7. Who won ‘Ideal Chief Minister’ award recently?

A. Naveen Patnaik
B. Nara Chandra Babu Naidu
C. K Chandra Sekhar Rao
D. K Palaniswami

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 24 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. “हार्टफुलनेस वे” पुस्तक के लेखक कौन हैं?

A. नंदन बनर्जी
B. चेतन भगत
C. सुशांत गुप्ता
D. कमलेश पटेल

Answer: D

9. कौन सा देश पाकिस्तान को अंधा विश्व कप 2018 में जीतता है?

A. इंडिया
B. सऊदी अरब
C. अफ़ग़ानिस्तान
D. नाइजीरिया

Answer: A

10. ऑल इंडिया इंस्टीट्यूट ऑफ स्पीच एंड हेयरिंग (एआईआईएसएच) किस शहर में स्थित है?

A. मैसूर
B. नई दिल्ली
C. चेन्नई
D. कोच्चि

Answer: A

11. 63 वें जोयो फिल्मफेयर अवॉर्ड्स 2018 में किस फिल्म को सर्वश्रेष्ठ फिल्म का पुरस्कार मिला?

A. बरेली की बर्फी
B. न्यूटन
C. शौचालय: एक प्रेम कथा
D. हिंदी माध्यम

Answer: D

12. नए मुख्य चुनाव आयुक्त (सीईसी) के रूप में कौन नियुक्त किया गया?

A. वाई एस रेड्डी
B. ओम प्रकाश रावत
C. अशोक लवासा
D. सुनील अरोड़ा

Answer: B

13. राष्ट्रीय सुरक्षा गार्ड (एनएसजी) के नए डीजी के रूप में नियुक्त किया गया है?

A. एस पी सिंह
B. कीर्ति कुमार
C. सुदीप लखटकिया
D. प्रभात जैन

Answer: C

14. किस शहर में खाद्य एवं कृषि के लिए 10 वीं वैश्विक फोरम आयोजित हुआ था?

A. नई दिल्ली
B. बर्लिन
C. मास्को
D. बीजिंग

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 24 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer