GK Quiz 28 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 28 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 28 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 28 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today .

GK Quiz Today – GK Quiz 28 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. What is the name of the India – Malaysia joint military exercise which will be held in Hulu Langat, Malaysia in May 2018?

A. Harimau- Shakthi
B. CORPAT
C. Malabar
D. Sahyog Kaijin

Answer: A

2. In UAE, where the solar gas station opened?

A. Abu Dubai
B. Dhabi
C. Oman
D. Ajman

Answer: B

3. As per a report published by Deloitte, India’s economic growth rate is projected at what rate?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.2%
D. 8.0%

Answer: C

4. Who was announced IOC member recently?

A. Rita Ambani
B. Anil Kapoor
C. Anu sharma
D. Kajal singh

Answer: A

5. Who among the following has recently taken over as the Senior Colonel Commandant of Army Medical Corps?

A. Bipin Rawat
B. Sunil Lanba
C. Bipin Puri
D. Birendar Singh Dhanoa

Answer: C

6. Which bank got Golden Peacock award?

A. Karnataka Bank
B. Yes Bank
C. Andhra Bank
D. Bank of Baroda

Answer: B

7. National Technology day is observed every year on which of the following days?

A. May 18
B. May 24
C. 11 May
D. May 09

Answer: C

8. Which policy e-SOT and e-PRAN card are two schemes introduced recently?

A. Atal pension Yojana
B. Swachh Bharat
C. Awas Yojana
D.Garib Kalyan Yojana

Answer: A

9. What is the rank of India in the recently released press freedom Index report published by reporters without borders?

A. 122nd
B. 101st
C. 166th
D. 138th

Answer: D

10. Which of the following courts in south India has become the first in the region to introduce e-court fee payment facility?

A. High Court of Judicature at Hyderabad
B. Madras High Court
C. Kerala High Court
D. Karnataka High Court

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 April 2018 – Latest GK Questions

11. यूडीएएन परिचय एयरफ्लोइट्स में सबसे कम हवाई किराया क्या है।

A. 1000
B. 500
C. 2500
D. 500

Answer: C

12. आरबीआई द्वारा कौन से सिक्के पेश किए जा रहे हैं?

A. 1, 2 रुपये
B. 5,10 रुपये
C. 50 पैसे
D. 25 पैसे

Answer: B

13. स्वच्छ मिशन चरण II में कितने नए स्थान जोड़े गए हैं?

A. 5
B. 10
C. 7
D. 4

Answer: B

14. महानिदेशक सीआरएफ प्रमुख के रूप में नियुक्त किया जाता है?

A. एमआर रामकृष्णन
B. एम. सैथीमोर्थी
C. एमआर राजीव राय भटनागर
D. श्रीपादक मिश्रा

Answer: C

15. गुजरात में मानद वाणिज्य दूतावास खोलने वाला पहला देश कौन सा देश है?

A. कानाडा
B. बेल्जियम
C. एनदरलैंड्स
D. स्विट्ज़रलैंड

Answer: B

16. 26 अप्रैल, 2017 को कौन सी सैटेलाइट यात्रा खत्म हो गई?

A. मंगलयान
B. कंधरा -2
C. आर्यभट्ट
D. कैसिनी

Answer: D

17. अग्नि IIi मिसाइल का कौन सा देश परीक्षण करता है

A. इंडिया
B. चाइना
C. पाकिस्तान
D. इरान

Answer: A

18. कौन सा देश 12 साल का लड़का फुटबॉल में भारत का प्रतिनिधित्व करेगा?

A. रुशिया
B. कानाडा
C. यूएसए
D. इंग्लैंड

Answer: A

19. 27 अप्रैल, 2007 को कौन सा प्रसिद्ध अभिनेता पारित हुआ

A. सुरेश कन्ना
B. विनोथ कन्ना
C. अनिल कपूर
D. विमल कपूर

Answer: B

20. मिस टीन यूनिवर्स 2017 के लिए किसने ताज पहनाया?

A. शक्ती श्री
B. श्रीमती कौर
C. तहहिरा जुंगु
D. सॅन जोस पालासिओ

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 26 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 26 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 26 April 2018

Take General Knowledge Quiz 26 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 26 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 26 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

A. Jabalpur
B. Gwalior
C. Mandla
D. Indore

Answer: C

2. Name the country that will host the world’s first 2-Day female foreign ministers’ meeting in September 2018.

A. Iceland
B. Russia
C.China
D. Canada

Answer: D

3. Which of the following countries has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

A. Australia
B. Japan
C. China
D. India

Answer: D

4. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

5. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitely
C. Suresh Prabhu
D. Smriti Irani

Answer: C

6. Name the country that has won 8th South Asian Judo Championship held in Lalitpur, Nepal.

A. Bangladesh
B. South Korea
C. India
D. Indonesia

Answer: C

7. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

A. Marin Cilic
B. Rafael Nadal
C. Grigor Dimitrov
D. Diego Schwartzman

Answer: B

8. Under which scheme 325 routes awarded; 40% for North East hills recently?

A.UDAN – II
B. Housing for All
C. Digi Locker
D. Aadhaar

Answer: A

9. How many crores did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. Eighty-Eight Thousand
B. Sixty Nine Thousand
C.Sixty Nine Thousand
D.Seventy-Eight Thousand

Answer: A

10. How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. 18
B.15
C. 20
D. 29

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 April 2018 – Latest GK Questions

11. ग्रामीण आवास पुश के लिए एनएचबी टाई अप पर किस बैंक ने हस्ताक्षर किए?

A. बड़ौदा
B. कानारा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक का एबैंक

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

A. यूनेस्को पुरस्कार
B. पद्म भूषण
C. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
D. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. दादाहाहेब फाल्के उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 में, ______________ को पुरुष श्रेणी में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता से सम्मानित किया गया था।

A. रणवीर सिंह
B. शाहिद कपूर
C. मनोज वाजपेयी
D. रणबीर कपूर

Answer: B

14. निम्नलिखित व्यक्तियों में से किसने दादासाहेब फाल्के को प्राप्त किया है वर्ष श्रेणी के सामाजिक और व्यापार उद्यमी में उत्कृष्टता पुरस्कार हाल ही में?

A. जया मिश्रा
B. सुदर्शन पटनायक
C. मनीष अरोड़ा
D. अनामिका खन्ना

Answer: A

15. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

A. विवेक फिक्शन लेखक
B. अंग्रेजी साहित्य
C. विवादास्पद लेखन
D. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

A. सुरेश मेनन
B. राजेश शर्मा
C. नरेंद्र मोदी
D. श्री अरुण जेटली

Answer: B

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

A. 15
B. 18
C. 25
D. 25

Answer: B

18. उस देश का नाम दें जिसने अपने बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा बिटकॉइन और अन्य क्रिप्टोकुरियों के उपयोग पर प्रतिबंध लगा दिया है।

A. सीरिया
B. सऊदी अरब
C. ईरान
D. ओमान

Answer: C

19. बैंक ऑफ इंडिया मुख्यालय ______________ में।

A. चेन्नई
B. जयपुर
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: D

20. भारत सरकार ने हाल ही में अमरीकी डालर के ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं सुधार के लिए निम्नलिखित अंतर्राष्ट्रीय संगठनों में से 210 मिलियन मध्यप्रदेश में ग्रामीण सड़क नेटवर्क?

A. विश्व बैंक
B. आईएमएफ
C. नया विकास बैंक
D. यूरोपीय निवेश बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 26 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 26 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 25 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 25 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 25 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 April 2018

Take General Knowledge Quiz 25 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 25 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. World Earth day is observed every year on which of the following days?

A. July 29th
B. April 22nd
C. May 09th
D. October 14th

Answer: B

2. Which of the following cities is testing the prototype of an international traffic management solution in collaboration with Electronic City Township Authority?

A. Mumbai
B. Mysore
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer: C

3. The 8th South Asian Judo Championship has been organized in which country?

A. Nepal
B. Sri lanka
C. Malaysia
D. Myanmar

Answer: A

4. Name the company which has been honored with the 2018 Queen’s Award for Enterprise in Innovation category?

A. Telensa Limited
B. Trio Healthcare Ltd
C. Watson-Marlow Ltd
D. Vitabiotics

Answer: D

5. How many gold medals have been won by India in the South Asian Judo Championship in Nepal?

A. 10
B. 9
C. 7
D. 11

Answer: A

6. GIFT City is India’s first operational smart city and international financial services center located in________

A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Haryana

Answer: C

7. International SME convention 2018 has commenced in which of the following cities, the theme for 2018: Business Beyond Borders?

A. Hyderabad
B. Kochi
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

8. Which of the following union territories has become the first in the country to run on 100% renewable energy during daytime?

A. Puducherry
B. Diu
C. Chandigarh
D. Dadra and Nagar Haveli

Answer: B

9. Name the IT company which has emerged as first Indian company to reach $100-billion market capitalization.

A. Tech Mahindra
B. HCL Technologies
C. Tata Consultancy Services
D. Larsen & Toubro Infotech

Answer: C

10. Which of the following schemes will be launched by PM Narendra Modi in Mandla District, Madhya Pradesh to commemorate National Panchayati Raj day?

A. Janani Suraksha Yojana
B. PM Krishi Sinchayee Yojana
C. Rastriya Grameen Swaraj Abhiyaan
D. PM Rojgar Protsahan Yojana

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में आईटी प्रमुख टेक महिंद्रा ने निम्नलिखित राज्यों में अपने साइबर सिक्योरिटी ऑपरेशंस सेंटर को लॉन्च किया है?

A. तेलंगाना
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. कर्नाटक

Answer: B

12. निम्नलिखित में से कौन सा ई-कॉमर्स पर 24 अप्रैल, 2018 को होने वाली राष्ट्रीय नीति के लिए फ्रेमवर्क पर थिंक टैंक की पहली बैठक की अध्यक्षता करेगा?

A. राजनाथ सिंह
B. अरुण जेटली
C. नरेंद्र मोदी
D. सुरेश प्रभु

Answer: D

13. मारियो अब्दो बेनिटेज़ को किस देश के राष्ट्रपति नियुक्त किया गया है?

A. पराग्वे
B. बोलीविया
C. अर्जेंटीना
D. ब्राजील

Answer: A

14. दिए गए स्मार्ट शहरों में से कौन सा भारत का पहला शहर बन गया है जो दिन के दौरान 100% नवीकरणीय ऊर्जा पर चलता है?

A. बेंगलुरू स्मार्ट सिटी
B. दीव स्मार्ट सिटी
C. अहमदाबाद स्मार्ट सिटी
D. चेन्नई स्मार्ट सिटी

Answer: B

15. 31 वें मोंटे कार्लो मास्टर्स टाइटल जीते खिलाड़ी को नाम दें?

A. अलेक्जेंडर ज़ेवरव
B. पाब्लो कैरेनो बूस्ता
C. राफेल नडाल
D. नोवाक जोकोविच

Answer: C

16. यस बैंक को लंदन और सिंगापुर में अपने प्रतिनिधि कार्यालय खोलने के लिए आरबीआई की मंजूरी मिली है। बैंक का पहला ऐसा कार्यालय किस शहर में खोला गया है?

A. वियना
B. न्यूयॉर्क
C. पेरिस
D. अबू धाबी

Answer: D

17. हिंद महासागर नौसेना संगोष्ठी (आईओएनएस) का छठा संस्करण किस देश में आयोजित किया गया है?

A. रूस
B. वियतनाम
C. संयुक्त अरब अमीरात
D. ईरान

Answer: D

18. पहला अंतर्राष्ट्रीय एसएमई कन्वेंशन किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. गांधीनगर
B. हैदराबाद
C. मुंबई
D. नई दिल्ली

Answer: D

19. पहली महिला नाम जिसे हाल ही में एयरपोर्ट अथॉरिटी ऑफ इंडिया (एएआई) द्वारा पहली बार महिला अग्निशामक के रूप में नियुक्त किया गया है

A. तान्या सान्याल
B. आयशा फारूक
C. भवना कंथ
D. शिवानी भाटिया

Answer: A

20. पृथ्वी दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. पर्यावरण और जलवायु साक्षरता
B. अंत प्लास्टिक प्रदूषण
C. पृथ्वी के लिए पेड़!
D. जलवायु परिवर्तन का चेहरा

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 24 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 24 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 24 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 April 2018

Take General Knowledge Quiz 24 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Nora Chopra, who passed away recently, was related to which field?

A. Journalism
B. Sports
C. Politics
D. Science

Answer: A

2. What is the theme of the 2017 International Mother Earth Day (IMED)?

A. Trees for the Earth
B. Environmental and Climate Literacy
C. Earth and its ecosystems
D. Unite for tomorrow

Answer: B

3. Which of the following has become the the first re-insurer to set up base in financial hub Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

A. ICICI Lombard General Insurance
B. The New India Assurance Co. Ltd.
C. National Insurance Co. Ltd.
D. General Insurance Corporation of India (GIC Re)

Answer: D

4. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

5. Which city hosted the first-ever India Indonesia Energy Forum (IIEF)?

A. New Delhi
B. Yogyakarta
C. Surabaya
D.Jakarta

Answer: D

6. India’s first-ever “village of books” will open in which state to promote tourism?

A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer: C

7. The 2017 United Nations Oceans Conference will be held in which city?

A. Lisbon
B. Beijing
C. New York
D. Thimphu

Answer: C

8. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

9. Which state government has signed a MoU with the Bill & Melinda Gates Foundation for agricultural transformation?

A. Mizoram
B. Odisha
C. Manipur
D. Assam

Answer: B

10. What is the theme of World’s Earth Day 2018?

A. Near the Nature
B. Save your Earth from plastic
C. Environmental and Climate Literacy
D. End Plastic Pollution

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में समय के 100 सबसे प्रभावशाली लोगों को दिए गए लोगों में से कौन सा है?

A. दीपिका पादुकोण
B. सोनाली बेंद्रे
C. दिलीप मिश्रा
D. अनिल कपूर

Answer: A

12. हाल ही में 100 अरब डॉलर बाजार मूल्य के साथ पहली भारतीय कंपनी कौन सी है?

A. इन्फोसिस
B. विप्रो
C. टीटा परामर्श सेवाएं
D. कॉग्निजेंट

Answer: C

13. व्यापार को बढ़ावा देकर आर्थिक विकास के लिए जी 20 सहमत से कौन से केंद्रीय मंत्री और सीबीजी सहमत हैं?

A. अरुण जेटली
B. दिलीप मेनन
C. श्री प्रकाश जावड़ेकर
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: A

14. 22 अप्रैल को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. वर्ल्ड हार्ट डे
B. वर्ल्ड अर्थ डे
C. वर्ल्ड एड्स डे
D. डॉल्ड डायबिटीज डे

Answer: B

15. किस योजना के अंतर्गत केंद्रीय मंत्रिमंडल स्थानीय निकायों को पुन: स्थापित करने के लिए?

A. राष्ट्रीय ग्राम स्वराज अभियान योजना
B. केन्द्रीय सरकार स्वास्थ्य योजना
C. ग्रामीण भंडारण योजना
D. ज्ञानानी सुरक्षा योजना

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz Today | GK Quiz 17 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 17 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK Questions on this page to enhance your General Knowledge skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 17 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 17 February 2018

Take General Knowledge Quiz 17 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which city India-Russia Agriculture Business Summit 2018 was organized?

A. New Delhi
B. Pune
C. Bhopal
D. Jaipur

Answer: A

2. In which city, the world’s first autonomous pods launched?

A. Berlin
B. Dubai
C. Paris
D. New York

Answer: B

3. Which Small Finance Bank unveiled an interactive digital savings account recently with the name SelfeSavings?

A. Utkarsh Small Finance Bank
B. Equitas Small Finance Bank
C. AU Small Finance Bank
D. Ujjivan Small Finance Bank

Answer: B

4. Which team won the 23rd edition of the Senior Women’s National Football Championship?

A. Assam
B. Haryana
C. Manipur
D. Tamil Nadu

Answer: D

5. Who appointed as India’s new Ambassador to Brazil?

A. Ashok Das
B. Rajiv Mehra
C. Sumit Gupta
D. Saurabh Mehta

Answer: A

6. Which country clinches silver at Asian Games basketball test event?

A. South Africa
B. China
C. England
D. India

Answer: D

7. Who is Odisha’s first female filmmaker who passed away recently?

A. Sai Paranjpye
B. Kalpana Lajmi
C. Reema Kagti
D. Parbati Ghose

Answer: D

You can also check: Current Affairs 17 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. भारत का पहला रेडियो उत्सव किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. बिहार
B. हैदराबाद
C. नई दिल्ली
D. त्रिवेंद्रम

Answer: C

9. ओमकारेश्वर बांध किस मध्य प्रदेश में बनाई गई है?

A. सान
B. नर्मदा
C. चंबल
D. ताप्ती

Answer: B

10. किसने अरुणाचल प्रदेश में तीन प्रमुख परियोजनाएं शुरू कीं?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री प्रकाश जावड़ेकर
C. श्री प्रकाश कुमार
D. श्री जितिन सिंह

Answer: A

11. कौन सा देश विश्व सतत विकास शिखर सम्मेलन – 2018 की मेजबानी करेगा?

A. दक्षिण अफ्रीका
B. नेपाल
C. ब्राज़िल
D. इंडिया

Answer: D

12. किस कंपनी से भेल बैग 560 करोड़ का आदेश दे रहे हैं?

A. बी एच ई एल
B. एनटीपीसी
C. इसरो
D. अशोक लीलैंड

Answer: B

13. नेपाल के नए प्रधान मंत्री के रूप में किसने शपथ ली है?

A. सुशील कोइराला
B. शेर बहादुर देउबा
C. केपी शर्मा ओली
D. खिल राज रेग्मी

Answer: C

14. किस राज्य ने पहली बार वरिष्ठ महिला राष्ट्रीय फुटबॉल चैम्पियनशिप जीती थी?

A. केरल
B. तमिलनाडु
C. बिहार
D. कर्नाटक

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 17 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz Today | GK Quiz 8 February 2018 | Hindi GK Quiz | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 8 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 8 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 8 February 2018

Take General Knowledge Quiz 8 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 8 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. To store which food grain, the Union Government is planning to build silos in some of the key states?

A. Rice
B. Wheat
C. Maize
D. Barley

Answer: A

2. Nirmala Sitharaman is the Union Minister of which of the following department?

A. Railways
B. Education
C. Defence
D. Foreign

Answer: C

3. Google India launched which online security campaign to safeguard internet users?

A. #SecureInternetKiya
B. #OnlineSecurityKiya
C. #InternetSafetyKiya
D. #SecurityCheckKiya

Answer: D

4. In which state, the Ghodazari Wildlife Sanctuary (GWS) to come up?

A. Tamil Nadu
B. Maharashtra
C. Odisha
D. Karnataka

Answer: B

5. Which country successfully launched the world’s smallest rocket ‘ S-520 rocket’ to carry a small satellite into orbit?

A. China
B. Japan
C. Australia
D. South Africa

Answer: B

6. Actress Lakshmi Devi, who passed away recently is from which industry?

A. Tamil
B. Malayalam
C. Kanada
D. Telugu

Answer: D

7. Chhatrapati Shivaji Maharaj International airport of Mumbai have how many flights on run away in 24 hours?

A. 982
B. 980
C. 975
D. 999

Answer: B

You can also check: Current Affairs 8 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 8 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 8 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. फेडरल रिजर्व के 16 वें अध्यक्ष के रूप में शपथ ली गई है?

A. जेरोम एच पॉवेल
B. रान्डल क्वार्ले
C. जॉन विलियम्स
D. डेविड जेम्स

Answer: A

9. बनारस हिंदू विश्वविद्यालय (बीएचयू) के नए उपाध्यक्ष को किसने नियुक्त किया?

A. नीरज त्रिपाठी
B. बी ए चोपड़े
C. कुलदीप मेहता
D. अजय सिंह

Answer: B

10. किस राज्य सरकार और ओला नदी टैक्सी सेवा के लिए समझौता ज्ञापन?

A. केरल
B. असम
C. तमिलनाडु
D. आंध्र प्रदेश

Answer: B

11. फ्रांस के राष्ट्रपति कौन हैं?

A. ममनून हुसैन
B. इमॅन्यूएल मैक्रॉन
C. शिन्ज़ो अबे
D. माइकल टेमेर

Answer: B

12. विश्व में सर्वश्रेष्ठ भारतीय गोल्फर कौन बनता है?

A. गौरव शि
B. शिव कपूर
C. शुभंकर शर्मा
D. ऋषि नारायण

Answer: C

13. कर्नाटक के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. सिद्धारमैया
B. चंद्रबाबू नायडू
C. सरबानंद सोनोवाल
D. रमन सिंह

Answer: A

14. किस देश वायु सेना के प्रमुख जनरल डेविड एल। गोल्डफीन तेजस विमान को मक्खी करते हैं?

A. अमेरीका
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. ऑस्ट्रेलिया

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 8 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

Current Affairs Today | Current Affairs 31 December 2017 – General Knowledge Quiz

Our Current Affairs Today have very important सामयिकी Latest News. All India Jobs is the right place for you to brush up your Current Affairs and General Knowledge. This is a fresh update on Latest Current Affairs on 31 December 2017. Rely on us for Daily Current Affairs & GK updates, and we won’t let you down.

Current Affairs 27 December 2017

You can find genuine Free Job Alerts on our site. Our team at All India Jobs gathers Latest News only from official sources. We look into different sources and write Current Affairs. In below sections, you can find Current Affairs Today. So, let’s get started and ace that job interview or exam! And if you are a GK genius, you must try our GK Quiz also which we update regularly.

Current Affairs Today – Current Affairs 31 December 2017

Former football star George Weah Elected as Liberian President

Former football star George Weah Elected as Liberian President

George Weah, Former football star, elected as president of Liberia. The closest competitor of Mr. George Weah was his opponent Joseph Boakai. More than 60% people are voted for Mr. Weah. He succeeded Ellen Johnson Sirleaf, Africa’s first elected female president, in Liberia’s first democratic handover in decades.

The US embassy in Turkey open gates for visa services

The US embassy in Turkey open gates for visa services

The US embassy in Turkey announced it is continuing normal visa services for Turkish citizens. And also said that Turkish authorities met promises no local staff would be delayed or arrested for doing their duties. But Turkey swiftly rejected allowing such assurances in the affair that has tested relations since the two local employees of the U.S. consulate in Istanbul were held on suspicion of ties to last year’s failed coup against President Tayyip Erdogan.

HP CM Jai Ram Thakur allocates portfolios to his Council of Ministers

HP CM Jai Ram Thakur allocates portfolios to his Council of Ministers

Himachal Pradesh Cheif Minister Jai Ram Thakur allotted portfolios to his council of ministers. BJP has a comfortable win in HP State after winning 44 seats from 68 seats. He creates Irrigation and Public Health, Horticulture and Sainik Welfare departments and elected Kishan Kapoor as Food and Civil Supplies and Consumer Affairs and Election. He has given Education, Parliamentary Affairs and Law and Legal Affairs.

India is in 5th Position in List of Countries with Highest NPA Levels

India is in 5th Position in List of Countries with Highest NPA Levels

India is in 5th position with the highest level of non-performing assets (NPA) among BRICS countries as per the report by CARE Ratings. The countries which are ranked higher than India on the list are Greece, Italy, Portugal, and Ireland respectively.

SBI Gets Board Approval to Allocate Rs 8,000 crore to Comply Basel III

SBI Gets Board Approval to Allocate Rs 8,000 crore to Comply Basel III

According to the country’s largest lender, SBI, the board approved raising Rs 8,000 crore through different sources to meet Basel III capital norms. Masala bonds are also included which are rupee denominated specialized debt instruments that can be drifted in overseas markets only to raise capital.

Telangana Government to reward people with Rs 500 for spotting beggars in city

Telangana Government to reward people with Rs 500 for spotting beggars in city

In the process of making Hyderabad as a beggar-free city, the Telangana Prisons Department has announced a reward of Rs 500 to a person who spots beggars in the city and informs to the officials.

Quality Current Affairs are hard to find these days. We know that you enjoyed reading our Current affairs today. See you tomorrow with more NEWS Updates. Don’t miss out on GK by failing to bookmark our website All India Jobs.

If you feel that you are a walking GK Book, you must try our GK Quiz which we update regularly.