GK Quiz 28 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 28 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 28 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 28 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today

.

GK Quiz Today – GK Quiz 28 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. What is the name of the India – Malaysia joint military exercise which will be held in Hulu Langat, Malaysia in May 2018?

A. Harimau- Shakthi
B. CORPAT
C. Malabar
D. Sahyog Kaijin

Answer: A

2. In UAE, where the solar gas station opened?

A. Abu Dubai
B. Dhabi
C. Oman
D. Ajman

Answer: B

3. As per a report published by Deloitte, India’s economic growth rate is projected at what rate?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.2%
D. 8.0%

Answer: C

4. Who was announced IOC member recently?

A. Rita Ambani
B. Anil Kapoor
C. Anu sharma
D. Kajal singh

Answer: A

5. Who among the following has recently taken over as the Senior Colonel Commandant of Army Medical Corps?

A. Bipin Rawat
B. Sunil Lanba
C. Bipin Puri
D. Birendar Singh Dhanoa

Answer: C

6. Which bank got Golden Peacock award?

A. Karnataka Bank
B. Yes Bank
C. Andhra Bank
D. Bank of Baroda

Answer: B

7. National Technology day is observed every year on which of the following days?

A. May 18
B. May 24
C. 11 May
D. May 09

Answer: C

8. Which policy e-SOT and e-PRAN card are two schemes introduced recently?

A. Atal pension Yojana
B. Swachh Bharat
C. Awas Yojana
D.Garib Kalyan Yojana

Answer: A

9. What is the rank of India in the recently released press freedom Index report published by reporters without borders?

A. 122nd
B. 101st
C. 166th
D. 138th

Answer: D

10. Which of the following courts in south India has become the first in the region to introduce e-court fee payment facility?

A. High Court of Judicature at Hyderabad
B. Madras High Court
C. Kerala High Court
D. Karnataka High Court

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 April 2018 – Latest GK Questions

11. यूडीएएन परिचय एयरफ्लोइट्स में सबसे कम हवाई किराया क्या है।

A. 1000
B. 500
C. 2500
D. 500

Answer: C

12. आरबीआई द्वारा कौन से सिक्के पेश किए जा रहे हैं?

A. 1, 2 रुपये
B. 5,10 रुपये
C. 50 पैसे
D. 25 पैसे

Answer: B

13. स्वच्छ मिशन चरण II में कितने नए स्थान जोड़े गए हैं?

A. 5
B. 10
C. 7
D. 4

Answer: B

14. महानिदेशक सीआरएफ प्रमुख के रूप में नियुक्त किया जाता है?

A. एमआर रामकृष्णन
B. एम. सैथीमोर्थी
C. एमआर राजीव राय भटनागर
D. श्रीपादक मिश्रा

Answer: C

15. गुजरात में मानद वाणिज्य दूतावास खोलने वाला पहला देश कौन सा देश है?

A. कानाडा
B. बेल्जियम
C. एनदरलैंड्स
D. स्विट्ज़रलैंड

Answer: B

16. 26 अप्रैल, 2017 को कौन सी सैटेलाइट यात्रा खत्म हो गई?

A. मंगलयान
B. कंधरा -2
C. आर्यभट्ट
D. कैसिनी

Answer: D

17. अग्नि IIi मिसाइल का कौन सा देश परीक्षण करता है

A. इंडिया
B. चाइना
C. पाकिस्तान
D. इरान

Answer: A

18. कौन सा देश 12 साल का लड़का फुटबॉल में भारत का प्रतिनिधित्व करेगा?

A. रुशिया
B. कानाडा
C. यूएसए
D. इंग्लैंड

Answer: A

19. 27 अप्रैल, 2007 को कौन सा प्रसिद्ध अभिनेता पारित हुआ

A. सुरेश कन्ना
B. विनोथ कन्ना
C. अनिल कपूर
D. विमल कपूर

Answer: B

20. मिस टीन यूनिवर्स 2017 के लिए किसने ताज पहनाया?

A. शक्ती श्री
B. श्रीमती कौर
C. तहहिरा जुंगु
D. सॅन जोस पालासिओ

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Current Affairs 26 April 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 26 April 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different TV channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 26 April 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Current Affairs 26 April 2018 – Headlines

  • West Bengal chief minister Mamata Banerjee on Tuesday said she has plans to meet industrialists in Shanghai during her visit to China soon. Mamata said she would try to attract investments in the manufacturing sector.
  • Canada and European Union will host the World’s first female foreign minister’s meeting in September.
  • India topped the medal tally at South Asian Judo Championship winning 10 Gold and 3 Bronze medals in the individual category.
  • The Asian Development Bank has agreed in principle to give an aid of 1,700 crore rupees to Uttarakhand for infrastructure development and creation of sewerage treatment facilities in Urban areas.
  • The government of India and World Bank has signed up the USD 210 million to improve the rural road network in Madhya Pradesh.

Today Current Affairs – Current Affairs 26 April 2018

Jammu &Kashmir first state to approve 7th pay commission

Jammu and Kashmir became the first state to approve the implementation of the 7th pay commission. The cabinet decision will benefit around five lakh employees and pensioners in the state. The financial implications will be Rs 4,201 crore per year while one-time arrears would cost the government Rs 7,477 crore.

Current Affairs 26 April 2018

Amazon is trying to be working on another big bet

Ten years ago, Amazon introduced the Kindle and established the appeal of reading on a digital device. Four years ago, Jeff Bezos and company rolled out the Echo, prompting millions of people to start talking to a computer. Now Amazon is working on another big bet: robots for the home. The Vesta project originated a few years ago, but this year Amazon began to aggressively ramp up hiring.

Daily Current Affairs

IPL 2019 to take place between March 29 and May 19

The 12th edition of the Indian Premier League (IPL) will take place between March 29 and May 19. A BCCI official while talking to PTI said, “The 2019 IPL will be played between March 29 and May 19. Presently, the Mumbai Indians are defending their title that they won in 2017 edition after beating Rising Pune Supergiant in the final.

Today Current Affairs

India to import more oil, drones, and aircraft from the US amid Trump trade war

India is seeking more oil, drones, and aircraft from the US to help narrow its $28 billion trade surplus amid rising concerns of possible collateral damage. Asia’s third-largest economy could bridge the surplus by up to $4 billion through oil imports alone.

Current Affairs Today

India tops the list of websites blocked, its telcos filter the most

Indian Internet service providers (ISPs) have installed the highest number of Internet filtering systems and blocked the maximum number of web pages.Covering 10 countries where technologies marketed by Canadian company Netsweeper “appear to be filtering content for national-level, consumer-facing ISPs.

Day to Day Current Affairs

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Download Current Affairs 26 April 2018 PDF

Day to Day Current Affairs Quiz is very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 26 April 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 26 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 26 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 26 April 2018

Take General Knowledge Quiz 26 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 26 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 26 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

A. Jabalpur
B. Gwalior
C. Mandla
D. Indore

Answer: C

2. Name the country that will host the world’s first 2-Day female foreign ministers’ meeting in September 2018.

A. Iceland
B. Russia
C.China
D. Canada

Answer: D

3. Which of the following countries has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

A. Australia
B. Japan
C. China
D. India

Answer: D

4. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

5. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitely
C. Suresh Prabhu
D. Smriti Irani

Answer: C

6. Name the country that has won 8th South Asian Judo Championship held in Lalitpur, Nepal.

A. Bangladesh
B. South Korea
C. India
D. Indonesia

Answer: C

7. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

A. Marin Cilic
B. Rafael Nadal
C. Grigor Dimitrov
D. Diego Schwartzman

Answer: B

8. Under which scheme 325 routes awarded; 40% for North East hills recently?

A.UDAN – II
B. Housing for All
C. Digi Locker
D. Aadhaar

Answer: A

9. How many crores did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. Eighty-Eight Thousand
B. Sixty Nine Thousand
C.Sixty Nine Thousand
D.Seventy-Eight Thousand

Answer: A

10. How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. 18
B.15
C. 20
D. 29

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 April 2018 – Latest GK Questions

11. ग्रामीण आवास पुश के लिए एनएचबी टाई अप पर किस बैंक ने हस्ताक्षर किए?

A. बड़ौदा
B. कानारा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक का एबैंक

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

A. यूनेस्को पुरस्कार
B. पद्म भूषण
C. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
D. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. दादाहाहेब फाल्के उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 में, ______________ को पुरुष श्रेणी में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता से सम्मानित किया गया था।

A. रणवीर सिंह
B. शाहिद कपूर
C. मनोज वाजपेयी
D. रणबीर कपूर

Answer: B

14. निम्नलिखित व्यक्तियों में से किसने दादासाहेब फाल्के को प्राप्त किया है वर्ष श्रेणी के सामाजिक और व्यापार उद्यमी में उत्कृष्टता पुरस्कार हाल ही में?

A. जया मिश्रा
B. सुदर्शन पटनायक
C. मनीष अरोड़ा
D. अनामिका खन्ना

Answer: A

15. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

A. विवेक फिक्शन लेखक
B. अंग्रेजी साहित्य
C. विवादास्पद लेखन
D. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

A. सुरेश मेनन
B. राजेश शर्मा
C. नरेंद्र मोदी
D. श्री अरुण जेटली

Answer: B

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

A. 15
B. 18
C. 25
D. 25

Answer: B

18. उस देश का नाम दें जिसने अपने बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा बिटकॉइन और अन्य क्रिप्टोकुरियों के उपयोग पर प्रतिबंध लगा दिया है।

A. सीरिया
B. सऊदी अरब
C. ईरान
D. ओमान

Answer: C

19. बैंक ऑफ इंडिया मुख्यालय ______________ में।

A. चेन्नई
B. जयपुर
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: D

20. भारत सरकार ने हाल ही में अमरीकी डालर के ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं सुधार के लिए निम्नलिखित अंतर्राष्ट्रीय संगठनों में से 210 मिलियन मध्यप्रदेश में ग्रामीण सड़क नेटवर्क?

A. विश्व बैंक
B. आईएमएफ
C. नया विकास बैंक
D. यूरोपीय निवेश बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 26 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 26 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 25 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 25 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 25 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 April 2018

Take General Knowledge Quiz 25 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 25 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. World Earth day is observed every year on which of the following days?

A. July 29th
B. April 22nd
C. May 09th
D. October 14th

Answer: B

2. Which of the following cities is testing the prototype of an international traffic management solution in collaboration with Electronic City Township Authority?

A. Mumbai
B. Mysore
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer: C

3. The 8th South Asian Judo Championship has been organized in which country?

A. Nepal
B. Sri lanka
C. Malaysia
D. Myanmar

Answer: A

4. Name the company which has been honored with the 2018 Queen’s Award for Enterprise in Innovation category?

A. Telensa Limited
B. Trio Healthcare Ltd
C. Watson-Marlow Ltd
D. Vitabiotics

Answer: D

5. How many gold medals have been won by India in the South Asian Judo Championship in Nepal?

A. 10
B. 9
C. 7
D. 11

Answer: A

6. GIFT City is India’s first operational smart city and international financial services center located in________

A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Haryana

Answer: C

7. International SME convention 2018 has commenced in which of the following cities, the theme for 2018: Business Beyond Borders?

A. Hyderabad
B. Kochi
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

8. Which of the following union territories has become the first in the country to run on 100% renewable energy during daytime?

A. Puducherry
B. Diu
C. Chandigarh
D. Dadra and Nagar Haveli

Answer: B

9. Name the IT company which has emerged as first Indian company to reach $100-billion market capitalization.

A. Tech Mahindra
B. HCL Technologies
C. Tata Consultancy Services
D. Larsen & Toubro Infotech

Answer: C

10. Which of the following schemes will be launched by PM Narendra Modi in Mandla District, Madhya Pradesh to commemorate National Panchayati Raj day?

A. Janani Suraksha Yojana
B. PM Krishi Sinchayee Yojana
C. Rastriya Grameen Swaraj Abhiyaan
D. PM Rojgar Protsahan Yojana

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में आईटी प्रमुख टेक महिंद्रा ने निम्नलिखित राज्यों में अपने साइबर सिक्योरिटी ऑपरेशंस सेंटर को लॉन्च किया है?

A. तेलंगाना
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. कर्नाटक

Answer: B

12. निम्नलिखित में से कौन सा ई-कॉमर्स पर 24 अप्रैल, 2018 को होने वाली राष्ट्रीय नीति के लिए फ्रेमवर्क पर थिंक टैंक की पहली बैठक की अध्यक्षता करेगा?

A. राजनाथ सिंह
B. अरुण जेटली
C. नरेंद्र मोदी
D. सुरेश प्रभु

Answer: D

13. मारियो अब्दो बेनिटेज़ को किस देश के राष्ट्रपति नियुक्त किया गया है?

A. पराग्वे
B. बोलीविया
C. अर्जेंटीना
D. ब्राजील

Answer: A

14. दिए गए स्मार्ट शहरों में से कौन सा भारत का पहला शहर बन गया है जो दिन के दौरान 100% नवीकरणीय ऊर्जा पर चलता है?

A. बेंगलुरू स्मार्ट सिटी
B. दीव स्मार्ट सिटी
C. अहमदाबाद स्मार्ट सिटी
D. चेन्नई स्मार्ट सिटी

Answer: B

15. 31 वें मोंटे कार्लो मास्टर्स टाइटल जीते खिलाड़ी को नाम दें?

A. अलेक्जेंडर ज़ेवरव
B. पाब्लो कैरेनो बूस्ता
C. राफेल नडाल
D. नोवाक जोकोविच

Answer: C

16. यस बैंक को लंदन और सिंगापुर में अपने प्रतिनिधि कार्यालय खोलने के लिए आरबीआई की मंजूरी मिली है। बैंक का पहला ऐसा कार्यालय किस शहर में खोला गया है?

A. वियना
B. न्यूयॉर्क
C. पेरिस
D. अबू धाबी

Answer: D

17. हिंद महासागर नौसेना संगोष्ठी (आईओएनएस) का छठा संस्करण किस देश में आयोजित किया गया है?

A. रूस
B. वियतनाम
C. संयुक्त अरब अमीरात
D. ईरान

Answer: D

18. पहला अंतर्राष्ट्रीय एसएमई कन्वेंशन किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. गांधीनगर
B. हैदराबाद
C. मुंबई
D. नई दिल्ली

Answer: D

19. पहली महिला नाम जिसे हाल ही में एयरपोर्ट अथॉरिटी ऑफ इंडिया (एएआई) द्वारा पहली बार महिला अग्निशामक के रूप में नियुक्त किया गया है

A. तान्या सान्याल
B. आयशा फारूक
C. भवना कंथ
D. शिवानी भाटिया

Answer: A

20. पृथ्वी दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. पर्यावरण और जलवायु साक्षरता
B. अंत प्लास्टिक प्रदूषण
C. पृथ्वी के लिए पेड़!
D. जलवायु परिवर्तन का चेहरा

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 24 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 24 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 24 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 April 2018

Take General Knowledge Quiz 24 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Nora Chopra, who passed away recently, was related to which field?

A. Journalism
B. Sports
C. Politics
D. Science

Answer: A

2. What is the theme of the 2017 International Mother Earth Day (IMED)?

A. Trees for the Earth
B. Environmental and Climate Literacy
C. Earth and its ecosystems
D. Unite for tomorrow

Answer: B

3. Which of the following has become the the first re-insurer to set up base in financial hub Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

A. ICICI Lombard General Insurance
B. The New India Assurance Co. Ltd.
C. National Insurance Co. Ltd.
D. General Insurance Corporation of India (GIC Re)

Answer: D

4. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

5. Which city hosted the first-ever India Indonesia Energy Forum (IIEF)?

A. New Delhi
B. Yogyakarta
C. Surabaya
D.Jakarta

Answer: D

6. India’s first-ever “village of books” will open in which state to promote tourism?

A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer: C

7. The 2017 United Nations Oceans Conference will be held in which city?

A. Lisbon
B. Beijing
C. New York
D. Thimphu

Answer: C

8. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

9. Which state government has signed a MoU with the Bill & Melinda Gates Foundation for agricultural transformation?

A. Mizoram
B. Odisha
C. Manipur
D. Assam

Answer: B

10. What is the theme of World’s Earth Day 2018?

A. Near the Nature
B. Save your Earth from plastic
C. Environmental and Climate Literacy
D. End Plastic Pollution

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में समय के 100 सबसे प्रभावशाली लोगों को दिए गए लोगों में से कौन सा है?

A. दीपिका पादुकोण
B. सोनाली बेंद्रे
C. दिलीप मिश्रा
D. अनिल कपूर

Answer: A

12. हाल ही में 100 अरब डॉलर बाजार मूल्य के साथ पहली भारतीय कंपनी कौन सी है?

A. इन्फोसिस
B. विप्रो
C. टीटा परामर्श सेवाएं
D. कॉग्निजेंट

Answer: C

13. व्यापार को बढ़ावा देकर आर्थिक विकास के लिए जी 20 सहमत से कौन से केंद्रीय मंत्री और सीबीजी सहमत हैं?

A. अरुण जेटली
B. दिलीप मेनन
C. श्री प्रकाश जावड़ेकर
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: A

14. 22 अप्रैल को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. वर्ल्ड हार्ट डे
B. वर्ल्ड अर्थ डे
C. वर्ल्ड एड्स डे
D. डॉल्ड डायबिटीज डे

Answer: B

15. किस योजना के अंतर्गत केंद्रीय मंत्रिमंडल स्थानीय निकायों को पुन: स्थापित करने के लिए?

A. राष्ट्रीय ग्राम स्वराज अभियान योजना
B. केन्द्रीय सरकार स्वास्थ्य योजना
C. ग्रामीण भंडारण योजना
D. ज्ञानानी सुरक्षा योजना

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Current Affairs 15 March 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 15 March 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different Tv channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 15 March 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Also Read: GK Quiz Today

Current Affairs 15 March 2018 – Headlines

  • The Government of Telangana has signed a MoU with Tamil Nadu state firm for setting up a ₹100-crore apparel superhub in the state. Around 15,000 people will get employment, out of which around 90% will be women.
  • Google will ban advertisements promoting cryptocurrencies and related content including initial coin offerings, from June this year.
  • According to the report by ACI worldwide and AGS Transact Technologies, Digital Transactions in India could be worth of Rs. 1 Trillion Annually.
  • In Bangalore among 10,000 Artificial Intelligence-Powered CCTV cameras will installed at 4,500 junctions and also in Main Roads to ensure safety for women.
  • 40 digits of Pi (π) can measure the entire observable universe. The diameter of a circle is known to be about 93 billion light years. To calculate the circumference of a circle with a diameter to an accuracy equal to a width of a hydrogen atom. Only 39 decimal places of pi are needed.
  • Germany’s Parliament re-elected Angela Merkel as the country’s Chancellor for the fourth time in a row.

Today Current Affairs – Current Affairs 15 March 2018

Renowned scientist Stephen Hawking passes away at 76

British theoretical Physicist and cosmologist Stephen Hawking has passed away at 76. He has a disease like paralysed with motor neuron at 21 and the doctors expected him to live only 2 years. He was known for his theory on black holes, the boundless universe, and authored A Brief History of Time.

Current Affairs 15 March 2018

Shah Rukh Khan to get a wax statue at Madame Tussaud’s in Delhi

Bollywood Badshah Shah Rukh Khan will unveil at the Madame Tussaud’s wax statue in Delhi. The statue will display in his signature pose with his arms open beside other iconic celebrities in a special interactive zone at the museum. His first figure was launched in Madame Tussaud’s in London.

Daily Current Affairs

Chennai has fastest fixed broadband speed in India

Among all Indian cities, Chennai has the fastest fixed broadband speed at over 32.67 Mbps. It is faster than with 57.7% average speed according to the broadband speed tester Ookla. Vishakapatnam, Hyderabad, Bangalore, and Delhi also scores the country’s average speed of 20.72 Mbps. Among all states, Karnataka topped with 28.46 Mbps.

Day to Day Current Affairs

Google launches high-speed free public WiFi in Mexico

Google announced that it has launched Google Station in Mexico to provide high-speed public WiFi at traffic venus including airports, shopping malls, and public transit stations. It is the first country in Latin America to launch the Google Station and third country globally after India and Indonesia.

Latest Current Affairs

Aadhaar must for a new bank account, tatkal passport: UIDAI

UIDAI has clarified that the Aashaar is still necessary for the new bank account openings or applying for Tatkal passports. The Supreme court on Tuesday shifted the deadline for linking to existing bank accounts and PAN Card. It added that those without having the Aadhaar will avail the services with an Aadhaar application number.

Current Affairs Today

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Download Current-Affairs 15 March 2018 PDF

Day to Day Current Affairs Quiz s very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 15 March 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

GK Quiz Today | Practice GK Quiz 19 January 2018 | Hindi GK Quiz | GK Today

GK Quiz 19 January 2018, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

GK Quiz 19 January 2018

We have seen many people searching endlessly for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, so here we provide a solution for your problem. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

Practice GK Quiz 19 January 2018 – GK Quiz Today

1. The Defence Acquisition Council cleared the acquisition of small arms worth how much amount?

A. Rs 9060 Cr
B. Rs 4568 Cr
C. Rs 2678 Cr
D. Rs 3547 Cr

Answer: D

2. In which city is the 3rd edition of Raisina Dialogue 2018 going to be held?

A. Gandhinagar
B. Pune
C. New Delhi
D. Jaipur

Answer: C

3. Doodhnath Singh, the well-known Hindi writer, who recently passed away, is from which state?

A. Gujarat
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Rajasthan

Answer: B

4. India is going to conduct a joint military exercise called ‘Vajra Prahar’ with which country?

A. Japan
B. Sri Lanka
C. US
D. Maldives

Answer: C

5. The 12th International Film Festival on Art and Artist 2018 is to be held in which state?

A. Assam
B. Kerala
C. Odisha
D. Manipur

Answer: C

6. The International Workshop on Disaster Resilient Infrastructure (IWDRI) is held at which place?

A. Kochi
B. New Delhi
C. Kanpur
D. Chennai

Answer: B

7. For the development of logistics sector, which Union Department signed an MoU with Confederation of Indian Industry?

A. Department of Commerce
B. Department of Consumer Aairs
C. Department of Public Enterprises
D. Department of Expenditure

Answer: A

 

Hindi GK Quiz – GK Quiz 19 January 2018

If you are interested to read GK in Hindi, you can do it here at All India Jobs. Practice Hindi GK Quiz to improve your general knowledge. Check and GK Quiz 19 January 2018 and know the answers in Hindi.

8. ‘टॉप 100 ग्लोबल टेक्नोलॉजी लीडर्स’ की थॉमसन रायटर्स की पहली सूची में कौन सी कंपनी सबसे ऊपर है?

A. एप्प्ल
B. फेसबुक
C. इंटेल कार्पोरेशन
D. माइक्रोसॉफ्ट

Answer: D

9. सेना दिवस 2018 का 70 वां संस्करण भारत में किस तारीख को मनाया जाता है?

A. जनवरी 16
B. जनवरी 14
C. जनवरी 15
D. जनवरी 13

Answer: C

10. किस भारतीय वास्तुकार को फ्रांस के शीर्ष सांस्कृतिक पुरस्कार “चेवालियर डे ला ऑर्ड्रे डेस आर्ट्स एट लेट्रेस” प्रदान किए गए हैं?

A. बी वी दोशी
B. ऐश्वर्या टिपनीस
C. इब्राहिम अल्काज़ी
D.शीला श्री प्रकाश

Answer: B

11. थॉमसन रायटर्स की शीर्ष 100 वैश्विक तकनीक कंपनियों की सूची में, 45 प्रतिशत कंपनियां किस देश से संबंधित हैं?

A. अमेरिका
B. जापान
C. चीन
D. ताइवान

Answer: A

12. किस देश के प्रधान मंत्री ने भू-राजनीतिक सम्मेलन के तीसरे संस्करण का उद्घाटन किया है – रायसीना वार्ता 2018?

A. इजराइल
B. कनाडा
C. अफ़ग़ानिस्तान
D. स्वीडन

Answer: A

13. नारायण सदाशिव फरांदे, जो हाल ही में निधन हो गया, किस राजनीतिक दल के नेता थे?

A. समाजवादी पार्टी
B. भारतीय राष्ट्रीय कांग्रेस
C. भारतीय जनता पार्टी
D. राष्ट्रवादी कांग्रेस पार्टी

Answer: C

14. संयुक्त राष्ट्र राहत और कल्याण एजेंसी से लगभग 65 मिलियन अमरीकी डालर के वित्तीय सहायता को रोक देने के अमेरिका के फैसले से कौन सी कमजोर समूह सबसे अधिक प्रभावित होगा?

A. फिलिस्तीनियों
B. रोहिंग्या
C. सीरियाई
D. कूर्द का

Answer: A

Improve your knowledge by practicing daily GK Quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Questions. GK Quiz 19 January 2018 is very accurate and prepared from latest news.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 13 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 13 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 13 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 13 January 2018

1. How many Millions is Paytm planning to invest through ‘Investment Arm’?

A. 9
B. 10
C. 11
D. 12

Answer: B

2. Who introduced Virtual ID in Aadhaar body to improve privacy?

A. RBI
B. UIDAI
C. NABARD
D. SBI

Answer: B

3. Which country signed an MoU for Business Cooperation with GCCI Sign to focus on automobiles?

A. North Africa
B. South Korea
C. Russia
D. Sweden

Answer: B

4. Name the person who Inaugurated the 4th International Dharma Dhamma Conference at Nalanda University in Rajgir?

A. Shri Ramesh Kumar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Naresh Singh

Answer: C

5. Who took charge as the new ISRO Chairman?

A. Shri Naresh Iyer
B. Shri Vikram Menon
C. Shri Vidya Kumar
D. Shri Shiva Kumar K

Answer: D

6. Who signed an agreement with FreeCharge recently?

A. Zomato
B. PhonePe
C. Paytm
D. Zender

Answer: B

7. Who won Kolkata Open 2018 International Invitation Snooker Championship in WB, Kolkata?

A. Aditya Mehta
B. Kailash Yadav
C. Naresh Iyer
D. Suresh Gopala

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. डब्ल्यूबीसीएसडी के नए अध्यक्ष के रूप में नियुक्त कौन है?

A. सनी वर्गीस
B. सुनिश राज
C. विवेक चोपड़ा
D. आनंद कुमार

Answer: A

9. एकल ब्रांड खुदरा व्यापार और निर्माण विकास में नया विदेशी प्रत्यक्ष निवेश (एफडीआई) सीमा क्या है?

A. 74%
B. 49%
C. 100%
D. 26%

Answer: C

10. विश्व बैंक द्वारा जारी 2018 ग्लोबल इकोनॉमिक्स प्रॉस्पेक्ट के अनुसार 2018 के लिए भारत की अनुमानित जीडीपी विकास दर क्या है?

A. 7.6%
B. 7.5%
C. 7.4%
D. 7.3%

Answer: D

11. जेफ बेजोस किस कंपनी के मुख्य कार्यकारी अधिकारी हैं?

A. अमेज़न
B. माइक्रोसॉफ़्ट कॉर्पोरेशन
C. बर्कशायर हैथवे
D. अल्फाबेट इंक

Answer: A

12. किस साल में विश्व बैंक का गठन हुआ था?

A. 1944
B. 1946
C. 1947
D. 1945

Answer: D

13. प्रसिद्ध भारतीय स्कीयर आंचल ठाकुर किस राज्य से संबंधित है?

A. महाराष्ट्र
B. हरयाणा
C. हिमाचल प्रदेश
D. पंजाब

Answer: C

14. तुर्की की मुद्रा क्या है?

A. तुर्की लीरा
B. तुर्की रियाल
C.तुर्की यूरो
D. तुर्की पाउंड

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 13 January 2018 GK Quiz in Hindi. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 5 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 5 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 5 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 5 January 2018

1. Which state is to set Rs 100 Crores worth tourism plan?

A. Andhra Pradesh
B. Bihar
C. Madhya Pradesh
D. Goa

Answer: C

2. Which Container Port won the “Samudra Manthan – Caring Organisation of the Year 2017” award?

A. Jawaharlal Nehru Port Trust
B. Haldia Port
C. Visakhapatnam Port
D. Kolkata port

Answer: A

3. Which Golfer from India has won the 3rd Asian Tour title in Thailand?

A. Anirban Lahiri
B. Shiv Kapoor
C. Arjun Atwal
D. Jyoti Randhawa

Answer: B

4. Who launched an online portal NARI for the empowerment of women?

A. Uma Bharti
B. Smriti Irani
C. Maneka Gandhi
D. Narendra Modi

Answer: C

5. How many Countries are to enter UN Security Council?

A. Six
B. Seven
C. Four
D. Twelve

Answer: A

6. Who takes charge as the Managing Director (MD) of India Infrastructure Finance Company Ltd (IIFCL)?

A. T S Joshi
B. Pankaj Jain
C. Sridhar Kumar
D. Arun K Shah

Answer: B

Today GK in Hindi – 5 January 2018 GK Hindi Quiz

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 5 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions in a day to day basis.

7. किस राज्य ने नागरिकों के राष्ट्रीय रजिस्टर का पहला ड्राफ्ट जारी किया?

A. अरुणाचल प्रदेश
B. असम
C. हिमाचल प्रदेश
D. बिहार

Answer: B

8. निम्नलिखित में से कौन सी क्रिकेट टीम 2017-18 रणजी ट्रॉफी टूर्नामेंट जीती?

A. विदर्भ
B. बंगाल
C. दिल्ली
D. कर्नाटक

Answer: A

9. गेल ने भारत का दूसरा सबसे बड़ा रूफटॉप सौर संयंत्र किस राज्य को बनाया था?

A. बिहार
B. उत्तर प्रदेश
C. केरल
D. तमिलनाडु

Answer: B

10. ओडिशा के कृषि और ग्रामीण ढांचागत विकास के लिए नाबार्ड ने कितने करोड़ रुपये दिए थे?

A. 10,000
B. 5,000
C. 4,500
D. 2,800

Answer: A

11. भीम-कोरेगांव युद्ध निम्नलिखित युद्धों में से किसका हिस्सा था?

A. तीसरा कर्नाटक युद्ध
B. चौथा एंग्लो-मैसूर युद्ध
C. तीसरा एंग्लो-मराठा युद्ध
D. द्वितीय विश्व युद्ध

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 23rd December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Quiz 23rd December 2017, सामान्य ज्ञान, GK Quiz Today, Hindi GK: You can read Latest 23rd December 2017 GK Questions on this page. Aspirants who are preparing for government exams or bank exams can practice Today’s GK Questions are here.

You know what helps in remembering most according to Cognitive Scientists? Recollection. Taking Quizzes and Exams is a necessary step in Preparing for Competitive Examinations. All India Jobs gives you high-quality Daily Current Affairs Quiz.

We also compiled GK in Hindi. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with good score. Our team from All India Jobs cover almost all Latest GK Questions.

Take Current Affairs Quiz 23rd December 2017 to enhance your general awareness. Practice GK Hindi which will cover important news across India as well as the world. Individuals can visit our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.

Practice Today’s GK Quiz – GK Questions 23rd December 2017

1. As per the Income Tax department official report, by how much percentage did Crorepatis grow in the assessment year 2015-16?

A. 26.5
B. 24.5
C. 22.5
D. 23.5

Answer: D

2. Reserve Bank of India has taxed additional actions following PCA framework for Bank of India on 20th December 2017 because of its high net non-performing assets. What is the full form of PCA?

A. Primary Credit Association
B. Public Cooperative Agency
C. Prompt Corrective Action
D. Primary Capital Advances

Answer: C

3. For how much amount did the Government of India sign a financing agreement for IDA Credit with the World Bank for its Skills Strengthening for Industrial Value Enhancement Operation (STRIVE) Project?

A. USD 125 million
B. USD 200 million
C. USD 250 million
D. USD 100 million

Answer: A

4. In which University in India did the World University of Design, open its campus?

A. Punjab
B. Haryana
C. Maharashtra
D. Karnataka

Answer: B

5. For which sport was Alexey Voevoda given a life ban from the Olympics for anti-doping violations at Sochi Games?

A. Bobsleigh
B. Alpine skiing
C. Speed skating
D. Skeleton

Answer: A

6. In the last ten months, how many number of banks were put under PCA framework?

A. 9
B. 10
C. 11
D. 12

Answer: B

7. Javed Shaikh, who was named in the panel of umpires for 2018 Hockey World Cup, is from which country?

A. India
B. Myanma
C. Pakistan
D. Bangladesh

Answer: A

8. The Union Ministry of Environment and Forest has recently given the green nod to the Kaleshwaram Lift Irrigation Scheme (KLIS) project to which state government in India?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Telangana

Answer: D

9. 17th Indian Science Communication Congress (ISCC-2017) is going to be hosted by which city in India?

A. Chennai
B. New Delhi
C. Hyderabad
D. Kolkata

Answer: B

10. With which Micro-finance company did Fair trade regulator CCI approve for merger of IndusInd Bank?

A. BSS Microfinance Private Limited
B. Share Microfin Limited
C. Annapurna Microfinance Private Limited
D. Bharat Financial Inclusion Ltd

Answer: D

GK Quiz In Hindi – Read GK Hindi Questions

11. पिछले सत्र में लीग एक्शन में सर्वश्रेष्ठ खिलाड़ी के लिए मेस्सी ने अपने चौथे पिचीची पुरस्कार जीतने के लिए कितने गोल किये?

A. 36
B. 37
C. 38
D. 39

Answer: B

12. 19 डिसेम्बर 2017 को राष्ट्रीय ग्रीन ट्रिब्यूनल के अध्यक्ष के रूप में कौन इस्तीफा दे दिया?

A. जस्टिस रघुवेन्द्र सिंह राठौर
B. जस्टिस स्वतंतर कुमार
C. जस्टिस एम संसिहान नंबियार
D. जस्टिस यू डी सल्वी

Answer: B

13. भारत में स्ट्रैव परियोजना के लिए किस बैंक ने 125 मिलियन अमेरिकी डॉलर का ऋण मंजूर किया है?

A. एन डी बी
B. ऐ एम एफ़
C. वर्ल्ड बैंक
D. ये आय आय बी

Answer: C

14. एक मंत्रालय ने मारुति सुजूकी के साथ एक समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं ताकि युवाओं को उनकी रोजगार क्षमता में सुधार के लिए प्रशिक्षण दिया जा सके। वो क्या है?

A. मानव संसाधन विकास मंत्रालय
B. कॉर्पोरेट मामलों के मंत्रालय
C. कौशल विकास और उद्यमिता मंत्रालय
D. महिला एवं बाल विकास मंत्रालय

Answer: C

We hope that the GK Quiz is challenging to you! If you have reached till the end of the article, you are very dedicated. We also prepare high-quality Daily GK Quiz with lots of dedication. Bookmark our website www.allindiajobs.in to never miss our Daily GK Questions.

All India Jobs gives you Daily Hindi GK too. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below.