GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 22nd December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Quiz 22nd December 2017, GK Quiz Today, Hindi GK: You can read Latest 22nd December 2017 GK Questions on this page. Aspirants who are preparing for government exams or any other bank exams can practice Today’s GK Questions here. We also compiled GK in Hindi. This General Knowledge Quiz will help you to crack any competitive exam with good score. Our team from All India Jobs cover almost all Latest GK Questions.

Take Current Affairs Quiz 22nd December 2017 to enhance your general awareness. Practice given GK Hindi which will cover important news across India as well as the world. Individuals can visit our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.

Practice Today’s GK Quiz – GK Questions 22nd December 2017

1. Which state has recently signed a MoU with Isha Foundation to rejuvenate its rivers?

A. Madhya Pradesh
B. Assam
C. Odisha
D. Uttar Pradesh

Answer: B

2. The Joda East Iron Mine (JEIM) has been honoured with Golden Peacock Innovation Management Award 2017. Which firm is the honour of JEIM?

A. Rashtriya Ispat Nigam Ltd
B. Jindal Steel
C. Tata Steel
D. Hindalco Industries

Answer: C

3. Project Mausam is the initiative of which union ministry in India which is implemented by ASI?

A. Ministry of Health and Family Welfare
B. Ministry of Human Resource Development
C. Ministry of Culture
D. Ministry of Panchayati Raj

Answer: C

4. In which city, the Southern Command of Indian Army is conducting a significant army exercise called ‘Hamesha Vijayee-2017’?

A. Gujarat
B. Kerala
C. Rajasthan
D. Punjab

Answer: C

5. PM Narendra Modi has launched the major skill development projects in which city?

A. Lucknow
B. Gorakhpur
C. Kanpur
D. Ahmedabad

Answer: C

6. India has signed six agreements related to various fields with which country?

A. China
B. Australia
C. Kyrgyzstan
D. Japan

Answer: C

7. Which bank has launched a web portal to overcome the illegal pooling of funds?

A. ICICI
B. SBI
C. Yes Bank
D. RBI

Answer: D

8. India-Nepal Folk Crafts Festival is going to start in which city?

A. Delhi
B. Dharan
C. Ahmedabad
D. Kathmandu

Answer: D

9. For developing Metro-6 corridor, Mumbai Metropolitan Region Development Authority (MMRDA) has signed an agreement with which Metro Rail Corporation?

A. Chennai Metro Rail Limited
B. Maharashtra Metro Rail Corporation
C. Kolkata Metro Rail Corporation
D. Delhi Metro Rail Corporation

Answer: D

10. Who has been elected as acting chairperson of National Green Tribunal (NGT)?

A. Madan B Lokur
B. U D Salvi
C. Mohit Seth
D. B M Raikar

Answer: B

Today’s GK Questions In Hindi – 22nd December 2017 GK Quiz In Hindi

11. बीबीसी स्पोर्ट्स पर्सनालिटी ऑफ द ईयर 2016 पुरस्कार किसने जीता?

A. रोजर फ़ेडरर
B. एंडी मुर्रे
C. सुदनेस
D. मिलोस रोनिक

Answer: B

12. किस राज्य के लिए, केंद्र सरकार ने 450 करोड़ रुपये की विशेष सहायता जारी की है?

A. आंध्र प्रदेश
B. हर्याणा
C. तेलंगाणा
D. ओडिशा

Answer: C

13. कौन से सेलिब्रिटी असाम पर्यटन का ब्रांड एंबेसडर है?

A. दीपिका पडुकोन
B. प्रियंका चोपरा
C. एम्. इस. धोनी
D. सचिन तेंडुलकर

Answer: B

14. हेरिटेज संरक्षण योजना कितने शहरों में शुरू करने की योजना है?

A. 10
B. 11
C. 12
D. 13

Answer: C

15. नोएडा प्राधिकरण के सीईओ कौन हैं?

A. अदिति अशोक
B. राहुल वर्मा
C. दीपक अगरवाल
D. सुदनेस

Answer: C

We hope the given GK Quiz is helpful to you. All India Jobs gives you Daily Hindi GK too. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.

GK Quiz Today | Latest GK Questions and Answers 20th December 2017

GK Quiz 20th December 2017, GK Quiz Today: You can read Latest 20th December 2017 GK Questions on this page. Aspirants who are preparing for government job exams or any other bank exams can practice GK Questions Today. These GK Questions 20th December 2017 will help you to crack any competitive exam with good score. Our team from All India Jobs cover almost all Latest GK Questions.

Take Current Affairs Quiz 20th December 2017 to enhance your general awareness. Practice given GK Questions which will cover important news across India as well as the world. Individuals can visit our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.

GK Quiz Practice Today – GK Questions 20th December 2017 

1. Who is the Railway Minister of India?

A. Manohar Parrikar
B. Suresh Prabhu
C. Rajnath Singh
D. Nitin Gadkari

Answer: B

2. Indian Railways to install CCTV cameras in 983 stations by using which fund?

A. Consolidated Fund
B. Nirbhaya Fund
C. Public Fund
D. Contingency Fund

Answer: B

3. India’s first social audit law has launched by which state government?

A. Meghalaya
B. Sikkim
C. Nagaland
D. Bihar

Answer: A

4. government to rule on severe tobacco pack warnings canceled by which state high court?

A. Andhra Pradesh
B. Maharastra
C. Karnataka
D. Bihar

Answer: C

5. In which state Eastern India’s first compressed natural gas (CNG) stations for scooters has launched?

A. Assam
B. Odisha
C. Manipur
D. Nagaland

Answer: B

6. Which theme from the following is the theme for International Migrants Day (IMD) 2018?

A. Together with Migration
B. Migrants contribute
C. Safe Migration in a World on the Move
D. Co-operate with your Co-workers

Answer: C

7. For which state Naveen Patnaik is the chief minister?

A. Madhya Pradesh
B. Rajasthan
C. Odisha
D. Kerala

Answer: A

8. Which state CM has approved 25 percent reservation for their state students in NLUO?

A. Delhi
B. Odisha
C. Bihar
D. Uttar Pradesh

Answer: B

9. Who will take charge as President of Congress party recently?

A. Amarinder Singh
B. Adhir Ranjan Chowdhury
C. Rahul Gandhi
D. Abhijit Mukherjee

Answer: C

10. On which date Russias presidential election will take place?

A. March 10, 2018
B. March 18, 2018
C. February 21, 2018
D. April 1, 2018

Answer: B

11. Which country has largest diaspora population in the world, according to the UN World Migration Report 2018?

A. India
B. Mexico
C. Russia
D. Bangladesh

Answer: A

12. Which Indian shuttler has won silver at the 2017 women’s singles World Badminton Superseries tournament at Dubai?

A. Saina Nehwal
B. P.V. Sindhu
C. Sri Krishna Priya Kudaravalli
D. Saili Rane

Answer: B

13. In which freestyle category, Sushil Kumar has secured gold in the 2017 Commonwealth Wrestling Championships (CWC) in South Africa?

A. 64kg freestyle category
B. 84kg freestyle category
C. 74kg freestyle category
D. 54kg freestyle category

Answer: C

14. In which of the following states, the Gautam Budha Wildlife Sanctuary (GBWS) is located?

A. Bihar and Jharkhand
B. Bihar and Uttar Pradesh
C. Uttar Pradesh and Jharkhand
D. West Bengal and Jharkhand

Answer: A

15. Which country raises import tax on cell phones?

A. Nepal
B. Russia
C. China
D. India

Answer: D

We hope the given GK Quiz is helpful to you. Yesterday’s quiz was also very interesting. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. You can also bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.

GK Quiz Today | Latest GK Questions and Answers 19th December 2017

GK Quiz 19th December 2017, GK Quiz Today: You can read Latest 19th December 2017 GK Questions on this page. Aspirants who are preparing for government job exams or any other bank exams can practice GK Questions Today. These GK Questions 19th December 2017 will help you to crack any competitive exam with good score. Our team from All India Jobs cover almost all Latest GK Questions.

19th December 2017 GK Questions

TakeCurrent Affairs Quiz 19th December 2017 to enhance your general awareness. Practice given GK Questions which will cover important news across India as well as the world. Individuals can visit our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.

Practice GK Quiz Today – 19th December 2017 GK Questions

1. Who was named by the UK royals as a ‘Companion of Honour’?

A. JK Rowling
B. Bonnie Wright
C. Evanna Lynch
D. Stephenie Meyer

Answer: A

2. Which network UIDAI Temporarily Stops from Conducting Aadhaar Linked e-KYC Certification?

A. JIO
B. Idea
C. Airtel
D. Vodafone

Answer: C

3. The NPS subscribers can prematurely withdraw how much percentage of corpus tax-free according to the Union Budget 2017-18?

A. 25%
B. 22%
C. 20%
D. 21%

Answer: A

4. Name the first Egyptian who won Premier League player of the month award?

A. Mohamed Aboutrika
B. Mohamed Salah
C. Ramadan Sobhi
D. Mohamed Elneny

Answer: B

5. How many consecutive times was Pep Guardiola named as Premier League manager of the month?

A. 3rd
B. 2nd
C. 4th
D. 5th

Answer: A

6. The football president Marco Polo del Nero is from which country? He recently got rejected by FIFA.

A. Brazil
B. Germany
C. Spain
D. England

Answer: A

7. Name the person who won BBC African Footballer of the Year 2017?

A. Yacine Brahimi
B. Mohamed Salah
C. Yaya Toure
D. Riyad Mahrez

Answer: B

8. Arvind Inamdar Foundation honored which of the following person with ‘Police Jeevan Gaurav Award‘?

A. Ashok Kamte
B. Sumedh Singh Saini
C. Kanwar Pal Singh Gill
D. Julio Ribeiro

Answer: D

9. Who is President of Supreme Court Bar Association (SCBA)?

A. Vikas Singh
B. Dharun Singh
C. Manohar Singh
D. Ramesh Singh

Answer: A

10. Which organization is going to set up Dairy Processing and Infrastructure Development Fund to boost the financing of milk processing capacities?

A. Indian Dairy Association (IDA)
B. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD)
C. Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)
D. National Dairy Development Board (NDDB)

Answer: B

11. For fund export infrastructure, which new scheme is going to be launched by the Union Government?

A. Trade Infrastructure for Export Support (TIES)
B. Trade Infrastructure for Export Scheme (TIES)
C. Trade Infrastructure for Export Supply (TIES)
D. Trade Infrastructure for Export Standard (TIES)

Answer: B

12. To develop an MSME ecosystem focused on Maharashtra and Gujarat, which bank has partnered advisory services firm Pantomath Advisory?

A. HDFC Bank
B. Yes Bank
C. SBI Bank
D. ICICI Bank

Answer: B

13. What is the official emblem for Beijing 2022 Olympic Winter Games?

A. Nature
B. Flight
C. Winter Dream
D. Yoggl

Answer: C

14. Which of the following country and India has started the 8th edition of bilateral military exercise “EKUVERIN 2017”?

A. Japan
B. Sri Lanka
C. Nepal
D. Maldives

Answer: D

15. As per Union Budget 2017-18, the Reserve Bank of India (RBI) is going to set up Payments Regulatory Board (PRB). Who will be chairman of the PRB?

A. Cabinet Secretary
B. Finance Secretary
C. Finance Minister
D. Governor of RBI

Answer: D

We hope the given GK Quiz is helpful to you. Yesterday’s quiz was also very interesting. You can check it out here. If you have any doubts, please contact us through the given mail id. You can also bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.