GK Quiz 28 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 28 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 28 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 28 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today .

GK Quiz Today – GK Quiz 28 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. What is the name of the India – Malaysia joint military exercise which will be held in Hulu Langat, Malaysia in May 2018?

A. Harimau- Shakthi
B. CORPAT
C. Malabar
D. Sahyog Kaijin

Answer: A

2. In UAE, where the solar gas station opened?

A. Abu Dubai
B. Dhabi
C. Oman
D. Ajman

Answer: B

3. As per a report published by Deloitte, India’s economic growth rate is projected at what rate?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.2%
D. 8.0%

Answer: C

4. Who was announced IOC member recently?

A. Rita Ambani
B. Anil Kapoor
C. Anu sharma
D. Kajal singh

Answer: A

5. Who among the following has recently taken over as the Senior Colonel Commandant of Army Medical Corps?

A. Bipin Rawat
B. Sunil Lanba
C. Bipin Puri
D. Birendar Singh Dhanoa

Answer: C

6. Which bank got Golden Peacock award?

A. Karnataka Bank
B. Yes Bank
C. Andhra Bank
D. Bank of Baroda

Answer: B

7. National Technology day is observed every year on which of the following days?

A. May 18
B. May 24
C. 11 May
D. May 09

Answer: C

8. Which policy e-SOT and e-PRAN card are two schemes introduced recently?

A. Atal pension Yojana
B. Swachh Bharat
C. Awas Yojana
D.Garib Kalyan Yojana

Answer: A

9. What is the rank of India in the recently released press freedom Index report published by reporters without borders?

A. 122nd
B. 101st
C. 166th
D. 138th

Answer: D

10. Which of the following courts in south India has become the first in the region to introduce e-court fee payment facility?

A. High Court of Judicature at Hyderabad
B. Madras High Court
C. Kerala High Court
D. Karnataka High Court

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 April 2018 – Latest GK Questions

11. यूडीएएन परिचय एयरफ्लोइट्स में सबसे कम हवाई किराया क्या है।

A. 1000
B. 500
C. 2500
D. 500

Answer: C

12. आरबीआई द्वारा कौन से सिक्के पेश किए जा रहे हैं?

A. 1, 2 रुपये
B. 5,10 रुपये
C. 50 पैसे
D. 25 पैसे

Answer: B

13. स्वच्छ मिशन चरण II में कितने नए स्थान जोड़े गए हैं?

A. 5
B. 10
C. 7
D. 4

Answer: B

14. महानिदेशक सीआरएफ प्रमुख के रूप में नियुक्त किया जाता है?

A. एमआर रामकृष्णन
B. एम. सैथीमोर्थी
C. एमआर राजीव राय भटनागर
D. श्रीपादक मिश्रा

Answer: C

15. गुजरात में मानद वाणिज्य दूतावास खोलने वाला पहला देश कौन सा देश है?

A. कानाडा
B. बेल्जियम
C. एनदरलैंड्स
D. स्विट्ज़रलैंड

Answer: B

16. 26 अप्रैल, 2017 को कौन सी सैटेलाइट यात्रा खत्म हो गई?

A. मंगलयान
B. कंधरा -2
C. आर्यभट्ट
D. कैसिनी

Answer: D

17. अग्नि IIi मिसाइल का कौन सा देश परीक्षण करता है

A. इंडिया
B. चाइना
C. पाकिस्तान
D. इरान

Answer: A

18. कौन सा देश 12 साल का लड़का फुटबॉल में भारत का प्रतिनिधित्व करेगा?

A. रुशिया
B. कानाडा
C. यूएसए
D. इंग्लैंड

Answer: A

19. 27 अप्रैल, 2007 को कौन सा प्रसिद्ध अभिनेता पारित हुआ

A. सुरेश कन्ना
B. विनोथ कन्ना
C. अनिल कपूर
D. विमल कपूर

Answer: B

20. मिस टीन यूनिवर्स 2017 के लिए किसने ताज पहनाया?

A. शक्ती श्री
B. श्रीमती कौर
C. तहहिरा जुंगु
D. सॅन जोस पालासिओ

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 26 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 26 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 26 April 2018

Take General Knowledge Quiz 26 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 26 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 26 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

A. Jabalpur
B. Gwalior
C. Mandla
D. Indore

Answer: C

2. Name the country that will host the world’s first 2-Day female foreign ministers’ meeting in September 2018.

A. Iceland
B. Russia
C.China
D. Canada

Answer: D

3. Which of the following countries has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

A. Australia
B. Japan
C. China
D. India

Answer: D

4. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

5. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitely
C. Suresh Prabhu
D. Smriti Irani

Answer: C

6. Name the country that has won 8th South Asian Judo Championship held in Lalitpur, Nepal.

A. Bangladesh
B. South Korea
C. India
D. Indonesia

Answer: C

7. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

A. Marin Cilic
B. Rafael Nadal
C. Grigor Dimitrov
D. Diego Schwartzman

Answer: B

8. Under which scheme 325 routes awarded; 40% for North East hills recently?

A.UDAN – II
B. Housing for All
C. Digi Locker
D. Aadhaar

Answer: A

9. How many crores did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. Eighty-Eight Thousand
B. Sixty Nine Thousand
C.Sixty Nine Thousand
D.Seventy-Eight Thousand

Answer: A

10. How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. 18
B.15
C. 20
D. 29

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 April 2018 – Latest GK Questions

11. ग्रामीण आवास पुश के लिए एनएचबी टाई अप पर किस बैंक ने हस्ताक्षर किए?

A. बड़ौदा
B. कानारा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक का एबैंक

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

A. यूनेस्को पुरस्कार
B. पद्म भूषण
C. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
D. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. दादाहाहेब फाल्के उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 में, ______________ को पुरुष श्रेणी में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता से सम्मानित किया गया था।

A. रणवीर सिंह
B. शाहिद कपूर
C. मनोज वाजपेयी
D. रणबीर कपूर

Answer: B

14. निम्नलिखित व्यक्तियों में से किसने दादासाहेब फाल्के को प्राप्त किया है वर्ष श्रेणी के सामाजिक और व्यापार उद्यमी में उत्कृष्टता पुरस्कार हाल ही में?

A. जया मिश्रा
B. सुदर्शन पटनायक
C. मनीष अरोड़ा
D. अनामिका खन्ना

Answer: A

15. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

A. विवेक फिक्शन लेखक
B. अंग्रेजी साहित्य
C. विवादास्पद लेखन
D. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

A. सुरेश मेनन
B. राजेश शर्मा
C. नरेंद्र मोदी
D. श्री अरुण जेटली

Answer: B

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

A. 15
B. 18
C. 25
D. 25

Answer: B

18. उस देश का नाम दें जिसने अपने बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा बिटकॉइन और अन्य क्रिप्टोकुरियों के उपयोग पर प्रतिबंध लगा दिया है।

A. सीरिया
B. सऊदी अरब
C. ईरान
D. ओमान

Answer: C

19. बैंक ऑफ इंडिया मुख्यालय ______________ में।

A. चेन्नई
B. जयपुर
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: D

20. भारत सरकार ने हाल ही में अमरीकी डालर के ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं सुधार के लिए निम्नलिखित अंतर्राष्ट्रीय संगठनों में से 210 मिलियन मध्यप्रदेश में ग्रामीण सड़क नेटवर्क?

A. विश्व बैंक
B. आईएमएफ
C. नया विकास बैंक
D. यूरोपीय निवेश बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 26 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 26 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 25 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 25 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 25 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 April 2018

Take General Knowledge Quiz 25 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 25 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. World Earth day is observed every year on which of the following days?

A. July 29th
B. April 22nd
C. May 09th
D. October 14th

Answer: B

2. Which of the following cities is testing the prototype of an international traffic management solution in collaboration with Electronic City Township Authority?

A. Mumbai
B. Mysore
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer: C

3. The 8th South Asian Judo Championship has been organized in which country?

A. Nepal
B. Sri lanka
C. Malaysia
D. Myanmar

Answer: A

4. Name the company which has been honored with the 2018 Queen’s Award for Enterprise in Innovation category?

A. Telensa Limited
B. Trio Healthcare Ltd
C. Watson-Marlow Ltd
D. Vitabiotics

Answer: D

5. How many gold medals have been won by India in the South Asian Judo Championship in Nepal?

A. 10
B. 9
C. 7
D. 11

Answer: A

6. GIFT City is India’s first operational smart city and international financial services center located in________

A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Haryana

Answer: C

7. International SME convention 2018 has commenced in which of the following cities, the theme for 2018: Business Beyond Borders?

A. Hyderabad
B. Kochi
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

8. Which of the following union territories has become the first in the country to run on 100% renewable energy during daytime?

A. Puducherry
B. Diu
C. Chandigarh
D. Dadra and Nagar Haveli

Answer: B

9. Name the IT company which has emerged as first Indian company to reach $100-billion market capitalization.

A. Tech Mahindra
B. HCL Technologies
C. Tata Consultancy Services
D. Larsen & Toubro Infotech

Answer: C

10. Which of the following schemes will be launched by PM Narendra Modi in Mandla District, Madhya Pradesh to commemorate National Panchayati Raj day?

A. Janani Suraksha Yojana
B. PM Krishi Sinchayee Yojana
C. Rastriya Grameen Swaraj Abhiyaan
D. PM Rojgar Protsahan Yojana

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में आईटी प्रमुख टेक महिंद्रा ने निम्नलिखित राज्यों में अपने साइबर सिक्योरिटी ऑपरेशंस सेंटर को लॉन्च किया है?

A. तेलंगाना
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. कर्नाटक

Answer: B

12. निम्नलिखित में से कौन सा ई-कॉमर्स पर 24 अप्रैल, 2018 को होने वाली राष्ट्रीय नीति के लिए फ्रेमवर्क पर थिंक टैंक की पहली बैठक की अध्यक्षता करेगा?

A. राजनाथ सिंह
B. अरुण जेटली
C. नरेंद्र मोदी
D. सुरेश प्रभु

Answer: D

13. मारियो अब्दो बेनिटेज़ को किस देश के राष्ट्रपति नियुक्त किया गया है?

A. पराग्वे
B. बोलीविया
C. अर्जेंटीना
D. ब्राजील

Answer: A

14. दिए गए स्मार्ट शहरों में से कौन सा भारत का पहला शहर बन गया है जो दिन के दौरान 100% नवीकरणीय ऊर्जा पर चलता है?

A. बेंगलुरू स्मार्ट सिटी
B. दीव स्मार्ट सिटी
C. अहमदाबाद स्मार्ट सिटी
D. चेन्नई स्मार्ट सिटी

Answer: B

15. 31 वें मोंटे कार्लो मास्टर्स टाइटल जीते खिलाड़ी को नाम दें?

A. अलेक्जेंडर ज़ेवरव
B. पाब्लो कैरेनो बूस्ता
C. राफेल नडाल
D. नोवाक जोकोविच

Answer: C

16. यस बैंक को लंदन और सिंगापुर में अपने प्रतिनिधि कार्यालय खोलने के लिए आरबीआई की मंजूरी मिली है। बैंक का पहला ऐसा कार्यालय किस शहर में खोला गया है?

A. वियना
B. न्यूयॉर्क
C. पेरिस
D. अबू धाबी

Answer: D

17. हिंद महासागर नौसेना संगोष्ठी (आईओएनएस) का छठा संस्करण किस देश में आयोजित किया गया है?

A. रूस
B. वियतनाम
C. संयुक्त अरब अमीरात
D. ईरान

Answer: D

18. पहला अंतर्राष्ट्रीय एसएमई कन्वेंशन किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. गांधीनगर
B. हैदराबाद
C. मुंबई
D. नई दिल्ली

Answer: D

19. पहली महिला नाम जिसे हाल ही में एयरपोर्ट अथॉरिटी ऑफ इंडिया (एएआई) द्वारा पहली बार महिला अग्निशामक के रूप में नियुक्त किया गया है

A. तान्या सान्याल
B. आयशा फारूक
C. भवना कंथ
D. शिवानी भाटिया

Answer: A

20. पृथ्वी दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. पर्यावरण और जलवायु साक्षरता
B. अंत प्लास्टिक प्रदूषण
C. पृथ्वी के लिए पेड़!
D. जलवायु परिवर्तन का चेहरा

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 24 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 24 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 24 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 April 2018

Take General Knowledge Quiz 24 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Nora Chopra, who passed away recently, was related to which field?

A. Journalism
B. Sports
C. Politics
D. Science

Answer: A

2. What is the theme of the 2017 International Mother Earth Day (IMED)?

A. Trees for the Earth
B. Environmental and Climate Literacy
C. Earth and its ecosystems
D. Unite for tomorrow

Answer: B

3. Which of the following has become the the first re-insurer to set up base in financial hub Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

A. ICICI Lombard General Insurance
B. The New India Assurance Co. Ltd.
C. National Insurance Co. Ltd.
D. General Insurance Corporation of India (GIC Re)

Answer: D

4. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

5. Which city hosted the first-ever India Indonesia Energy Forum (IIEF)?

A. New Delhi
B. Yogyakarta
C. Surabaya
D.Jakarta

Answer: D

6. India’s first-ever “village of books” will open in which state to promote tourism?

A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer: C

7. The 2017 United Nations Oceans Conference will be held in which city?

A. Lisbon
B. Beijing
C. New York
D. Thimphu

Answer: C

8. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

9. Which state government has signed a MoU with the Bill & Melinda Gates Foundation for agricultural transformation?

A. Mizoram
B. Odisha
C. Manipur
D. Assam

Answer: B

10. What is the theme of World’s Earth Day 2018?

A. Near the Nature
B. Save your Earth from plastic
C. Environmental and Climate Literacy
D. End Plastic Pollution

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में समय के 100 सबसे प्रभावशाली लोगों को दिए गए लोगों में से कौन सा है?

A. दीपिका पादुकोण
B. सोनाली बेंद्रे
C. दिलीप मिश्रा
D. अनिल कपूर

Answer: A

12. हाल ही में 100 अरब डॉलर बाजार मूल्य के साथ पहली भारतीय कंपनी कौन सी है?

A. इन्फोसिस
B. विप्रो
C. टीटा परामर्श सेवाएं
D. कॉग्निजेंट

Answer: C

13. व्यापार को बढ़ावा देकर आर्थिक विकास के लिए जी 20 सहमत से कौन से केंद्रीय मंत्री और सीबीजी सहमत हैं?

A. अरुण जेटली
B. दिलीप मेनन
C. श्री प्रकाश जावड़ेकर
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: A

14. 22 अप्रैल को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. वर्ल्ड हार्ट डे
B. वर्ल्ड अर्थ डे
C. वर्ल्ड एड्स डे
D. डॉल्ड डायबिटीज डे

Answer: B

15. किस योजना के अंतर्गत केंद्रीय मंत्रिमंडल स्थानीय निकायों को पुन: स्थापित करने के लिए?

A. राष्ट्रीय ग्राम स्वराज अभियान योजना
B. केन्द्रीय सरकार स्वास्थ्य योजना
C. ग्रामीण भंडारण योजना
D. ज्ञानानी सुरक्षा योजना

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Current Affairs 29 March 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 29 March 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different Tv channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 29 March 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Current Affairs 29 March 2018 – Headlines

  • Myanmar Parliament has elected win Myint as the country’s new president. This comes a week after Myanmar’s first democratically elected President Htin Kyaw resigned from the position.
  • Google has started the blocking access to the applications on uncertified Android devices whose firmware was built after March 16th.
  • India’s first insect Museum will open in Chennai. A 5 Crore rupees insect museum with the state of the art amenities was unveiled by Tamil Nadu Cheif Minister K Palaniswamy.
  • India to be ready with 5G root map by June. Technology 5G is important for India’s Massive digitization and digitalization efforts.
  • Rahul Dravid names polled for Karnataka Assembly polls to motivate young voters to come and vote in Karnataka Assembly elections.

Today Current Affairs – Current Affairs 29 March 2018

Anushka Sharma is the only Bollywood actress in Forbes Asia 30  

Anushka only the Bollywood actress who featured in Forbes Asia 30 under 30 lists. This list features the 300 entries and 30 in ten categories and also it picks more than 2000 nominations. Other Indians who have listed in Forbes Asia 30 is Badminton Player PV Sindhu, Model Bhumika Arora, Anshul Tewari who is the founder of Youth Ki Awaaz.

Current Affairs 29 March 2018

I’ll survive as an actor if the content is good

R Madhavan told about the If the content is good people will watch his movies and he will survive as a good actor. Madhavan said that his survival technique is to be a part of projects that he thinks will be liked by the audience.

Today Current Affairs

Google acquires GIF search platform Tenor

Google platform acquires the US-based Tenor. It is a GIF platform for Android, iOS, and Desktop. Tenor will integrate into the Google Images and Gborad in company virtual keyboard. Tenor wil continue to operate as a separate brand and Google will invest in their technology.

Current Affairs Today

Deadline to link Aadhaar with PAN extended to June 30

The Indian Government has extended th deadline for linking Aadhaar with PAN to June 30. This is the fourth time that government has to extend the deadline. The Supreme Court extended the March 31st deadline for linking Aadhar with bank accounts and mobile numbers also.

Latest Current Affairs

David Warner has stepped down as the captain of Sunrisers Hyderabad team for upcoming IPL edition. The team board will announce the new captain shortly. This comes after Steve Smith was sacked as Australia’s Captin and sent home from South Africa along with Warner and Cameron Bancroft for involvement in ball tampering.

Daily Current Affairs

 Download Day To Day Current Affairs Pdf

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Download Current-Affairs 29 March 2018 PDF

Day to Day Current Affairs Quiz is very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 29 March 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

Current Affairs 15 March 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 15 March 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different Tv channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 15 March 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Also Read: GK Quiz Today

Current Affairs 15 March 2018 – Headlines

  • The Government of Telangana has signed a MoU with Tamil Nadu state firm for setting up a ₹100-crore apparel superhub in the state. Around 15,000 people will get employment, out of which around 90% will be women.
  • Google will ban advertisements promoting cryptocurrencies and related content including initial coin offerings, from June this year.
  • According to the report by ACI worldwide and AGS Transact Technologies, Digital Transactions in India could be worth of Rs. 1 Trillion Annually.
  • In Bangalore among 10,000 Artificial Intelligence-Powered CCTV cameras will installed at 4,500 junctions and also in Main Roads to ensure safety for women.
  • 40 digits of Pi (π) can measure the entire observable universe. The diameter of a circle is known to be about 93 billion light years. To calculate the circumference of a circle with a diameter to an accuracy equal to a width of a hydrogen atom. Only 39 decimal places of pi are needed.
  • Germany’s Parliament re-elected Angela Merkel as the country’s Chancellor for the fourth time in a row.

Today Current Affairs – Current Affairs 15 March 2018

Renowned scientist Stephen Hawking passes away at 76

British theoretical Physicist and cosmologist Stephen Hawking has passed away at 76. He has a disease like paralysed with motor neuron at 21 and the doctors expected him to live only 2 years. He was known for his theory on black holes, the boundless universe, and authored A Brief History of Time.

Current Affairs 15 March 2018

Shah Rukh Khan to get a wax statue at Madame Tussaud’s in Delhi

Bollywood Badshah Shah Rukh Khan will unveil at the Madame Tussaud’s wax statue in Delhi. The statue will display in his signature pose with his arms open beside other iconic celebrities in a special interactive zone at the museum. His first figure was launched in Madame Tussaud’s in London.

Daily Current Affairs

Chennai has fastest fixed broadband speed in India

Among all Indian cities, Chennai has the fastest fixed broadband speed at over 32.67 Mbps. It is faster than with 57.7% average speed according to the broadband speed tester Ookla. Vishakapatnam, Hyderabad, Bangalore, and Delhi also scores the country’s average speed of 20.72 Mbps. Among all states, Karnataka topped with 28.46 Mbps.

Day to Day Current Affairs

Google launches high-speed free public WiFi in Mexico

Google announced that it has launched Google Station in Mexico to provide high-speed public WiFi at traffic venus including airports, shopping malls, and public transit stations. It is the first country in Latin America to launch the Google Station and third country globally after India and Indonesia.

Latest Current Affairs

Aadhaar must for a new bank account, tatkal passport: UIDAI

UIDAI has clarified that the Aashaar is still necessary for the new bank account openings or applying for Tatkal passports. The Supreme court on Tuesday shifted the deadline for linking to existing bank accounts and PAN Card. It added that those without having the Aadhaar will avail the services with an Aadhaar application number.

Current Affairs Today

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Download Current-Affairs 15 March 2018 PDF

Day to Day Current Affairs Quiz s very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 15 March 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

GK Quiz 9 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 9 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills on this page. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 9 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 9 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 8 March 2018

Take General Knowledge Quiz 9 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 9 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 9 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which company introduces Safety Grip for the safety of women riders on the occasion of women’s day?

A. Apollo Tyres Limited
B. CEAT Limited
C. MRF Limited
D. TVS Srichakra Ltd

Answer: B

2. European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) Headquarters is located in which place?

A. New Delhi
B. London
C. Paris
D. Geneva

Answer: B

3. Union Government launched which app for the Highway users on March 7, 2018?

A. Suhana Safar
B. Subh Safar
C. Subh Yatra
D. Sukhad Yatra

Answer: D

4. Who elected as the first Hindu woman to Senate in Pakistan?

A. Ratna Bhagwandas Chawla
B. Ratna Kumari
C. Krishna Kumari Kohli
D. None of the above

Anwer: C

5. Name the first US state to establish its net-neutrality law?

A. Wahington
B. New York
C. Montana
D. New Jersey

Answer: A

6. Railway introduce a semi high-speed train on Delhi to Jaipur route to reduce travel time to _________?

A. 90 minutes
B. 120 minutes
C. 145 minutes
D. 180 minutes

Answer: A

7. Name the Indian appeared as the top-ranked Indian in the 2018 World Billionaire List?

A. Acharya Balkrishna
B. Lakshmi Mittal
C. Azim Premji
D. Mukesh Ambani

Answer: D

8. RBI imposed how much amount as a penalty on SBI over counterfeit notes?

A. Rs. 10 lakh
B. Rs. 20 lakh
C. Rs. 40 lakh
D. Rs. 30 lakh

Answer: C

9. In which city, the 2018 World ATM Congress (WATMC) is being held?

A. France
B. Portugal
C. Spain
D. Germany

Answer: C

10. Competition Commission of India (CCI) imposed a fine of how much amount on Jet Airways, IndiGo, and SpiceJet for unfair business practices?

A. Rs. 54 crore
B. Rs. 45 crore
C. Rs. 62 crore
D. Rs. 71 crore

Answer: A

You can also check: Current Affairs 9 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 9 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 9 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. 2018 वर्ल्ड वन्यजीव डे (WWD) का विषय क्या है?

A. वन्यजीव अपराध बंद करो
B. युवा आवाजों को सुनो
C. बड़ी बिल्लियों: खतरे में शिकारियों
D. वन्य जीवन का भविष्य हमारे हाथों में है

Answer: C

12. जम्मू-कश्मीर में रह रहे पाकिस्तान-कब्जे वाले कश्मीर (पीओके) से शरणार्थियों के लिए मुआवजे के पैकेज के रूप में कितने करोड़ रुपये स्वीकृत हैं?

A. 5,000 करोड़ रुपये
B. 4,000 करोड़
C. 6,000 करोड़
D. 2,000 करोड़ रुपये

Answer: D

13. आंध्र प्रदेश में प्रथम ‘सभी महिला रेलवे स्टेशन’ के नाम से कौन सी स्टेशन नामित है?

A. नालापडु स्टेशन
B. चंद्रगिरी स्टेशन
C. धर्मावरम स्टेशन
D. ऊपर से कोई नहीं

Answer: B

14. किस राज्य सरकार ने 8 मार्च, 2018 को अंतर्राष्ट्रीय महिला दिवस के अवसर पर राज्य में सभी महिला कर्मचारियों को विशेष आकस्मिक छुट्टी घोषित की थी?

A. गुजरात
B. तेलंगाना
C. आंध्र प्रदेश
D. उत्तर प्रदेश

Answer: B

15. अर्मेनिया के नए राष्ट्रपति के रूप में नियुक्त कौन?

A. अर्मेन सरकियन
B. आरा बबलोयन
C. करेन करापेटीन
D. सर्ज सर्जयान

Answer: A

16. 2018 प्रिज़्खकर पुरस्कार जीतने वाले पहले भारतीय कौन बनता है?

A. राजीव सैनी
B. शबनम गुप्ता
C. चित्र विश्वनाथ
D. बालकृष्ण विठ्ठलदास दोशी

Answer: D

17. किस अभिनेता ने ऑस्कर 2018 में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता का पुरस्कार जीता?

A. गैरी ओल्डमैन
B. डैनियल कालुया
C. डेंज़ल वॉशिंगटन
D. डैनियल डे-लुईस

Answer: A

18. हाल ही में, आंध्र प्रदेश को विशेष श्रेणी का दर्जा देने के केंद्र सरकार के इनकार के कारण दो टीडीपी मंत्रियों ने केंद्रीय मंत्रिमंडल से इस्तीफा दे दिया। क्या आप दो टीडीपी मंत्रियों का नाम ले सकते हैं?

A. ए गजपति राजू और वाईएस। चौधरी
B. के.कृष्ण मूर्ति और एन। चीनीराजप्पा
C. यनामाला रामकृष्णनुडू और नारा लोकेश
D. किमिडी कला वेंकट राव और अंचन्निदु किनजरापु

Answer: A

19. भारत का पहला हेलीकॉप्टर टैक्सी सर्विस किस हाल में लॉन्च हुई?

A. बेंगलुरु
B. हैदराबाद
C. कोलकाता
D. नई दिल्ली

Answer: A

20. कौन सा राज्य बनता है अपनी खुद की शुद्ध तटस्थता नियमों को लागू करने के लिए?

A. कोलोराडो
B. मैसाचुसेट्स
C. वॉशिंगटन
D. नॉर्थ डकोटा

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 9 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 9 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 7 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 7 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 7 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 7 January 2018

RBI, The Times Film Festival, 2018 Karnataka International Travel Expo, UNSC, 39th National Games, and some other topics are covered on GK Quiz 7 January 2018. So take the Quiz and check how far you can answer. And we have given the Current Affairs quiz in Question and Answer Format. Take the quiz and guess the answer and test your IQ Levels. If you are unsure about the answer, do not worry because the very next to the question we have also included the Right answer. To know more about Today’s GK Quiz check this article.

1. RBI to issue new Rs 10 note in which color?

A. Chocolate Brown
B. Light Orange
C. Dark Yellow
D. Blackish Grey

Answer: A

2. The 3rd edition of The Times Film Festival is going to be held in which city?

A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Goa

Answer: D

3. Which city is going to host the 2018 Karnataka International Travel Expo (KITE)?

A. Mysuru
B. Bengaluru
C. Ooty
D. Hubli

Answer: B

5. Which Country officially joined UNSC as a new temporary member recently?

A. Egypt
B. Spain
C. Poland
D. Italy

Answer: C

6. Which Country filed Pakistan with ten other countries for Religious Freedom Violations?

A. USA
B. South Africa
C. New Zealand
D. Russia

Answer: A

7. Which state is to host the 39th National Games in 2022?

A. West Bengal
B. Meghalaya
C. Bihar
D. Kerala

Answer: B

Today GK in Hindi – 7 January 2018 GK Hindi Quiz

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. लुप्तप्राय ‘बर्ड लैंगवेज’ ने अमूर्त सांस्कृतिक विरासत की यूनेस्को सूची में प्रवेश किया। यह किस देश से संबंधित है?

A. उरुग्वे
B. लीबिया
C. मलेशिया
D. तुर्की

Answer: D

9. कुमार मंगलम बिड़ला की अगुवाई वाली प्रमोटर फर्म कंपनी को किस कंपनी में 3,200 करोड़ रुपये का निवेश करने के लिए सहमत हुए हैं?

A. वोडाफोन
B. आइडिया सेल्युलर
C. जियो
D. पेटीएम्

Answer: B

10. नारकोटिक्स कंट्रोल ब्यूरो के नए प्रमुख के रूप में कौन कार्यभार संभाला था?

A. अभय
B. आर आर भटनागर
C. बिपिन रावत
D. रमन सिंह

Answer: A

12. जेआईएफएफ 2018 के लिए भारत से कौन सी फिल्म हिंदी की पहली फिल्म होगी?

A. हिंदी मीडियम
B. अंग्रेजी में कहते हैं
C. शुभ मंगल सावधान
D. न्यूटन

Answer: B

13. गोवा के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. नीतीश कुमार
B. पेमा खांडू
C. मनोहर पर्रिकर
D. सरबानंद सोनोवाल

Answer: C

14. किस देश ने सार्क की पहल से पाकिस्तान को शामिल नहीं किया?

A. इंडिया
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. रूस

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 31 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 31 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 31 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 31 December 2017

1. Which Ministry has launched SAUBHAGYA Scheme?

A. Health and Family Welfare
B. Women and Child Development
C. Power
D. Finance

Answer: C

2. Who appointed as India’s Sherpa for G20?

A. Shaktikanta Das
B. Rajiv Bansal
C. Pradeep Singh Kharola
D. Anoop Mishra

Answer: A

3. India’s First Bitcoin Trading App has launched by which exchange?

A. London Stock Exchange
B. Hong Kong Stock Exchange
C. Shanghai Stock Exchange
D. Pluto Exchange

Answer: D

4. SEBI Caps how much percentage Cross-Shareholding in Rating Agencies?

A. 10%
B. 5%
C. 15%
D. 20%

Answer: A

5. Name the person who elected as the new President of Liberia?

A. Joseph Boakai
B. Ellen Johnson Sirleaf
C. George Weah
D. Alex J. Tyle

Answer: C

6. Which is first ever foreign investment management company that has received the RBI’s green signal to start the first foreign-owned asset reconstruction company (ARC) in India?

A. KKR & Co
B. Fidelity Investments
C. BlackRock, Inc.
D. JPMorgan Chase & Co

Answer: A

Today GK in Hindi – 31 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Which e-commerce company has made Aadhaar necessary for tracking lost packages?

A. Ali Baba
B. Amazon
C. Flipkart
D. eBuy

Answer: B

8. Based on ______ “120 Beats Per Minute” film which is directed by Robin Campillo has won the Golden Peacock Award for best film at the 48th International Film Festival of India (IFFI).

A. Earthquake
B. Tsunami
C. Terrorism
D. AIDS

Answer: D

9. SnehlataShrivastava become the first woman who appointed as ________?

A. Secretary-General of RajyaSabha
B. Chief Justice of India
C. Secretary-General of LokSabha
D. Deputy Governor of RBI

Answer: C

10. Bhashan Char Islands are located in which place?

A. Bhutan
B. China
C. Nepal
D. Bangladesh

Answer: D

11. In December 2017, which Municipal Corporation has launched Atal Jan Aahar Yojana for poor people to provide lunch at Rs 10?

A. West Delhi Municipal Corporation (WDMC)
B. East Delhi Municipal Corporation (EDMC)
C. North Delhi Municipal Corporation (NDMC)
D. South Delhi Municipal Corporation (SDMC)

Answer: C

12. Which ministry has decided to issue recapitalization bonds to PSBs in January?

A. Finance
B. External Affairs
C. Home Affairs
D. Defence

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Today | GK Hindi | General Knowledge Quiz 27 December 2017 | Daily GK Questions In Hindi

GK Today, Hindi GK, General Knowledge Quiz 27 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 27 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- General Knowledge Quiz 27 December 2017

1. According to the Brand Trust Report India reports, which Fast Moving Consumer Goods (FMCG) Brand has been ranked as India’s most trusted Brand in 2017?

A. ITC
B. Patanjali
C. Hindustan Unilever Ltd (HUL)
D. Nestle India

Answer: B

2. Who Launched Twitter Seva to help Indians who live abroad?

A. External Affairs Ministry
B. Modi
C. RBI
D. WTO

Answer: A

3. The Eazypay application was launched by which of the following Bank?

A. RBI
B. IDBI
C. ICICI
D. SBI

Answer: C

4. National Mathematics Day is celebrated on ____?

A. December 20
B. December 21
C. December 22
D. December 23

Answer: D

5. Name the following union minister who will join at ASEAN-India PBD in Singapore?

A. Shri Nitish Kumar
B. Shri Smriti Irani
C. Shri Nitin Gadkari
D. Shri Sushma Swaraj

Answer: D

6. Which states have been found to be the top contributors of the total cess collections levied on sin and luxury goods in the first five months of the rollout of the GST regime?

A. Karnataka and Chhattisgarh
B. Tamil Nadu and Uttar Pradesh
C. Maharashtra and Karnataka
D. Maharashtra and Uttar Pradesh

Answer: D

Today GK in Hindi – 27 December 2017 GK Hindi Quiz

7. किस देश में दुनिया का सबसे बड़ा कृत्रिम क्रिसमस वृक्ष होने का रिकॉर्ड है??

A. श्री लंका
B. इंडिया
C. अमेरिका
D. रूस

Answer: A

8. 2016 में कौन से बंगाली कवि को ज्ञानपीठ पुरस्कार से सम्मानित किया गया है?

A. सुनील गंगोपाध्याय
B. मलय रॉय चौधरी
C. शमसुर रहमान
D. शंख घोष

Answer: D

9. साल 2030 तक भारत में कौन सी कंपनी भारत में इलेक्ट्रिक कार बैटरी संयंत्र स्थापित करने जा रही है??

A. होंडा
B. महिंद्रा
C. अशोक लीलैंड
D. एल एंड टी

Answer: A

10. एक वोग इटालिया संपादक हाल ही में निधन हो गया, वह कौन है??

A.कार्ला सोज़ानी
B. फ्रैंका सोज़ानी
C. अन्ना विंटोर
D. अन्ना डेलो रूसो

Answer: B

11. एबीवीपी के 62 वें राष्ट्रीय सम्मेलन का उद्घाटन करने वाले व्यक्ति का नाम क्या है?

A. नरेंद्र मोदी
B. सुषमा स्वराज
C. मनोहर पर्रिकर
D. सुरेश प्रभु

Answer: C

12. कौन 6-रेड स्नूकर में राष्ट्रीय खिताब जीता?

A. पंकज आडवाणी
B. आदित्य मेहता
C. गीत सेठी
D. सुशील कुमार

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.