GK Quiz Today | Practice GK Quiz 21 January 2018 | Hindi GK Quiz | GK Today

GK Quiz 21 January 2018, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

GK Quiz 21 January 2018

We have seen many people searching endlessly for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, so here we provide a solution for your problem. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

Practice GK Quiz 21 January 2018 – GK Quiz Today

1. How much amount of Solar Development Fund (SDF) will set up by the Union Government for financing solar projects?

A. $350 million
B. $450 million
C. $550 million
D. $650 million

Answer: A

2. Which Union Department signed a MoU with Confederation of Indian Industry for the development of logistics sector?

A. Department of Public Enterprises
B. Department of Consumer Affairs
C. Department of Commerce
D. Department of Expenditure

Answer: C

3. Which entity becomes the first bank-sponsored broking entity to take membership of commodity derivatives exchange, Multi Commodity Exchange of India (MCX)?

A. IDBI Capital Markets Ltd
B. Kotak Securities
C. SBI Cap Securities
D. Axis Securities

Answer: D

4. To provide efficient and hassle-free health services to the public of the state, which state governments launched an online platform, e-Hospital Management Information System?

A. Odisha
B. Rajasthan
C. Haryana
D. Telangana

Answer: A

5. Which initiative launched by the Union Government with a plan to guarantee that Aadhaar data is safe and protected?

A. Cyber Suraksha Bharat Yojna
B. Cyber Surakshit Desh Yojna
C. Cyber Surakshit Bharat Yojna
D. Cyber Suraksha Desh Yojna

Answer: C

6. India is in which place at Indian Football Team in the latest Federation Internationale de Football Association (FIFA) rankings released on January 18, 2018

A. 97
B. 102
C. 107
D. 112

Answer: B

7. Jo Jo White was a famous ________?

A. Cricketer
B. Singer
C. Golf Player
D. Basketball player

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 21 January 2018

If you are interested to read GK in Hindi, you can do it here at All India Jobs. Practice Hindi GK Quiz to improve your general knowledge. Check and GK Quiz 21 January 2018 and know the answers in Hindi.

8. किस राज्य में एक ब्लॉकचैन अकादमी स्थापित करने जा रही है?

A. तमिलनाडु
B. केरल
C. तेलंगाना
D. आंध्र प्रदेश

Answer: B

9. शीतकालीन ओलंपिक 2018 में कौन से दो राष्ट्र एक एकीकृत ध्वज के तहत मार्च करेंगे?

A. उत्तर और दक्षिण कोरिया
B. इजरायल और फिलिस्तीन
C. ब्रिटेन और आयरलैंड
D. चीन और ताइवान

Answer: A

10. किस राज्य सरकार ने एक एयरोस्पेस और डिफेंस पॉलिसी के साथ बाहर आ गया है?

A. केरल
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. तेलंगाना

Answer: C

11. कौन सा राज्य सार्वजनिक बादल नीति का अनावरण करने वाला पहला राज्य बन सकता है?

A.केरल
B. कर्नाटक
C. महाराष्ट्र
D. गुजरात

Answer: D

12. सर्वेक्षण से पता चलता है कि किस राष्ट्र के छात्र खेल के समय में व्यस्त हैं?

A. यूके
B. रूस
C. चीन
D. जापान

Answer: C

13. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने ‘बालिका सप्ताह’ का शुभारंभ किया है?

A. महाराष्ट्र
B. दिल्ली
C. उत्तर प्रदेश
D. मध्य प्रदेश

Answer: B

14. केंद्रीय सामाजिक न्याय और अधिकारिता मंत्री का नाम है?

A. वी के सिंह
B. गोपीनाथ मुंडे
C. थवार चंद गहलोत
D. चौधरी बिरेंद्र सिंह

Answer: C

Improve your knowledge by practicing daily GK Quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Questions. GK Quiz 21 January 2018 is very accurate and prepared from latest news.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 4 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 4 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 4 January 2018

1. Recently Rajya Sabha passed the National Bank for Agriculture and Rural Development (Amendment) Bill, 2017 in the Parliament. This Bill seeks to improve which of the following Act?

A. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1972
B. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1978
C. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1985
D. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1981

Answer: D

2. Which Indian golfer won the Royal Cup tournament 2017 on Sunday?

A. Jyoti Randhawa
B. Khalin Joshi
C. Gaganjeet Bhullar
D. Shiv Kapur

Answer: D

3. Which of the following railways provide special trains for Ganga Sagar Mela recently?

A. Western Railways
B. Northern Railways
C. Eastern Railways
D. Southern Railways

Answer: A

4. To encourage people towards the cashless transaction, Indian Government has cut off transaction charges for digital payments up to Rs ______ from January 1, 2018.

A. Rs 2,000
B. Rs 2,500
C. Rs 3,500
D. Rs 3,000

Answer: A

5. Which North-East state is officially declared Open Defecation Free (ODF) after Sikkim?

A. Manipur
B. Arunachal Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Mizoram

Answer: B

6. Which state is chosen as theme State for the 32nd Surajkund International Crafts Mela held in February 2018?

A. Bihar
B. Arunachal Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer: C

Today GK in Hindi – 4 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस राज्य में नागरिकों के राष्ट्रीय रजिस्टर का पहला ड्राफ्ट जारी किया गया था?

A. अरुणाचल प्रदेश
B. अस्साम
C. हिमाचल प्रदेश
D. बिहार

Answer: B

8. बहुपक्षीय व्यापार संगठन को पुनर्जीवित करने के लिए फरवरी 2018 में विश्व व्यापार संगठन के सदस्यों की मिनी मंत्री बैठक की मेजबानी करने के लिए कौन सा देश है?

A.इजराइल
B. अर्जेंटीना
C. इंडिया
D. संयुक्त राज्य अमेरिका

Answer: C

9. हाल ही में राज्य के सभी गांवों को बिजली उपलब्ध कराने के लिए झारखंड सरकार द्वारा शुरू किया गया कार्यक्रम का नाम क्या है?

A. ऊर्जा संचार योजना
B. संयुक्त योजना
C. सौभाग्य योजना
D. विद्युत शक्ति योजना

Answer: C

10. किस देश ने अपने रक्षा को मजबूत करने के लिए 240 बम, 131 बराक मिसाइलों को खरीदने का फैसला किया?

A. इंडिया
B. पाकिस्तान
C. श्री लंका
D. दक्षिण अफ्रीका

Answer: A

11. इंटरनेशनल टेबल टेनिस फेडरेशन किस देश में स्थित है?

A. जिनेवा, स्विट्जरलैंड
B. हेग, नीदरलैंड
C. ओस्लो, नोर्वे
D. लॉज़ेन, स्विटज़रलैंड

Answer: D

12. चमेरा बांध निम्न राज्य / यूटी में से कौन सा स्थित है?

A. पांडिचेरी
B. उत्तर प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. झारखंड

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 3 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 3 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 3 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 3 January 2018

1. Which state has become the first Indian state to provide 24 hours free power supply to farmers of the state from the midnight of December 31?

A. Haryana
B. Telangana
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer: B

2. KKR & Co. has become India’s first Foreign-Owned Asset Reconstruction Company (ARC) associated with which country?

A. The United States
B. France
C. New Zealand
D. Germany

Answer: A

3. Which country launches World’s Largest Human Genome Research Project?

A. Pakistan
B. India
C. South Africa
D. China

Answer: D

4. Which state is going to be a theme state for the 32nd Surajkund International Crafts fair?

A. Madhya Pradesh
B. Haryana
C. Uttar Pradesh
D. Rajasthan

Answer: C

5. Who is elected as the new Director General of Police of Uttar Pradesh state?

A. TS Joshi
B. OP Singh
C. Anand Gupta
D. Arvind Kumar

Answer: B

6. Indian government has recently infused an amount of _______ in 6 weak public sector banks to help & meet their equity requirements

A. Rs 8,588 crore
B. Rs 7,577 crore
C. Rs 6,566 crore
D. Rs 5,555 crore

Answer: B

Today GK in Hindi – 3 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस देश ने गणतंत्र दिवस 2018 में 10 आसियान नेताओं की घटना की मेजबानी की है?

A. पाकिस्तान
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. इंडिया

Answer: D

8. किस बैंक को भारत की पहली विदेशी स्वामित्व वाली एआरसी शुरू करने की अनुमति मिलती है?

A. भारतीय स्टेट बैंक
B. कैनरा बैंक
C. भारतीय रिजर्व बैंक
D. देना बैंक

Answer: C

9. कौन से शहर में भारतीय इतिहास कांग्रेस का 78 वां सत्र आयोजित किया जा रहा है?

A. केरल
B. बैंगलोर
C. हैदराबाद
D. कोलकाता

Answer: D

10. किस भारतीय गोल्फर ने रॉयल कप टूर्नामेंट 2017 जीता है?

A.शिव कपूर
B.ज्योति रंधावा
C. गगनजीत
D. खलीं जोशी

Answer: A

11. सिक्किम के बाद, जो पूर्वोत्तर राज्य को आधिकारिक रूप से ओपन डेफकेशन फ्री (ओडीएफ) घोषित किया गया है?

A. मिजोरम
B. मणिपुर
C. अरुणाचल प्रदेश
D. नागालैंड

Answer: C

12. किस टीवी कंपनी को 2018 खेल भारत स्कूल गेम्स (केआईएसजी) के प्रसारण अधिकार प्राप्त हुए हैं?

A. रीबॉक
B. सहारा
C. स्टार स्पोर्ट्स
D. एडिडास

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 31 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 31 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 31 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 31 December 2017

1. Which Ministry has launched SAUBHAGYA Scheme?

A. Health and Family Welfare
B. Women and Child Development
C. Power
D. Finance

Answer: C

2. Who appointed as India’s Sherpa for G20?

A. Shaktikanta Das
B. Rajiv Bansal
C. Pradeep Singh Kharola
D. Anoop Mishra

Answer: A

3. India’s First Bitcoin Trading App has launched by which exchange?

A. London Stock Exchange
B. Hong Kong Stock Exchange
C. Shanghai Stock Exchange
D. Pluto Exchange

Answer: D

4. SEBI Caps how much percentage Cross-Shareholding in Rating Agencies?

A. 10%
B. 5%
C. 15%
D. 20%

Answer: A

5. Name the person who elected as the new President of Liberia?

A. Joseph Boakai
B. Ellen Johnson Sirleaf
C. George Weah
D. Alex J. Tyle

Answer: C

6. Which is first ever foreign investment management company that has received the RBI’s green signal to start the first foreign-owned asset reconstruction company (ARC) in India?

A. KKR & Co
B. Fidelity Investments
C. BlackRock, Inc.
D. JPMorgan Chase & Co

Answer: A

Today GK in Hindi – 31 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Which e-commerce company has made Aadhaar necessary for tracking lost packages?

A. Ali Baba
B. Amazon
C. Flipkart
D. eBuy

Answer: B

8. Based on ______ “120 Beats Per Minute” film which is directed by Robin Campillo has won the Golden Peacock Award for best film at the 48th International Film Festival of India (IFFI).

A. Earthquake
B. Tsunami
C. Terrorism
D. AIDS

Answer: D

9. SnehlataShrivastava become the first woman who appointed as ________?

A. Secretary-General of RajyaSabha
B. Chief Justice of India
C. Secretary-General of LokSabha
D. Deputy Governor of RBI

Answer: C

10. Bhashan Char Islands are located in which place?

A. Bhutan
B. China
C. Nepal
D. Bangladesh

Answer: D

11. In December 2017, which Municipal Corporation has launched Atal Jan Aahar Yojana for poor people to provide lunch at Rs 10?

A. West Delhi Municipal Corporation (WDMC)
B. East Delhi Municipal Corporation (EDMC)
C. North Delhi Municipal Corporation (NDMC)
D. South Delhi Municipal Corporation (SDMC)

Answer: C

12. Which ministry has decided to issue recapitalization bonds to PSBs in January?

A. Finance
B. External Affairs
C. Home Affairs
D. Defence

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 30 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 30 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 30 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 30 December 2017

1. According to the latest government notification, the interest rate suitable for term deposit for a period of one year has been reduced to _____ percent for the first quarter of the year 2018.

A. 6.6%
B. 6.5%
C. 6.4%
D. 6.3%

Answer: A

2. Through which film Vin Diesel named as the top-grossing actor of 2017 by Forbes?

A. Wonder Woman
B. Saving Private Ryan
C. Fast and Furious
D. The Fate of the Furious

Answer: D

3. As per the government notification, interest rate on Public Provident Fund (PPF) for the fourth quarter of the financial year 2017-18 has tightened at what percent?

A. 7.5%
B. 7.6%
C. 7.7%
D. 7.8%

Answer: B

4. Which of the following Bank is going to provide a USD $318 million loan for modernization of irrigation projects in Tamil Nadu state?

A. AIIB
B. IMF
C. World Bank
D. EDB

Answer: C

5. The 100th Annual Conference for 4-days of the Indian Economic Association has inaugurated in which state?

A. Andhra Pradesh
B. Karanataka
C. Maharashtra
D. Kerala

Answer: A

6. FAME India Scheme is being implemented by which Ministry?

A. Ministry of Environment, Forest, and Climate Change
B. Ministry of Science and Technology
C. Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises
D. Ministry of Road Transport and Highways

Answer: C

Today GK in Hindi – 30 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Central Government has taken a tailor-made action plan for developing the socio-economic condition of _____ “most-backward” districts across India.

A. 100
B. 101
C. 105
D. 115

Answer: D

8. Union Ministry of Corporate Affairs is going to propose ‘Condonation of Delay Scheme’ to give support for 300000 disqualified directors of companies. This scheme will be operational from _________ to __________?

A. February 1 to March 31, 2018
B. March 1 to May 31, 2018
C. January 1 to March 31, 2018
D. January 1 to May 31, 2018

Answer:  C

9. From a test range in Odisha state on December 28, 2017, India successfully conducted the third test firing of its indigenously developed AAD supersonic interceptor missile. What does AAD stand for?

A. Active Air Defence
B. Attacking Air Defence
C. Anti-tank Air Defence
D. Advanced Air Defence

Answer: D

10. Name the mobile app launched by the Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh which can help/ warn farmers about diseases affecting the livestock?

A. Livestock Epidemic Diagnosis
B. Livestock Disease Forewarning
C. Livestock Disease Informatics
D. Forewarning Livestock Epidemic

Answer: B

11. Ophthalmology is a branch of medicine that deals with diseases related to _____.

A. Nervous System
B. Heart
C. Eyes
D. Skin

Anwer: C

12. Harare is the capital of which city?

A. Bolivia
B. Zimbabwe
C. Cambodia
D. Germany

Answer: B

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 29 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 29 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 29 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 29 December 2017

1. With which country, India hold talks on cooperation in defense and security?

A. Israel
B. Syria
C. Palestine
D. North Korea

Answer: A

2. Who is the prime minister of Israeli?

A. Reuven Rivlin
B. Mahmoud Abbas
C. Benjamin Netanyahu
D. Ariel Sharon

Answer: C

3. In response to the Yemeni government request, how much amount of medical assistance has been provided by India to Yemen?

A. $5 million
B. $1 million
C. $3 million
D. $2 million

Answer: B

4. Which Municipal Corporation launched Atal Jan Aahar Yojana scheme in December 2017 for poor people to provide lunch at Rs 10?

A. North Delhi Municipal Corporation (NDMC)
B. West Delhi Municipal Corporation (WDMC)
C. South Delhi Municipal Corporation (SDMC)
D. East Delhi Municipal Corporation (EDMC)

Answer: C

5. How much amount of the annual budget for the year 2018 is reduced by United Nations?

A. $286 million
B. $276 million
C. $266 million
D. $256 million

Answer: A

6. Name the person who won National Award for acting cinematography?

A. Vidhya Balan
B. Shri Pradhan
C. Nithya Shree
D. Anjuli Shukla

Answer: D

Today GK in Hindi – 29 December 2017 GK Hindi Quiz

7. The Simbalbara National Park (SNP) is located in which state from the following?

A. Jharkhand
B. Madhya Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Odisha

Answer: C

8. What is the theme for 25th National Children Science Congress (NCSC-2017)?

A. Science and Youth: Joint Venture
B. Science and Innovation for Sustainable Development
C. Science and Intelligence
D. Science for Future

Answer: B

9. For the most Premier League goals in a calendar year, Harry Kane has broken who’s record?

A. Michael Owen
B. Alan Shearer
C. Kevin Keegan
D. Andy Cole

Answer: B

10. Anupam Shrivastava is chairman and managing director (MD) of which telecommunications company?

A. Airtel
B. Vodafone
C. Idea
D. BSNL

Answer: D

11. BSNL is going to launch 4G services in which state in January 2018?

A. Tamil Nadu
B. Odisha
C. Karnataka
D. Kerala

Answer: D

12. World Bank with which state sign an agreement to give $318 million loans for irrigation projects?

A. Maharastra
B. Karnataka
C. Tamil Nadu
D. Madhya Pradesh

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 24 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Quiz 24 December 2017, सामान्य ज्ञान, GK Quiz Today, Hindi GK: You can read Latest 24 December 2017 GK Questions on this page. Aspirants who are preparing for government exams or bank exams can practice Today’s GK Questions are here.

You know what helps in remembering most according to Cognitive Scientists? Recollection. Taking Quizzes and Exams is a necessary step in Preparing for Competitive Examinations. All India Jobs gives you high-quality Daily Current Affairs Quiz.

We also compile GK in Hindi. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with good score. Our team from All India Jobs cover almost all Latest GK Questions.

Take Current Affairs Quiz 24th December 2017 to enhance your general awareness. Practice GK Hindi which will cover important news across India as well as the world. Individuals can visit our website www.allindiajobs.in for Daily GK Questions.

Practice Today’s GK Quiz – GK Questions 24 December 2017

1. Who is appointed as the next Ambassador of India in the Republic of Mali?

A. Anuj Sengar
B. Vinay Singh
C. Pradeep Kumar
D. MK Verma

Answer: C

2. In how many districts, Yogi Adityanath government is going to launch cow ‘safaris’?

A. 20
B. 21
C. 22
D. 24

Answer: D

3. Name the missile which was successfully test fired from Odisha coast recently?

A. Agni II
B. Surya Missile
C. Made-In-India’ Surface-to-Air Missile QRSAM
D. Agni VI

Anwer: C

4. Name the first state in India to operationalize a law that makes a social audit of government programmes and schemes as a part of government practice?

A. Arunachal Pradesh
B. Mizoram
C. Assam
D. Meghalaya

Answer: D

5. Which of the following state passes a bill of a death penalty for hooch traders?

A. Tamil Nadu
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Kerala

Answer: C

6. AP government develops ‘Gaming for Learning’ hub by signing an agreement with which organization?

A. UN
B. UNICEF
C. UNESCO
D. ADB

Option: C

GK Quiz In Hindi – Read GK Hindi Questions

7. चरण 3 के तहत केंद्रीय कैबिनेट द्वारा कितने एफएम चैनलों की नीलामी की जा रही है?

A. 680
B. 520
C. 650
D. 780

Answer: A

8. किस देश ने राखीन राज्य के विकास के लिए भारत के साथ एक ज्ञापन पर हस्ताक्षर किए?

A. रूस
B. मयनमार
C. दक्षिण अफ्रीका
D. पाकिस्तान

Answer: B

9. मूर्तिदेवी पुरस्कार 2017 के लिए कौन चुना गया है?

A. जॉय गोस्वामी
B. वीरेन्द्र कुमार
C. विश्वनाथ त्रिपाठी
D. फारूक शेख

Answer: A

10. केन्द्रीय मंत्री किरण रिजिजू द्वारा शुरू किए गए सेंडाई फ्रेमवर्क निम्न में से किसके साथ जुड़े हुए हैं?

A. बाल श्रम उन्मूलन
B. वैश्विक टीकाकरण
C. शरणार्थी प्रबंधन
D. आपदा जोखिम में कमी

Answer: D

11. वर्ल्ड बैंक ने उत्तर प्रदेश पर्यटन परियोजना के लिए कितना ऋण मंजूर किया है?

A. USD 50 million
B. USD 40 million
C. USD 70 million
D. USD 60 million

Answer: B

12. निम्नलिखित में से कौन सा देश फुटबॉल टीम फीफा वर्ल्ड रैंकिंग में प्रथम स्थान पर है और नाम दिया गया ‘टीम ऑफ द ईयर’ शीर्षक?

A. रूस
B. जर्मनी
C. अर्जेंटीना
D. बेल्जियम

Answer: B

We hope that the GK Quiz is challenging to you! If you have reached till the end of the article, you are very dedicated. We also prepare high-quality Daily GK Quiz with lots of dedication. Bookmark our website www.allindiajobs.in to never miss our Daily GK Questions.

All India Jobs gives you Daily Hindi GK too. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below.