GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 3 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 3 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 3 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 3 January 2018

1. Which state has become the first Indian state to provide 24 hours free power supply to farmers of the state from the midnight of December 31?

A. Haryana
B. Telangana
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer: B

2. KKR & Co. has become India’s first Foreign-Owned Asset Reconstruction Company (ARC) associated with which country?

A. The United States
B. France
C. New Zealand
D. Germany

Answer: A

3. Which country launches World’s Largest Human Genome Research Project?

A. Pakistan
B. India
C. South Africa
D. China

Answer: D

4. Which state is going to be a theme state for the 32nd Surajkund International Crafts fair?

A. Madhya Pradesh
B. Haryana
C. Uttar Pradesh
D. Rajasthan

Answer: C

5. Who is elected as the new Director General of Police of Uttar Pradesh state?

A. TS Joshi
B. OP Singh
C. Anand Gupta
D. Arvind Kumar

Answer: B

6. Indian government has recently infused an amount of _______ in 6 weak public sector banks to help & meet their equity requirements

A. Rs 8,588 crore
B. Rs 7,577 crore
C. Rs 6,566 crore
D. Rs 5,555 crore

Answer: B

Today GK in Hindi – 3 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस देश ने गणतंत्र दिवस 2018 में 10 आसियान नेताओं की घटना की मेजबानी की है?

A. पाकिस्तान
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. इंडिया

Answer: D

8. किस बैंक को भारत की पहली विदेशी स्वामित्व वाली एआरसी शुरू करने की अनुमति मिलती है?

A. भारतीय स्टेट बैंक
B. कैनरा बैंक
C. भारतीय रिजर्व बैंक
D. देना बैंक

Answer: C

9. कौन से शहर में भारतीय इतिहास कांग्रेस का 78 वां सत्र आयोजित किया जा रहा है?

A. केरल
B. बैंगलोर
C. हैदराबाद
D. कोलकाता

Answer: D

10. किस भारतीय गोल्फर ने रॉयल कप टूर्नामेंट 2017 जीता है?

A.शिव कपूर
B.ज्योति रंधावा
C. गगनजीत
D. खलीं जोशी

Answer: A

11. सिक्किम के बाद, जो पूर्वोत्तर राज्य को आधिकारिक रूप से ओपन डेफकेशन फ्री (ओडीएफ) घोषित किया गया है?

A. मिजोरम
B. मणिपुर
C. अरुणाचल प्रदेश
D. नागालैंड

Answer: C

12. किस टीवी कंपनी को 2018 खेल भारत स्कूल गेम्स (केआईएसजी) के प्रसारण अधिकार प्राप्त हुए हैं?

A. रीबॉक
B. सहारा
C. स्टार स्पोर्ट्स
D. एडिडास

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

13th December 2017 GK Quiz – Today’s GK Questions and Answers

Tired of searching for Current Affairs 2017-2018 and GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions. We have seen many people searching endlessly for the Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

13th December 2017 GK Quiz

 

Latest 13th December 2017 GK Quiz

1.Name the president of National Congress?

A. Prakash Babanna Hukkeri
B. Rahul Gandhi
C. Abhijit Mukherjee
D. Santokh Singh Chaudhary

Answer: B

2. Name the mobile App for health workers to help child deliveries in peripheral areas?

A. MaNzil
B. Hausla
C. LaQshya
D. SakSham

Answer: C

3. On which birth anniversary of Nobel prize winner Max Born’s Google has celebrated with a doodle?

A. 120th
B. 131st
C. 135th
D. 145th

Answer: C

4. Name the new feature that was launched by search engine giant Google to give users timely updates from verified users?

A. Column
B. Hang
C. Report
D. Posts

Answer: D

5. As per National Crime Records Bureau, Which State has the highest rate of gang rapes in the country?

A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Delhi
D. Haryana

Answer: D

6. As per “Office Space Across the World 2017” which city has ranked as the most expensive office locations in India?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Bangalore
D. Hyderabad

Anwer: B

7. Name the Centres which is inaugurated by the government of India to prevent and predict cyber attacks on government utilities?

A. CAT-ICERT
B. NIC-CERT
C. CAT-CCA
D. NIC-ERNET

Answer: B

8. Name the state which has launched India’s first-ever mobile food testing laboratory?

A. Andhra Pradesh
B. Goa
C. Uttar Pradesh
D. Madhya Pradesh

Answer: B

9. Whi is the winner of Joburg Open Golf tournament 2017?

A. Rahil Gangjee
B. Ashok Kumar
C. Shubhankar Sharma
D. Shiv Kapoor

Answer: C

10. Which state is going to restart its drive of eradication of beggars to make the city beggar free?

A. Mumbai
B. Hyderabad
C. New Delhi
D. Bangalore

Answer: B

11. Name the country which bans cinemas and is set to re-open in 2018 across the nation for the first time in 35 years?

A. Iran
B. Nigeria
C. Turkey
D. Saudi Arabia

Answer: D

12. Name the Chinese Foreign Minister who recently visited India to attend the 15th RIC trilateral meet which is held in New Delhi?

A. Wang Yang
B. Wang Yi
C. Wang Jing
D. Wang Yong

Answer: B

13. Which country is going to host the 10th Asian Championship 2017?

A. Japan
B. China
C. India
D. Nepal

Answer: A

14. In which country Mount Hope is located?

A. United Kingdom
B. Netherlands
C. Sweden
D. France

Answer: A

15. Which country in the given names will host the Cricket World Cup 2023?

A. England
B. Australia
C. South Africa
D. India

Answer: D

16. In which stadium, 2017 Men’s Hockey World League was played?

A. Aishbagh Stadium, Bhopal
B. Dhyan Chand National Stadium, Delhi
C. Kalinga Stadium, Bhubaneswar
D. Dhyan Chand Astroturf Stadium, Lucknow

Answer: C

Improve your knowledge by practicing daily GK quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Quiz.