GK Quiz 17 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 17 May 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 17 May 2018 in Hindi.

GK Quiz 17 May 2018

Take General Knowledge Quiz 17 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. The Government of India aim to achieve 175 GW installed capacity from renewable energy sources by which year?

A. 2020
B. 2022
C.2025
D.2030

Answer: B

2. What is the theme of 2018 International Day of Families?

A. Families, education, and well-being
B. Stronger families, stronger communities
C. Ensuring Work-Family Balance
D. Families and inclusive societies

Answer: D

3. Who appointed as the new Minister in the Ministry of Information and Broadcasting (I&B)?

A. Rajyavardhan Singh Rathore
B. Smriti Irani
C. Piyush Goyal
D. Venkaiah Naidu

Answer: A

4. Who presents National Geoscience Awards recently?

A. Shri Suresh Kumar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Prakash Javadekar

Answer: C

5. Who chosen for the 2018 RedInk award for lifetime achievement in journalism?

A. Faye D’Souze
B. Boris Johnson
C. William Mark Tully
D. Hu Shuli

Answer: C

6. How many crores did India release grant to Nepal for River Training recently?

A. 18
B. 16
C. 25
D. 20

Answer: A

7. Name the Indian Shooter who won gold in the women’s 10m air pistol event at the International Shooting Competitions of Hannover in Germany?

A. P Shri Nivetha
B. Manu Bhaker
C. Apurvi Chandela
D. Heena Sidhu

Answer: D

8. Which country influenced by heavy flash flood affecting over 8000 people?

A. Pakistan
B. Sri Lanka
C. Iran
D. Indonesia

Answer: B

9. Balakumaran, the veteran novelist is from which state?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer: B

10. Which year does IMF reaffirm that India will be the fastest-growing major economy?

A. 2058
B. 2026
C. 2025
D. 2018

Answer: D

You can also check: Current Affairs 17 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 May 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 May 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. Which Indian personality is honored with 2018 Nikkei Asia Prize in Japan?

A. Narendra Modi
B. Manmohan Singh
C. Nita Ambani
D. Bindeshwar Pathak

Answer: D

12. Which percent did Retail Inflation Surges WPI At 4-Month High In April recently?

A. 4.58
B. 6.58
C. 9.58
D. 12.65

Answer: A

13. Name the first Pakistani actress who makes debut at Cannes Film Festival in 2018?

A. Ayesha Khan
B. Aiza Khan
C. Mahira Khan
D. Maya Ali

Answer: C

14. Whom to Serve the second term as ICC Chairman recently?

A. Naresh Iyer
B. Suresh Rajan
C. Shashank Manohar
D. Karthik Rajan

Answer: C

15. In which city was the 4th Global Exhibition on Services-2018 organized recently?

A. Hyderabad
B. Lucknow
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer: D

16. At which place President Ram Nath Kovind visits the exhibition on DAE?

A. Chennai
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Secunderabad

Answer: B

17. In which country, SAP SE is a multinational software corporation headquartered?

A. Germany
B. United States
C. France
D. Japan

Answer: A

18. Which place President Ram Nath Kovind visits an exhibition on DAE at BARC?

A. Mumbai
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Secunderabad

Answer: A

19. In which state, the Barauni Thermal Power Station is located?

A. Jharkhand
B. Bihar
C. Madhya Pradesh
D. Haryana

Answer: B

20. Which country cancels high-level talks with South Korea?

A. Sri Lanka
B. Pakistan
C. Indonesia
D. North Korea

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 17 May 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz 17 May 2018 on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz 16 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 16 May 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 16 May 2018 in Hindi.

GK Quiz 16 May 2018

 

Take General Knowledge Quiz 16 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 16 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who is India’s flag-bearer at the closing ceremony of the 21st Commonwealth Games 2018?

A. Manika Batra
B. Saina Nehwal
C. Mary Kom
D. Heena Sidhu

Answer: C

2. Which of the following city to host the India Mobile Congress 2018?

A. Chennai
B. Mumbai
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

3. Name the first-ever Indian woman table tennis player who wins a singles gold at the Commonwealth Games?

A. Manika Batra
B. Mouma Das
C. Madhurika Patkar
D. Seresthi Das

Answer: A

4. Lata Mangeshkar won which award?

A. National Award
B. Swara Mauli Award
C. Dadasaheb Phalke Award
D. Best Singer Award – Female

Answer: B

5. Name the first Indian javelin thrower who claim a gold at the Commonwealth Games?

A. Devendra Jhajharia
B. Neeraj Chopra
C. Davinder Singh Kang
D. Kashinath Naik

Answer: B

6. Who awarded with Swara Mauli Award?

A. Lata Mangeshkar
B. Hrithik Roshan
C. Naresh Iyer
D. Sudha Raghunathan

Answer: A

7. Famous personality Ram Kumar was associated with which field?

A. Painting
B. Film Industry
C. Sports
D. Law

Answer: A

8. 15 May is celebrated as which day?

A. World Heart Day
B. International Day for Women
C. International Day Of Families
D. World Ocean Day

Answer: C

9. Name the first Indian woman boxer who win a Commonwealth Gold?

A. Sarjubala Devi
B. Sarita Devi
C. Mary Kom
D. Pinki Jangra

Answer: C

10. How many states signed MoUs with Centre on Health Protection Mission?

A. Four
B. Five
C. Seven
D. Eight

Answer: A

You can also check: Current Affairs 16 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 16 May 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 16 May 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. Who named as the new international president of Vishwa Hindu Parishad (VHP)?

A. Amrita Kaur
B. Neeraj Kumar
C. Vishnu Sadashiv Kokje
D. Raghava Reddy

Answer: C

12. Who secures gold in International Shooting in Hannover?

A. Ankur Mittal
B. Ravi Kumar
C. Chain Singh
D. Heena Sidhu

Answer: D

13. Where is the headquarters of India Tourism Development Corporation (ITDC)?

A. New Delhi
B. Jaipur
C. Surat
D. Raipur

Answer: A

14. Which person is going to inaugurate Global Exhibition on Services-2018?

A. Shri Arun Jaitley
B. President Ram Nath Kovind
C. Shri Ramesh Kumar
D. Shri Suresh Prabhu

Answer: B

15. The 7th edition of Home Expo India 2018 is hosted by which city?

A. Bhopal
B. Pune
C. Kochi
D. Greater Noida

Answer: D

16. How many crores does High-Level Committee approve Central Assistance to 4 States and a UT?

A. 1,161
B. 2,504
C. 3,604
D. 4,504

Answer: A

17. In which state, the Krishna Wildlife Sanctuary (KWS) is located?

A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer: C

18. Name the person who gets independent charge of I&B Ministry?

A. Shri Arun Jaitley
B. Shri Rajyavardhan Singh Rathore
C. Shri Naresh Iyer
D. Shri Suresh Krishnan

Answer: B

19. Name the famous Hindi film lyricist and a former Rajya Sabha MP who passed away recently in Mumbai?

A. Nandram Das Bairagi
B. Krishna Khopkar
C. Ashok Dhawale
D. JP Gavit

Answer: A

20. Which of the following launched China’s 1st India-Dedicated Investment Fund?

A. North Airway
B. World bank
C. Asian Express
D. ICBC

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 16 May 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz 16 May 2018 on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz 15 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 15 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 15 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 15 May 2018

Take General Knowledge Quiz 15 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 15 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 15 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which payments bank introduced a one-stop digital solution called digital suite to its customers recently?

A. Paytm Payments Bank
B. India Post Payments Bank
C. Airtel Payments Bank
D. Fino Payments Bank

Answer: D

2. Which British film editor won an Oscar for David Lean’s epic film Lawrence of Arabia and has passed away, recently?

A. David Lean
B. Jim Clark
C. Anne V. Coates
D. Mick Audsley

Answer: C

3. The parliamentary committee headed by whom recently to study the performance of public sector banks and recovery of black money in the country?

A. Vijay Keshav Gokhale
B. Smriti Irani
C. Murali Manohar Joshi
D. Rajiv Kumar

Answer: C

4. Name the country which strengthens ties discussing issues related to security and enhancing bilateral contacts?

A. India
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Sri Lanka

Answer: A

5. Which state government organized the Vikas Yatra in the state recently?

A. Madhya Pradesh
B. Chhattisgarh
C. Haryana
D. West Bengal

Answer: B

6. Northeastern State Capitals to be connected by railway network by which year?

A. 2026
B. 2027
C. 2025
D. 2020

Answer: D

7. International Nurses Day is observed to celebrate the birth anniversary of whom?

A. Clara Barton
B. Florence Nightingale
C. Margaret Sanger
D. Mary Carson Breckinridge

Answer: B

8. Which union minister approves Jharkhand govt for action against Maoists?

A. Shri Rajnath Singh
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Vijay Sharma
D. Shri Suresh Kumar

Answer: A

9. Who appointed as CEO of SpaceX?

A. Dennis A. Muilenburg
B. Bob Smith
C. Fatih Ozmen
D. Elon Musk

Answer: D

10. The 1st Consignment of ADNOC Crude for India is flag off by whom?

A. Shri Ramesh Gupta
B. Shri Suresh Gupta
C. Shri Vijay Kumar
D. Shri Dharmendra Pradhan

Answer: D

You can also check: Current Affairs 15 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 15 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which country is not a member of BIMSTEC group?

A. Pakistan
B. Sri Lanka
C. Nepal
D. Myanmar

Answer: A

12. Indian Army finalizes how many cores for Ammunition Production Project?

A. 38,000
B. 25,000
C. 15,000
D. 28,000

Answer: C

13. Who conferred with the 11th KISS Humanitarian Award 2018?

A. Venkatraman Ramakrishnan
B. Muhammad Yunus
C. V. S. Naipaul
D. Kailash Satyarthi

Answer: B

14. Which of the following country is the Largest Remittance-Receiving Country in the world?

A. Pakistan
B. India
C. Iran
D. Indonesia

Answer: B

15. For the poor families of Kerala, Kerala government launched ________ free internet providing initiative?

A. K-SPOT
B. K-KIT
C. K-NET
D. K-FON

Answer: D

16. Fitch predicts Growth Rate of India In 2018-19 is how much percentage?

A. 11.5%
B. 8.5%
C. 9.5%
D. 7.3%

Answer: D

17. Rajinder Pal, was a renowned player of which sports?

A. Hockey
B. Football
C. Cricket
D. Tennis

Answer: C

18. Name the person who leaves for Ajmer from Jaipur recently?

A. Shri Ram Nath Kovind
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Suresh Gupta
D. Shri Naresh Iyer

Answer: A

19. In which country, the 2018 BIMSTEC Summit will take place?

A. Myanmar
B. Sri Lanka
C. India
D. Nepal

Answer: D

20. Name the country which agrees to expand with India and their partnership for Socio-Economic development?

A. Iran
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Nepal

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 15 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 15 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 13 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 13 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 13 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 13 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 13 May 2018

Take General Knowledge Quiz 13 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 13 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 13 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state gets a major fillip in the industrial development of the state?

A. Himachal Pradesh
B. Punjab
C. Tamil Nadu
D. Arunachal Pradesh

Answer: B

2. Who is Conferred KISS Humanitarian Award 2018?

A. Prof Suresh Sharma
B. Prof Rajesh Sharma
C. Prof Suresh Yadav
D. Prof Muhammad Yunus

Answer: D

3. Which bank is all set to roll out a capacity building project with farmers in Haryana and Rajasthan under its ‘Livelihood and Water Security’ CSR scheme?

A. ICICI Bank
B. YES Bank
C. Axis Bank
D. Dena Bank

Answer: B

4. Which book was Release By Chief Of Army Staff?

A. Across the Bench – Insight into the Indian Military Judicial System’
B. The World Is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century
C. Lincoln and His Generals
D. The Face of Battle: A Study of Agincourt, Waterloo, and the Somme

Answer: A

5. To which country, Vice President Venkaiah Naidu arrived on the third and final leg of his three-nation visit to Central America?

A. Panama
B. Peru
C. Guatemala
D. Bulgaria

Answer: B

6. Which launches Most Powerful Falcon 9 Rocket?

A. SpaceX
B. NASA
C. ISRO
D. VSIR

Answer: A

7. Which state CM welcomes the first bus from Janakpur to Ayodhya?

A. Arunachal Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Himachal Pradesh

Answer: C

8. Which state launches investment support scheme for farmers?

A. Himachal Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. West Bengal
D. Telangana

Answer: D

9. Every year 12 May is celebrated as which day?

A. International Nurses Day
B. National Day Parade
C. Liberation Day
D. Armed Forces Day

Answer: A

10. Which country cuts funding to NASA system that monitors greenhouse gases?

A. Indonesia
B. Pakistan
C. USA
D. Saudi Arabia

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which football club win 4th Italian cup consecutively?

A. Barcelona
B. Real Madrid
C. Bayern Munich
D. Juventus

Answer: D

12. How many millions did around babies are not breastfed each year: UNICEF?

A. 8.5 million
B. 7.6 million
C. 9.6 million
D. 10.4 million

Answer: B

13. India is in which place at Asia Power Index?

A. 8
B. 4
C. 9
D. 7

Answer: B

14. Which country did India sign an agreement with Venkaiah Naidu 3-Nation Visit?

A. Peru
B. Saudi Arabia
C. Indonesia
D. Iran

Answer: A

15. Which company is joined with NASA to explore flying taxies?

A. Cabify
B. Grab
C. Uber
D. Ola

Answer: C

16. In which state World’s second oldest rock discovered?

A. West Bengal
B. Andhra Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Odisha

Answer: D

17. To promote e-vehicles, which colored plates are attached for taxies?

A. Pink
B. Yellow
C. Green
D. Blue

Answer: C

18. Which country does Alibaba buy Pakistan E-Commerce Firm Daraz?

A. China
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Indonesia

Answer: A

19. Which state unveiled the oldest rock?

A. Himachal Pradesh
B. Andra Pradesh
C. Telangana
D. Odisha

Answer: D

20. Which industry Records Highest Ever Production, Export In FY18?

A. Paper Industry
B. Tea Industry
C. Steel industry
D. Cotton Industry

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 13 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 13 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 12 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 12 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 12 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 12 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 12 May 2018

Take General Knowledge Quiz 12 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 12 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 12 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which city, the 6th US-India Aviation Summit took place?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer: A

2. Which state launched India’s first ICCC for its smart cities?

A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Assam
D. Kerala

Answer: B

3. The Asia Media Summit 2018 was held in which city?

A. Bengaluru
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer: D

4. The 15th Finance Commission will be headed by whom?

A. Neelkanth Mishra
B. Sanjeev Gupta
C. Surjit S. Bhalla
D. Arvind Virmani

Answer: D

5. Renowned film editor Anne V. Coates is hailed from which country?

A. Germany
B. United States
C. Australia
D. United Kingdom

Answer: D

6. Who won the ‘Excellent Woman of Excellence’ award at the Women Economic Forum (WEF) 2018?

A. Nisha Bhalla
B. Aradhana Gupta
C. Minakshi Kumari
D. Kritika Jain

Answer: A

7. Which state launched Rs 8,000 per acre crop investment support scheme named Rythu Bandhu for the benefit of the farmers in the state?

A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Telangana
D. Odisha

Answer: C

8. Rajinder Pal was associated with which sports?

A. Tennis
B. Football
C. Cricket
D. Badminton

Answer: C

9. Name the state which is going to set up 31 new government colleges for the girls that would function with effect from July 2018?

A. Rajasthan
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Punjab

Answer: C

10. Which of the following state Vijay Prahar Exercise Of Indian Army Concludes?

A. Rajasthan
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 12 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which city is hosting the 6th US-India Aviation Summit 2018?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Ranchi
D. Pune

Answer: A

12. Which country Prime Minister Narendra Modi left for a 2-day visit?

A. Sri Lanka
B. Nepal
C. Pakistan
D. Indonesia

Answer: B

13. Which country to host the 2018 World Robot Conference (WRC)?

A. India
B. South Korea
C. China
D. Vietnam

Answer: C

14. Which rank did India obtain in Business Optimism Index recently?

A. 15
B. 10
C. 6
D. 25

Answer: C

15. Who becomes the new Prime Minister of Malaysia?

A. Tunku Abdul Rahman
B. Mahathir bin Mohamad
C. Daim Zainuddin
D. Abdullah Ahmad Badawi

Answer: B

16. Which country ranks 6th Business Optimism Index recently?

A. Iraq
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. India

Answer: D

17. The Mithapur Solar Power Plant is located in which state?

A. Maharashtra
B. Goa
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer: D

18. Which country did External Affairs Minister Sushma Swaraj on a two-day visit recently?

A. Myanmar
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Iran

Answer: A

19. What is the capital of Serbia?

A. Nassau
B. Tirane
C. Belgrade
D. Juba

Answer: C

20. Which country Launched Gaofen-5 To Monitor Air Pollution?

A. Indonesia
B. Pakistan
C. China
D. India

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 12 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 12 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 11 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 11 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 11 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 11 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 11 May 2018

Take General Knowledge Quiz 11 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 11 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 11 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who appointed as the country head for Google Cloud business in India?

A. Mohit Pande
B. Nitin Bawankule
C. Roopa Thakur
D. Shilpa Mathur

Answer: B

2. Which company releases Draft Of Telecom Interconnection Regulations?

A. BSNL
B. TRAI
C. BHEL
D. NTPC

Answer: B

3. The NSIC has signed a MoU with MSME Ministry for FY 2018-19. Where is the headquarters of NSIC?

A. Kochi
B. Patna
C. New Delhi
D. Ahmedabad

Answer: C

4. Who launches things, Its IoT Platform?

A. Apple
B. Samsung
C. Google
D. Oppo

Answer: C

5. On which date, the birth anniversary of Nobel laureate Rabindra Nath Tagore has celebrated in India?

A. May 8
B. May 9
C. May 7
D. May 6

Answer: B

6. Name the person who is Conferred With ‘WEF 2018’ Award?

A. Nisha Bhalla
B. Sudha Rajan
C. Nithya Prakash
D. Vinitha Suresh

Answer: A

7. Who appointed as the new President of Costa Rica?

A. Marvin Rodriguez
B. Luis Guillermo Solis
C. Carlos Alvarado
D. Epsy Campbell Barr

Answer: C

8. Which of the following country to hold World Robot Conference?

A. USA
B. Singapore
C. Thailand
D. Beijing

Answer: D

9. The South Western Command of Indian Army has its headquarter at which place?

A. Jaipur
B. Kolkata
C. Shimla
D. Pune

Answer: A

10. Who Launches Website Of Digital India Internship Scheme?

A. Shri Arun Jaitley
B. Shri Suresh menon
C. Shri Ravi Shankar Prasad
D. Shri Mani Shankar Aiyar

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 11 May 2018 – Latest GK Questions

11. How many countries are permanent members of the United Nations Security Council?

A. 7
B. 3
C. 5
D. 6

Answer: C

12. Which state launches India’s first Integrated Control and Command Centre for its smart cities?

A. Madhya Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Tamil Nadu
D. Kerala

Answer: A

13. What is the capital of Costa Rica?

A. Bogota
B. San Jose
C. Zagreb
D. Roseau

Answer: B

14. Which country signed two agreements with India – Venkaiah Naidu 3-Nation Visit?

A. Thailand
B. Panama
C. Indonesia
D. Singapore

Answer: B

15. Who named the new Prime Minister of Armenia?

A. Nikol Pashinian
B. Serzh Sargsyan
C. Emma Khashmanyan
D. Mike Minasyants

Answer: A

16. Which company Buys Flipkart In World’s Largest E-Commerce Deal?

A. Big basket
B. Amazon
C. Snapdeal
D. Walmart

Answer: D

17. What is India’s rank in the Lowy Institute Asia-Pacific Power Index?

A. 5th
B. 7th
C. 6th
D. 4th

Answer: D

18. With Which Team NASA joined to Make Flying Cars A Reality?

A. Fastrack
B. Ola
C. Uber
D. Meru

Answer: C

19. Who has been sworn-in as the new President of Costa Rica?

A. Fabricio Alvarado Munoz
B. Carlos Alvarado
C. Epsy Campbell Barr
D. Luis Guillermo Solís

Answer: B

20. Who Appoints Product Exec Chris Daniels To Take Over WhatsApp?

A. Facebook
B. Instagram
C. Twitter
D. Snapchat

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 11 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 11 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 10 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 10 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 10 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 10 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 10 May 2018

Take General Knowledge Quiz 10 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 10 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 10 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state launched the official NCBN App for the residents of the state in order to implement effective governance in the state?

A. Haryana
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Andhra Pradesh

Answer: D

2. Name the country withdrawn from Nuclear Deal with the USA?

A. Indonesia
B. Iran
C. Pakistan
D. South Africa

Answer: B

3. In which city, the 3rd Session of United Nations Peacekeeping Course for African Partners (UNPCAP) took place?

A. Ahmedabad
B. New Delhi
C. Jaipur
D. Mumbai

Answer: B

4. Which rank did India In Asia-Pacific On Power Index?

A. 5
B. 4
C. 6
D. 10

Answer: B

5. In which city, the 2018 World Robot Conference will be held?

A. United States
B. India
C. China
D. Russia

Answer: C

6. Who Names Nitin Bawankule Head Of India Cloud Business?

A. Google
B. Samsung
C. Apple
D. Vodafone

Answer: A

7. India signed MoUs to combat terrorism, cooperate in diplomatic training, cooperate in the education sector and promote trade & economic relations with which country?

A. Guatemala
B. Nepal
C. United States
D. Russia

Answer: A

8. Which city September 2019 Climate Summit To Be Held?

A. Indonesia
B. Singapore
C. Thailand
D. New York

Answer: D

9. Which tennis champion to be ranked at the top spot in the latest men’s Association of Tennis Professionals (ATP) Rankings?

A. Grigor Dimitrov
B. Alexander Zverev
C. Roger Federer
D. Rafael Nadal

Answer: D

10. Which animal CSWRI scientists insemination technique recently?

A. Dog
B. Sheep
C. Pig
D. Cat

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 May 2018 – Latest GK Questions

11. Name the technology giant which has launched ‘AI for Accessibility’ initiative for a person with disabilities?

A. Google
B. Microsoft
C. IBM
D. Oracle

Answer: B

12. Which country Withdraws From Iran Nuclear Deal?

A. USA
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Iran

Answer: A

13. What is the rank of India in the maiden Lowy Institute Asia Power Index which measures the power of all the countries and territories in the Asia-Pacific region?

A. 4th
B. 3rd
C. 6th
D. 2nd

Answer: A

14. How many stop centers Union Government to set up additional for women safety?

A. 10
B. 25
C. 40
D. 100

Answer: D

15. Who named as the new Prime Minister of Russia after Vladimir Putin took over as the new President of the country for the 4th term?

A. Alexei Kudrin
B. Valentina Matviyenko
C. Vyacheslav Volodin
D. Dmitry Medvede

Answer: D

16. Which place the third Edition Of UNPCAP Inaugurated?

A. Chennai
B. Hyderabad
C. New Delhi
D. Secunderabad

Answer: C

17. Which Indian has been awarded the Annual WEF 2018 Awards in ‘Excellent Woman of Excellence’ category?

A. Prakriti Poddar
B. Nisha Bhalla
C. Reshma Gulati
D. Anuradha Shukla

Answer: B

18. Who signed MoU With MSME Ministry For Financial Year 2018-19?

A. NSIC
B. BSNL
C. BHEL
D. Ashok Leyland

Answer: A

19. Who appointed as the new head of the Google Cloud India business?

A. Nitin Bawankule
B. Bhaskar Pramanik
C. Kirthiga Reddy
D. Amit Agarwal

Answer: A

20. Which country Ranks 4th In Asia-Pacific On Power Index?

A. Iran
B. Pakistan
C. Indonesia
D. India

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 10 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 10 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 5 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 5 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 5 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 5 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 5 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 5 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 5 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which is first Indian state to provide digitally-signed land record receipts?

A. Maharashtra
B. Punjab
C. Haryana
D. Uttar Pradesh

Answer: A

2. Name the bank Radhakrishnan Nair as Independent Director recently?

A. IndusInd Bank
B. Canara Bank
C. Dena Bank
D. ICICI Bank

Answer: D

3. The 12th edition of the bilateral border trade between India and China resumed through which border post?

A. Khardung La
B. Shipkila
C. Nathu La
D. Lipulekh

Answer: C

4. Which country rises to 5th Spot In World’s Top Five Defense Spenders?

A. India
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Indonesia

Answer: A

5. Which city hosted the national workshop on Data Requirements for Disaster Risk Reduction Database?

A. Bhopal
B. Surat
C. Udaipur
D. New Delhi

Answer: D

6. Who appointed as Head Coach of Australian Cricket Team ?

A. Justin Langer
B. David Warner
C. Glenn Maxwell
D. Tim Paine

Answer: A

7. Which union ministry will hold National Conference of 244 Districts under Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) in New Delhi?

A. Ministry of Social Justice and Empowerment
B. Ministry of Women and Child Development
C. Ministry of Human Resource Development
D. Ministry of Panchayati Raj

Answer: B

8. Who is named as Writers Footballer Of The Year?

A. Mohamed Salah
B. Eden Hazard
C. N’Golo Kante
D. Stanley Matthews

Answer: A

9. Who sworn-in as the acting governor of Manipur?

A. Devendra Kumar Joshi
B. E.S Lakshmi Narasimhan
C. BD Mishra
D. Jagdish Mukhi

Answer: D

10. Who appointed Chairman of the Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)?

A. T.S.Vijayan
B. Subhash Chandra Khuntia
C. Karnal Singh
D. Nilesh Shivji Vikamsey

Answer: B

 

Hindi GK Quiz – GK Quiz 5 May 2018 – Latest GK Questions

11. According to the latest data by the World Health Organisation, how many Indian cities have been listed in the list of 20 most polluted cities of the world in terms of PM2.5 levels in 2016?

A. 10
B. 14
C. 8
D. 17

Answer: B

12. Based on the report of the BMI Research, a Fitch group company, what is the projected growth rate of India’s GDP for the fiscal 2018-19?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.5%
D. 7.3%

Answer: D

13. What is the theme of the 2018 World Press Freedom Day (WPFD)?

A. Keeping Power in Check: Media, Justice and The Rule of Law
B. Media and Good Governance
C. Freedom of information: the right to know
D. 21st Century Media: New Frontiers, New Barriers

Answer: A

14. Which place Vibrant North East 2018 recently?

A. Hyderabad
B. Patna
C. Chennai
D. Guwahati

Answer: D

15. What is the currency of South Africa?

A. South African dollar
B. South African pula
C. South African rand
D. South African peso

Answer: C

16. Which country loses top spot to England in ICC ODI Team Rankings; slips to second position with 122 points ?

A .India
B. Pakistan
C. Indonesia
D. South Africa

Answer: A

17. The World Health Organisation is located at which place?

A. Paris, France
B. Vienna, Austria
C. New York, United States
D. Geneva, Switzerland

Answer: D

18. How many health centers Ayushman Bharat to spread its roots with an aim to set up recently?

A. 45000
B. 25000
C. 150000
D. 86000

Answer: C

19. The Airports Authority of India (AAI) was founded on which date?

A. April 1, 1995
B. July 1, 1999
C. March 1, 1992
D. December 1, 1998

Answer: A

20. Whom Cultural Festival In Egypt To Commemorate 157th Birth Anniversary?

A. Rabindranath Tagore
B. Arundhati Roy
C. Kiran desai
D. Amrita Pritam

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 5 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 5 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 2 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 2 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 2 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 2 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 2 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 2 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 2 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. How many government hospitals did Free dengue testing extended in Punjab?

A. 33
B. 25
C. 28
D. 54

Answer: A

2. Who appointed as the new part-time chairman of the Kotak Mahindra Bank?

A. Murali M. Natrajan
B. Shankar Acharya
C. Prakash Apte
D. Shailendra Bhandari

Answer: C

3. Who won the best actor award at the 2018 Dadasaheb Phalke Awards?

A. Salman Khan
B. Akshay Kumar
C. Shah Rukh Khan
D.Salman Khan

Answer: B

4. Who introduces ‘Tap Card’ Offline Payments Solution ?

A. Payzapp
B. Snapdeal
C. Paytm
D. Mobikwik

Answer: C

5. The World Immunization Week is observed from which date to which date?

A. April 20 to April 26
B. April 24 to April 30
C. April 21 to April 27
D. April 25 to May 1

Answer: B

6. Which railway station to be 3rd in country to have airport-like facilities: Officials?

A. Chennai
B. Surat
C. Kolkata
D. Hyderabad

Answer: B

7. Anikta Raina is associated with which sports?

A. Boxing
B. Tennis
C. Badminton
D. Wrestling

Answer: B

8. Which state Free dengue testing extended in 33 government hospitals ?

A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Punjab

Answer: D

9. How many months, the first of its kind Swachh Bharat Summer Internship 2018 programme is spread?

A. 3 months
B. 2 months
C. 4 months
D. 6 months

Answer: A

10. Which state to promote cultural tourism at Darjeeling hills ?

A. West Bengal
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 2 May 2018 – Latest GK Questions

11. The 9th India Japan Energy Dialogue 2018 was held in which city?

A. New Delhi
B. Bangaluru
C. Chennai
D. Kochi

Answer: A

12. Who is the Best Actor in a Character Role recently?

A. Shri Naresh Singh
B. Shri Suresh Sharma
C. Shri Rajesh Sharma
D. Shri Raj Kapoor

Answer: B

13. Who has become the principal director general of the Press Information Bureau (PIB)?

A. Nikunj Srivastav
B. Sitanshu Kar
C. Varsha Suri
D. Devesh Chaturvedi

Answer: B

14. Who won maiden title on Tennis Challenger Circuit ?

A. Rohan Bopanna
B. Yuki Bhambri
C. Vijay Ramraj
D. Prajnesh Gunneswaran

Answer: D

15. Which city to host the 15th Pravasi Bharatiya Divas (PBS-2019)?

A. Bengaluru
B. New Delhi
C. Gandhinagar
D. Varanasi

Answer: D

16. Which place International Buddhist Conference held ?

A. Nepal
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. Indonesia

Answer: A

17. Who has won the 2018 Stuttgart Open?

A. Karolina Pliskova
B. Simona Halep
C. Coco Vandeweghe
D. Sloane Stephens

Answer: A

18. Which bank MD & CEO is Uday Kotak recently?

A. Canara Bank
B. Dena bank
C. State Bank of India
D. Kotak Mahindra Bank

Answer: D

19. What is theme of 2018 International Labour Day?

A. Uniting Workers for Social and Economic Advancement
B. Celebrating the International Labour Movement
C. Let’s value work by providing the jobless with start-up capital support
D. Promote employment by supporting prospective entrepreneurs

Answer: A

20. Who took Oath As Jammu & Kashmir Deputy chief Minister recently?

A. Shri Suresh menon
B. Shri Kavinder Gupta
C. Shri Vijay Raghavan
D. Shri Naresh Singh

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 2 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 2 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 22 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 22 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 22 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 22 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 19 April 2018

Take General Knowledge Quiz 22 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 22 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 22 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who named to be the next head of the Commonwealth of Nations to succeed Queen Elizabeth II?

A. Prince Charles
B. Patricia Scotland
C. Theresa May
D. Winston Churchill

Answer: A

2. NSDC stands for What?

A. National Software Domestic Corporation
B. National Synthetic Development Corporation
C. National Skill Development Corporation
D. National Skill Domestic Corporation

Answer: C

3. Who is the youngest person to get a place in TIME Magazine’s World’s 100 Most Influential People of 2018?

A. Virgil Abloh
B. Shawn Mendes
C. Rihanna
D. Millie Bobby Brown

Answer: D

4. Name the city which becomes a top city for office expansion: CBRE?

A. Bengaluru
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Patna

Answer: A

5. Civil services day is observed on which date?

A. April 17
B. April 19
C. April 18
D. April 21

Answer: D

6. Which bank get RBI Nod to Open branches in London and Singapore?

A. Deutsche Bank
B. Yes Bank
C. Canara Bank
D. State Bank of India

Answer: B

7. In which country, the 18th Asian Junior Athletic Meet will take place?

A. France
B. China
C. Japan
D. United Kingdom

Answer: C

8. Which country set a committee to improve Higher Defence Planning?

A. Saudi Arabia
B. Pakistan
C. India
D. Denmark

Answer: C

9. What is the official mascot of the FIBA Basketball World Cup 2019?

A. Speed Tiger
B. Son of Dreams
C. Qiu Qiu
D. The Calabash Brothers

Answer: B

10. Which of the following country changes country’s name to ‘Kingdom Of ESwatini’?

A. Swaziland
B. Angola
C. Madagascar
D. Mozambique

Answer: A

 

You can also check: Current Affairs 18 April 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 22 April 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 22 अप्रैल 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. फॉर्च्यून पत्रिका के 2018 के 50 सबसे महान नेताओं में मुकेश अंबानी का पद क्या है?

A. 22
B. 17
C. 20
D. 24

Answer: D

12. हाल ही में किस खिलाड़ी ने चीनी ग्रैंड प्रिक्स 2018 जीता?

A. जॉन बसना
B. डैनियल रिकियार्डो
C. फर्नांडीस डैनियल
D. रिकिकार्डो जॉर्ज

Answer: B

13. विश्व लिवर दिवस कब मनाया जाता है?

A. 18 अप्रैल
B. अप्रैल 20
C. अप्रैल 19
D. अप्रैल 17

Answer: C

14. टी वी आर शेनॉय किस क्षेत्र में हाल ही में हैं?

A. निर्देशक
B. खेल व्यक्ति
C. छायांकनकार
D. पत्रकार

Answer: D

15. राष्ट्रमंडल राष्ट्रों का मुख्यालय किस स्थान पर स्थित है?

A. न्यूयॉर्क, संयुक्त राज्य अमेरिका
B. पेरिस, फ्रांस
C. जिनेवा, स्विट्जरलैंड
D. लंदन, यूनाइटेड किंगडम

Answer: D

16. कौन सा राज्य पॉकेट कॉप प्रोजेक्ट लॉन्च करता है?

A. केरल
B. गुजरात
C. तमिलनाडु
D. हिमाचल प्रदेश

Answer: B

17. इंटरनेशनल बास्केट बॉल फेडरेशन (एफआईबीए) का मुख्यालय किस स्थान पर है?

A. जर्मनी
B. स्विट्जरलैंड
C. फ्रांस
D. यूनाइटेड किंगडम

Answer: B

18. हाल ही में मैडम तुसाद के संग्रह में पहला भारतीय फिल्म निर्माता कौन है?

A. करण जौहर
B. सलमान खान
C. शाहरुख खान
D. आलिया भट्ट

Answer: A

19. टिम बर्लिंग किस क्षेत्र से जुड़ा हुआ है?

A. खेल
B. संगीत
C. नृत्य
D. अभिनय

Answer: B

20. हाल ही में फिक्की महासचिव के रूप में कौन लेता है?

A. श्री सुधा कृष्णन
B. श्री सुरेश मेनन
C. श्री दिलीप चेनोय
D. श्री नीतीश कुमार

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 22 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 22 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.