GK Quiz 17 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 17 May 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 17 May 2018 in Hindi.

GK Quiz 17 May 2018

Take General Knowledge Quiz 17 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today

.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. The Government of India aim to achieve 175 GW installed capacity from renewable energy sources by which year?

A. 2020
B. 2022
C.2025
D.2030

Answer: B

2. What is the theme of 2018 International Day of Families?

A. Families, education, and well-being
B. Stronger families, stronger communities
C. Ensuring Work-Family Balance
D. Families and inclusive societies

Answer: D

3. Who appointed as the new Minister in the Ministry of Information and Broadcasting (I&B)?

A. Rajyavardhan Singh Rathore
B. Smriti Irani
C. Piyush Goyal
D. Venkaiah Naidu

Answer: A

4. Who presents National Geoscience Awards recently?

A. Shri Suresh Kumar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Prakash Javadekar

Answer: C

5. Who chosen for the 2018 RedInk award for lifetime achievement in journalism?

A. Faye D’Souze
B. Boris Johnson
C. William Mark Tully
D. Hu Shuli

Answer: C

6. How many crores did India release grant to Nepal for River Training recently?

A. 18
B. 16
C. 25
D. 20

Answer: A

7. Name the Indian Shooter who won gold in the women’s 10m air pistol event at the International Shooting Competitions of Hannover in Germany?

A. P Shri Nivetha
B. Manu Bhaker
C. Apurvi Chandela
D. Heena Sidhu

Answer: D

8. Which country influenced by heavy flash flood affecting over 8000 people?

A. Pakistan
B. Sri Lanka
C. Iran
D. Indonesia

Answer: B

9. Balakumaran, the veteran novelist is from which state?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer: B

10. Which year does IMF reaffirm that India will be the fastest-growing major economy?

A. 2058
B. 2026
C. 2025
D. 2018

Answer: D

You can also check: Current Affairs 17 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 May 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 May 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. Which Indian personality is honored with 2018 Nikkei Asia Prize in Japan?

A. Narendra Modi
B. Manmohan Singh
C. Nita Ambani
D. Bindeshwar Pathak

Answer: D

12. Which percent did Retail Inflation Surges WPI At 4-Month High In April recently?

A. 4.58
B. 6.58
C. 9.58
D. 12.65

Answer: A

13. Name the first Pakistani actress who makes debut at Cannes Film Festival in 2018?

A. Ayesha Khan
B. Aiza Khan
C. Mahira Khan
D. Maya Ali

Answer: C

14. Whom to Serve the second term as ICC Chairman recently?

A. Naresh Iyer
B. Suresh Rajan
C. Shashank Manohar
D. Karthik Rajan

Answer: C

15. In which city was the 4th Global Exhibition on Services-2018 organized recently?

A. Hyderabad
B. Lucknow
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer: D

16. At which place President Ram Nath Kovind visits the exhibition on DAE?

A. Chennai
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Secunderabad

Answer: B

17. In which country, SAP SE is a multinational software corporation headquartered?

A. Germany
B. United States
C. France
D. Japan

Answer: A

18. Which place President Ram Nath Kovind visits an exhibition on DAE at BARC?

A. Mumbai
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Secunderabad

Answer: A

19. In which state, the Barauni Thermal Power Station is located?

A. Jharkhand
B. Bihar
C. Madhya Pradesh
D. Haryana

Answer: B

20. Which country cancels high-level talks with South Korea?

A. Sri Lanka
B. Pakistan
C. Indonesia
D. North Korea

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 17 May 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz 17 May 2018 on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz 15 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 15 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 15 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 15 May 2018

Take General Knowledge Quiz 15 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 15 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 15 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which payments bank introduced a one-stop digital solution called digital suite to its customers recently?

A. Paytm Payments Bank
B. India Post Payments Bank
C. Airtel Payments Bank
D. Fino Payments Bank

Answer: D

2. Which British film editor won an Oscar for David Lean’s epic film Lawrence of Arabia and has passed away, recently?

A. David Lean
B. Jim Clark
C. Anne V. Coates
D. Mick Audsley

Answer: C

3. The parliamentary committee headed by whom recently to study the performance of public sector banks and recovery of black money in the country?

A. Vijay Keshav Gokhale
B. Smriti Irani
C. Murali Manohar Joshi
D. Rajiv Kumar

Answer: C

4. Name the country which strengthens ties discussing issues related to security and enhancing bilateral contacts?

A. India
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Sri Lanka

Answer: A

5. Which state government organized the Vikas Yatra in the state recently?

A. Madhya Pradesh
B. Chhattisgarh
C. Haryana
D. West Bengal

Answer: B

6. Northeastern State Capitals to be connected by railway network by which year?

A. 2026
B. 2027
C. 2025
D. 2020

Answer: D

7. International Nurses Day is observed to celebrate the birth anniversary of whom?

A. Clara Barton
B. Florence Nightingale
C. Margaret Sanger
D. Mary Carson Breckinridge

Answer: B

8. Which union minister approves Jharkhand govt for action against Maoists?

A. Shri Rajnath Singh
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Vijay Sharma
D. Shri Suresh Kumar

Answer: A

9. Who appointed as CEO of SpaceX?

A. Dennis A. Muilenburg
B. Bob Smith
C. Fatih Ozmen
D. Elon Musk

Answer: D

10. The 1st Consignment of ADNOC Crude for India is flag off by whom?

A. Shri Ramesh Gupta
B. Shri Suresh Gupta
C. Shri Vijay Kumar
D. Shri Dharmendra Pradhan

Answer: D

You can also check: Current Affairs 15 May 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 15 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which country is not a member of BIMSTEC group?

A. Pakistan
B. Sri Lanka
C. Nepal
D. Myanmar

Answer: A

12. Indian Army finalizes how many cores for Ammunition Production Project?

A. 38,000
B. 25,000
C. 15,000
D. 28,000

Answer: C

13. Who conferred with the 11th KISS Humanitarian Award 2018?

A. Venkatraman Ramakrishnan
B. Muhammad Yunus
C. V. S. Naipaul
D. Kailash Satyarthi

Answer: B

14. Which of the following country is the Largest Remittance-Receiving Country in the world?

A. Pakistan
B. India
C. Iran
D. Indonesia

Answer: B

15. For the poor families of Kerala, Kerala government launched ________ free internet providing initiative?

A. K-SPOT
B. K-KIT
C. K-NET
D. K-FON

Answer: D

16. Fitch predicts Growth Rate of India In 2018-19 is how much percentage?

A. 11.5%
B. 8.5%
C. 9.5%
D. 7.3%

Answer: D

17. Rajinder Pal, was a renowned player of which sports?

A. Hockey
B. Football
C. Cricket
D. Tennis

Answer: C

18. Name the person who leaves for Ajmer from Jaipur recently?

A. Shri Ram Nath Kovind
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Suresh Gupta
D. Shri Naresh Iyer

Answer: A

19. In which country, the 2018 BIMSTEC Summit will take place?

A. Myanmar
B. Sri Lanka
C. India
D. Nepal

Answer: D

20. Name the country which agrees to expand with India and their partnership for Socio-Economic development?

A. Iran
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Nepal

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 15 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 15 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Current Affairs 13 May 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 13 May 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different TV channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 13 May 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Current Affairs 13 May 2018 – Headlines

  • The USA cuts funding to NASA system that monitors greenhouse gases.
  • Every year 12 May is celebrated as International Nurses Day.
  • Telanagana launches investment support scheme for farmers.
  • Uttar Pradesh CM welcomes the first bus from Janakpur to Ayodhya.
  • SpaceX launches Most Powerful Falcon 9 Rocket.

SpaceX launches Most Powerful Falcon 9 Rocket.

  • Indian Army’s month-long Vijay Prahar exercise concluded by South Western Command of Indian Army in Rajasthan.
  • Across the Bench – Insight into the Indian Military Judicial System’ book was released By Chief Of Army Staff.
  • YES Bank is all set to roll out a capacity building project with farmers in Haryana and Rajasthan under its ‘Livelihood and Water Security’ CSR scheme.
  • Prof Muhammad Yunus is Conferred KISS Humanitarian Award 2018.
  • Punjab gets a major fillip in the industrial development of the state.

Today Current Affairs – Current Affairs 13 May 2018

  • Juventus football club wins 4th Italian cup consecutively.
  • As per UNICEF, around 7.6 million babies are not breastfed each year.
  • India is in 4th place at Asia Power Index.
  • On Venkaiah Naidu 3-Nation visit to Peru, India signs an agreement with that country.
  • Uber is joined with NASA to explore flying taxies.

Uber is joined with NASA to explore flying taxies.

  • Odisha discovered World’s second oldest rock.
  • Green colored plates are attached for taxies to promote e vehicles.
  • China Alibaba buy Pakistan E-Commerce Firm Daraz.
  • Telangana state government introduced Rythu Bandhu scheme to provide Rs4,000 per acre each to land-owning farmers for Rabi and Kharif seasons, and issued special passbooks for them.
  • Tea Records Highest Ever Production, Export In FY18.

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Day to Day Current Affairs Quiz is very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 13 May 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

GK Quiz 13 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 13 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 13 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 13 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 13 May 2018

Take General Knowledge Quiz 13 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 13 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 13 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state gets a major fillip in the industrial development of the state?

A. Himachal Pradesh
B. Punjab
C. Tamil Nadu
D. Arunachal Pradesh

Answer: B

2. Who is Conferred KISS Humanitarian Award 2018?

A. Prof Suresh Sharma
B. Prof Rajesh Sharma
C. Prof Suresh Yadav
D. Prof Muhammad Yunus

Answer: D

3. Which bank is all set to roll out a capacity building project with farmers in Haryana and Rajasthan under its ‘Livelihood and Water Security’ CSR scheme?

A. ICICI Bank
B. YES Bank
C. Axis Bank
D. Dena Bank

Answer: B

4. Which book was Release By Chief Of Army Staff?

A. Across the Bench – Insight into the Indian Military Judicial System’
B. The World Is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century
C. Lincoln and His Generals
D. The Face of Battle: A Study of Agincourt, Waterloo, and the Somme

Answer: A

5. To which country, Vice President Venkaiah Naidu arrived on the third and final leg of his three-nation visit to Central America?

A. Panama
B. Peru
C. Guatemala
D. Bulgaria

Answer: B

6. Which launches Most Powerful Falcon 9 Rocket?

A. SpaceX
B. NASA
C. ISRO
D. VSIR

Answer: A

7. Which state CM welcomes the first bus from Janakpur to Ayodhya?

A. Arunachal Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Himachal Pradesh

Answer: C

8. Which state launches investment support scheme for farmers?

A. Himachal Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. West Bengal
D. Telangana

Answer: D

9. Every year 12 May is celebrated as which day?

A. International Nurses Day
B. National Day Parade
C. Liberation Day
D. Armed Forces Day

Answer: A

10. Which country cuts funding to NASA system that monitors greenhouse gases?

A. Indonesia
B. Pakistan
C. USA
D. Saudi Arabia

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which football club win 4th Italian cup consecutively?

A. Barcelona
B. Real Madrid
C. Bayern Munich
D. Juventus

Answer: D

12. How many millions did around babies are not breastfed each year: UNICEF?

A. 8.5 million
B. 7.6 million
C. 9.6 million
D. 10.4 million

Answer: B

13. India is in which place at Asia Power Index?

A. 8
B. 4
C. 9
D. 7

Answer: B

14. Which country did India sign an agreement with Venkaiah Naidu 3-Nation Visit?

A. Peru
B. Saudi Arabia
C. Indonesia
D. Iran

Answer: A

15. Which company is joined with NASA to explore flying taxies?

A. Cabify
B. Grab
C. Uber
D. Ola

Answer: C

16. In which state World’s second oldest rock discovered?

A. West Bengal
B. Andhra Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Odisha

Answer: D

17. To promote e-vehicles, which colored plates are attached for taxies?

A. Pink
B. Yellow
C. Green
D. Blue

Answer: C

18. Which country does Alibaba buy Pakistan E-Commerce Firm Daraz?

A. China
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Indonesia

Answer: A

19. Which state unveiled the oldest rock?

A. Himachal Pradesh
B. Andra Pradesh
C. Telangana
D. Odisha

Answer: D

20. Which industry Records Highest Ever Production, Export In FY18?

A. Paper Industry
B. Tea Industry
C. Steel industry
D. Cotton Industry

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 13 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 13 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 12 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 12 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 12 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 12 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 12 May 2018

Take General Knowledge Quiz 12 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 12 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 12 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which city, the 6th US-India Aviation Summit took place?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer: A

2. Which state launched India’s first ICCC for its smart cities?

A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Assam
D. Kerala

Answer: B

3. The Asia Media Summit 2018 was held in which city?

A. Bengaluru
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer: D

4. The 15th Finance Commission will be headed by whom?

A. Neelkanth Mishra
B. Sanjeev Gupta
C. Surjit S. Bhalla
D. Arvind Virmani

Answer: D

5. Renowned film editor Anne V. Coates is hailed from which country?

A. Germany
B. United States
C. Australia
D. United Kingdom

Answer: D

6. Who won the ‘Excellent Woman of Excellence’ award at the Women Economic Forum (WEF) 2018?

A. Nisha Bhalla
B. Aradhana Gupta
C. Minakshi Kumari
D. Kritika Jain

Answer: A

7. Which state launched Rs 8,000 per acre crop investment support scheme named Rythu Bandhu for the benefit of the farmers in the state?

A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Telangana
D. Odisha

Answer: C

8. Rajinder Pal was associated with which sports?

A. Tennis
B. Football
C. Cricket
D. Badminton

Answer: C

9. Name the state which is going to set up 31 new government colleges for the girls that would function with effect from July 2018?

A. Rajasthan
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Punjab

Answer: C

10. Which of the following state Vijay Prahar Exercise Of Indian Army Concludes?

A. Rajasthan
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 12 May 2018 – Latest GK Questions

11. Which city is hosting the 6th US-India Aviation Summit 2018?

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Ranchi
D. Pune

Answer: A

12. Which country Prime Minister Narendra Modi left for a 2-day visit?

A. Sri Lanka
B. Nepal
C. Pakistan
D. Indonesia

Answer: B

13. Which country to host the 2018 World Robot Conference (WRC)?

A. India
B. South Korea
C. China
D. Vietnam

Answer: C

14. Which rank did India obtain in Business Optimism Index recently?

A. 15
B. 10
C. 6
D. 25

Answer: C

15. Who becomes the new Prime Minister of Malaysia?

A. Tunku Abdul Rahman
B. Mahathir bin Mohamad
C. Daim Zainuddin
D. Abdullah Ahmad Badawi

Answer: B

16. Which country ranks 6th Business Optimism Index recently?

A. Iraq
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. India

Answer: D

17. The Mithapur Solar Power Plant is located in which state?

A. Maharashtra
B. Goa
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer: D

18. Which country did External Affairs Minister Sushma Swaraj on a two-day visit recently?

A. Myanmar
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Iran

Answer: A

19. What is the capital of Serbia?

A. Nassau
B. Tirane
C. Belgrade
D. Juba

Answer: C

20. Which country Launched Gaofen-5 To Monitor Air Pollution?

A. Indonesia
B. Pakistan
C. China
D. India

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 12 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 12 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 11 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 11 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 11 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 11 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 11 May 2018

Take General Knowledge Quiz 11 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 11 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 11 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who appointed as the country head for Google Cloud business in India?

A. Mohit Pande
B. Nitin Bawankule
C. Roopa Thakur
D. Shilpa Mathur

Answer: B

2. Which company releases Draft Of Telecom Interconnection Regulations?

A. BSNL
B. TRAI
C. BHEL
D. NTPC

Answer: B

3. The NSIC has signed a MoU with MSME Ministry for FY 2018-19. Where is the headquarters of NSIC?

A. Kochi
B. Patna
C. New Delhi
D. Ahmedabad

Answer: C

4. Who launches things, Its IoT Platform?

A. Apple
B. Samsung
C. Google
D. Oppo

Answer: C

5. On which date, the birth anniversary of Nobel laureate Rabindra Nath Tagore has celebrated in India?

A. May 8
B. May 9
C. May 7
D. May 6

Answer: B

6. Name the person who is Conferred With ‘WEF 2018’ Award?

A. Nisha Bhalla
B. Sudha Rajan
C. Nithya Prakash
D. Vinitha Suresh

Answer: A

7. Who appointed as the new President of Costa Rica?

A. Marvin Rodriguez
B. Luis Guillermo Solis
C. Carlos Alvarado
D. Epsy Campbell Barr

Answer: C

8. Which of the following country to hold World Robot Conference?

A. USA
B. Singapore
C. Thailand
D. Beijing

Answer: D

9. The South Western Command of Indian Army has its headquarter at which place?

A. Jaipur
B. Kolkata
C. Shimla
D. Pune

Answer: A

10. Who Launches Website Of Digital India Internship Scheme?

A. Shri Arun Jaitley
B. Shri Suresh menon
C. Shri Ravi Shankar Prasad
D. Shri Mani Shankar Aiyar

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 11 May 2018 – Latest GK Questions

11. How many countries are permanent members of the United Nations Security Council?

A. 7
B. 3
C. 5
D. 6

Answer: C

12. Which state launches India’s first Integrated Control and Command Centre for its smart cities?

A. Madhya Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Tamil Nadu
D. Kerala

Answer: A

13. What is the capital of Costa Rica?

A. Bogota
B. San Jose
C. Zagreb
D. Roseau

Answer: B

14. Which country signed two agreements with India – Venkaiah Naidu 3-Nation Visit?

A. Thailand
B. Panama
C. Indonesia
D. Singapore

Answer: B

15. Who named the new Prime Minister of Armenia?

A. Nikol Pashinian
B. Serzh Sargsyan
C. Emma Khashmanyan
D. Mike Minasyants

Answer: A

16. Which company Buys Flipkart In World’s Largest E-Commerce Deal?

A. Big basket
B. Amazon
C. Snapdeal
D. Walmart

Answer: D

17. What is India’s rank in the Lowy Institute Asia-Pacific Power Index?

A. 5th
B. 7th
C. 6th
D. 4th

Answer: D

18. With Which Team NASA joined to Make Flying Cars A Reality?

A. Fastrack
B. Ola
C. Uber
D. Meru

Answer: C

19. Who has been sworn-in as the new President of Costa Rica?

A. Fabricio Alvarado Munoz
B. Carlos Alvarado
C. Epsy Campbell Barr
D. Luis Guillermo Solís

Answer: B

20. Who Appoints Product Exec Chris Daniels To Take Over WhatsApp?

A. Facebook
B. Instagram
C. Twitter
D. Snapchat

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 11 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 11 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 10 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 10 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 10 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 10 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 10 May 2018

Take General Knowledge Quiz 10 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 10 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 10 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state launched the official NCBN App for the residents of the state in order to implement effective governance in the state?

A. Haryana
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Andhra Pradesh

Answer: D

2. Name the country withdrawn from Nuclear Deal with the USA?

A. Indonesia
B. Iran
C. Pakistan
D. South Africa

Answer: B

3. In which city, the 3rd Session of United Nations Peacekeeping Course for African Partners (UNPCAP) took place?

A. Ahmedabad
B. New Delhi
C. Jaipur
D. Mumbai

Answer: B

4. Which rank did India In Asia-Pacific On Power Index?

A. 5
B. 4
C. 6
D. 10

Answer: B

5. In which city, the 2018 World Robot Conference will be held?

A. United States
B. India
C. China
D. Russia

Answer: C

6. Who Names Nitin Bawankule Head Of India Cloud Business?

A. Google
B. Samsung
C. Apple
D. Vodafone

Answer: A

7. India signed MoUs to combat terrorism, cooperate in diplomatic training, cooperate in the education sector and promote trade & economic relations with which country?

A. Guatemala
B. Nepal
C. United States
D. Russia

Answer: A

8. Which city September 2019 Climate Summit To Be Held?

A. Indonesia
B. Singapore
C. Thailand
D. New York

Answer: D

9. Which tennis champion to be ranked at the top spot in the latest men’s Association of Tennis Professionals (ATP) Rankings?

A. Grigor Dimitrov
B. Alexander Zverev
C. Roger Federer
D. Rafael Nadal

Answer: D

10. Which animal CSWRI scientists insemination technique recently?

A. Dog
B. Sheep
C. Pig
D. Cat

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 May 2018 – Latest GK Questions

11. Name the technology giant which has launched ‘AI for Accessibility’ initiative for a person with disabilities?

A. Google
B. Microsoft
C. IBM
D. Oracle

Answer: B

12. Which country Withdraws From Iran Nuclear Deal?

A. USA
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Iran

Answer: A

13. What is the rank of India in the maiden Lowy Institute Asia Power Index which measures the power of all the countries and territories in the Asia-Pacific region?

A. 4th
B. 3rd
C. 6th
D. 2nd

Answer: A

14. How many stop centers Union Government to set up additional for women safety?

A. 10
B. 25
C. 40
D. 100

Answer: D

15. Who named as the new Prime Minister of Russia after Vladimir Putin took over as the new President of the country for the 4th term?

A. Alexei Kudrin
B. Valentina Matviyenko
C. Vyacheslav Volodin
D. Dmitry Medvede

Answer: D

16. Which place the third Edition Of UNPCAP Inaugurated?

A. Chennai
B. Hyderabad
C. New Delhi
D. Secunderabad

Answer: C

17. Which Indian has been awarded the Annual WEF 2018 Awards in ‘Excellent Woman of Excellence’ category?

A. Prakriti Poddar
B. Nisha Bhalla
C. Reshma Gulati
D. Anuradha Shukla

Answer: B

18. Who signed MoU With MSME Ministry For Financial Year 2018-19?

A. NSIC
B. BSNL
C. BHEL
D. Ashok Leyland

Answer: A

19. Who appointed as the new head of the Google Cloud India business?

A. Nitin Bawankule
B. Bhaskar Pramanik
C. Kirthiga Reddy
D. Amit Agarwal

Answer: A

20. Which country Ranks 4th In Asia-Pacific On Power Index?

A. Iran
B. Pakistan
C. Indonesia
D. India

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 10 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 10 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 9 May 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 9 May 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 9 May 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 9 May 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 9 May 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 9 May 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 9 May 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which official mascot of the 22nd edition of Asian Athletics Championships-2017?

A. Bawean Deer
B. Misha
C. Olly Turtle
D. Flying Squirrel

Answer: C

2. Name the Cabinet Secretary of India whose tenure extended by one year till June 2019?

A. B. K. Chaturvedi
B. Surendra Singh
C. Ajit Seth
D. Pradeep Kumar Sinha

Answer: D

3. India’s first biorefinery plant set up in which state?

A. Andhra Pradesh
B. Assam
C. Tamil Nadu
D. Maharashtra

Answer: D

4. How many additional One Stop Centres approved by the government to be set up in 9 states for the benefit of the violence affected women?

A. 50
B. 100
C. 150
D. 200

Answer: B

5. The 2017 multinational military exercise “Eager Lion” has started in which country?

A. Italy
B. Kuwait
C. Jordan
D. Qatar

Answer: C

6. Who Develops Atomic Clock For Indigenous Navigation Satellites?

A. ISRO
B. Indian Centre for Space Physics
C. Space Applications Center
D. Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)

Answer: A

7. Which of the following country is hosting the 26th session of the Governing Council (GC) of UN-Habitat-2017?

A. India
B. Kenya
C. Ecuador
D. Uruguay

Answer: B

8. Which country Withdraws From Race For UN Security Council Seat?

A. India
B. Indonesia
C. Israel
D. Pakistan

Answer: C

9. Which country elected as the new President of Governing Council of UN-Habitat?

A. China
B. India
C. Russia
D. Sri Lanka

Answer: B

10. Which country To Host 15th Asia Media Summit?

A. Iran
B. Pakistan
C. Indonesia
D. India

Answer: D

 

Hindi GK Quiz – GK Quiz 9 May 2018 – Latest GK Questions

11. Who has won the 2017 French Presidential election?

A. Emmanuel Macron
B. Marine Le Pen
C. Francois Hollande
D. Jean-Luc Melenchon

Answer: A

12. Who approves Amendment Of India-Kuwait Tax Agreement?

A. CBDT
B. BSNL
C. BHEL
D. NTPC

Answer: A

13. The 2017 joint military exercise “Balikatan” has started between the United States and which country?

A. Saudi Arabia
B. Pakistan
C. Israel
D. Philippines

Answer: D

14. Which company NITI Aayog sign SoI To Help Grow AI Ecosystem In India?

A. Samsung
B. Google
C. Apple
D. LG

Answer: B

15. What is the theme of 2017 World Red Cross Red Crescent Day (WRCRCD)?

A. Less Known Red Cross Stories
B. Everywhere for everyone
C. Together for Humanity
D. Get Together for the purpose of Humanity

Answer: A

16. How many millions did India sign Loan Deal With World Bank For National Nutrition Mission?

A. 200
B. 500
C. 350
D. 450

Answer: A

17. The Navegaon National Park is located in which state?

A. Uttar Pradesh
B. West Bengal
C. Gujarat
D. Maharashtra

Answer: D

18. Which place First Apex Conference For CEOs Of Smart Cities inaugurated?

A. Chennai
B. Hyderabad
C. Bhopal
D. Bhubaneshwar

Answer: C

19. Kavinder Singh Bisht is associated with which sports?

A. Wrestling
B. Chess
C. Boxing
D. Cricket

Answer: C

20. Which country had a talk with SCO Secretary-General With Union Ministers recently?

A. India
B. Pakistan
C. Indonesia
D. Iran

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 9 May 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 9 May 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our web page for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Current Affairs 28 April 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 28 April 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different TV channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 28 April 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Current Affairs 28 April 2018 – Headlines

  • The government is learned to have cleared the appointment of senior advocate Indu Malhotra as a judge of the Supreme Court. She will be the first woman to be appointed to the top post directly from the bar.

  • The Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) is awarded the National Intellectual Property (IP) Award 2018 in the category “Top R&D Institution / Organization for Patents and Commercialization”.
  • According to the 2018 World Press Freedom Index compiled by Reporters Without Borders (RSF), India ranked 138th (falling 2 positions down from 136th in 2017). The list has been topped by Norway. North Korea was at the bottom-most position (180th) in the list.
  • India-Nepal Inter-Governmental Committee (IGC) meeting on trade, transit, and cooperation to Control Unauthorised Trade started in Kathmandu, Nepal.
  • The 23rd meeting of the Western Zonal Council was held at Gandhinagar, Gujarat today under the Chairmanship of the Union Home Minister Shri Rajnath Singh.

Today Current Affairs – Current Affairs 28 April 2018

Mahesh Babu to get a wax statue at Madame Tussauds

Superstar Mahesh Babu is set to get his own wax statue at Madame Tussauds. Owing to Mahesh Babu’s superstardom across the globe, Madame Tussauds is creating a replica of Mahesh Babu the actor, the phenomenon, and not any of his iconic characters. The superstar met the officials and a team of artistes involved in the process.

Current Affairs 28 April 2018

World Intellectual Property Day is observed on 26 April

World Intellectual Property Day is celebrated on 26th of April to learn about the role that intellectual property rights (patents, trademarks, industrial designs, copyright) play in encouraging innovation and creativity. The theme for WIPD 2018 is ‘Powering change: Women in innovation and creativity’.

World Intellectual Property Day is celebrated on 26th of April to learn about the role that intellectual property rights (patents, trademarks, industrial designs, copyright) play in encouraging innovation and creativity. The theme for WIPD 2018 is 'Powering change: Women in innovation and creativity'.

Microsoft Is India’s Most Attractive Employer

Technology giant Microsoft India declared the most attractive employer brand, followed by e-commerce giant Amazon India. The winners were named by HR service provider Randstad’s Employer Brand Research (REBR) 2018.  Sector-wise, Tata Consultancy Services is most favored in IT, while Larsen & Toubro tops Infrastructure & Construction and Hindustan Unilever emerges the winner in FMCG.

Day to Day Current Affairs

Coastal security exercise ‘Sagar Kavach’ held in Kerala

The Ministry of Earth Sciences (MoES) is tying up with the US and Finland to develop a new pollution-forecast system that will help anticipate particulate matter (PM) levels at least two days in advance and at greater resolution.  The new system will jointly develop with expertise from Finnish Meteorological Institute and US NOAA.

Today Current Affairs

Govt to acquire RBI’s stake in National Housing Bank

The government will soon acquire the stake of Reserve Bank of India in housing finance regulator National Housing Bank (NHB). The stake transfer would be cash neutral and there would be no cash outgo. RBI currently holds 100 percent stake in the NHB.

Current Affairs Today

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Download Current Affairs 28 April 2018 PDF

Day to Day Current Affairs Quiz is very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 28 April 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

GK Quiz 28 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 28 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 28 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 28 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 28 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. What is the name of the India – Malaysia joint military exercise which will be held in Hulu Langat, Malaysia in May 2018?

A. Harimau- Shakthi
B. CORPAT
C. Malabar
D. Sahyog Kaijin

Answer: A

2. In UAE, where the solar gas station opened?

A. Abu Dubai
B. Dhabi
C. Oman
D. Ajman

Answer: B

3. As per a report published by Deloitte, India’s economic growth rate is projected at what rate?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.2%
D. 8.0%

Answer: C

4. Who was announced IOC member recently?

A. Rita Ambani
B. Anil Kapoor
C. Anu sharma
D. Kajal singh

Answer: A

5. Who among the following has recently taken over as the Senior Colonel Commandant of Army Medical Corps?

A. Bipin Rawat
B. Sunil Lanba
C. Bipin Puri
D. Birendar Singh Dhanoa

Answer: C

6. Which bank got Golden Peacock award?

A. Karnataka Bank
B. Yes Bank
C. Andhra Bank
D. Bank of Baroda

Answer: B

7. National Technology day is observed every year on which of the following days?

A. May 18
B. May 24
C. 11 May
D. May 09

Answer: C

8. Which policy e-SOT and e-PRAN card are two schemes introduced recently?

A. Atal pension Yojana
B. Swachh Bharat
C. Awas Yojana
D.Garib Kalyan Yojana

Answer: A

9. What is the rank of India in the recently released press freedom Index report published by reporters without borders?

A. 122nd
B. 101st
C. 166th
D. 138th

Answer: D

10. Which of the following courts in south India has become the first in the region to introduce e-court fee payment facility?

A. High Court of Judicature at Hyderabad
B. Madras High Court
C. Kerala High Court
D. Karnataka High Court

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 April 2018 – Latest GK Questions

11. यूडीएएन परिचय एयरफ्लोइट्स में सबसे कम हवाई किराया क्या है।

A. 1000
B. 500
C. 2500
D. 500

Answer: C

12. आरबीआई द्वारा कौन से सिक्के पेश किए जा रहे हैं?

A. 1, 2 रुपये
B. 5,10 रुपये
C. 50 पैसे
D. 25 पैसे

Answer: B

13. स्वच्छ मिशन चरण II में कितने नए स्थान जोड़े गए हैं?

A. 5
B. 10
C. 7
D. 4

Answer: B

14. महानिदेशक सीआरएफ प्रमुख के रूप में नियुक्त किया जाता है?

A. एमआर रामकृष्णन
B. एम. सैथीमोर्थी
C. एमआर राजीव राय भटनागर
D. श्रीपादक मिश्रा

Answer: C

15. गुजरात में मानद वाणिज्य दूतावास खोलने वाला पहला देश कौन सा देश है?

A. कानाडा
B. बेल्जियम
C. एनदरलैंड्स
D. स्विट्ज़रलैंड

Answer: B

16. 26 अप्रैल, 2017 को कौन सी सैटेलाइट यात्रा खत्म हो गई?

A. मंगलयान
B. कंधरा -2
C. आर्यभट्ट
D. कैसिनी

Answer: D

17. अग्नि IIi मिसाइल का कौन सा देश परीक्षण करता है

A. इंडिया
B. चाइना
C. पाकिस्तान
D. इरान

Answer: A

18. कौन सा देश 12 साल का लड़का फुटबॉल में भारत का प्रतिनिधित्व करेगा?

A. रुशिया
B. कानाडा
C. यूएसए
D. इंग्लैंड

Answer: A

19. 27 अप्रैल, 2007 को कौन सा प्रसिद्ध अभिनेता पारित हुआ

A. सुरेश कन्ना
B. विनोथ कन्ना
C. अनिल कपूर
D. विमल कपूर

Answer: B

20. मिस टीन यूनिवर्स 2017 के लिए किसने ताज पहनाया?

A. शक्ती श्री
B. श्रीमती कौर
C. तहहिरा जुंगु
D. सॅन जोस पालासिओ

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.