GK Quiz 28 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 28 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 28 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 28 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 28 April 2018

Take General Knowledge Quiz 28 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 28 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 28 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. What is the name of the India – Malaysia joint military exercise which will be held in Hulu Langat, Malaysia in May 2018?

A. Harimau- Shakthi
B. CORPAT
C. Malabar
D. Sahyog Kaijin

Answer: A

2. In UAE, where the solar gas station opened?

A. Abu Dubai
B. Dhabi
C. Oman
D. Ajman

Answer: B

3. As per a report published by Deloitte, India’s economic growth rate is projected at what rate?

A. 7.6%
B. 7.4%
C. 7.2%
D. 8.0%

Answer: C

4. Who was announced IOC member recently?

A. Rita Ambani
B. Anil Kapoor
C. Anu sharma
D. Kajal singh

Answer: A

5. Who among the following has recently taken over as the Senior Colonel Commandant of Army Medical Corps?

A. Bipin Rawat
B. Sunil Lanba
C. Bipin Puri
D. Birendar Singh Dhanoa

Answer: C

6. Which bank got Golden Peacock award?

A. Karnataka Bank
B. Yes Bank
C. Andhra Bank
D. Bank of Baroda

Answer: B

7. National Technology day is observed every year on which of the following days?

A. May 18
B. May 24
C. 11 May
D. May 09

Answer: C

8. Which policy e-SOT and e-PRAN card are two schemes introduced recently?

A. Atal pension Yojana
B. Swachh Bharat
C. Awas Yojana
D.Garib Kalyan Yojana

Answer: A

9. What is the rank of India in the recently released press freedom Index report published by reporters without borders?

A. 122nd
B. 101st
C. 166th
D. 138th

Answer: D

10. Which of the following courts in south India has become the first in the region to introduce e-court fee payment facility?

A. High Court of Judicature at Hyderabad
B. Madras High Court
C. Kerala High Court
D. Karnataka High Court

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 April 2018 – Latest GK Questions

11. यूडीएएन परिचय एयरफ्लोइट्स में सबसे कम हवाई किराया क्या है।

A. 1000
B. 500
C. 2500
D. 500

Answer: C

12. आरबीआई द्वारा कौन से सिक्के पेश किए जा रहे हैं?

A. 1, 2 रुपये
B. 5,10 रुपये
C. 50 पैसे
D. 25 पैसे

Answer: B

13. स्वच्छ मिशन चरण II में कितने नए स्थान जोड़े गए हैं?

A. 5
B. 10
C. 7
D. 4

Answer: B

14. महानिदेशक सीआरएफ प्रमुख के रूप में नियुक्त किया जाता है?

A. एमआर रामकृष्णन
B. एम. सैथीमोर्थी
C. एमआर राजीव राय भटनागर
D. श्रीपादक मिश्रा

Answer: C

15. गुजरात में मानद वाणिज्य दूतावास खोलने वाला पहला देश कौन सा देश है?

A. कानाडा
B. बेल्जियम
C. एनदरलैंड्स
D. स्विट्ज़रलैंड

Answer: B

16. 26 अप्रैल, 2017 को कौन सी सैटेलाइट यात्रा खत्म हो गई?

A. मंगलयान
B. कंधरा -2
C. आर्यभट्ट
D. कैसिनी

Answer: D

17. अग्नि IIi मिसाइल का कौन सा देश परीक्षण करता है

A. इंडिया
B. चाइना
C. पाकिस्तान
D. इरान

Answer: A

18. कौन सा देश 12 साल का लड़का फुटबॉल में भारत का प्रतिनिधित्व करेगा?

A. रुशिया
B. कानाडा
C. यूएसए
D. इंग्लैंड

Answer: A

19. 27 अप्रैल, 2007 को कौन सा प्रसिद्ध अभिनेता पारित हुआ

A. सुरेश कन्ना
B. विनोथ कन्ना
C. अनिल कपूर
D. विमल कपूर

Answer: B

20. मिस टीन यूनिवर्स 2017 के लिए किसने ताज पहनाया?

A. शक्ती श्री
B. श्रीमती कौर
C. तहहिरा जुंगु
D. सॅन जोस पालासिओ

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 28 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 28 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 26 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 26 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 26 April 2018

Take General Knowledge Quiz 26 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 26 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 26 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

A. Jabalpur
B. Gwalior
C. Mandla
D. Indore

Answer: C

2. Name the country that will host the world’s first 2-Day female foreign ministers’ meeting in September 2018.

A. Iceland
B. Russia
C.China
D. Canada

Answer: D

3. Which of the following countries has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

A. Australia
B. Japan
C. China
D. India

Answer: D

4. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

5. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitely
C. Suresh Prabhu
D. Smriti Irani

Answer: C

6. Name the country that has won 8th South Asian Judo Championship held in Lalitpur, Nepal.

A. Bangladesh
B. South Korea
C. India
D. Indonesia

Answer: C

7. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

A. Marin Cilic
B. Rafael Nadal
C. Grigor Dimitrov
D. Diego Schwartzman

Answer: B

8. Under which scheme 325 routes awarded; 40% for North East hills recently?

A.UDAN – II
B. Housing for All
C. Digi Locker
D. Aadhaar

Answer: A

9. How many crores did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. Eighty-Eight Thousand
B. Sixty Nine Thousand
C.Sixty Nine Thousand
D.Seventy-Eight Thousand

Answer: A

10. How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. 18
B.15
C. 20
D. 29

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 April 2018 – Latest GK Questions

11. ग्रामीण आवास पुश के लिए एनएचबी टाई अप पर किस बैंक ने हस्ताक्षर किए?

A. बड़ौदा
B. कानारा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक का एबैंक

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

A. यूनेस्को पुरस्कार
B. पद्म भूषण
C. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
D. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. दादाहाहेब फाल्के उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 में, ______________ को पुरुष श्रेणी में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता से सम्मानित किया गया था।

A. रणवीर सिंह
B. शाहिद कपूर
C. मनोज वाजपेयी
D. रणबीर कपूर

Answer: B

14. निम्नलिखित व्यक्तियों में से किसने दादासाहेब फाल्के को प्राप्त किया है वर्ष श्रेणी के सामाजिक और व्यापार उद्यमी में उत्कृष्टता पुरस्कार हाल ही में?

A. जया मिश्रा
B. सुदर्शन पटनायक
C. मनीष अरोड़ा
D. अनामिका खन्ना

Answer: A

15. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

A. विवेक फिक्शन लेखक
B. अंग्रेजी साहित्य
C. विवादास्पद लेखन
D. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

A. सुरेश मेनन
B. राजेश शर्मा
C. नरेंद्र मोदी
D. श्री अरुण जेटली

Answer: B

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

A. 15
B. 18
C. 25
D. 25

Answer: B

18. उस देश का नाम दें जिसने अपने बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा बिटकॉइन और अन्य क्रिप्टोकुरियों के उपयोग पर प्रतिबंध लगा दिया है।

A. सीरिया
B. सऊदी अरब
C. ईरान
D. ओमान

Answer: C

19. बैंक ऑफ इंडिया मुख्यालय ______________ में।

A. चेन्नई
B. जयपुर
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: D

20. भारत सरकार ने हाल ही में अमरीकी डालर के ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं सुधार के लिए निम्नलिखित अंतर्राष्ट्रीय संगठनों में से 210 मिलियन मध्यप्रदेश में ग्रामीण सड़क नेटवर्क?

A. विश्व बैंक
B. आईएमएफ
C. नया विकास बैंक
D. यूरोपीय निवेश बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 26 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 26 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 25 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 25 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 25 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 April 2018

Take General Knowledge Quiz 25 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 25 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. World Earth day is observed every year on which of the following days?

A. July 29th
B. April 22nd
C. May 09th
D. October 14th

Answer: B

2. Which of the following cities is testing the prototype of an international traffic management solution in collaboration with Electronic City Township Authority?

A. Mumbai
B. Mysore
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer: C

3. The 8th South Asian Judo Championship has been organized in which country?

A. Nepal
B. Sri lanka
C. Malaysia
D. Myanmar

Answer: A

4. Name the company which has been honored with the 2018 Queen’s Award for Enterprise in Innovation category?

A. Telensa Limited
B. Trio Healthcare Ltd
C. Watson-Marlow Ltd
D. Vitabiotics

Answer: D

5. How many gold medals have been won by India in the South Asian Judo Championship in Nepal?

A. 10
B. 9
C. 7
D. 11

Answer: A

6. GIFT City is India’s first operational smart city and international financial services center located in________

A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Haryana

Answer: C

7. International SME convention 2018 has commenced in which of the following cities, the theme for 2018: Business Beyond Borders?

A. Hyderabad
B. Kochi
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

8. Which of the following union territories has become the first in the country to run on 100% renewable energy during daytime?

A. Puducherry
B. Diu
C. Chandigarh
D. Dadra and Nagar Haveli

Answer: B

9. Name the IT company which has emerged as first Indian company to reach $100-billion market capitalization.

A. Tech Mahindra
B. HCL Technologies
C. Tata Consultancy Services
D. Larsen & Toubro Infotech

Answer: C

10. Which of the following schemes will be launched by PM Narendra Modi in Mandla District, Madhya Pradesh to commemorate National Panchayati Raj day?

A. Janani Suraksha Yojana
B. PM Krishi Sinchayee Yojana
C. Rastriya Grameen Swaraj Abhiyaan
D. PM Rojgar Protsahan Yojana

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में आईटी प्रमुख टेक महिंद्रा ने निम्नलिखित राज्यों में अपने साइबर सिक्योरिटी ऑपरेशंस सेंटर को लॉन्च किया है?

A. तेलंगाना
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. कर्नाटक

Answer: B

12. निम्नलिखित में से कौन सा ई-कॉमर्स पर 24 अप्रैल, 2018 को होने वाली राष्ट्रीय नीति के लिए फ्रेमवर्क पर थिंक टैंक की पहली बैठक की अध्यक्षता करेगा?

A. राजनाथ सिंह
B. अरुण जेटली
C. नरेंद्र मोदी
D. सुरेश प्रभु

Answer: D

13. मारियो अब्दो बेनिटेज़ को किस देश के राष्ट्रपति नियुक्त किया गया है?

A. पराग्वे
B. बोलीविया
C. अर्जेंटीना
D. ब्राजील

Answer: A

14. दिए गए स्मार्ट शहरों में से कौन सा भारत का पहला शहर बन गया है जो दिन के दौरान 100% नवीकरणीय ऊर्जा पर चलता है?

A. बेंगलुरू स्मार्ट सिटी
B. दीव स्मार्ट सिटी
C. अहमदाबाद स्मार्ट सिटी
D. चेन्नई स्मार्ट सिटी

Answer: B

15. 31 वें मोंटे कार्लो मास्टर्स टाइटल जीते खिलाड़ी को नाम दें?

A. अलेक्जेंडर ज़ेवरव
B. पाब्लो कैरेनो बूस्ता
C. राफेल नडाल
D. नोवाक जोकोविच

Answer: C

16. यस बैंक को लंदन और सिंगापुर में अपने प्रतिनिधि कार्यालय खोलने के लिए आरबीआई की मंजूरी मिली है। बैंक का पहला ऐसा कार्यालय किस शहर में खोला गया है?

A. वियना
B. न्यूयॉर्क
C. पेरिस
D. अबू धाबी

Answer: D

17. हिंद महासागर नौसेना संगोष्ठी (आईओएनएस) का छठा संस्करण किस देश में आयोजित किया गया है?

A. रूस
B. वियतनाम
C. संयुक्त अरब अमीरात
D. ईरान

Answer: D

18. पहला अंतर्राष्ट्रीय एसएमई कन्वेंशन किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. गांधीनगर
B. हैदराबाद
C. मुंबई
D. नई दिल्ली

Answer: D

19. पहली महिला नाम जिसे हाल ही में एयरपोर्ट अथॉरिटी ऑफ इंडिया (एएआई) द्वारा पहली बार महिला अग्निशामक के रूप में नियुक्त किया गया है

A. तान्या सान्याल
B. आयशा फारूक
C. भवना कंथ
D. शिवानी भाटिया

Answer: A

20. पृथ्वी दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. पर्यावरण और जलवायु साक्षरता
B. अंत प्लास्टिक प्रदूषण
C. पृथ्वी के लिए पेड़!
D. जलवायु परिवर्तन का चेहरा

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 24 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 24 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 24 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 April 2018

Take General Knowledge Quiz 24 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Nora Chopra, who passed away recently, was related to which field?

A. Journalism
B. Sports
C. Politics
D. Science

Answer: A

2. What is the theme of the 2017 International Mother Earth Day (IMED)?

A. Trees for the Earth
B. Environmental and Climate Literacy
C. Earth and its ecosystems
D. Unite for tomorrow

Answer: B

3. Which of the following has become the the first re-insurer to set up base in financial hub Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

A. ICICI Lombard General Insurance
B. The New India Assurance Co. Ltd.
C. National Insurance Co. Ltd.
D. General Insurance Corporation of India (GIC Re)

Answer: D

4. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

5. Which city hosted the first-ever India Indonesia Energy Forum (IIEF)?

A. New Delhi
B. Yogyakarta
C. Surabaya
D.Jakarta

Answer: D

6. India’s first-ever “village of books” will open in which state to promote tourism?

A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer: C

7. The 2017 United Nations Oceans Conference will be held in which city?

A. Lisbon
B. Beijing
C. New York
D. Thimphu

Answer: C

8. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

9. Which state government has signed a MoU with the Bill & Melinda Gates Foundation for agricultural transformation?

A. Mizoram
B. Odisha
C. Manipur
D. Assam

Answer: B

10. What is the theme of World’s Earth Day 2018?

A. Near the Nature
B. Save your Earth from plastic
C. Environmental and Climate Literacy
D. End Plastic Pollution

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में समय के 100 सबसे प्रभावशाली लोगों को दिए गए लोगों में से कौन सा है?

A. दीपिका पादुकोण
B. सोनाली बेंद्रे
C. दिलीप मिश्रा
D. अनिल कपूर

Answer: A

12. हाल ही में 100 अरब डॉलर बाजार मूल्य के साथ पहली भारतीय कंपनी कौन सी है?

A. इन्फोसिस
B. विप्रो
C. टीटा परामर्श सेवाएं
D. कॉग्निजेंट

Answer: C

13. व्यापार को बढ़ावा देकर आर्थिक विकास के लिए जी 20 सहमत से कौन से केंद्रीय मंत्री और सीबीजी सहमत हैं?

A. अरुण जेटली
B. दिलीप मेनन
C. श्री प्रकाश जावड़ेकर
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: A

14. 22 अप्रैल को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. वर्ल्ड हार्ट डे
B. वर्ल्ड अर्थ डे
C. वर्ल्ड एड्स डे
D. डॉल्ड डायबिटीज डे

Answer: B

15. किस योजना के अंतर्गत केंद्रीय मंत्रिमंडल स्थानीय निकायों को पुन: स्थापित करने के लिए?

A. राष्ट्रीय ग्राम स्वराज अभियान योजना
B. केन्द्रीय सरकार स्वास्थ्य योजना
C. ग्रामीण भंडारण योजना
D. ज्ञानानी सुरक्षा योजना

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Current Affairs 15 March 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 15 March 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different Tv channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 15 March 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Also Read: GK Quiz Today

Current Affairs 15 March 2018 – Headlines

  • The Government of Telangana has signed a MoU with Tamil Nadu state firm for setting up a ₹100-crore apparel superhub in the state. Around 15,000 people will get employment, out of which around 90% will be women.
  • Google will ban advertisements promoting cryptocurrencies and related content including initial coin offerings, from June this year.
  • According to the report by ACI worldwide and AGS Transact Technologies, Digital Transactions in India could be worth of Rs. 1 Trillion Annually.
  • In Bangalore among 10,000 Artificial Intelligence-Powered CCTV cameras will installed at 4,500 junctions and also in Main Roads to ensure safety for women.
  • 40 digits of Pi (π) can measure the entire observable universe. The diameter of a circle is known to be about 93 billion light years. To calculate the circumference of a circle with a diameter to an accuracy equal to a width of a hydrogen atom. Only 39 decimal places of pi are needed.
  • Germany’s Parliament re-elected Angela Merkel as the country’s Chancellor for the fourth time in a row.

Today Current Affairs – Current Affairs 15 March 2018

Renowned scientist Stephen Hawking passes away at 76

British theoretical Physicist and cosmologist Stephen Hawking has passed away at 76. He has a disease like paralysed with motor neuron at 21 and the doctors expected him to live only 2 years. He was known for his theory on black holes, the boundless universe, and authored A Brief History of Time.

Current Affairs 15 March 2018

Shah Rukh Khan to get a wax statue at Madame Tussaud’s in Delhi

Bollywood Badshah Shah Rukh Khan will unveil at the Madame Tussaud’s wax statue in Delhi. The statue will display in his signature pose with his arms open beside other iconic celebrities in a special interactive zone at the museum. His first figure was launched in Madame Tussaud’s in London.

Daily Current Affairs

Chennai has fastest fixed broadband speed in India

Among all Indian cities, Chennai has the fastest fixed broadband speed at over 32.67 Mbps. It is faster than with 57.7% average speed according to the broadband speed tester Ookla. Vishakapatnam, Hyderabad, Bangalore, and Delhi also scores the country’s average speed of 20.72 Mbps. Among all states, Karnataka topped with 28.46 Mbps.

Day to Day Current Affairs

Google launches high-speed free public WiFi in Mexico

Google announced that it has launched Google Station in Mexico to provide high-speed public WiFi at traffic venus including airports, shopping malls, and public transit stations. It is the first country in Latin America to launch the Google Station and third country globally after India and Indonesia.

Latest Current Affairs

Aadhaar must for a new bank account, tatkal passport: UIDAI

UIDAI has clarified that the Aashaar is still necessary for the new bank account openings or applying for Tatkal passports. The Supreme court on Tuesday shifted the deadline for linking to existing bank accounts and PAN Card. It added that those without having the Aadhaar will avail the services with an Aadhaar application number.

Current Affairs Today

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Download Current-Affairs 15 March 2018 PDF

Day to Day Current Affairs Quiz s very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 15 March 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

Current Affairs 9th March 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 9th March 2018: Welcome to the Today Current Affairs Section. Here we are giving the Latest Current Affairs 2018 who are preparing for UPSC, Banking sector, Private sector, and more competitive exams. Read Day to Day Current Affairs to improve your General Knowledge and to know what happens in the National, International, Entertainment, Technology, Politics, and Sports news. We are giving the Latest Current Affairs for those candidates who need this information to know. If you want to crack competitive Exam? Then go to this website to learn more. In All India Jobs, you can get Daily Current Affairs Quiz, Current Affairs for Banking Exams, Current Affairs for UPSC, Current Affairs for MBA Entrance Exam, Current Affairs in 2018, Today Current Affairs in March.

You can also gather Latest Govt Jobs and Central Govt Jobs on our website. We are gathering all these information from News Papers, and different Tv channel Sites to provide the best Current Affairs for you. So, gather this information and also we are providing the PDF format of a file. You people can download it for free of cost. So, please gather this information and start your preparation. If, you people also searching for Daily GK Quiz Updates? Then go through this article otherwise search on our website to get GK updates. You can make sure to read this Current Affairs 9th March 2018. Along with Today Current Affairs, you can also gather Yesterday’s current Affairs here.

Also Read: GK Quiz Today

Current Affairs 9th March 2018 – Headlines

  • International Women’s day is a worldwide event that celebrates women’s everywhere in the world on March 8th.
  • Washington has become the first enact the net neutrality requirements after US regulators repealed the rules designed to keep the internet an even playing field.
  • Microsoft has signed the first renewable energy deal in India for powering the new facility in Bangalore.
  • Telangana State announces holiday for female employees on March 8th on the occasion of International Women’s Day.
  • Architect Balakrishna Vithaldas Doshi has become the first Indian to win the Pritzker prize. It is the highest prize in Architect
  • RBI exploit Rs. 40 Lakh Penalty to State Bank of India over Counterfeit notes. It is not following the rules and regulations of impounding notes.
  • The Competition Commission of India exploits fine of 50 Crore Rupees on Jet Airways, Indigo, SpiceJet for unfair business.

Today Current Affairs – Current Affairs 9th March 2018

What is the History of International Women’s Day? 

The first International Women’s Day was held in America in 1909 in support of a strike by garment workers. In during the World War I, Russian women protested for bread and peace on the last Sunday of February, which fell on March 8th in 1917 according to the Gregorian calendar. The United Nations began celebrating the International Women’s Day on 8th March 1975.

Current Affairs 9th March 2018

Top Women Cricketers in India is earning half of lowest paid of Men players

As per BCCI’s new structure, Indian women Cricketers in the top Grade A position will earn ₹50 lakh annually. It is the half the amount of lowest paid male Cricketers who are in Grade C position. Women Players who are in Grade B will get ₹30 lakh and Grade C persons will get ₹10 lakh.

Current Affairs Today

CEAT Limited Introduces Safety grip for the Safety of Women Riders

For the occasion of International Women’s day, CEAT limited has combined functionality and innovation to introduce the brand new safety grip to make the ride safe for women. It is customized scooter handle grip and conceals a pepper spray in the accelerator for easy access.

Daily Current Affairs

2 Union Ministers resigns over a special status for Andhra Pradesh

By the reason for not providing the special status to Andhra Pradesh as promised, CM Nara Chandra Babu Naidu directed TDP party union minister Ashok Gajapati Raju and YS Chowdary to resign. This comes after the Finance Minister Arun Jaitley said the center cannot provide the special status.

Day to Day Current Affairs

Who are the Richest Women in the World?

Alice Walton, the 68-year old heiress of Walmart, is the world’s richest women with $46 billion fortune. the details were released by Forbes 2018 Billionaires Rankings. L’Oreal heiress late Liliane Bettencourt’s daughter Françoise Bettencourt is the second riches billionaires.

Latest Current Affairs

NHAI launched new mobile app named Sukhad Yatra app to empower highway users

Ministry of Road transport and highways has launched a new mobile application called Sukhad Yatra which is aimed to empower frequent highway users. It offers a number of convenient features including real-time data waiting time at toll-plazas.

Day to Day Current Affairs

Have you bothered to download Daily Current Affairs? Then don’t worry guys!! We are providing the Daily Current Affairs in PDF format here. If you want to download this file and read after you can download it for free of cost. If you want to get more Current Affairs or any other queries regarding this article please give your valuable comments to a below-giving Email address. After we can improve to make better Today Current Affairs.

Download Current-Affairs 9th March 2018 PDF

Day to Day Current Affairs Quiz s very important in these days. So, if you like this article, share it with your friends to know the updates and improve their knowledge. So, You can download this Latest Current Affairs PDF here for free of cost. Are you confused to get Government Job Updates? Then go to this website to get daily updates of jobs in India.

In this article, we are giving the Current Affairs Today and Current Affairs 9th March 2018. Quality Current Affairs is not easy to get these days. So here you can get Quality with best Current Affairs. We know you enjoyed by reading this Current Affairs Today. We will see you today with New Updates on Current Affairs. Make our All India Jobs website as your Bookmark to get daily GK and Current Affairs updates. If you feel, you want to learn General Knowledge also on our website, then go to GK Quiz Today. All the Best for your Preparation and your Exams as well.

Current Affairs 25 February 2018 | Today Current Affairs | Day to Day Current Affairs Quiz

Today’s Current Affairs 25 February 2018: At present days, many of the people are practicing a lot of competitive exams. For that reason, to give you a head start of preparation we are here to give Current Affairs Quiz, you can gather this information quiz on banking, and some other examinations. Latest Current Affairs are given in All India Jobs webiste. In this, we are gathering all info from various official sources and newspapers. In our site, you can check Daily Current Affairs, Current Affairs in 2018, Current Affairs in Hindi Format, Current Affairs for banking Exams, Current Affairs for UPSC.

Current Affairs 25 February 2018

You can gather Latest Govt Jobs from our site. We are here to provide latest and very important Current Affairs that belongs to International, National, Sports, Entertainment, etc. We look into different sites to gather latest and fresh Current Affairs. So, let’s start the preparation to crack any government jobs. If you people are als Searching for General Knowledge websites then stop searching. Our website also gives best GK Quiz competition. So go to the link and start your GK preparation also. Make sure to read this Today Current Affairs 25 February 2018 and check your knowledge. Along with Today Current Affairs, you can also take yesterday Current Affairs Quiz.

Current Affairs 25 February 2018 – Headlines

  • The Finance Minister of India has reported to banks to appoint a special agency to monitor the status of loans above ₹250 crore. And also written for Hong Kong branches of 4 Indian banks, asking them to reconcile accounts and check for irregularities.
  • Bengaluru FC became India’s first club to earn a transfer free from a foreign club after Chinese League one side. Who signed a Bengaluru FC for a season-long deal in September, has scored two goals and provided five assists for the club so far.
  • The election commission announces that election to 58 seats in Rajya Sabha will be held on March 23. MP’s from 16 states are retiring in April-May 2018. The last date of final nomination is March 12th.
  • Five times world champion MC Mary Kom assured herself of a third successive international medal by advancing to the semifinals of the 69th Tournament. India has assured of four medals in the tournament so far.
  • Fifteen-year-old Russian figure skater Alina Zagitova beat her teammate and win gold at the ongoing Winter Olympics. Zagitova is competing as a neutral Olympic Athlete From Russia since the country has banned from the 2018 Winter Olympics.

Today Current Affairs – Current Affairs 25 February 2018

Priyanka Chopra quits as Brand Ambassador for Nirav Modi’s brand

Bollywood and Hollywood Actress Priyanka Chopra quit as the global ambassador of jewelry designer Nirav Modi brand following allegations of money laundering against him. The actress has accused him of non-payment of dues for several advertisement campaigns.

 Latest Current Affairs and Gk

Children aged less than 5 years to get blue baal Aadhar

UIDAI on Friday tweeted that children who belong to below five years will receive a blue-colored “Baal Aadhaar Card”. It will not carry biometric details of the child, it will updates with full information after the child crosses the age of five. Several Schools in Delhi have reportedly made children’s Aashaar numbers mandatory for admissions.

Current Affairs and GK

Batsmen moving average can be calculated by combining his weighted performance in the latest match with the previous rating. The factors include run scored ratings of opposing bowling attack, level of scoring and match result, among others. If a batsman achieves over 900 points, it is considered a ‘Supreme Achievement’.

Today's Current Affairs and GK

India’s 1st 5G trial is successful, we can get 3 GB per sec speed

Telecom Major Bharti Airtel and Chinese telecom equipment manufacturer Huawei announced they have successfully conducted India’s First ever 5G trail. It achieves a data speed of over 3 GB per second. It comes after state runs BSNL a pact with Japan NTT AT and their Indian Partner Virgo Corps to create a 5G test-bed.

Today's Current Affairs and GK

India falls two places in global corruption index

India’s Ranking in 2017 Global Corruption index fell by two places to 81 among a group of 180 countries. The Corruption Perceptions Index released by non-government organization Transparency International also listed India one of the worst offenders in the Asia-Pacific region.

Current Affairs 25 February 2018

Download Day To Day Current Affairs Pdf

Here we are providing the Current Affairs in PDF Format. If you have any doubts and any updations from our site, please feel free to contact. In below of this article, you can make a comment, our team will clarify and reach to you very soon.

Download Current Affairs 25 February 2018 PDF – Click Here

Current Affairs are very important to know these days. If you like this article, do not forget to share with your friends. Download these Current Affairs in PDF format for free of cost by just click on the above download link.

Quality Current Affairs are hard to find these days. We know that you enjoyed reading our Current Affairs today. See you tomorrow for more NEWS Updates. Don’t miss out on GK by failing to bookmark our website All India JobsIf you feel that you are a walking GK Book, you must try our GK Quiz which we update regularly.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 7 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 7 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 7 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 7 January 2018

RBI, The Times Film Festival, 2018 Karnataka International Travel Expo, UNSC, 39th National Games, and some other topics are covered on GK Quiz 7 January 2018. So take the Quiz and check how far you can answer. And we have given the Current Affairs quiz in Question and Answer Format. Take the quiz and guess the answer and test your IQ Levels. If you are unsure about the answer, do not worry because the very next to the question we have also included the Right answer. To know more about Today’s GK Quiz check this article.

1. RBI to issue new Rs 10 note in which color?

A. Chocolate Brown
B. Light Orange
C. Dark Yellow
D. Blackish Grey

Answer: A

2. The 3rd edition of The Times Film Festival is going to be held in which city?

A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Goa

Answer: D

3. Which city is going to host the 2018 Karnataka International Travel Expo (KITE)?

A. Mysuru
B. Bengaluru
C. Ooty
D. Hubli

Answer: B

5. Which Country officially joined UNSC as a new temporary member recently?

A. Egypt
B. Spain
C. Poland
D. Italy

Answer: C

6. Which Country filed Pakistan with ten other countries for Religious Freedom Violations?

A. USA
B. South Africa
C. New Zealand
D. Russia

Answer: A

7. Which state is to host the 39th National Games in 2022?

A. West Bengal
B. Meghalaya
C. Bihar
D. Kerala

Answer: B

Today GK in Hindi – 7 January 2018 GK Hindi Quiz

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. लुप्तप्राय ‘बर्ड लैंगवेज’ ने अमूर्त सांस्कृतिक विरासत की यूनेस्को सूची में प्रवेश किया। यह किस देश से संबंधित है?

A. उरुग्वे
B. लीबिया
C. मलेशिया
D. तुर्की

Answer: D

9. कुमार मंगलम बिड़ला की अगुवाई वाली प्रमोटर फर्म कंपनी को किस कंपनी में 3,200 करोड़ रुपये का निवेश करने के लिए सहमत हुए हैं?

A. वोडाफोन
B. आइडिया सेल्युलर
C. जियो
D. पेटीएम्

Answer: B

10. नारकोटिक्स कंट्रोल ब्यूरो के नए प्रमुख के रूप में कौन कार्यभार संभाला था?

A. अभय
B. आर आर भटनागर
C. बिपिन रावत
D. रमन सिंह

Answer: A

12. जेआईएफएफ 2018 के लिए भारत से कौन सी फिल्म हिंदी की पहली फिल्म होगी?

A. हिंदी मीडियम
B. अंग्रेजी में कहते हैं
C. शुभ मंगल सावधान
D. न्यूटन

Answer: B

13. गोवा के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. नीतीश कुमार
B. पेमा खांडू
C. मनोहर पर्रिकर
D. सरबानंद सोनोवाल

Answer: C

14. किस देश ने सार्क की पहल से पाकिस्तान को शामिल नहीं किया?

A. इंडिया
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. रूस

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 4 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 4 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 4 January 2018

1. Recently Rajya Sabha passed the National Bank for Agriculture and Rural Development (Amendment) Bill, 2017 in the Parliament. This Bill seeks to improve which of the following Act?

A. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1972
B. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1978
C. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1985
D. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1981

Answer: D

2. Which Indian golfer won the Royal Cup tournament 2017 on Sunday?

A. Jyoti Randhawa
B. Khalin Joshi
C. Gaganjeet Bhullar
D. Shiv Kapur

Answer: D

3. Which of the following railways provide special trains for Ganga Sagar Mela recently?

A. Western Railways
B. Northern Railways
C. Eastern Railways
D. Southern Railways

Answer: A

4. To encourage people towards the cashless transaction, Indian Government has cut off transaction charges for digital payments up to Rs ______ from January 1, 2018.

A. Rs 2,000
B. Rs 2,500
C. Rs 3,500
D. Rs 3,000

Answer: A

5. Which North-East state is officially declared Open Defecation Free (ODF) after Sikkim?

A. Manipur
B. Arunachal Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Mizoram

Answer: B

6. Which state is chosen as theme State for the 32nd Surajkund International Crafts Mela held in February 2018?

A. Bihar
B. Arunachal Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer: C

Today GK in Hindi – 4 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस राज्य में नागरिकों के राष्ट्रीय रजिस्टर का पहला ड्राफ्ट जारी किया गया था?

A. अरुणाचल प्रदेश
B. अस्साम
C. हिमाचल प्रदेश
D. बिहार

Answer: B

8. बहुपक्षीय व्यापार संगठन को पुनर्जीवित करने के लिए फरवरी 2018 में विश्व व्यापार संगठन के सदस्यों की मिनी मंत्री बैठक की मेजबानी करने के लिए कौन सा देश है?

A.इजराइल
B. अर्जेंटीना
C. इंडिया
D. संयुक्त राज्य अमेरिका

Answer: C

9. हाल ही में राज्य के सभी गांवों को बिजली उपलब्ध कराने के लिए झारखंड सरकार द्वारा शुरू किया गया कार्यक्रम का नाम क्या है?

A. ऊर्जा संचार योजना
B. संयुक्त योजना
C. सौभाग्य योजना
D. विद्युत शक्ति योजना

Answer: C

10. किस देश ने अपने रक्षा को मजबूत करने के लिए 240 बम, 131 बराक मिसाइलों को खरीदने का फैसला किया?

A. इंडिया
B. पाकिस्तान
C. श्री लंका
D. दक्षिण अफ्रीका

Answer: A

11. इंटरनेशनल टेबल टेनिस फेडरेशन किस देश में स्थित है?

A. जिनेवा, स्विट्जरलैंड
B. हेग, नीदरलैंड
C. ओस्लो, नोर्वे
D. लॉज़ेन, स्विटज़रलैंड

Answer: D

12. चमेरा बांध निम्न राज्य / यूटी में से कौन सा स्थित है?

A. पांडिचेरी
B. उत्तर प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. झारखंड

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 31 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 31 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 31 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 31 December 2017

1. Which Ministry has launched SAUBHAGYA Scheme?

A. Health and Family Welfare
B. Women and Child Development
C. Power
D. Finance

Answer: C

2. Who appointed as India’s Sherpa for G20?

A. Shaktikanta Das
B. Rajiv Bansal
C. Pradeep Singh Kharola
D. Anoop Mishra

Answer: A

3. India’s First Bitcoin Trading App has launched by which exchange?

A. London Stock Exchange
B. Hong Kong Stock Exchange
C. Shanghai Stock Exchange
D. Pluto Exchange

Answer: D

4. SEBI Caps how much percentage Cross-Shareholding in Rating Agencies?

A. 10%
B. 5%
C. 15%
D. 20%

Answer: A

5. Name the person who elected as the new President of Liberia?

A. Joseph Boakai
B. Ellen Johnson Sirleaf
C. George Weah
D. Alex J. Tyle

Answer: C

6. Which is first ever foreign investment management company that has received the RBI’s green signal to start the first foreign-owned asset reconstruction company (ARC) in India?

A. KKR & Co
B. Fidelity Investments
C. BlackRock, Inc.
D. JPMorgan Chase & Co

Answer: A

Today GK in Hindi – 31 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Which e-commerce company has made Aadhaar necessary for tracking lost packages?

A. Ali Baba
B. Amazon
C. Flipkart
D. eBuy

Answer: B

8. Based on ______ “120 Beats Per Minute” film which is directed by Robin Campillo has won the Golden Peacock Award for best film at the 48th International Film Festival of India (IFFI).

A. Earthquake
B. Tsunami
C. Terrorism
D. AIDS

Answer: D

9. SnehlataShrivastava become the first woman who appointed as ________?

A. Secretary-General of RajyaSabha
B. Chief Justice of India
C. Secretary-General of LokSabha
D. Deputy Governor of RBI

Answer: C

10. Bhashan Char Islands are located in which place?

A. Bhutan
B. China
C. Nepal
D. Bangladesh

Answer: D

11. In December 2017, which Municipal Corporation has launched Atal Jan Aahar Yojana for poor people to provide lunch at Rs 10?

A. West Delhi Municipal Corporation (WDMC)
B. East Delhi Municipal Corporation (EDMC)
C. North Delhi Municipal Corporation (NDMC)
D. South Delhi Municipal Corporation (SDMC)

Answer: C

12. Which ministry has decided to issue recapitalization bonds to PSBs in January?

A. Finance
B. External Affairs
C. Home Affairs
D. Defence

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.