GK Quiz 26 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 26 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 26 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 26 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 26 April 2018

Take General Knowledge Quiz 26 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 26 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 26 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

A. Jabalpur
B. Gwalior
C. Mandla
D. Indore

Answer: C

2. Name the country that will host the world’s first 2-Day female foreign ministers’ meeting in September 2018.

A. Iceland
B. Russia
C.China
D. Canada

Answer: D

3. Which of the following countries has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

A. Australia
B. Japan
C. China
D. India

Answer: D

4. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

5. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitely
C. Suresh Prabhu
D. Smriti Irani

Answer: C

6. Name the country that has won 8th South Asian Judo Championship held in Lalitpur, Nepal.

A. Bangladesh
B. South Korea
C. India
D. Indonesia

Answer: C

7. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

A. Marin Cilic
B. Rafael Nadal
C. Grigor Dimitrov
D. Diego Schwartzman

Answer: B

8. Under which scheme 325 routes awarded; 40% for North East hills recently?

A.UDAN – II
B. Housing for All
C. Digi Locker
D. Aadhaar

Answer: A

9. How many crores did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. Eighty-Eight Thousand
B. Sixty Nine Thousand
C.Sixty Nine Thousand
D.Seventy-Eight Thousand

Answer: A

10. How many public sector banks did Union Government To Infuse Over Rs88 Thousand Crore?

A. 18
B.15
C. 20
D. 29

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 April 2018 – Latest GK Questions

11. ग्रामीण आवास पुश के लिए एनएचबी टाई अप पर किस बैंक ने हस्ताक्षर किए?

A. बड़ौदा
B. कानारा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक का एबैंक

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

A. यूनेस्को पुरस्कार
B. पद्म भूषण
C. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
D. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. दादाहाहेब फाल्के उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 में, ______________ को पुरुष श्रेणी में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता से सम्मानित किया गया था।

A. रणवीर सिंह
B. शाहिद कपूर
C. मनोज वाजपेयी
D. रणबीर कपूर

Answer: B

14. निम्नलिखित व्यक्तियों में से किसने दादासाहेब फाल्के को प्राप्त किया है वर्ष श्रेणी के सामाजिक और व्यापार उद्यमी में उत्कृष्टता पुरस्कार हाल ही में?

A. जया मिश्रा
B. सुदर्शन पटनायक
C. मनीष अरोड़ा
D. अनामिका खन्ना

Answer: A

15. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

A. विवेक फिक्शन लेखक
B. अंग्रेजी साहित्य
C. विवादास्पद लेखन
D. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

A. सुरेश मेनन
B. राजेश शर्मा
C. नरेंद्र मोदी
D. श्री अरुण जेटली

Answer: B

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

A. 15
B. 18
C. 25
D. 25

Answer: B

18. उस देश का नाम दें जिसने अपने बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा बिटकॉइन और अन्य क्रिप्टोकुरियों के उपयोग पर प्रतिबंध लगा दिया है।

A. सीरिया
B. सऊदी अरब
C. ईरान
D. ओमान

Answer: C

19. बैंक ऑफ इंडिया मुख्यालय ______________ में।

A. चेन्नई
B. जयपुर
C. कोलकाता
D. मुंबई

Answer: D

20. भारत सरकार ने हाल ही में अमरीकी डालर के ऋण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं सुधार के लिए निम्नलिखित अंतर्राष्ट्रीय संगठनों में से 210 मिलियन मध्यप्रदेश में ग्रामीण सड़क नेटवर्क?

A. विश्व बैंक
B. आईएमएफ
C. नया विकास बैंक
D. यूरोपीय निवेश बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 26 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 26 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 25 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 25 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 25 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 April 2018

Take General Knowledge Quiz 25 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 25 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. World Earth day is observed every year on which of the following days?

A. July 29th
B. April 22nd
C. May 09th
D. October 14th

Answer: B

2. Which of the following cities is testing the prototype of an international traffic management solution in collaboration with Electronic City Township Authority?

A. Mumbai
B. Mysore
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer: C

3. The 8th South Asian Judo Championship has been organized in which country?

A. Nepal
B. Sri lanka
C. Malaysia
D. Myanmar

Answer: A

4. Name the company which has been honored with the 2018 Queen’s Award for Enterprise in Innovation category?

A. Telensa Limited
B. Trio Healthcare Ltd
C. Watson-Marlow Ltd
D. Vitabiotics

Answer: D

5. How many gold medals have been won by India in the South Asian Judo Championship in Nepal?

A. 10
B. 9
C. 7
D. 11

Answer: A

6. GIFT City is India’s first operational smart city and international financial services center located in________

A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Haryana

Answer: C

7. International SME convention 2018 has commenced in which of the following cities, the theme for 2018: Business Beyond Borders?

A. Hyderabad
B. Kochi
C. Pune
D. New Delhi

Answer: D

8. Which of the following union territories has become the first in the country to run on 100% renewable energy during daytime?

A. Puducherry
B. Diu
C. Chandigarh
D. Dadra and Nagar Haveli

Answer: B

9. Name the IT company which has emerged as first Indian company to reach $100-billion market capitalization.

A. Tech Mahindra
B. HCL Technologies
C. Tata Consultancy Services
D. Larsen & Toubro Infotech

Answer: C

10. Which of the following schemes will be launched by PM Narendra Modi in Mandla District, Madhya Pradesh to commemorate National Panchayati Raj day?

A. Janani Suraksha Yojana
B. PM Krishi Sinchayee Yojana
C. Rastriya Grameen Swaraj Abhiyaan
D. PM Rojgar Protsahan Yojana

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में आईटी प्रमुख टेक महिंद्रा ने निम्नलिखित राज्यों में अपने साइबर सिक्योरिटी ऑपरेशंस सेंटर को लॉन्च किया है?

A. तेलंगाना
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. कर्नाटक

Answer: B

12. निम्नलिखित में से कौन सा ई-कॉमर्स पर 24 अप्रैल, 2018 को होने वाली राष्ट्रीय नीति के लिए फ्रेमवर्क पर थिंक टैंक की पहली बैठक की अध्यक्षता करेगा?

A. राजनाथ सिंह
B. अरुण जेटली
C. नरेंद्र मोदी
D. सुरेश प्रभु

Answer: D

13. मारियो अब्दो बेनिटेज़ को किस देश के राष्ट्रपति नियुक्त किया गया है?

A. पराग्वे
B. बोलीविया
C. अर्जेंटीना
D. ब्राजील

Answer: A

14. दिए गए स्मार्ट शहरों में से कौन सा भारत का पहला शहर बन गया है जो दिन के दौरान 100% नवीकरणीय ऊर्जा पर चलता है?

A. बेंगलुरू स्मार्ट सिटी
B. दीव स्मार्ट सिटी
C. अहमदाबाद स्मार्ट सिटी
D. चेन्नई स्मार्ट सिटी

Answer: B

15. 31 वें मोंटे कार्लो मास्टर्स टाइटल जीते खिलाड़ी को नाम दें?

A. अलेक्जेंडर ज़ेवरव
B. पाब्लो कैरेनो बूस्ता
C. राफेल नडाल
D. नोवाक जोकोविच

Answer: C

16. यस बैंक को लंदन और सिंगापुर में अपने प्रतिनिधि कार्यालय खोलने के लिए आरबीआई की मंजूरी मिली है। बैंक का पहला ऐसा कार्यालय किस शहर में खोला गया है?

A. वियना
B. न्यूयॉर्क
C. पेरिस
D. अबू धाबी

Answer: D

17. हिंद महासागर नौसेना संगोष्ठी (आईओएनएस) का छठा संस्करण किस देश में आयोजित किया गया है?

A. रूस
B. वियतनाम
C. संयुक्त अरब अमीरात
D. ईरान

Answer: D

18. पहला अंतर्राष्ट्रीय एसएमई कन्वेंशन किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. गांधीनगर
B. हैदराबाद
C. मुंबई
D. नई दिल्ली

Answer: D

19. पहली महिला नाम जिसे हाल ही में एयरपोर्ट अथॉरिटी ऑफ इंडिया (एएआई) द्वारा पहली बार महिला अग्निशामक के रूप में नियुक्त किया गया है

A. तान्या सान्याल
B. आयशा फारूक
C. भवना कंथ
D. शिवानी भाटिया

Answer: A

20. पृथ्वी दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. पर्यावरण और जलवायु साक्षरता
B. अंत प्लास्टिक प्रदूषण
C. पृथ्वी के लिए पेड़!
D. जलवायु परिवर्तन का चेहरा

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz 24 April 2018 | GK Quiz Today | Current Affairs Quiz | Hindi GK Quiz

GK Quiz 24 April 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 24 April 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 April 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 April 2018

Take General Knowledge Quiz 24 April 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 April 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 April 2018 – Current Affairs Quiz

1. Nora Chopra, who passed away recently, was related to which field?

A. Journalism
B. Sports
C. Politics
D. Science

Answer: A

2. What is the theme of the 2017 International Mother Earth Day (IMED)?

A. Trees for the Earth
B. Environmental and Climate Literacy
C. Earth and its ecosystems
D. Unite for tomorrow

Answer: B

3. Which of the following has become the the first re-insurer to set up base in financial hub Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

A. ICICI Lombard General Insurance
B. The New India Assurance Co. Ltd.
C. National Insurance Co. Ltd.
D. General Insurance Corporation of India (GIC Re)

Answer: D

4. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

5. Which city hosted the first-ever India Indonesia Energy Forum (IIEF)?

A. New Delhi
B. Yogyakarta
C. Surabaya
D.Jakarta

Answer: D

6. India’s first-ever “village of books” will open in which state to promote tourism?

A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer: C

7. The 2017 United Nations Oceans Conference will be held in which city?

A. Lisbon
B. Beijing
C. New York
D. Thimphu

Answer: C

8. Who has won the award for the 2016 Men’s Player of the Year by the Golf Industry Association (GIA)?

A. Shiv Chawrasia
B. Ali Sher
C. Aakash Ohri
D. Anirban Lahiri

Answer: A

9. Which state government has signed a MoU with the Bill & Melinda Gates Foundation for agricultural transformation?

A. Mizoram
B. Odisha
C. Manipur
D. Assam

Answer: B

10. What is the theme of World’s Earth Day 2018?

A. Near the Nature
B. Save your Earth from plastic
C. Environmental and Climate Literacy
D. End Plastic Pollution

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 April 2018 – Latest GK Questions

11. हाल ही में समय के 100 सबसे प्रभावशाली लोगों को दिए गए लोगों में से कौन सा है?

A. दीपिका पादुकोण
B. सोनाली बेंद्रे
C. दिलीप मिश्रा
D. अनिल कपूर

Answer: A

12. हाल ही में 100 अरब डॉलर बाजार मूल्य के साथ पहली भारतीय कंपनी कौन सी है?

A. इन्फोसिस
B. विप्रो
C. टीटा परामर्श सेवाएं
D. कॉग्निजेंट

Answer: C

13. व्यापार को बढ़ावा देकर आर्थिक विकास के लिए जी 20 सहमत से कौन से केंद्रीय मंत्री और सीबीजी सहमत हैं?

A. अरुण जेटली
B. दिलीप मेनन
C. श्री प्रकाश जावड़ेकर
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: A

14. 22 अप्रैल को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. वर्ल्ड हार्ट डे
B. वर्ल्ड अर्थ डे
C. वर्ल्ड एड्स डे
D. डॉल्ड डायबिटीज डे

Answer: B

15. किस योजना के अंतर्गत केंद्रीय मंत्रिमंडल स्थानीय निकायों को पुन: स्थापित करने के लिए?

A. राष्ट्रीय ग्राम स्वराज अभियान योजना
B. केन्द्रीय सरकार स्वास्थ्य योजना
C. ग्रामीण भंडारण योजना
D. ज्ञानानी सुरक्षा योजना

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 April 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 April 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 13 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 13 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 13 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 13 January 2018

1. How many Millions is Paytm planning to invest through ‘Investment Arm’?

A. 9
B. 10
C. 11
D. 12

Answer: B

2. Who introduced Virtual ID in Aadhaar body to improve privacy?

A. RBI
B. UIDAI
C. NABARD
D. SBI

Answer: B

3. Which country signed an MoU for Business Cooperation with GCCI Sign to focus on automobiles?

A. North Africa
B. South Korea
C. Russia
D. Sweden

Answer: B

4. Name the person who Inaugurated the 4th International Dharma Dhamma Conference at Nalanda University in Rajgir?

A. Shri Ramesh Kumar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Naresh Singh

Answer: C

5. Who took charge as the new ISRO Chairman?

A. Shri Naresh Iyer
B. Shri Vikram Menon
C. Shri Vidya Kumar
D. Shri Shiva Kumar K

Answer: D

6. Who signed an agreement with FreeCharge recently?

A. Zomato
B. PhonePe
C. Paytm
D. Zender

Answer: B

7. Who won Kolkata Open 2018 International Invitation Snooker Championship in WB, Kolkata?

A. Aditya Mehta
B. Kailash Yadav
C. Naresh Iyer
D. Suresh Gopala

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. डब्ल्यूबीसीएसडी के नए अध्यक्ष के रूप में नियुक्त कौन है?

A. सनी वर्गीस
B. सुनिश राज
C. विवेक चोपड़ा
D. आनंद कुमार

Answer: A

9. एकल ब्रांड खुदरा व्यापार और निर्माण विकास में नया विदेशी प्रत्यक्ष निवेश (एफडीआई) सीमा क्या है?

A. 74%
B. 49%
C. 100%
D. 26%

Answer: C

10. विश्व बैंक द्वारा जारी 2018 ग्लोबल इकोनॉमिक्स प्रॉस्पेक्ट के अनुसार 2018 के लिए भारत की अनुमानित जीडीपी विकास दर क्या है?

A. 7.6%
B. 7.5%
C. 7.4%
D. 7.3%

Answer: D

11. जेफ बेजोस किस कंपनी के मुख्य कार्यकारी अधिकारी हैं?

A. अमेज़न
B. माइक्रोसॉफ़्ट कॉर्पोरेशन
C. बर्कशायर हैथवे
D. अल्फाबेट इंक

Answer: A

12. किस साल में विश्व बैंक का गठन हुआ था?

A. 1944
B. 1946
C. 1947
D. 1945

Answer: D

13. प्रसिद्ध भारतीय स्कीयर आंचल ठाकुर किस राज्य से संबंधित है?

A. महाराष्ट्र
B. हरयाणा
C. हिमाचल प्रदेश
D. पंजाब

Answer: C

14. तुर्की की मुद्रा क्या है?

A. तुर्की लीरा
B. तुर्की रियाल
C.तुर्की यूरो
D. तुर्की पाउंड

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 13 January 2018 GK Quiz in Hindi. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 10 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 10 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 10 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 10 January 2018

1. Which bank joined with the Fintech startup Nearby Technologies to provide Aadhaar- enabled cardless and pinless ATM service, Pay nearby to customers?

A. HDFC Bank
B. IndusInd Bank
C. Yes Bank
D. Kotak Mahindra Bank

Answer: B

2. In which city, the Indian government has planned to establish a Defence Manufacturing Innovation Centre to help small industries in manufacturing components?

A. Hyderabad
B. Coimbatore
C. Kochi
D. Bengaluru

Answer: B

3. The government of Iran banned which language from being taught in the primary schools of their country?

A. Hindi
B. Spanish
C. English
D. Arabic

Answer: C

4. Chief Minister Mamata Banerjee launched theme of the official emblem of West Bengal recently. What is that theme?

A. Amra Bangla
B. Biswa Bangla
C. Bijai Bangla
D. Amar Bangla

Answer: D

5. In which city, the 18th All India Whips’ Conference was organized?

A. Udaipur
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Ahmedabad

Answer: A

6. The government of India has launched which platform for citizen-government interface to seek views and suggestions of people on ease of living?

A. Open Discussion
B. CitizEngage
C. MyGov
D. Civinomics

Answer: C

7. Who is named as the best central bank governor in Asia-Pacific for 2018?

A. Nirmal Kumar
B. Ravi Menon
C. Pramod Jain
D. Usha Visvas

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. स्वच्छ सन्देश 2018 के तहत मुंबई में स्वच्छता को बढ़ावा देने के लिए बीएमसी ने जो सेलिब्रिटी बनाई है उसका नाम लें?

A. अनुष्का शर्मा
B. अमीर खान
C.विद्या बालन
D. अक्षय कुमार

Answer: D

9. भारतीय नौसेना ने एक समझौता ज्ञापन में नौसैनिक जहाजों के लिए मैटान्चेरी घाट पर पोर्ट की बेरिंग सुविधा का उपयोग करने के लिए एक पोर्टफोलियो पर कब्जा कर लिया है?

A. कांडला पोर्ट ट्रस्ट
B. कोलकाता पोर्ट ट्रस्ट
C. कोचीन पोर्ट ट्रस्ट
D. चेन्नई पोर्ट ट्रस्ट

Answer: C

10. हॉपमैन कप टूर्नामेंट 2018 का 30 वें संस्करण किस देश ने जीता है?

A. फ्रांस
B. जर्मनी
C. स्पेन
D. स्विट्जरलैंड

Answer: D

11. इंद्रावती धरण किस राज्य में स्थित है?

A. ओडिशा
B. असम
C. झारखंड
D. केरल

Answer: A

12. पंजाब नेशनल बैंक के एमडी और सीईओ कौन हैं?

A. पवन कुमार बजाज
B. सुनील मेहता
C. भारत डांगर
D. मेलविन रीगो

Answer: B

13. निम्नलिखित में से कौन भारत के राष्ट्रीय भुगतान निगम के एमडी और सीईओ (एनपीसीआई) के रूप में नियुक्त किया गया है?

A. ए. पी. होत
B. रवि वेंकटेशन
C. राजकिरण राय जी
D.दिलीप असबे

Answer: D

14. ईरान के राष्ट्रपति का नाम क्या है?

A. अब्देल फतह एल-सेसी
B. फ्यूद मसूम
C. हसन रोहानी
D. रिस्प टेयिप एरडोगान

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 5 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 5 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 5 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 5 January 2018

1. Which state is to set Rs 100 Crores worth tourism plan?

A. Andhra Pradesh
B. Bihar
C. Madhya Pradesh
D. Goa

Answer: C

2. Which Container Port won the “Samudra Manthan – Caring Organisation of the Year 2017” award?

A. Jawaharlal Nehru Port Trust
B. Haldia Port
C. Visakhapatnam Port
D. Kolkata port

Answer: A

3. Which Golfer from India has won the 3rd Asian Tour title in Thailand?

A. Anirban Lahiri
B. Shiv Kapoor
C. Arjun Atwal
D. Jyoti Randhawa

Answer: B

4. Who launched an online portal NARI for the empowerment of women?

A. Uma Bharti
B. Smriti Irani
C. Maneka Gandhi
D. Narendra Modi

Answer: C

5. How many Countries are to enter UN Security Council?

A. Six
B. Seven
C. Four
D. Twelve

Answer: A

6. Who takes charge as the Managing Director (MD) of India Infrastructure Finance Company Ltd (IIFCL)?

A. T S Joshi
B. Pankaj Jain
C. Sridhar Kumar
D. Arun K Shah

Answer: B

Today GK in Hindi – 5 January 2018 GK Hindi Quiz

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 5 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions in a day to day basis.

7. किस राज्य ने नागरिकों के राष्ट्रीय रजिस्टर का पहला ड्राफ्ट जारी किया?

A. अरुणाचल प्रदेश
B. असम
C. हिमाचल प्रदेश
D. बिहार

Answer: B

8. निम्नलिखित में से कौन सी क्रिकेट टीम 2017-18 रणजी ट्रॉफी टूर्नामेंट जीती?

A. विदर्भ
B. बंगाल
C. दिल्ली
D. कर्नाटक

Answer: A

9. गेल ने भारत का दूसरा सबसे बड़ा रूफटॉप सौर संयंत्र किस राज्य को बनाया था?

A. बिहार
B. उत्तर प्रदेश
C. केरल
D. तमिलनाडु

Answer: B

10. ओडिशा के कृषि और ग्रामीण ढांचागत विकास के लिए नाबार्ड ने कितने करोड़ रुपये दिए थे?

A. 10,000
B. 5,000
C. 4,500
D. 2,800

Answer: A

11. भीम-कोरेगांव युद्ध निम्नलिखित युद्धों में से किसका हिस्सा था?

A. तीसरा कर्नाटक युद्ध
B. चौथा एंग्लो-मैसूर युद्ध
C. तीसरा एंग्लो-मराठा युद्ध
D. द्वितीय विश्व युद्ध

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 3 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 3 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 3 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 3 January 2018

1. Which state has become the first Indian state to provide 24 hours free power supply to farmers of the state from the midnight of December 31?

A. Haryana
B. Telangana
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer: B

2. KKR & Co. has become India’s first Foreign-Owned Asset Reconstruction Company (ARC) associated with which country?

A. The United States
B. France
C. New Zealand
D. Germany

Answer: A

3. Which country launches World’s Largest Human Genome Research Project?

A. Pakistan
B. India
C. South Africa
D. China

Answer: D

4. Which state is going to be a theme state for the 32nd Surajkund International Crafts fair?

A. Madhya Pradesh
B. Haryana
C. Uttar Pradesh
D. Rajasthan

Answer: C

5. Who is elected as the new Director General of Police of Uttar Pradesh state?

A. TS Joshi
B. OP Singh
C. Anand Gupta
D. Arvind Kumar

Answer: B

6. Indian government has recently infused an amount of _______ in 6 weak public sector banks to help & meet their equity requirements

A. Rs 8,588 crore
B. Rs 7,577 crore
C. Rs 6,566 crore
D. Rs 5,555 crore

Answer: B

Today GK in Hindi – 3 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस देश ने गणतंत्र दिवस 2018 में 10 आसियान नेताओं की घटना की मेजबानी की है?

A. पाकिस्तान
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. इंडिया

Answer: D

8. किस बैंक को भारत की पहली विदेशी स्वामित्व वाली एआरसी शुरू करने की अनुमति मिलती है?

A. भारतीय स्टेट बैंक
B. कैनरा बैंक
C. भारतीय रिजर्व बैंक
D. देना बैंक

Answer: C

9. कौन से शहर में भारतीय इतिहास कांग्रेस का 78 वां सत्र आयोजित किया जा रहा है?

A. केरल
B. बैंगलोर
C. हैदराबाद
D. कोलकाता

Answer: D

10. किस भारतीय गोल्फर ने रॉयल कप टूर्नामेंट 2017 जीता है?

A.शिव कपूर
B.ज्योति रंधावा
C. गगनजीत
D. खलीं जोशी

Answer: A

11. सिक्किम के बाद, जो पूर्वोत्तर राज्य को आधिकारिक रूप से ओपन डेफकेशन फ्री (ओडीएफ) घोषित किया गया है?

A. मिजोरम
B. मणिपुर
C. अरुणाचल प्रदेश
D. नागालैंड

Answer: C

12. किस टीवी कंपनी को 2018 खेल भारत स्कूल गेम्स (केआईएसजी) के प्रसारण अधिकार प्राप्त हुए हैं?

A. रीबॉक
B. सहारा
C. स्टार स्पोर्ट्स
D. एडिडास

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today| Latest GK Questions and Answers 17th December 2017

17th December 2017 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for Current Affairs 2017-2018 and GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly, you can wipe out the struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

17th December 2017 GK Quiz

We have seen that many people are searching for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, Today GK Quiz, etc. So here we provide a solution to all your GK problems. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help Job Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

GK Quiz Today

Practice Quiz – 17th December 2017 

1. In which city NITI Aayog Atal Innovation Mission (AIM) has launched the Atal Tinkering Lab’s Community Day?

A. Lucknow
B. Gwalior
C. New Delhi
D. Indore

Answer: C

2. Name the Indian secretary who has hosted the 4th India-Australia-Japan Trilateral Dialogue in New Delhi?

A. Rajiv Gauba
B. Subrahmanyam Jaishankar
C. Pradeep Kumar Sinha
D. Basant Pratap Singh

Answer: B

3. Which country is hosting the World Conference on Vedas?

A. Sri Lanka
B. Bangladesh
C. Nepal
D. India

Answer: D

4. In which state is Tuirial Hydroelectric Power Project (HEPP) project is located?

A. Tripura
B. Mizoram
C. Andhra Pradesh
D. Sikkim

Answer: B

5. Name the state where Rajbari National Park (RNP) is located in India?

A. Rajasthan
B. Odisha
C. Tripura
D. Nagaland

Answer: C

6. Who is the president of Indian Olympic Association?

A. Narayana Ramachandran
B. Vijay Kumar Malhotra
C. Rajeev Mehta
D. None of the above

Answer: A

7. Who is the founder of Biju Janata Dal Party?

A. Naveen Patnaik
B. Dharmendra Pradhan
C. Baijayant Panda
D. Biju Patnaik

Answer: A

8. Alphabet’s X sells new wireless internet technology to which Indian state?

A. Maharastra
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer: C

9. China and Pakistan are in constant controversies over which dam?

A. Kalabagh Dam
B. Tarbela Dam
C. Diamer-Bhasha dam
D. Gomal Zam Dam

Answer: C

10. Which country became the first country to switch off FM radio by a move to digital broadcasting?

A. Iceland
B. Norway
C. Finland
D. Sweden

Answer: B

11. Disney is buying a large part of which company in a $52.4 billion deal?

A. Comcast
B. Fox
C. Century Fox
D. Star India

Answer: C

12. Who is the miss universe 2017?

A. Leigh Nel-Peters
B. Iris Mittenaere
C. Rolene Strauss
D. Keysi Sayago

Answer: A

13. Which is the first Indian Language from the following to attain Classical Language Status?

A. Malayalam
B. Tamil
C. Telugu
D. Kannada

Answer: B

14. The World famous Khonghampat Orchidarium is in which Indian State?

A. Karnataka
B. Manipur
C. Meghalaya
D. Madhya Pradesh

Answer: B

15. As per Census 2011, which Indian state has the lowest literacy rate?

A. Kerala
B. Bihar
C. Mizoram
D. Uttar Pradesh

Answer: B

Improve your knowledge by practicing latest GK questions or GK Quiz today. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Quiz. Please comment your score below; we will announce the winners on tomorrow’s GK Quiz.