GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 23 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 23 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 23 January 2018

Take General Knowledge Quiz 23 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 23 January 2018

1. Which Ministry recently launched ‘City Liveability Index’?

A. Ministry of Housing and Urban Affairs
B. Ministry of Health and Family Welfare
C. Ministry of Drinking Water and Sanitation
D. Ministry of Environment, Forest, and Climate Change

Answer: A

2. Anandiben Patel, Madhya Pradesh Governor, was former Chief Minister of which state?

A. Madhya Pradesh
B. Tamil Nadu
C. Gujarat
D. Kerala

Answer: C

3. On 19 January 2018, which union minister launched 100 accessible websites for Divyangs?

A. Narendra Modi
B. Thaawarchand Gehlot
C. Narendra Singh Tomar
D. Alphons Kannanthanam

Answer: B

4. ‘Girl Child Week’ launched by the Chief Minister of which state?

A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Maharashtra
D. Delhi

Answer: D

5. In which country Archaeologists have discovered the World’s Biggest Flooded Cave?

A. Canada
B. Mexico
C. Indonesia
D. Brazil

Answer: B

6. According to India Ratings and Research prediction, India’s GDP is assumed to increase at what percent in FY19 as compared to 6.5 percent in the current fiscal

A. 6.7%
B. 6.9%
C. 7.1%
D. 7.0%

Answer: C

7. The National Disaster Response Force (NDRF) in New Delhi celebrated its ________ Raising Day?

A. 14th
B. 13th
C. 12th
D. 11th

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 23 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 23 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. चौथा भारत अंतर्राष्ट्रीय विज्ञान महोत्सव का आयोजन किस शहर में हुआ?

A. लखनऊ
B. नई दिल्ली
C. बिहार
D. चेन्नई

Answer: A

9. राष्ट्रीय आपदा प्रतिक्रिया बल की 13 वीं स्थापना दिवस (एनडीआरएफ) ने किस तारीख को मनाया है?

A. जनवरी 19
B. जनवरी 18
C. जनवरी 17
D. जनवरी 16

Answer: A

10. राष्ट्रीय सीएसआर डेटा पोर्टल और कॉरपोरेट डाटा पोर्टल किसने लांच किया?

A. श्री नरेश अय्यर
B. श्री रमेश कुमार
C. श्री अरुण जेटली
D. श्री नारायण स्वामी

Answer: C

11. केंद्रीय सामाजिक न्याय और अधिकारिता मंत्री का नाम है?

A. वी के सिंह
B. गोपीनाथ मुंडे
C. थवार चंद गहलोत
D. चौधरी बिरेंद्र सिंह

Answer: C

12. 2018 के लिए दुनिया की सबसे प्रशंसित कंपनी का नाम किसने रखा?

A. सैमसंग
B. एप्पल
C. याहू
D. वेरीज़ों

Answer: B

13. जैकमम बांध किस राज्य में स्थित है?

A. मध्य प्रदेश
B. गुजरात
C. राजस्थान
D. उत्तर प्रदेश

Answer: C

14. मध्य प्रदेश का नया राज्यपाल कौन है?

A. रामेश्वर ठाकुर
B. किज़ेकेथिल चंडी
C. आनंदिबेन पटेल
D. वजूभाई वाला

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 23 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 13 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 13 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 13 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 13 January 2018

1. How many Millions is Paytm planning to invest through ‘Investment Arm’?

A. 9
B. 10
C. 11
D. 12

Answer: B

2. Who introduced Virtual ID in Aadhaar body to improve privacy?

A. RBI
B. UIDAI
C. NABARD
D. SBI

Answer: B

3. Which country signed an MoU for Business Cooperation with GCCI Sign to focus on automobiles?

A. North Africa
B. South Korea
C. Russia
D. Sweden

Answer: B

4. Name the person who Inaugurated the 4th International Dharma Dhamma Conference at Nalanda University in Rajgir?

A. Shri Ramesh Kumar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Naresh Singh

Answer: C

5. Who took charge as the new ISRO Chairman?

A. Shri Naresh Iyer
B. Shri Vikram Menon
C. Shri Vidya Kumar
D. Shri Shiva Kumar K

Answer: D

6. Who signed an agreement with FreeCharge recently?

A. Zomato
B. PhonePe
C. Paytm
D. Zender

Answer: B

7. Who won Kolkata Open 2018 International Invitation Snooker Championship in WB, Kolkata?

A. Aditya Mehta
B. Kailash Yadav
C. Naresh Iyer
D. Suresh Gopala

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. डब्ल्यूबीसीएसडी के नए अध्यक्ष के रूप में नियुक्त कौन है?

A. सनी वर्गीस
B. सुनिश राज
C. विवेक चोपड़ा
D. आनंद कुमार

Answer: A

9. एकल ब्रांड खुदरा व्यापार और निर्माण विकास में नया विदेशी प्रत्यक्ष निवेश (एफडीआई) सीमा क्या है?

A. 74%
B. 49%
C. 100%
D. 26%

Answer: C

10. विश्व बैंक द्वारा जारी 2018 ग्लोबल इकोनॉमिक्स प्रॉस्पेक्ट के अनुसार 2018 के लिए भारत की अनुमानित जीडीपी विकास दर क्या है?

A. 7.6%
B. 7.5%
C. 7.4%
D. 7.3%

Answer: D

11. जेफ बेजोस किस कंपनी के मुख्य कार्यकारी अधिकारी हैं?

A. अमेज़न
B. माइक्रोसॉफ़्ट कॉर्पोरेशन
C. बर्कशायर हैथवे
D. अल्फाबेट इंक

Answer: A

12. किस साल में विश्व बैंक का गठन हुआ था?

A. 1944
B. 1946
C. 1947
D. 1945

Answer: D

13. प्रसिद्ध भारतीय स्कीयर आंचल ठाकुर किस राज्य से संबंधित है?

A. महाराष्ट्र
B. हरयाणा
C. हिमाचल प्रदेश
D. पंजाब

Answer: C

14. तुर्की की मुद्रा क्या है?

A. तुर्की लीरा
B. तुर्की रियाल
C.तुर्की यूरो
D. तुर्की पाउंड

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 13 January 2018 GK Quiz in Hindi. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 10 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 10 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 10 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 10 January 2018

1. Which bank joined with the Fintech startup Nearby Technologies to provide Aadhaar- enabled cardless and pinless ATM service, Pay nearby to customers?

A. HDFC Bank
B. IndusInd Bank
C. Yes Bank
D. Kotak Mahindra Bank

Answer: B

2. In which city, the Indian government has planned to establish a Defence Manufacturing Innovation Centre to help small industries in manufacturing components?

A. Hyderabad
B. Coimbatore
C. Kochi
D. Bengaluru

Answer: B

3. The government of Iran banned which language from being taught in the primary schools of their country?

A. Hindi
B. Spanish
C. English
D. Arabic

Answer: C

4. Chief Minister Mamata Banerjee launched theme of the official emblem of West Bengal recently. What is that theme?

A. Amra Bangla
B. Biswa Bangla
C. Bijai Bangla
D. Amar Bangla

Answer: D

5. In which city, the 18th All India Whips’ Conference was organized?

A. Udaipur
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Ahmedabad

Answer: A

6. The government of India has launched which platform for citizen-government interface to seek views and suggestions of people on ease of living?

A. Open Discussion
B. CitizEngage
C. MyGov
D. Civinomics

Answer: C

7. Who is named as the best central bank governor in Asia-Pacific for 2018?

A. Nirmal Kumar
B. Ravi Menon
C. Pramod Jain
D. Usha Visvas

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. स्वच्छ सन्देश 2018 के तहत मुंबई में स्वच्छता को बढ़ावा देने के लिए बीएमसी ने जो सेलिब्रिटी बनाई है उसका नाम लें?

A. अनुष्का शर्मा
B. अमीर खान
C.विद्या बालन
D. अक्षय कुमार

Answer: D

9. भारतीय नौसेना ने एक समझौता ज्ञापन में नौसैनिक जहाजों के लिए मैटान्चेरी घाट पर पोर्ट की बेरिंग सुविधा का उपयोग करने के लिए एक पोर्टफोलियो पर कब्जा कर लिया है?

A. कांडला पोर्ट ट्रस्ट
B. कोलकाता पोर्ट ट्रस्ट
C. कोचीन पोर्ट ट्रस्ट
D. चेन्नई पोर्ट ट्रस्ट

Answer: C

10. हॉपमैन कप टूर्नामेंट 2018 का 30 वें संस्करण किस देश ने जीता है?

A. फ्रांस
B. जर्मनी
C. स्पेन
D. स्विट्जरलैंड

Answer: D

11. इंद्रावती धरण किस राज्य में स्थित है?

A. ओडिशा
B. असम
C. झारखंड
D. केरल

Answer: A

12. पंजाब नेशनल बैंक के एमडी और सीईओ कौन हैं?

A. पवन कुमार बजाज
B. सुनील मेहता
C. भारत डांगर
D. मेलविन रीगो

Answer: B

13. निम्नलिखित में से कौन भारत के राष्ट्रीय भुगतान निगम के एमडी और सीईओ (एनपीसीआई) के रूप में नियुक्त किया गया है?

A. ए. पी. होत
B. रवि वेंकटेशन
C. राजकिरण राय जी
D.दिलीप असबे

Answer: D

14. ईरान के राष्ट्रपति का नाम क्या है?

A. अब्देल फतह एल-सेसी
B. फ्यूद मसूम
C. हसन रोहानी
D. रिस्प टेयिप एरडोगान

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 7 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 7 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 7 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 7 January 2018

RBI, The Times Film Festival, 2018 Karnataka International Travel Expo, UNSC, 39th National Games, and some other topics are covered on GK Quiz 7 January 2018. So take the Quiz and check how far you can answer. And we have given the Current Affairs quiz in Question and Answer Format. Take the quiz and guess the answer and test your IQ Levels. If you are unsure about the answer, do not worry because the very next to the question we have also included the Right answer. To know more about Today’s GK Quiz check this article.

1. RBI to issue new Rs 10 note in which color?

A. Chocolate Brown
B. Light Orange
C. Dark Yellow
D. Blackish Grey

Answer: A

2. The 3rd edition of The Times Film Festival is going to be held in which city?

A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Goa

Answer: D

3. Which city is going to host the 2018 Karnataka International Travel Expo (KITE)?

A. Mysuru
B. Bengaluru
C. Ooty
D. Hubli

Answer: B

5. Which Country officially joined UNSC as a new temporary member recently?

A. Egypt
B. Spain
C. Poland
D. Italy

Answer: C

6. Which Country filed Pakistan with ten other countries for Religious Freedom Violations?

A. USA
B. South Africa
C. New Zealand
D. Russia

Answer: A

7. Which state is to host the 39th National Games in 2022?

A. West Bengal
B. Meghalaya
C. Bihar
D. Kerala

Answer: B

Today GK in Hindi – 7 January 2018 GK Hindi Quiz

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. लुप्तप्राय ‘बर्ड लैंगवेज’ ने अमूर्त सांस्कृतिक विरासत की यूनेस्को सूची में प्रवेश किया। यह किस देश से संबंधित है?

A. उरुग्वे
B. लीबिया
C. मलेशिया
D. तुर्की

Answer: D

9. कुमार मंगलम बिड़ला की अगुवाई वाली प्रमोटर फर्म कंपनी को किस कंपनी में 3,200 करोड़ रुपये का निवेश करने के लिए सहमत हुए हैं?

A. वोडाफोन
B. आइडिया सेल्युलर
C. जियो
D. पेटीएम्

Answer: B

10. नारकोटिक्स कंट्रोल ब्यूरो के नए प्रमुख के रूप में कौन कार्यभार संभाला था?

A. अभय
B. आर आर भटनागर
C. बिपिन रावत
D. रमन सिंह

Answer: A

12. जेआईएफएफ 2018 के लिए भारत से कौन सी फिल्म हिंदी की पहली फिल्म होगी?

A. हिंदी मीडियम
B. अंग्रेजी में कहते हैं
C. शुभ मंगल सावधान
D. न्यूटन

Answer: B

13. गोवा के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. नीतीश कुमार
B. पेमा खांडू
C. मनोहर पर्रिकर
D. सरबानंद सोनोवाल

Answer: C

14. किस देश ने सार्क की पहल से पाकिस्तान को शामिल नहीं किया?

A. इंडिया
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. रूस

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 4 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 4 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 4 January 2018

1. Recently Rajya Sabha passed the National Bank for Agriculture and Rural Development (Amendment) Bill, 2017 in the Parliament. This Bill seeks to improve which of the following Act?

A. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1972
B. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1978
C. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1985
D. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1981

Answer: D

2. Which Indian golfer won the Royal Cup tournament 2017 on Sunday?

A. Jyoti Randhawa
B. Khalin Joshi
C. Gaganjeet Bhullar
D. Shiv Kapur

Answer: D

3. Which of the following railways provide special trains for Ganga Sagar Mela recently?

A. Western Railways
B. Northern Railways
C. Eastern Railways
D. Southern Railways

Answer: A

4. To encourage people towards the cashless transaction, Indian Government has cut off transaction charges for digital payments up to Rs ______ from January 1, 2018.

A. Rs 2,000
B. Rs 2,500
C. Rs 3,500
D. Rs 3,000

Answer: A

5. Which North-East state is officially declared Open Defecation Free (ODF) after Sikkim?

A. Manipur
B. Arunachal Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Mizoram

Answer: B

6. Which state is chosen as theme State for the 32nd Surajkund International Crafts Mela held in February 2018?

A. Bihar
B. Arunachal Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer: C

Today GK in Hindi – 4 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस राज्य में नागरिकों के राष्ट्रीय रजिस्टर का पहला ड्राफ्ट जारी किया गया था?

A. अरुणाचल प्रदेश
B. अस्साम
C. हिमाचल प्रदेश
D. बिहार

Answer: B

8. बहुपक्षीय व्यापार संगठन को पुनर्जीवित करने के लिए फरवरी 2018 में विश्व व्यापार संगठन के सदस्यों की मिनी मंत्री बैठक की मेजबानी करने के लिए कौन सा देश है?

A.इजराइल
B. अर्जेंटीना
C. इंडिया
D. संयुक्त राज्य अमेरिका

Answer: C

9. हाल ही में राज्य के सभी गांवों को बिजली उपलब्ध कराने के लिए झारखंड सरकार द्वारा शुरू किया गया कार्यक्रम का नाम क्या है?

A. ऊर्जा संचार योजना
B. संयुक्त योजना
C. सौभाग्य योजना
D. विद्युत शक्ति योजना

Answer: C

10. किस देश ने अपने रक्षा को मजबूत करने के लिए 240 बम, 131 बराक मिसाइलों को खरीदने का फैसला किया?

A. इंडिया
B. पाकिस्तान
C. श्री लंका
D. दक्षिण अफ्रीका

Answer: A

11. इंटरनेशनल टेबल टेनिस फेडरेशन किस देश में स्थित है?

A. जिनेवा, स्विट्जरलैंड
B. हेग, नीदरलैंड
C. ओस्लो, नोर्वे
D. लॉज़ेन, स्विटज़रलैंड

Answer: D

12. चमेरा बांध निम्न राज्य / यूटी में से कौन सा स्थित है?

A. पांडिचेरी
B. उत्तर प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. झारखंड

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 31 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 31 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 31 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 31 December 2017

1. Which Ministry has launched SAUBHAGYA Scheme?

A. Health and Family Welfare
B. Women and Child Development
C. Power
D. Finance

Answer: C

2. Who appointed as India’s Sherpa for G20?

A. Shaktikanta Das
B. Rajiv Bansal
C. Pradeep Singh Kharola
D. Anoop Mishra

Answer: A

3. India’s First Bitcoin Trading App has launched by which exchange?

A. London Stock Exchange
B. Hong Kong Stock Exchange
C. Shanghai Stock Exchange
D. Pluto Exchange

Answer: D

4. SEBI Caps how much percentage Cross-Shareholding in Rating Agencies?

A. 10%
B. 5%
C. 15%
D. 20%

Answer: A

5. Name the person who elected as the new President of Liberia?

A. Joseph Boakai
B. Ellen Johnson Sirleaf
C. George Weah
D. Alex J. Tyle

Answer: C

6. Which is first ever foreign investment management company that has received the RBI’s green signal to start the first foreign-owned asset reconstruction company (ARC) in India?

A. KKR & Co
B. Fidelity Investments
C. BlackRock, Inc.
D. JPMorgan Chase & Co

Answer: A

Today GK in Hindi – 31 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Which e-commerce company has made Aadhaar necessary for tracking lost packages?

A. Ali Baba
B. Amazon
C. Flipkart
D. eBuy

Answer: B

8. Based on ______ “120 Beats Per Minute” film which is directed by Robin Campillo has won the Golden Peacock Award for best film at the 48th International Film Festival of India (IFFI).

A. Earthquake
B. Tsunami
C. Terrorism
D. AIDS

Answer: D

9. SnehlataShrivastava become the first woman who appointed as ________?

A. Secretary-General of RajyaSabha
B. Chief Justice of India
C. Secretary-General of LokSabha
D. Deputy Governor of RBI

Answer: C

10. Bhashan Char Islands are located in which place?

A. Bhutan
B. China
C. Nepal
D. Bangladesh

Answer: D

11. In December 2017, which Municipal Corporation has launched Atal Jan Aahar Yojana for poor people to provide lunch at Rs 10?

A. West Delhi Municipal Corporation (WDMC)
B. East Delhi Municipal Corporation (EDMC)
C. North Delhi Municipal Corporation (NDMC)
D. South Delhi Municipal Corporation (SDMC)

Answer: C

12. Which ministry has decided to issue recapitalization bonds to PSBs in January?

A. Finance
B. External Affairs
C. Home Affairs
D. Defence

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 30 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 30 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 30 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 30 December 2017

1. According to the latest government notification, the interest rate suitable for term deposit for a period of one year has been reduced to _____ percent for the first quarter of the year 2018.

A. 6.6%
B. 6.5%
C. 6.4%
D. 6.3%

Answer: A

2. Through which film Vin Diesel named as the top-grossing actor of 2017 by Forbes?

A. Wonder Woman
B. Saving Private Ryan
C. Fast and Furious
D. The Fate of the Furious

Answer: D

3. As per the government notification, interest rate on Public Provident Fund (PPF) for the fourth quarter of the financial year 2017-18 has tightened at what percent?

A. 7.5%
B. 7.6%
C. 7.7%
D. 7.8%

Answer: B

4. Which of the following Bank is going to provide a USD $318 million loan for modernization of irrigation projects in Tamil Nadu state?

A. AIIB
B. IMF
C. World Bank
D. EDB

Answer: C

5. The 100th Annual Conference for 4-days of the Indian Economic Association has inaugurated in which state?

A. Andhra Pradesh
B. Karanataka
C. Maharashtra
D. Kerala

Answer: A

6. FAME India Scheme is being implemented by which Ministry?

A. Ministry of Environment, Forest, and Climate Change
B. Ministry of Science and Technology
C. Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises
D. Ministry of Road Transport and Highways

Answer: C

Today GK in Hindi – 30 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Central Government has taken a tailor-made action plan for developing the socio-economic condition of _____ “most-backward” districts across India.

A. 100
B. 101
C. 105
D. 115

Answer: D

8. Union Ministry of Corporate Affairs is going to propose ‘Condonation of Delay Scheme’ to give support for 300000 disqualified directors of companies. This scheme will be operational from _________ to __________?

A. February 1 to March 31, 2018
B. March 1 to May 31, 2018
C. January 1 to March 31, 2018
D. January 1 to May 31, 2018

Answer:  C

9. From a test range in Odisha state on December 28, 2017, India successfully conducted the third test firing of its indigenously developed AAD supersonic interceptor missile. What does AAD stand for?

A. Active Air Defence
B. Attacking Air Defence
C. Anti-tank Air Defence
D. Advanced Air Defence

Answer: D

10. Name the mobile app launched by the Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh which can help/ warn farmers about diseases affecting the livestock?

A. Livestock Epidemic Diagnosis
B. Livestock Disease Forewarning
C. Livestock Disease Informatics
D. Forewarning Livestock Epidemic

Answer: B

11. Ophthalmology is a branch of medicine that deals with diseases related to _____.

A. Nervous System
B. Heart
C. Eyes
D. Skin

Anwer: C

12. Harare is the capital of which city?

A. Bolivia
B. Zimbabwe
C. Cambodia
D. Germany

Answer: B

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Today | GK Hindi | GK Quiz 28 December 2017 | Daily GK Questions In Hindi

GK Today, Hindi GK, GK Quiz 28 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 28 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 28 December 2017

1. Which state government has decided to launch DAMAN which is new malaria control program?

A. Odisha
B. Bihar
C. Uttar Pradesh
D. Telangana

Answer: A

2. Name the person who recently won the National title at 6 red Snooker?

A. Geet Sethi
B. Ishpreet Chadha
C. Pankaj Advani
D. Yasin Merchant

Answer: C

3. Cornell University scientists have developed a reusable polymer. This polymer is able to remove pollutants from flowing water within seconds. Name the polymer which does they use for this?

A. Polythene
B. PVC
C. Cyclodextrin
D. Teflon

Answer: C

4. The Sohan Lal Commodity Management (SLCM) has tied up with which bank(s) to provide collateral management services to farmers at affordable interest rates?

A. HDFC Bank & IndusInd Bank
B. HDFC Bank & Kotak Mahindra Bank
C. Both IndusInd Bank & Kotak Mahindra Bank
D. IndusInd Bank, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank

Answer: A

5. Which of the following transactions are available through Digi-Dhan Vyapar Yojana scheme for retailers?

A. Aadhaar Enabled Payment System (AEPS)
B. Unified Payment Interface (UPI)
C. Unstructured Supplementary Service Data (USSD)
D. All of the above

Answer: D

6. Who is the Cheif Minister of Madhya Pradesh state?

A. Raman Singh
B. Shivraj Singh Chouhan
C. Mukul Sangma
D. Harish Rawat

Answer: B

Today GK in Hindi – 28 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Name the online platform which is launched for central government employees to apply for leave and access their service-related information?

A. electronic- Management Information System (e-MIS)
B. electronic-Human Resource Management System (e-HRMS)
C. electronic-Industrial Management System (e-IMS)
D. electronic-Human Resource Planning System(e-HRPS)

Answer: B

8. During the Western Fleet Whaler Pulling Regatta, which naval ship has won prestigious Cock Trophy?

A. INS Vijay
B. INS Viraat
C. INS Vishal
D. INS Vikram Aditya

Answer: B

9. Who is going to set up BunkarMitra–Handloom Helpline Centre?

A. Ministry of Textiles
B. External Affairs Ministry
C. Narendra Modi
D. Sushma Swaraj

Answer: A

10. Name the missile, which is recently test-fired intercontinental surface-to-surface nuclear capable ballistic missile?

A. Agni-5
B. Agni-6
C. Barak-2
D. Prithvi-4

Answer: A

11. What is the currency of Armenia?

A. Dram
B. Dinar
C. Euro
D. Peso

Answer: A

12. Who is the Governor of Uttar Pradesh state?

A. Ram Naik
B. Om Prakash Kohli
C. Mridula Sinha
D. Vajubhai Vala

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Today | GK Hindi | General Knowledge Quiz 27 December 2017 | Daily GK Questions In Hindi

GK Today, Hindi GK, General Knowledge Quiz 27 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 27 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- General Knowledge Quiz 27 December 2017

1. According to the Brand Trust Report India reports, which Fast Moving Consumer Goods (FMCG) Brand has been ranked as India’s most trusted Brand in 2017?

A. ITC
B. Patanjali
C. Hindustan Unilever Ltd (HUL)
D. Nestle India

Answer: B

2. Who Launched Twitter Seva to help Indians who live abroad?

A. External Affairs Ministry
B. Modi
C. RBI
D. WTO

Answer: A

3. The Eazypay application was launched by which of the following Bank?

A. RBI
B. IDBI
C. ICICI
D. SBI

Answer: C

4. National Mathematics Day is celebrated on ____?

A. December 20
B. December 21
C. December 22
D. December 23

Answer: D

5. Name the following union minister who will join at ASEAN-India PBD in Singapore?

A. Shri Nitish Kumar
B. Shri Smriti Irani
C. Shri Nitin Gadkari
D. Shri Sushma Swaraj

Answer: D

6. Which states have been found to be the top contributors of the total cess collections levied on sin and luxury goods in the first five months of the rollout of the GST regime?

A. Karnataka and Chhattisgarh
B. Tamil Nadu and Uttar Pradesh
C. Maharashtra and Karnataka
D. Maharashtra and Uttar Pradesh

Answer: D

Today GK in Hindi – 27 December 2017 GK Hindi Quiz

7. किस देश में दुनिया का सबसे बड़ा कृत्रिम क्रिसमस वृक्ष होने का रिकॉर्ड है??

A. श्री लंका
B. इंडिया
C. अमेरिका
D. रूस

Answer: A

8. 2016 में कौन से बंगाली कवि को ज्ञानपीठ पुरस्कार से सम्मानित किया गया है?

A. सुनील गंगोपाध्याय
B. मलय रॉय चौधरी
C. शमसुर रहमान
D. शंख घोष

Answer: D

9. साल 2030 तक भारत में कौन सी कंपनी भारत में इलेक्ट्रिक कार बैटरी संयंत्र स्थापित करने जा रही है??

A. होंडा
B. महिंद्रा
C. अशोक लीलैंड
D. एल एंड टी

Answer: A

10. एक वोग इटालिया संपादक हाल ही में निधन हो गया, वह कौन है??

A.कार्ला सोज़ानी
B. फ्रैंका सोज़ानी
C. अन्ना विंटोर
D. अन्ना डेलो रूसो

Answer: B

11. एबीवीपी के 62 वें राष्ट्रीय सम्मेलन का उद्घाटन करने वाले व्यक्ति का नाम क्या है?

A. नरेंद्र मोदी
B. सुषमा स्वराज
C. मनोहर पर्रिकर
D. सुरेश प्रभु

Answer: C

12. कौन 6-रेड स्नूकर में राष्ट्रीय खिताब जीता?

A. पंकज आडवाणी
B. आदित्य मेहता
C. गीत सेठी
D. सुशील कुमार

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

GK Quiz Today| Latest GK Questions and Answers 17th December 2017

17th December 2017 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for Current Affairs 2017-2018 and GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly, you can wipe out the struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

17th December 2017 GK Quiz

We have seen that many people are searching for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, Today GK Quiz, etc. So here we provide a solution to all your GK problems. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help Job Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

GK Quiz Today

Practice Quiz – 17th December 2017 

1. In which city NITI Aayog Atal Innovation Mission (AIM) has launched the Atal Tinkering Lab’s Community Day?

A. Lucknow
B. Gwalior
C. New Delhi
D. Indore

Answer: C

2. Name the Indian secretary who has hosted the 4th India-Australia-Japan Trilateral Dialogue in New Delhi?

A. Rajiv Gauba
B. Subrahmanyam Jaishankar
C. Pradeep Kumar Sinha
D. Basant Pratap Singh

Answer: B

3. Which country is hosting the World Conference on Vedas?

A. Sri Lanka
B. Bangladesh
C. Nepal
D. India

Answer: D

4. In which state is Tuirial Hydroelectric Power Project (HEPP) project is located?

A. Tripura
B. Mizoram
C. Andhra Pradesh
D. Sikkim

Answer: B

5. Name the state where Rajbari National Park (RNP) is located in India?

A. Rajasthan
B. Odisha
C. Tripura
D. Nagaland

Answer: C

6. Who is the president of Indian Olympic Association?

A. Narayana Ramachandran
B. Vijay Kumar Malhotra
C. Rajeev Mehta
D. None of the above

Answer: A

7. Who is the founder of Biju Janata Dal Party?

A. Naveen Patnaik
B. Dharmendra Pradhan
C. Baijayant Panda
D. Biju Patnaik

Answer: A

8. Alphabet’s X sells new wireless internet technology to which Indian state?

A. Maharastra
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer: C

9. China and Pakistan are in constant controversies over which dam?

A. Kalabagh Dam
B. Tarbela Dam
C. Diamer-Bhasha dam
D. Gomal Zam Dam

Answer: C

10. Which country became the first country to switch off FM radio by a move to digital broadcasting?

A. Iceland
B. Norway
C. Finland
D. Sweden

Answer: B

11. Disney is buying a large part of which company in a $52.4 billion deal?

A. Comcast
B. Fox
C. Century Fox
D. Star India

Answer: C

12. Who is the miss universe 2017?

A. Leigh Nel-Peters
B. Iris Mittenaere
C. Rolene Strauss
D. Keysi Sayago

Answer: A

13. Which is the first Indian Language from the following to attain Classical Language Status?

A. Malayalam
B. Tamil
C. Telugu
D. Kannada

Answer: B

14. The World famous Khonghampat Orchidarium is in which Indian State?

A. Karnataka
B. Manipur
C. Meghalaya
D. Madhya Pradesh

Answer: B

15. As per Census 2011, which Indian state has the lowest literacy rate?

A. Kerala
B. Bihar
C. Mizoram
D. Uttar Pradesh

Answer: B

Improve your knowledge by practicing latest GK questions or GK Quiz today. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Quiz. Please comment your score below; we will announce the winners on tomorrow’s GK Quiz.